lauantai 16. toukokuuta 2020

Ylen uutinen ja karu todellisuus

Yle teki varsin positiivissävyisen jutun siitä, kuinka Suomi aikoo kesäkuussa hakea Kreikasta 25 "pakolaislapsen" ryhmän. Kaikkiaanhan Suomi on lupautunut roudaamaan elätettäväksemme 175 henkilöä. Pohjoismaista Suomi on ainoana tekemässä näin, eikä Baltian maistakaan mukana ole kuin Liettua.

Tämän kirjoituksen motivoi jutun loppupuolella ollut tieto Suomen näitä "pakolaisiksi" kutsuttuja turvapaikanhakijoita varten hakemasta rahoituksesta. Sen mukaan "maahanmuuttovirasto on hakenut EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta (AMIF) kaksitoista miljoonaa euroa pakolaisten vastaanoton ja turvapaikkakäsittelyn kuluihin. Tämän lisäksi noin miljoonan euron tukea on haettu komission hätäapurahastosta."

Yksinkertaisen jakolaskun perusteella päädytään siihen, että Suomi hakee noin 75 000 euron tukiaisia per turvapaikanhakija ottaakseen vastaan nämä tulijat. Sitä ei kerrota, paljonko Sanna Marinin (sd) hallitus aikoo lisäksi käyttää omaa suoraa rahoitustaan. Taustaksi on kuitenkin hyvä muistaa, että yleisimpien täältä turvapaikkoja saaneiden henkilöiden kotimaista tulleiden ihmisten elinaikaiset kokonaiskustannukset veronmaksajille ovat lähes miljoona euroa nokkaa päälle.

Siten Ylen jutussa mainostettu tuki on parhaassakin tapauksessa vain murusia ministeri Ohisalon (vihr) halujen täyttämiskustannuksista suomalaisille veronmaksajille, vaikka hätkähdyttävän suurista summista puhutaankin. Siten Ylen uutisen valoisa propaganda ja meidän suomalaisten veronmaksajien karu todellisuus ovat aika kaukana toisistaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
175 onnellista
Maria Ohisalon halut herättivät kysymyksiä
Suomen Perustan laskelman puutteet vähättelevät somalien ja irakilaisten aiheuttamia kustannuksia

9 kommenttia:

  1. Sitä lienee syytä pitää tarkasti silmällä, että kyseessä ovat ihan oikeasti lapset (+ mahdolliset aikuiset yksinhuoltajat) - eivätkä siis nk 'partalapset'. Eikä sitten yhtään enempää, ennen kuin muut EU maat hoitavat oman osuutensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Partalapsethan olivat jo Sipilänkin erityissuojelemat "hädänalaiset" - heille kai hän asuntonsakin lupasi, kuitenkaan sitä toteuttamatta!

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
    2. Ruotsissa on jo virallinen tapa laskea, että 100 pakolaista tietää 300 suuta perheenyhdistämisen jälkeen. Näin ollen tuo 175 on jotain 500-1000 suuta.

      Sieltä saattaa löytyäkin joku yksinäinen 17v tyttö, jonka perhe on julmasti murhattu ja tapettu. Sopiva aika Suomeen tulon jälkeen tyttö saa kuitenkin riemukkaan viestin, joka kertoo perheen löytyneen elossa ja ovat jo Bagdadin lentokentällä. Ja tämän 10-15 henkisen perheen paperiton, mutta parrakas isä ei ole enää sotilas tai poliisi, vaan ambulanssinkuljettaja tai muu pelastajasankari.

      Vuoden 2015 babyboomissa tuli yli 10.000 sotilasta ja poliisia, mutta nyt siellä tiedetään Marian majurin kauhistuttavasta kohtalosta. Onneksi tuli kuitenkin se ylösnousemuksen ihme.

      Poista
  2. Ylen uutisen mukaan painotetaan tyttöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin. Ahmedit ja Mohammedit lukuisine lapsivaimoineen.

      Poista
  3. Miten ne pakolaistytöt ovat selviytyneet henkisesti ja fyysisesti ehjinä Kreikkaan?

    Karvaranteita ja enemmän kuin 25 sieltä saapuu.

    VastaaPoista
  4. Liekö näillä 15-17v tytöillä ja 2-3 lasta kullakin?

    VastaaPoista
  5. Taikasana "asylum" ei ole menettänyt voimaansa:

    "Kansanedustaja Reijonen ulkomaalaislain muuttamisesta: ”Esitys avaa uuden väylän humanitääriselle maahanmuutolle”

    Vaikka Suomi painii koronapandemian kanssa, Suomen hallitus panostaa edelleen voimallisesti maahanmuuttoon.

    Suomen vasemmistohallitus haluaa edistää turvapaikanhakijoiden työnteko-oikeutta väliaikaisen lakimuutoksen turvin. Samaan aikaan Työ- ja elinkeinoministeriön tietojen mukaan kokoaikaisesti lomautettuna on 204 000 suomalaista koronan takia.

    – Koronan varjolla hallitus tuntuu ajavan ristiriitaista asiaa, sanoo kansanedustaja Minna Reijonen (ps.).

    Reijosen mukaan Suomen hallitus panostaa edelleen voimallisesti maahanmuuttoon. Kun turvapaikanhakija saapuu maahan, taustoja ei välttämättä tiedetä. Maahan saapuu myös turvapaikanhakijoita ILMAN HENKILÖLLISYYSPAPEREITA..."

    Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/kansanedustaja-reijonen-ulkomaalaislain-muuttamisesta-esitys-avaa-uuden-vaylan-humanitaariselle-maahanmuutolle/

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  6. Tähän uutiseen ehkä liittyen twitterissä näkyi juttu Shave the Children -hyväntekeväisyydestä. Oli lahjoitettu partateriä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!