perjantai 18. maaliskuuta 2022

Wokellusta päiväkodissa

Helsingin sanomien tänään julkaiseman mielipidekirjoituksen mukaan kirjoittajan poika on viime viikon naistenpäivän jälkeen "ottanut useasti esille sen, miten juhlapäivää hänen päiväkodissaan vietettiin. Tytöt saivat päättää leikeistä ja muista asioista ilman neuvottelemista, ja heille laulettiin laulu. Kun pojat kysyivät, milloin olisi heidän vuoronsa päättää tai milloin heitä juhlittaisiin, heille oli kerrottu, että tytöt saivat tehdä päätökset naistenpäivänä, koska pojat ja miehet tekivät päätökset vuoden muina päivinä."

Kuten lukijani varmasti huomasi, on lapselle annetussa perustelussa kyse suorasta valheesta - miehethän eivät todellakaan tee kaikkia päätöksiä "vuoden muina päivinä". Eivät politiikassa, eivät työelämässä, eivät vapaa-ajalla, eivätkä etenkään perheissä - eivätkä varsinkaan Suomessa. Sitä paitsi pienet pojat eivät päätä kaikista asioista myöskään lasten leikeissä, mikäli niihin osallistuu molempia sukupuolia. 

On myös selvää, että kirjoittajan kuvaaman sukupuolten vastakkainasettelun korostaminen kasvatuksessa on väärin kaikki lapsia kohtaan. Sen välittämä sanoma on tasa-arvon vähentämisen sijaan lasten ihmiskuvaa vääristävä ja sellaisena vaikutuksiltaan pienten ihmisten henkiselle kasvulle äärimmäisen haitallista. 

Yksi mielenkiintoinen seikka tässä tapauksessa on se, kuka teki päätöksen mielipidekirjoittajan mainitsemasta tavasta viettää naistenpäivää päiväkodissa. Oliko se omavaltaisesti kyseisen lastentarhan henkilökunta, kaupungin hallintovirkamies tai poliittinen johto vai peräti opetusministeriö? 

Oli syyllinen kuka tahansa, on tapahtunut karu esimerkki siitä, minkälaisiin älyttömiin vinoutumiin Atlantin toiselta puolelta meille rantautunut wokelluskulttuuri on johtanut. Eikä se olisi ollut mahdollista ilman suomalaispoliitikkojen ja -medioiden kritiikitöntä hypetystä tätä ilmiötä kohtaan. 

Onhan jopa nykyinen hallitus linjannut tasa-arvopolitiikkansa perustuvan intersektionaaliseen feminismiin, joka liittyy kiinteästi samaan uhriajattelusta ponnistavaan uusvasemmistolaiseen suuntaukseen kuin wokelluskin. Ja joka on - jos mahdollista - vielä 1970-luvun neuvostojohtoista taistolaisuuttakin järjettömämpi tapa hahmottaa maailmaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

14 kommenttia:

 1. "miehethän eivät todellakaan tee kaikkia päätöksiä "vuoden muina päivinä". Eivät politiikassa, eivät työelämässä, eivät vapaa-ajalla, eivätkä etenkään perheissä - eivätkä varsinkaan Suomessa."

  Professori kiteyttää hyvin maamme monen ongelman juurisyyn: yhteiskunnan feminisaation. Sen myötä olemme ajautuneet pois rationaalisista, valistuksen aatteisiin pohjautuneista ajatusmalleista erilaisten uskomusten ja suoranaisen - jopa vahingollisen - hömpän maailmaan.

  Esimerkkeinä mainittakoon kritiikitön maahanmuuton puolustelu ja sen negatiivisten ilmiöiden vähättely, ilmastohumppa, naisen euro, feminismi, "tasa-arvo", naistutkimus, Berner, Halonen, Alho, Ohisalo, Suomela, Honkasalo, Biaudet, Tuppurainen, Meriläinen, Kiuru… onhan näitä ja lisää tulee kaiken aikaa. Juuri kerrottiin uutisissa, että olemme kuulemma maailman onnellisin kansa! Voi Suomea ja suomalaisia!

  VastaaPoista
 2. Eräs setämiesten mukana roskakoriin tuomittu näkemys on se, että tunteiden hallitseminen ja hillitseminen olisi jotenkin vanhoillista ummehtuneisuutta. Elämmehän sentään 2020-luvulla.
  Arkikokemus ja tutkimustieto ( https://psychology.fandom.com/wiki/Expressed_emotion ) kertovat toista. Kun lisäksi nuoruus ja kokemattomuus yhdessä naissukupuolen kanssa on nostettu absoluuttisen viisauden ja syvällisyyden jalustalle, olemmekin saaneet yhteiskunnan ja kulttuurin, joka arvostaa eniten kontrolloimattomia itkupotkuraivareita ja suu vaahdossa kuolaamista ilman _vaatimustakaan_ hiljentymisestä, harkinnasta ja käsiensä päälle istumisesta ennen siirtoa. Kaikki on pelkkää emootiota.

  VastaaPoista
 3. Pelkällä tunteella tehdyt päätökset ovat harvoin järkeviä. Valtion tasolla suorastaan tuhoisia.

  VastaaPoista
 4. Vaikka meillä on nyt Venäjän itsevaltiaan antama tajuntaa tärisyttävä esimerkki siitä millaiseen itsetuhoon ja tuhoamistarpeeseen uhriajattelusta ja marttyyrirooliin samaistumisesta päädytään, silti omat wokeltajamme eivät näe itseään peilistä.

  Tapa, jolla narsistinen uhriajattelu johtaa ensin omankädenoikeuteen ja sitten idealisoituna joukkomittaiseen "puolestaloukkaantumiseen", ei avaudu uhriajattelun voimaannuttaviin koukkuihin jääneille. Narkissos ei koskaan nähnyt lähteessä itseään -- ei ymmärtänyt sitä, että peili esitti vain kuvajaista, ei todellista ihmistä.

  Intersektionaalinen feminismi merkitsee sen ihmistieteen täydellistä alennustilaa, jota tiedonalan perustajat nimittivät sosiologiaksi. Intersektionaalinen feminismi on skolastista käsiterealismia edustava narsistisen uhriajattelun koukku, jossa suttuinen alitajunta saa vapaasti mellastaa.

  VastaaPoista
 5. noh, nyt korona ja viellä Ukrainan sota on kaventanut elintilaa wokeltamisesta, asiat ei kyl vaaleissa muutu, semmosta ihmettä on turha odottaakkaan

  16 vuot, olen jo sanonut oikeastaan, että talousrommaus on ainoa puhdistava asia, et asiat vois kääntyy, loppuu se turha homotus ja asiat muuttuvat ehkä oikeaan tärkeysjärjestykseen Mazlovin tarve hierarkian tapaisesti.

  VastaaPoista
 6. Toinen blogisti nimitti Suomi-neitoa Euroopan sairaaksi naiseksi. Ainakin siihen kisaan on lähdetty mukaan. Lehdistön ihannetyttö? Tuskin (laina)rahan loppuminenkaan nopeasti kaataa kiva-kiva-maata mutta se on välttämätön ehto. Sitten vasta voi rakentava työ alkaa, myös naisten tekemä rakentava työ. -jussi n

  VastaaPoista
 7. Optimaalinen ja absoluuttinen tasa-arvo ovat kaksi eri asiaa, toista ohjaa luottamus, toista pelko.

  VastaaPoista
 8. Kuten usein olen maininnut, herra Professori ei ymmärrä asian laajuutta. Hän kuvittelee kyseessä olevan pienen ja oikaistavan häiriön, joka kyllä korjaantuu helposti tarvitsematta muuttaa mitään oleellista tai radikaalia. Lopputulos on sitten se, että istutaan kiltisti samassa pöydässä toiseustieteilijöiden kanssa pronomineja ilmoittamassa.
  https://youtu.be/3O0n6zf1E7g

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ny ihan itse...vaaatimattoman älyni kanssa..ymmärtänyt asiaa noin

   Poista
 9. Misandrista SORTOA jota tukevia huoria pitää kohdella vastaantullessa saman porukan palvoman islamin oppien mukaisesti siitä kuinka huorien kanssa pitää toimia.Sopivan kokoisia kiviä on maa täynnä..

  VastaaPoista
 10. Tapauskertomuksesta selvisi ainakin se, ettei kyseisessä päiväkodissa ole ensimmäistäkään the Varsinaisten Maahanmuuttajien™ poikalasta.

  VastaaPoista
 11. On tämä traagista: demokratiassa idiootit touhuavat ja saavat pahaa aikaan wokelluksineen, mutta ei tuo tyranniakaan hyvältä näytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demokratian ongelma on se, että myös hölmöillä on äänioikeus, ja nykyisin kaikensorttinen hölmöys
   on vallitsevana vihervasemmistolaisissa naisissa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!