tiistai 22. maaliskuuta 2022

Joe Biden - Putinin hyväntahtoinen hölmö

MTV3:n lyhyen uutisen mukaan USA:n presidentti Joe Biden on Ukrainan sodan aikana kutsunut Putinia muun muassa sotarikolliseksi, roistoksi ja murhanhimoiseksi diktaattoriksi. Luonnehdinnat ovat nähdäkseni todenmukaisia. 

Venäjä on reagoinut näihin luonnehdintoihin lähettämällä nootin Bidenille. Maan ulkoministeriön mukaan sen ja USA:n väliset suhteet alkavat olla katkeamispisteessä.

Tosiasia kuitenkin on, että Joe Biden päästi sodan alla suustaan vuosisatamme suurimman möläytyksen, jolla hän todennäköisesti edisti Venäjän Ukrainaan suuntautunutta hyökkäystä alentamalla siihen ryhtymisen kynnyksen äärimmäisen matalaksi. Tarkoitan Bidenin etukäteen Putinille antamaansa lupausta, jonka mukaan USA ei tule missään tapauksessa puuttumaan asevoimin Venäjän hyökkäykseen.  

Tämän lupauksen seurauksena Biden kirjoitutti puumerkkinsä historiankirjojen samalle sivulle, jolle on aiemmin taiteiltu Britannian pääministeri Neville Chamberlainin nimi merkkinä siitä, että hän siunasi Adolf Hitlerin naapuriinsa kohdistaman aggression vuonna 1938. Sivuhuomautuksena todettakoon, että saman sivun alaviitteestä voinee löytää pienellä kirjoitettuna myös suomalaisen Otto Wille Kuusisen nimen, koska hän suostui talvisodan alla pyhittämään Stalinin aggression Suomea kohtaan ryhtymällä Terijoen hallituksen johtajaksi. 

Tosiasia kuitenkin on, että maailma on aina ollut ja tulee jatkossakin olemaan täynnä hyväntahtoisia hölmöjä, jotka edesauttavat tai oikeuttavat vallanhimoisten diktaattoreiden hirmutekoja. Ukrainalaisten kannalta on kuitenkin harmillista, että heidän suhteensa sellaiseksi osoittautui kaikista maailman ihmisistä juuri se, jolla olisi ollut voima ja valta pysäyttää Putinin aloittama kansanmurha jo ennen sen alkamista. 

Eikä tuhottua maataan surevia ukrainalaisia taida juurikaan lohduttaa se, että Joe Bidenin nimi tuli kirjoitetuksi ikuisiksi ajoiksi yllä mainittuun kirjaan. Tai että hän on sittemmin yrittänyt korjata omien puheidensa seurauksia kovalta kuulostavalla retoriikalla - todellisten tekojen sijaan.

24 kommenttia:

  1. Oppositiopuolueitten ja riippumattomien televisiokanavien kieltäminen on varmaan sitten sitä "todellista demokratiaa". Veikkaan, että sodanjälkeiseen Ukrainaan syntynyt "valtiollinen televisiokanava" siirtyykin pian erään Herra Hoon omistukseen ja hallintaan. Sama Herra Hoo, joka vetelee erään koomikon naruista, ja joka loi tämän koomikon kiistatta suurimman ja loistokkaimman esityksen.

    Hindustan Times on tietysti Putinin propagandalehti, koskapa yksikään länsimainen lehti ei kerro laivan jättävistä rotista:
    https://www.hindustantimes.com/world-news/ex-ukraine-mp-s-wife-caught-with-28-million-cash-in-hungary-101647846279281.html

    One Twitter user wondered: "How does someone have $28 million in CASH? In a war zone...!?"

    Mutta Professori pysyy vahvana uskossaan tuohon arojen Sveitsiin ja sen uljaaseen kansaan, joka ampuu jopa oman rauhanneuvottelijansa kesken neuvotteluiden. Onko Professori koskaan miettinyt, _miksi_ maa, joka voisi olla vauras taloustiikeri, onkin Euroopan kurjalistoa, jonka asukkaisiin verrattuna venäläisetkin ovat rikkaita, ja _miksi_ sitä pidetään maailman korruptoituneimpana maana ohi jopa jonkun M'takwnon demokraatisen kansantasavallan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjän säälittävä tärähtänyt nuoleskelija taas vauhdissa. Ettei vain oikea nimesi sattuisi olemaan J. Bäckman.

      Poista
    2. Taitaa se olla desantti Backman tai sitten sotamies Putkonen.

      Poista
    3. Mis sie Putte tarviit oikein hyvää hyödyllistä idioottia. Täs siul on sellanen.

      Poista
    4. Venäläiset tarkoittaa vissiin sitten moskovan ydintä? ==> i{kaikki suomalaiset ovat hyvintoimeen tulevia ~ westendissä näkee keskimääräisen suomalaisen} □

      Poista
    5. Korruptio on ongelma molemmissa maissa mutta Ukraina sentään kykenee tuottamaan sellaisia tuotteita jotka kelpaavat länsimaihin vientiin. Myös teknologiassa paljon Venäjää kehittyneempi maa. Venäjä ei kykene viemään muuta kuin raaka-aineita, öljyä ja kaasua sekä viljaa. Kovasti yrittävät kehittää matkustajalentokoneen josta oli määrä tulla kilpailija Boeingille sekä Airbusille. Projektiin kaadettiin miljarditolkulla rahaa ja alkuun kaikki näytti suht.hyvältä. Sitten Putinin ilmoitti keskittävänsä ilmailuteollisuuden Kremlin hallintaan ehtaan neuvostotyyliin. Nyt valtava byrokraattinen jäykkyys tuli kuvaan ja pikkuhiljaa koko projekti länsimaiset standardit täyttävästä matkustajalentokoneesta painui unholaan. Eikä ilmailuteollisuus ole ainoa teollisuudenhaara joka Venäjällä on keskitetty Kremlin alaisuuteen.

      Poista
  2. Sota näyttäisi olevan käytännössä ohi. Ukrainan armeija on näköjään lakannut olemasta. Esitän arvauksen:
    Kohta esitellään Zelenskyn seulaksi ammuttua ruumista ja kerrotaan Venäjän agenttien olevan inhan teon takana. Syvästi huokaisten puikkoihin astuu joku Dnipron mafian pomoista, ehkä itse Hoimovski tekemään valitettavaa rauhaa, jonka Galician mafiapomot yhtä jyrkästi tuomitsevat. Ehkä ammutaan muutama petturi. Maa jaetaan suunnilleen Dnepriä pitkin.
    Mariupolin tapahtumat ja Azovin pataljoonan osuus muodostuu jakavaksi legendaksi, vähän niinkuin Koomin laakso Kiekkomaailmassa. Lännessähän syylliset on päätetty ohjatulla huutoäänestyksellä jo valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota nyt ne lääkkeet.

      Poista
    2. Voisiko sitä venäläistä luikuria lähteä levittämään vaikka sinne MV-lehteen muiden Donetskin sankarpoikain kanssa?

      Poista
    3. Venäjä ei ole vielä saavuttanut yhtään merkittävää voittoa. Edes Mariapulia se ei ole saanut antautumaan! Tässä tilanteessa Putin ei uskalla eivätkä ukrainalaiset halua tehdä rauhaa.

      Sota jatkuu vielä kuukausia, mikäli Venäjän talous vain sen mahdollistaa.

      Poista
    4. Minusta on mielenkiintoista ja opettavaista lukea noita Catilinan Venäjä-kommentteja. Nehän kertovat sellaisesta tavasta hahmottaa ympäristöä, jota ei tapaa aivan jokaisena päivänä.

      Poista
    5. Jokaisenhan pitää saada julistaa omaa propagandaansa. Mutta kuulijan pitää osata arvioida, onko kyse siitä vai jostain muusta. Tässä tapauksessa tehtävä ei näyttäisi olevan kovin vaikea.

      Poista
    6. Wikistä: Catilina syntyi köyhään aatelissukuun. Hänen kerrotaan olleen kauhea kasvoiltaan.

      Poista
  3. Biden on ollut aina tunnettu möläytyksistään, ja tuo oli kyllä anteeksiantamaton virhe. Seniiliys on tainnut viedä sen vähäisenkin arvostelukyvyn.

    VastaaPoista
  4. Kuinka oikeassa Jussi Halla-aho olikaan ennustaessaan, että Eurooppa saa omat Groznyin ja Aleppon ellei länsi tosissaan estä Venäjän barbaarista ja tuhoavaa sotaa.

    VastaaPoista
  5. Putinin sota on julma ja raukkamainen kaikin tavoin, mutta onko tuolla Bidenilläkään puhtaat jauhot pussissa? Joidenkin teorioiden mukaan USA:n talous tarvitsee sotia. Käynnissä olevasta sodasta se hyötyy mm. siten, että Euroopan kauppa Venäjän kanssa romahtaa ja USA:n vienti Eurooppaan kasvaa.

    Erään huhun mukaan USA antoi aikoinaan Gorbatshovin välityksellä Irakin diktaattorille Husseinille käsityksen, ettei se puuttuisi sotaan, jos Irak hyökkäisi himoitsemaansa Kuwaitiin. Hussein nielasi syötin ja alkoi Persianlahden sota. Lopulta Irak tuhottiin toisessa sodassa, joka aloitettiin tekaistulla väitteellä Irakin joukkotuhoaseista. Sodan tarkoitus oli syöstä vallasta Hussein, joka pyristeli irti kansainvälisen kaupan välineestä, USA:n dollarista.

    Tuli vain mieleen kysymys, oliko Bidenin möläytys vahinko vai USA:n taloudellista hyötyä ajavien tahojen harkittu teko. Maailmaan mahtuu surullisen paljon psykopaatteja, jotka ajavat häikäilemättä omaa etuaan. Se ei ole hyvisten ja pahisten maailma, jota Hollywood ja esimerkiksi teini-ikäisenä lukemani "korkkarit" maalailevat länsimaalaisten mieliin, vaan pikemminkin pahisten ja pahisten valta- ja taloussotaa.

    Joka tapauksessa toivon, että Putinin sotakone romahtaa ja Suomi saa aikaa varustautua entistä lujemmin. Hallituksen punaviherhölmöt pitää vaihtaa ja heidän ilmastohössötykseen tarkoitetut miljardit suunnata vaikka tehokkaiksi todettujen miehittämättömien lentokoneiden ja ilmatorjuntakaluston hankkimiseen maamme turvaksi. Psykopaatit eivät tottele kuin voimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joidenkin teorioiden ja erään huhun mukaan Biden hyökkää kohta Kanadaan ja pommittaa Montrealin kivikauteen, koska USA tarvitsee sotia, ja sitä paitsi lukemani korkkarit vahvistavat vahvoja aavistuksiani.

      Poista
    2. Olkiukko pihisee.

      Poista
  6. Hyvin kirjoitit, proffa ! Sleepy-Joen nimi on kyllä ikuissti tuolla kirjassa, mutta miten Ukraina saataisiin pelastettua hirviön kynsistä?

    VastaaPoista
  7. Missä on tuota lausuntoa ylistävät ylen ja hesarin jutut siitä kuinka biden edistää tasa-arvoa ja rauhaa ollen vihapuhetta vastaan?. Netistä löytyy helvetisti kyllä juttuja kuinka 2019 trumpin zelelle soittama puhelu siunasi tuon sodan ja sota johtuu yksinomaan trumpista sekä kaikkea siltä väliltä..

    VastaaPoista
  8. On kuitenkin muistettava Venäjän olevan ydinasevaltio ja Putinin arvaamattomuus. En millään lailla halua puolustella Venäjää tai Putinia, mutta miten käytännössä Yhdysvallat olisi sotavoimiensa avulla Ukrainan tragedian estää ilman pelkoa sodan eskaloitumisesta ydinsodaksi? Ihan samasta syystä Nato ja esim Boris Johnson on toitottanut etteivät ole aikeissa lähettää joukkoja Ukrainaan. Jos tästä sodasta pitäisi jotain positiivista kaivaa, on se Venäjän armeijan todellinen suorituskyky, etenkin maajoukkojen osalta sekä heidän käyttämänsä kalusto, joka on osoittautunut suurinpiirtein metalliromuksi. BTR - miehistönkuljetusvaunujen renkaiden piti olla Michelinit, on sittemmin käynyt ilmi niiden olevan kiinalaiset Yellow River - merkkiset renkaat, jotka ovat surkea kopio Michelinin vastaavista. Lisäksi vaunuja on ilmeisesti säilytetty väärin sään armoilla suorassa auringonpaisteessa jonka vuoksi renkaat ovat saattueen matkatessa repeytyneet rikki. Joku veti välistä hyvät rahat kun piti hankkia Michelinit, mutta ostikin kiinalaista sekundaa. Venäjällä armeijakin on täysin korruption mädättämä, mikä on tietysti hyvä juttu. Putin on kuluttanut useita kymmeniä miljardeja dollareita armeijan modernisointiin, ja voi vain kysyä kuinka paljon tuosta summasta on mennyt muihin taskuihin. Ne Putinin paljon puhutut ihmeaseetkin ovat pelkkää fantasíaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki diktaattorin hallitseman ydinaseen pelko on legitiimi syy olla puuttumatta sotaan, mutta asian julistaminen etukäteen on vain tyhmää.

      Poista
    2. Toki olen samaa mieltä siitä, että Biden olisi voinut pitää vain suunsa kiinni. Olisi mieluummin ollut hiljaa ja jättänyt Putinin ikään kuin epätietoisuuteen siitä kuinka Yhdysvallat mahdollisesti reagoisi Venäjän aggressioon Ukrainaa kohtaan. Putin olisi voinut sitten pyöritellä mielessään eri skenaarioita kuinka USA reagoisi. Nyt Biden pilasi sen mahdollisuuden, että olisi jätetty Putin epätietoisuuteen USA:n reaktiosta. Ei todellakaan fiksua Bideniltä.

      Poista
  9. Zelenskylle pojot sinänsä ja raikuvat suosionosoitukset. Tunnen oikeasti suurta kunnioitusta ja sympatiaa. Pikku koomikko nousi antiikin ja Shakespearen tragedioiden mittoihin, ja niiden perinteiden mukaisesti hänen on kuoltava. Olisiko muka Macbeth voinut säilyä hengissä?
    Zelenskyn omat lausunnot sulkevat rauhan pois. Hän ei voi koskaan rauhaa solmia, mutta hänestä saa loistavan marttyyrin, ja sellaisia tarvitaan aina. Alkoiko koko juttu valtavana vitsinä? Sitä emme koskaan saa tietää. Holomoisky ei ole tunnettu huumorintajustaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!