perjantai 4. maaliskuuta 2022

Venäjällä orastavaa kapinaa, Putinilla sairautta ja Bidenilla tapaaminen

Venäläinen oligarkki Vagit Alekperovin johtama öljy-yhtiö Lukoil on käytettävissä olevien tietojen mukaan vaatinut sotilaallisen konfliktin välitöntä päättämistä ja kertonut tukevansa sodan ratkaisua neuvotteluiden ja diplomatian kautta. Näin se on astunut samalle tielle, jolla kaksi oligarkkia oli jo aiemmin

Sosiaalisessa mediassa oli puolestaan Venäjällä toimineen amerikkalaisjournalistin kommentti, jonka mukaan hän on lähtenyt Venäjältä, sillä raporttien maan rajat saattavat sulkeutua. Hänen mukaansa lähdössä oli myös paljon muita ihmisiä, jotka pelkääsivät jäävänsä loukkuun Venäjälle, joutuvansa pidätetyksi tai lähetettäväksi sotaan, jota he eivät tue. 

Nämä kaksi uutista ovat sikäli tärkeitä, että ne kertovat bunkkerimies Putinin kannatuksen rapisemisesta sotatoimien seurauksena. Tosiasia kuitenkin on, ettei paine häntä kohtaan liene vielä kovin suuri, eikä sota ole siksi loppumassa.

Sen sijaan oli mielenkiintoista huomata, että maailmalla on kuultu myös spekulaatioita Putinin terveydentilasta. Yksi merkittävimmistä oli väite, jonka mukaan hän kärsisi Parkinsonin taudista

Siihen liittyy tämän mukaan "autonomisen hermoston oireita eli äkillistä verenpaineen vaihtelua, ummetusta, hikoiluhäiriöitä, tihentynyttä virtsaamistarvetta ja impotenssia. Lisäksi voi kehittyä puheentuoton vaikeutta, nielemisongelmia, hajuaistin heikentymistä, mikä usein voi edeltää muita oireita, sekä ihon rasvoittumista ja syljen valumista. Lisäksi sairauteen liittyy joskus unihäiriöitä, päiväaikaista uneliaisuutta ja voimakasta uupumusta. Myös muistihäiriöitä, ajatustoiminnan hidastumista ja masennusta voi ilmaantua. Harvoin kuitenkaan yksi ihminen saa näitä kaikkia oireita."

Meidän suomalaisten kannalta eilispäivän suuri uutinen oli Sauli Niinistön matkustaminen neuvottelemaan USA:n presidentin Joe Bidenin kanssa asioista, joita meille tavallisille kansalaisille ei kerrottu. Nähtäväksi siis jää, tuleeko hän takaisin Suomelle annettujen turvatakuiden tai NATO-kutsun kanssa. Vai kävikö hän vain antamassa tietoja ja ohjeita maailman suurimman sotilasmahdin johtajalle. 

Eilistä A-studiota katsoessa syntyi kuitenkin väkisinkin käsitys, jonka mukaan ainakin osa ohjelmassa mukana olleista poliitikoista olisi ollut hyvinkin perillä tulossa olevista puheenaiheista, mutta kieltäytyi kertomasta asiasta julkisuuteen. 

Nähtäväksi siis jää, mitä Washingtonissa tapahtuu. Samoin kuin se, miten tilanteet muuttuvat Ukrainassa tai Venäjällä. Sekä kuinka paljon meille kerrotaan tuoreeltaan Niinistön ja Bidenin tapaamisen tuloksista. 

19 kommenttia:

  1. Oligarkit ovat nyt entisiä ihmisiä, бывшие люди. Heidän matkansa on kohti historian roskatynnyriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minne lienee matkalla Putin, tuo sadan miljardin dollarin omaisuuden kommunisti.
      Kovasti ennustellaan tälle päivälle poikkeustilan tai jopa sotatilan julistamista Venäjälle, mikä merkitsisi mm kaiken kokoontumisen kieltämistä ja kovia rajoituksia joka suhteessa, jopa kuolemantuomion käyttöottoa. Eli hallinto tunnustaisi siten, että kyseessä on sota eikä mikään sotilaallinen erikoistehtävä.

      Poista
  2. Enpä usko, että mistään kielestä löytyy niin kammottavia adjektiiveja, että niiden liimaaminen Putinin päälle paljastaisi edes osan hänen henkilöönsä liittyvästä tragediasta.

    Tragedia on yhteisöä koskeva -- se on kysymys siitä, miten tällaisen sairaan yksinvaltiaan "valta" voi olla niin legitiimiä ja toistaiseksi siis yhä kyseenalaistamatontakin. Sairas johtaja on indikaattori sairaasta yhteisöstä. Ei Hitlerkään olisi saanut valtaansa ellei Saksan kansalla olisi ollut historiallisia syitä samaistua niin syvästi omaan uhrirooliinsa.

    Eikä tuollaisiin syvoiin yhteistuntoihin voi oikein millään tavalla vaikuttaa, ei ainakaan nopealla, sanotaan satojen vuosien aikataululla. Kyseessä ovat kulttuuriset, perinnöllisen valikoitumisen jalostamat ominaisuudet, jotka eivät häviä mistään kansasta ihan vuosisadassa tai kahdessa.

    Tietysti kaiken sairauden esille nostaminen on tärkeää, koska on mahdollista, että vallan legitimaation kannalta avainasemassa olevat henkilöt tai tahot reagoivat. Niinhän totalitarismit historiassa ovat ylimalkaan hajonneet -- eivät suinkaan ulkoisen valloittajan saapuessa, vaan nimenomaan omaan sisäiseen valtataisteluunsa. Kekkonen ymmärsi tämän, ja piti siksi ulkopolitiikan langat -- eli juuri tuon nyt kovasti halveksitun "suomettumisen" -- omissa näpeissään, sillä asioiden päästäminen omien keskenään kärhämöivien puoluepukareidemme riitelyn kohteeksi olisi upottanut maamme heti kun joku taho N-liiton johdossa olisi saanut tekosyyn käyttää Suomea valtataistelunsa aiheena.

    Venäjä, Venäjä. Venäjä. Putin, Putin, Putin. Omasta mielestään rohkea mies, joka uskaltaa lähettää tietämättömät ei-venäläiset nuorukaiset valloittamaan itselleen maan josta on hänelle tullut pakkomielle. Ja kuulkaas hänen pheitaan -- miten niihin aina sisältyy tuo ikuinen narsismin ydin, itsensä kokeminen uhrina, jolla "on oikeus" korjata kohtaamansa vääryys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Eikä tuollaisiin syvoiin yhteistuntoihin voi oikein millään tavalla vaikuttaa, ei ainakaan nopealla, sanotaan satojen vuosien aikataululla. Kyseessä ovat kulttuuriset, perinnöllisen valikoitumisen jalostamat ominaisuudet, jotka eivät häviä mistään kansasta ihan vuosisadassa tai kahdessa"
      Olen samaa mieltä , saksassakin vaikuttaa yhä natsistinen mielenlaatu ja käyttäytyminen.(+ itävallassa)

      Poista
  3. Niinistön ja Bidenin kasvokkain kohtaaminen näin nopealla aikataululla on todellakin mielenkiintoinen.
    Voisi luulla, että molemmilla on tällä hetkellä aikataulut tupaten täynnä ja ihan rupattelua varten niistä ei lähdetä tilaa raivaamaan.
    Jenkkien "update" Suomen näkemyksistä olisi varmaan hoitunut myös etäyhteyksillä joten kysymys lienee jostain muusta.
    Olisi namia jos Niinistö palaisi jenkkien turvatakuut mukanaan.
    Putler tukehtuisi "pelikirjaansa" saman tien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan Niinistö voinut kertoa näkemyksistään suomalaisille en Bideniä. Vai onko "pidetään pää kylmänä" sitä, että vieläkään ei edetä Nato-jäsenyyteen, koska Putin on kieltänyt sen.

      Mitään "Nato-uhkaa" ei Venäjällä ole. Eihän Nato ole lähettänyt joukkojaan Ukrainan tueksi nyt kun siihen olisi perusteita.

      Missä viipyy miinanhävittäjä Tarja Halosen kommentit Venäjän hyökkäyksestä?

      Poista
  4. Tämä minua ihmetyttää, kuinka syvällä Erkki Tuomiojassa on vanha kommunisti ja Neuvostoliiton kaveruus aikoinaan, joka heijastuu nytkin selvästi Venäjän ymmärtämiseen. Vieläkin sieltä kuuluu se, nyt ei ole oikea aika liittyä Natoon. On se sitkeä mies. Kyllä Presidentti Niinistöllä on todella tärkeää asiaa Bidenin kanssa ja toivottavasti siellä keskustellaan välittömästä liittymisestä Natoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkäpä Edistyksen Erkki sille voi, että hän asuu edelleen Kekkoslovakiassa Neuvostoliiton naapurissa?

      Poista
    2. Ei saa naurattaa, Qroquius. Menee kahvit näppikselle.

      Poista
  5. Nykyään tuntuu olevan vallalla käsitys, että kaikki turvallisuuspoliittiset asiat täytyy olla täysin julkisia.
    Näinhän ei missään nimessä voi olla. On siihen hyvät syyt, miksi kaikki ei ole julkista. Eiköhän ne turvatakuut ole nimenomaan se asia, mitä Niinistö meni hakemaan. Sen jälkeen voidaan käydä seuraavat eduskuntavaalit ja päättää Natoon liittymisestä varmana siitä, että sen enemmistö hyväksyy. Samalla nähdään, uppoaako Venäjän propaganda äänestäjiin yhtä hyvin kun tämä tämänhetkinen kotimainen/eurooppalainen.

    VastaaPoista
  6. Onko Biden luotettava? Eikö hänellä ole dementia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Washingtonin Wanha Mies kärsii ilmiselvästi jostain muistisairaudesta. Siksi onkin merkillepantavaa, että Kamala Varapresidentitär on kadonnut lähes täysin julkisuudesta.

      Sitä voi päätellä jotain, kuka USAa todellisuudessa johtaa ja kenen kanssa Sauli Väinämö niistä Painavista Asioista keskustelee.

      Poista
    2. Vanha kylmän sodan sotaratsu lienee virkistynyt.

      Poista
    3. Muistilappujen varassahan tuo pelasi Ronald Reagankin aikoinaan ja pisti silti Neuvostoliiton nurin. Tästä Kamala Harrisista ei täällä Suomessa oikein tiedetä mitään. Aika harvoin missään esillä.

      Poista
  7. Toivottavasti tuliaisina on kutsu Naton jäseneksi ja turvatakuut USA:lta hyväksymisprosessin ajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin toivon ja uskon, että suurin osa Suomen kansasta toivoo samaa Tuomiojasta huolimatta.

      Poista
    2. Ainakin tuollainen tuliainen aiheuttaisi pitkän helpotuksen huokauksen.

      Poista
  8. https://www.zerohedge.com/geopolitical/state-department-official-warns-president-xi-will-face-serious-consequences-if-china

    Tämä onkin nyt aivan loistava hetki painottaa sitä, että nykyiset pankki- ja rahajärjestelmä ovat vain ase ohimollasi. Sinun rahasi eivät ole sinun. Sinulla on vain armosta niihin rajoitettu käyttöoikeus. Aion ensi viikolla mennä nostamaan pinkan käteistä. Pankkineiti on velvoitettu kysymään minulta, mihin tarvitsen omia rahojani. Aion vastata, että ei kuulu hänelle.

    Pankki- ja rahajärjestelmät perustuvat luottamukseen, ja tuo luottamus on nyt mennyt.

    Ja tuon kortin saattoi pelata vain yhden kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirrytään oravannahkoihin. Se on turvallista.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!