torstai 17. maaliskuuta 2022

Venäjän hybridisota alkoi - mutta se ei alkanut kuin Strömsössä

Suuren ja mahtavan Neuvos... Venäjän suurlähetystö on aloittanut hybridisodan Suomea vastaan. Näin siitä päätellen, että maan suurlähetystön Twitter-tilille on ilmestynyt teksti, joka Google-kääntäjän mukaa sisältää seuraavan tekstin.

"Rakkaat maanmiehet! Ilmoita Venäjän federaation kansalaisiin ja venäjää äidinkielenään puhuviin kohdistuvista oikeusrikkomuksista, syrjinnästä ja vihan yllyttämisestä suurlähetystön konsuliosastolle sähköpostitse". 

Kuten jo olemme venäläisten pyrinnöistä tottuneet huomaamaan, ei tämäkään viesti onnistunut kuin Strömsössä. Siihen nimittäin vastattiin välittömästi venäjänkielisellä viestillä, jonka sisältö on kääntäjän mukaan seuraava.

"Tässä on video kuinka natsit hakkasivat viattomia venäläisiä". Viestiin sisältyi lainattu twitter-viesti, joka esitti videoklipistä seuraavan selityksen: "Yksi tämän päivän vaikeimmista. Moskova." Toisin sanoen jokainen lukija ymmärsi videolla esiintyvän moskovalaisia poliiseja pahoinpitelemässä tavallisia venäläisiä ihmisiä. 

Myöhemmin samassa viestiketjusta löytyi myös venäjänkielinen kommentti, jossa kerrottiin - edelleen kääntäjän mukaan - seuraavaa. "Terveiset Suomesta. Meillä ei ole mitään venäläisiä vastaan. Päinvastoin, haluaisimme elää rauhassa ystävinä. Kremlin hallitsijat eivät näytä haluavan tätä - ja väittävät, että vihaamme venäläisiä."

Lisäksi Rudolf Romanov-nimellä oleva tili twiittasi - edelleen venäjäksi - omista havainnoistaan tekstillä, joka kääntäjän mukaan kuului seuraavasti: "en huomannut minkäänlaista syrjintää venäläisiä tai venäjänkielisiä kohtaan. Suomalaiset ymmärtävät, että harvat venäläiset todella tukevat Putinin pelkurimaista sotaa.

Jäin noita ja muita viestejä lueskeltuani pohtimaan, että mitähän mahtaa tavallinen Suomessa asuva ja töitä tekevä venäläinen ajatella lukiessaan näitä viestejä. Tai Venäjältä viime päivinä Allegro-junan tuoma Putinin hallinnon järjestämää yhteiskunnan meneillään olevaa romahdusta pakeneva maan kansalainen. 

Eli lisääkö vai vähentääkö suurlähetystön viestiketju Suomessa oleskelevien venäläisten luottamusta Putinin hallintoon? Ja päättävätkö he ehkä välittää tekemänsä johtopäätöksen vielä kotimaahansa jääneille sukulaisilleen ja ystävilleen?

* * *

Riippumatta Venäjän edellä kuvatun hybridioperaation onnistumisesta tai onnistumatta jäämisestä on selvää, että se on merkki Suomen saamasta huomiosta Putinin hallinnossa. Samaan viittaa sen vihjaus Ukrainan tulevaisuudesta samankaltaisena puolueettomana maana kuin Ruotsi tai Itävalta. 

Mutta ei siis sellaisena kuin puolueettomana itseään pitävä Suomi. Enkä usko tällä tarkoitettavan maamme suomettumista vaan kyseessä lienee harkittu uhkaus, joka on seurannut Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen takia tapahtunutta suomalaisten heräämistä todellisuuteen omassa turvallisuuspolitiikassaan. 

Siksi on odotettavissa, että Venäjän suurlähetystö tulee saamaan pyytämiään ilmoituksia venäläisiin kohdistuneista oikeusrikkomuksista, syrjinnästä tai vihan yllyttämisestä kertovia ilmoituksia. Ei ehkä spontaanisti, mutta venäläiseen propagandakoneiston itsensä järjestämänä. 

Sitä suuren itäisen naapurimme johto ei kuitenkaan näytä ymmärtävän, että tällaiset fabrikoidut löydökset ja ylipäätään sen naapureihinsa kohdistama politiikka tulee ajamaan Suomea entistä vahvemmin osaksi läntistä yhteisöä. Ja sen osana myös osaksi läntisiä turvallisuusjärjestelyjä.

Eipä tainnut Putinin hybridioperaatio siis tässäkään mielessä mennä kuin Strömsössä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Putinin aika Ukrainassa käymässä vähiin?
Lukashenko opettaa länsimaita irakilaisten avulla
Johan Bäckman

26 kommenttia:

  1. Odottelemme edelleen niitä Israelin ilmavoimia, joitten esiintyminen vahvistaisi edes jotenkin Professorin teorioiden ennustusarvoa.
    Nyt näyttää siltä, että Isrealin kiinnostus sotaan näyttää lähinnä keskittyvän Israeliin paenneitten J-oligarkkien omaisuuksien suojelemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juttujesi lukija saa hyvän kuvan siitä, mitä tarkoittaa Martti J Karin osuva maininta siitä, että totalitarismeissa "totuus" on aina erityistä laatua -- strategista totuutta.

      Tulee mieleen taistolaisajat, jolloin nuoret akateemiset hörhöt ihan tosissaan hurahtivat juuri tuollaisen strategisen totuuden ideaaliin. Kyllä heistä osa tiesi, että varjellaan yhteistä valhetta, mutta koska absoluuttiset arvot sallivat ja itse asiassa tarvitsevatkin suhteellisia keinoja, propaganda hyväksyttiin yrityksen "nostaa joukkojen tietoisuutta".

      Joskus puistattaa kun huomaa, ettei taistolaisuus itse asiassa ole mihinkään hävinnyt. Itse asiassa blogisti voisi lisätä myös taistolaisuuden blogitekstinsä viitesanojen joukkoon.

      Poista
    2. Kun olin pieni yksinhuoltajuus oli vielä stigma. Yhdellä kavereistani oli vain äiti, mutta hän kertoili tarinoita siitä, kuinka hänen isänsä on lentäjä ja lentää kaikkialla maailmassa eikä sen takia ehdi käydä kotona. Kuuntelimme näitä juttuja kommentoimatta.

      Poista
    3. Joko raportoit 60-karkeuksisesta hiomanauhasta mitä Lahdessa oli ollut venäjän hiihtäjien hotellihuoneiden vessapaperitelineissä?

      Poista
  2. Narsisti on läpi elämänsä maailmansa keskipiste, kaiken huomion ja hoivan kohde, joka osaa vaatia ”oikeuksiaan ja vapauksiaan”, kokee itsensä jatkuvasti ”uhriksi”, ja samaistuessaan uhrituntoihin kehittää mielessään idealisoidun marttyyriuden, jossa kaikkien uhrien idealisoitu viattomuus kääntyy kieroutuneeksi oikeudentunnoksi, joka laajentaa omankädenoikeuden narsistisesta loukkaantumisesta yleiseksi ”puolestaloukkaantumiseksi”.

    Hitler on ollut maailmanhistorian toistaiseksi hirvittävin narsisti. Olemme turhaan pohdiskelleet, mikä voi tehdä ihmisestä ihmispedon -- olemme kuvitelleet, että se johtuisi jostakin "pahuudesta". On aivan päinvastoin. Se johtuu siitä että narsisti kokee itsensä lähtökohtaisesti hyvänä -- ehkä kaikkein parhaana ja epäitsekkäimpänä -- ja saa kieroutunutta voimaantumista samaistumisesta uhrituntoihin. Ne laajentavat narsistisen vallanpitäjän omankädenoikeuden yleiseksi totuudeksi, jonka valheellisuus sitten heijastuu läpi koko yhteiskunnan ja saa ihmiset tunnustamaan "Suurta Yhteistä Valhetta".

    Vielä joutuessaan äärimmäistä seinää vasten narsisti on itse viaton uhri ja syyttää koko muuta maailmaa siitä etteivät hänen mielettömän hankkeensa onnistuneet. "Saksan kansa on pttänyt minut!"

    Ja mitä sanoo nyt Putin? Putinin hyytävät viestit lännelle ja oligarkeille: ”Venäläiset sylkäisevät saastaiset petturit ulos kuin kärpäset suusta.”

    Miksi me emme tunnista näitä narsismin mekanismeja? Siksi että itse asiassa oman aikamme kulttuurinen narsismi on tehnyt meistä kaikista surkeita uhriajattelijoita, jotka saavat voimaantumista samaistumisesta uhrirooleihin. Muistutan, että meilläkin ovat voimassa sotalain pykälät, joilla pidämme keskuudessamme sensuuria yllä ja varjelemme hyveenä sitä ettemme edes yritä puhua kehitysmaalaisten kansainvaelluksen yhteiskuntia hajottavista vaikutuksista tai kulttuurisesta rikollisuudesta, joka väistämättä seuraa yhteiskuntien monikulttuuristamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko Hitler hirvittävämpi narsisti kuin Stalin vai oliko Stalin pelkästään psykopaatti?

      Poista
    2. Stalin oli piilohomo paranoidikko, joka narsistin tapaan loukkaantui verisesti, kun Hitler petti hänet. Kertoman mukaan hän ei pystynyt puhumaan viikkoon.

      Sairauksilla, myös psyyken sairauksilla, on nimet, mutta on varottava päättelemästä käsitteistä todellisuuteen päin.

      Poista
    3. ketkä "me", puhu vain omasta puolestasi, en halua, enkä kuulukkaan viiteryhmääsi "me"

      Poista
    4. olen jo 200 kertaa todennut, että ryhmä "me" eli kait valkoiset heteromiehet..ryhmä syntyy vain silloin, kun on jollekkin velkaa..pitää maksaa ja olla "vastuussa". muuten taas ei olekkaan keitään meitä eikä rotuja eikä mitään, vaan kaikki kuten Suomi kuuluu kaikille

      Poista
    5. Eli suvakit toteavat eri ihmisryhmien ja rotujen olemassa olon vain silloin, kun se on valkoiselle heteerolle vahingollista.

      muuten taas ei ole muka todistettavia ihmisryhmien tai rotu eroja

      Poista
  3. Keskivertovenäläinen lienee vieläkin vieraantuneempi omasta hallituksestaan kuin keskivertosuomalainen: täällä pahoinpitelyjä virkavallan toimesta ilmenee vissiin vähemmän. Ei ihme, että Venäjällä niin moni asia menee helposti vituilleen; slaavilaisella kansanluonteella kun tuntuu olevan paljon yhteneväisyyksiä suomalaiseen.

    VastaaPoista
  4. Aika häkellyttävää että noin 60% nuorista ryssistä Suomessa antaa täyden tukensa idän diktaattorille. Tuo hiukan syö tätä juttua.

    VastaaPoista
  5. Syrjintää ja vihaan yllytystä kohdanneita kaksoiskansalaisia olisi ehkä tarpeen ohjata lähetystön suojiin parisataa viikottain.

    VastaaPoista
  6. Njoo. Satunnaiset keskustelut paikallisten amis-venäläisten ja tuontivaimojen kanssa kyllä paljastavat myötämielisyyden Venäjän asialle. Ensin ei mielellään puhuta mitään ja pyritään pysymään omassa piirissä. "Ei kiinosta, en sano mitään". Kun vähän vapaudutaan, niin kannat selkiävät. Naapurin Jelenaa ei ole ulkona näkynyt, ei edes kaupassa.
    Professorin hehkuttamat "tavalliset venäläiset", jotka pakenevat ja vastustavat Putinia, taitavat olla enemmän Pietarin hipstereitä, joita kukaan ei kaipaa. Myös Vk:n ryhmistä päätellen tukea on ja se on laajaa. Odotan mielenkiinnolla, koska Zorron merkki sensuroidaan.

    https://www.youtube.com/watch?v=SBR-xk_Xknc

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putinin hehkuttamat "tavalliset venäläiset", joille Putin puhuu "strategista totuuttaan", joutuvat ennen pitkää Putinin tulilinjalle, koska eivät tietenkään pysty loputtomasti osoittamaan pohjimmiltaan epäaitoa luottamustaan ja kunnioitustaan johtajaansa kohtaan.

      Ja mitä enemmän Putin "tavalliseen venäläiseen" koettaa vedota, sitä vaikeammaksi strateginen valehtelu myös hänelle itselleen käy. Ehkä hän alitajuntaisesti jo aavistaa lopun lähestyvän.

      Ja voi olla jopa niin, että itse asiassa se, että Putinin sotajoukot ilmeisen komennettuina hyökkäävät siviilikohteisiin ja tappavat naisia ja lapsia -- eli "tavallisia ukrainalaisia" -- voi olla sairaan mielen projektiivinen korvike. Eli tämän ylevöitetyn sodankäynnin poikkeuksellinen raakuus juontuu siitä, ettei Putin enää luota omaan kansaansa vaan pelkää sen "pettävän hänet".

      Poista
    2. Mieleesi ei taida mahtua ajatus, että lojaalisuus voi olla aivan aitoakin? Jos sinä et pysty käsittämään, se ei tarkoita, ettei käsitettävää ole.

      Poista
    3. Toki palvonta on aina jossain mielessä aitoa.

      Omasta mielestäni yksi ”Sodan ja rauhan” järkyttävimmistä kohdista oli kuvaus siitä, miten Napoleonin Venäjän-sotaretkellä leiriytyneiden joukkojen keskuudessa levisi huhu, että keisari oli saapunut joen vastarannalle, ja häntä hirvittävästi ihailevat sotilaat ryntäsivät veteen päästäkseen joen yli ja nähdäkseen edes vilahduksen palvontansa kohteesta. Monet hukkuivat.

      Poista
    4. Putler on valmistanut venäläisiä sotaan ja kurjuuteen jo viimeiset 20 vuotta. Venäläiset taitavat olla masokistisuudessaan aivan omaa luokkaansa.
      Juuri kun sinne kehittyi kohtuullisesti toimeentuleva keskiluokka niin taas tuli isäntä joka potkii rautasaappailla suoraan haaroille.
      Keskiluokka tottui jo elämään missä oli varaa pieneen luksukseen ja matkailuun. Nyt se on mennyttä ja on aika totutella kaalin järsimiseen ja lomailuun jossain shotsin perslävessä.
      Muualle ei tavan ryssällä ole enää asiaa tai varaa.
      Putler teki kertaheitolla maastaan Pohjois-Korean.
      Onnea vaan häntä kannattaville ryssille ja ryssänmielisille. Takana on loistava tulevaisuus.

      Poista
    5. Epäilen vahvasti väitettä, jonka mukaan Suomessa elävien venäläisten enemmistö olisi niin tyhmää, etteivät ymmärtäisi Putinin vahingollisuutta Venäjälle ja sen kansalle.

      Poista
    6. Suomessa ja muualla elävät Venäläiset eivät ole olleet valtiojohtoisen aivopesun kohteena kuten Venäjällä asuvat.
      Olen aivan varma, että länsimainen tiedotus on tavoittanut myös expatit vaikka lännessäkin on tarkoitushakuista viestintää.
      Vaihtoehtoja tiedonhankintaan on kuitenkin enemmän kuin sulkeutuvassa ryssälässä.
      Putin alkaa olla karikatyyri diktaattorista joka linnottautuu bunkkeriinsa ja pelkää jo omaa varjoaankin.
      Kyllähän tänäänkin uutisissa pyörinyt pätkä sen puheesta antaa kuvan harhaisesta ja omassa todellisuudessaan elävästä pelokkaasta despootista.
      Putler on varmaan päättänyt kuten aatu aikoinaan,että ilman häntä ei ole Venäjää ja jos hän tuhoutuu niin saa tuhoutua kaikki muukin.
      En usko, että edes hänen vähenevä lähipiirinsä on valmis tuhoutumaan despootin mukana, Venäjästä ja koko maailmasta puhumattakaan.
      Voi olla, että putte saa jossain vaiheessa poloniumilla terästettyä teetä tai novitshokilla tärkätyt kalsarit.
      Nythän se on käymässä puhdistusten kautta omiensa kimppuun.
      Oligarkeilta löytyy resursseja laittaa putte päiviltä.
      Dollari se on kumma motivaattori myös ryssälässä.

      Poista
  7. Käytännön mittaukset eivät tue väitettä tavallisten venäläisten vastustuksesta. Tunnen jonkun verran Suomessa asuvia venäläisiä, joista osa on asunut täällä liki koko ikänsä ja ovat jo Suomen kansalaisia. Eivät oikein haluaisi puhua sodasta, mutta kun oikein erikseen kysyn niin yllättävän myönteinen on suhtautuminen.

    Viestini on toki anekdootti ja tilastollinen merkitys siten kovin vähäinen. Ilmeisesti kuitenkin on niin, että käytännössä havaitsemani ilmiö on todellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun yhteiskunnassa vallitsee vahva normatiivinen sosiaalinen paine, kuten näissä totalitarismeissa vallitsee, julkispintaa ylläpidetään tietysti viimeiseen saakka. Sitäkin rajumpi on sitten se murtumisilmiö, joka tuo pitkään padotut tunnot julki. DDR:n ja Nliiton valtalegitimaatiot romahtivat saman kaavan mukaan.

      Emme tietenkään tiedä, tulemmeko näkemään venäjäkevään. Mutta tiedämme varmasti, että sellainen on itämässä, eikä sitä voi loputtomasti pidätellä.

      Ikävämpi juttu on se, että sairaiden vallanpitäjien narsistiseen marttyrismiin kuuluu ihan sisäänrakennetusti ajautuminen itsetuhoon, ja jos ydinpomminappi on narsistin ulottuvilla, maailma voi viimeisenä kokemuksenaan nauttia yhden uhriajattelijan laajennetusta itsemurhasta.



      Poista
    2. Eikös Putinin suosio ollut tapissa Krimin valtauksen jälkeen, mikä kertoo kai jotain ns tavallisen venäläisen ajatuksista.

      Poista
    3. Niinkuin aikaisemmassa postauksessani totesin, venäläisiä on valmisteltu sotaan jo kohta 20 vuotta. Ei siis ihme, että putelle ja sen teoille löytyy ihan aitoa kannatusta ryssälässä.
      Nyt alkoi puten suunnitelman ensimmäinen vaihe jossa valmistellaan kansaa mahdolliseen "erikoisoperaatioon" Suomea vastaan.
      Suomessa asuvia venäläisiä pitää kenties suojella kansanmurhaa ja ydiniskua suunnittelevia narkomaaninatseja vastaan.
      Samalla tavalla putte rakensi tarinan jonka varjolla se lähetti joukkonsa Ukrainaan saamaan turpaansa.
      Terroripommituksia putte joutuu miettimään kahdesti.
      Meiltä löytyy kyky iskeä vaikkapa Pietariin.
      Ukrainalla samaa kykyä ei ole joten putte raunioittaa kaupunkeja vailla huolta vasta-iskusta.
      Meidän vastaiskukyky perustuu pitkälti ilmavoimiin ja MLRS kalustoon jonka uudet a-tarvikkeet vaikuttavat noin 300 km päähän.

      Poista
    4. Professori ei tuolla taas ymmärrä, että kaikki eivät ajattele valkoisen liberaalin tavoin. On se ihmeellistä, että päätä pitää vaan aina samaan kiveen iskeä. Mies, joka ei ymmärrä minkään arvoa, mutta tietää kyllä, mikä on hinta.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!