sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Voiko vihervasemmiston luoman ongelman torjua vihervasemmiston keinoin?

Suomen talous on rakennettu markkinatalouden varaan. Se tarkoittaa, että taloudessa pyritään hyödyntämään niin sanottua markkinoiden näkymätöntä kättä, joka ohjaa yksityisten kansalaisten ja heidän omistamiensa yritysten rahaa taloudellisesti kannattaviin vaihtoehtoihin ja samalla ehkäisee heitä tarttumasta huonoihin. 

Koska näkymätön käsi on kuitenkin joskus kovin raaka heikoimmille, on suomalaisessa taloudessa myös monia piirteitä suunnitelmataloudesta, jossa ajatuksena on se, että ihminen suuressa viisaudessaan kykenisi toteuttamaan parempaa ja oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa kuin raakojen markkinoiden ohjaamana. Tiedämme historiasta ja nykypäivästä, ettei suunnitelmatalous toimi käytännössä, mutta siitä on kuitenkin usein suurta hyötyä inhimillistämään markkinatalouden tuottamia lieveilmiöitä. 

Yksi esimerkki suomalaisesta suunnitelmatalousväritteisestä markkinataloudesta näyttää syntyvän Helsingin uudelleen rakennettavaan Mellunmäkeen. Siellä suunnitellaan rakennettavaksi Metroaseman yhteyteen kahta suurta kerrostaloa, jotka on tarkoitus kaupata siten, ettei asuntojen ostajiksi hyväksytä suuria sijoittajia. 

Lisäksi rakennettavien asuntojen kokoa rajataan siten, että asunnoista 40 prosenttia olisi vähintään kolmen huoneen perheasuntoja ja yksiötkin kohtuullisen suuria. Kaupungin ilmiselvänä tarkoituksena on siis saada asuntojen ostajiksi tavallisia perheitä sen sijaan, että ne täytettäisiin vuokralla asuvilla henkilöillä. 

Näin tehdään punavihreän apulaispormestari Anne Sinnemäen (vihr) mukaan siksi, että että vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon on viime vuosina tullut toimijoita, jotka ovat hankkineet paljon asuntoja vapaarahoitteiseen vuokra-asuntokäyttöön. Näin halutaan myös "ehkäistä alueellista eriarvoistumista ja kohottaa huonossa kunnossa olevan metroaseman seudun profiilia".

Kaiken tämän taustalla on pyrkimys rajoittaa Helsigin asuntojen hintojen nousua, mutta tietenkin myös se sanomatta jäänyt tosiasia, että Helsinki on monikulttuuristumassa erittäin nopeasti ja sen seurauksena on syntynyt suuri vaara siitä, että vuokra-asuntovaltaiset asuinalueet muuttuvat Ruotsin esimerkin kaltaisiksi ongelmalähiöiksi. Tosin ongelmana eivät niinkään ole Venäjältä tai Virosta työtä tekemään tulleet maahanmuuttajat, vaan etelämpää tulevat sotaa ja vainoa paenneet henkilöt. 

Siis henkilöt, joiden maahanmuuttoa ovat tukeneet täsmälleen samat tahot, joiden talouspoliittiset ajatukset ovat lähempänä suunnitelma- kuin markkinataloutta - eli Sinnemäen kaltaiset poliittisen vasemmiston edustajat. Siksi lähivuosina tuleekin olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, onnistutaanko poliittisen vihervasemmiston luomaa ongelmaa torjumaan poliittisen vihervasemmiston keinoin. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Anni Sinnemäki hidasti Helsingin detroitisoitumista
Tiedostava etujoukko ei välitä kansan tahdosta
Punavihreä Helsinki osoittaa äänestämisen tärkeyden

12 kommenttia:

  1. Niin, maahanmuuttajaperheille tarvitaan isompia asuntoja.

    VastaaPoista
  2. Tämä kaikki noudattaa "intersektionaalisen feminismin" ideaa, eli idealistisesta lähtökohdasta yliyleistävillä yleiskäsitteillä kyhättyä oppia sosiaalisesta tasauksesta -- ei mitään mikä kannattaisi selittää sosialismin ja markkinatalouden teoreettisilla eroilla, joita ei tosiasiassa edes ole, koska kumpikin järjestelmä on historiassa toiminut valtaa ja varallisuutta vain harvojen käsiin keskittäen.

    Tämä kaikki vain siksi, ettei kukaan päättäjistä ymmärrä, ettei siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään. Että liian erilaiset ja kehityksessään eri asteella olevat kulttuurit voivat vain kaivaa toistensa pahimmat puolet esiin ja romauttaa sen yhteiskunnan, jossa omasta elintilastaan taistelevat.

    Ja vaikka Eurooppa selviytyisikin Putinin aiheuttamista ongelmista, se ei tule selviytymään monikulttuuristumisesta. Se mieluummin tekee "outoa itsemurhaa" uskoen omiin humanistisiin harhoihinsa. Se mieluummin toteuttaa totalitarismin -- pakko"toveruuden", kurin ja sensuurin -- kuin hyväksyy monikulttuuristamisesta väistämättä seuraavan yhteiskunnallisen romahduksen.

    Eurooppa säätää itselleen sensuurilait, jotka de facto vastaavat täysin niitä lakeja, joilla Putin nyt kieltää sotansa kriittisen arvostelun "vihapuheena" valtiota vastaan. Eurooppa tekee sen "ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden" aatekulisseissa, koska Eurooppa ei ymmärrä, ettei siitä, että "kulttuurien" erilaisuudesta puhutaan, mitenkään seuraa se, että yhteiskunnat sortuisivat ihmistuhontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis Eurooppa mieluummin toteuttaa totalitarismin -- pakko"toveruuden", kurin ja sensuurin -- kuin hyväksyy tosiasiaksi monikulttuuristamisesta väistämättä seuraavan yhteiskunnallisen romahduksen.

      Poista
    2. Tuo "outo itsemurha" kuvaa kyllä pelottavan hyvin nykyisen maahanmuuttopolitiikan realismia. Mielenkiintoista on sekin, ettei ukrainalaisten pakolaisten asenne-eroihin suhteessa eteläisempiin tulijoihin ole kiinnitetty maamme mediassa sen suurempaa huomiota. Eikä edes se, etteivät ukrainalaiset ole valittaneet ruuasta tai apeista verhoista, vaan ovat yksi toisensa jälkeen kertoneet haluavansa palata kotimaataan rakentamaan heti kun se on mahdollista.

      Poista
    3. Ukrainalaisia käy täällä kausitöissä, eli kyllä siellä ainakin osalla työhaluja on. Samoin Puolassa on paljon ukrainalaisia, kaiketi töitä tekemässä.
      Eri asia sitten, kuinka pian sieltä tulevat pakolaiset oppivat suomalaisen sosiaaliturvan erilaisten "loukkujen" hyväksikäytön, eli että täällä pärjää töitä tekemättäkin.

      Poista
    4. Eräs pohjanmaalainen tubettaja kertoo, että Närpiössä asuvia ukranalaisia miehiä lähtee Ukrainaan taistelemaan, ja heidän vaimonsa ja lapsensa jäävät töihin vihannestarhoille. Hän ehdotti, että pääkaupunkiseudulla aikaansa kuluttavia työttömiä ns turvapaikanhakijoita voitaisiin tuoda Pohjanmaalle paikkaamaan näiden ukrainalaisten miesten jättämää aukkoa työvoimassa.
      Hehheh. Minkähänlainen sotatila pitäisikään olla, että noita kunniakansalaisia voitaisiin velvoittaa tekemään yhtään mitään.

      Poista
  3. Ennen wanhaan "vasemmisto" saattoi tarkoittaa nimenomaan suunnitelmataloutta, keskusjohtoisuutta ja valtio-omisteisuutta yms. Käsitys on jäänyt elämään, vaikka vasemmiston on jo kauan muodostanut se sivutuote, joka muodostuikin pääasiaksi ja tappoi alkuperäisen tarkoituksen.
    Vasemmisto on jo kauan ollut manageriaattia, sen massat pikkupomoja, managereita, jotka nimenomaan haluavat manageroida. Niitä tyyppejä, joiden mielestä on aivan luonnollista, että kassaneidin _kuuluukin_ kysyä, mihin tarkoitukseen "omia" rahojasi aiot nostaa. Managerin mielestä on aivan sietämätöntä, että joku ajelee omalla autollaan ties missä, täysin kontrolloimattomasti, kenties ajatellen ties mitä. Managerin mielestä sinun kotisi _pitää_ olla Sääntöjen mukainen tulisijoja myöten. Sinun kielenkäyttöäsi et _saa_ päättää sinä itse, vaan managerin on kerrottava sinulle, mitä sinun pitää tänään uskoa ja mitä sanoja saa käyttää. Ei sitä mikään diktaattori määrää pistinten voimalla, vaan pikkupomo, joka vilkuilee toisia ja vain hieman isompia pomoja.
    Ja Professorikin vielä huomaa, että oikeastaan nämä ovat _enemmän_ hänen kavereitaan kuin nuo ruoka suussa puhuvat banjonsoittajat. Niinpä hän istuu mieluummin samassa bunkkerissa feministisen toiseustieteen opettajien ja tutkijoitten seurassa, ja sen sijaan, että potkisi heidät kiroten ulos, hän kohta huomaakin nöyrästi ilmoittavansa heille pronominejaan. Samaa heimoa kun kuitenkin ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista, että pohdiskelet niin innokkaasti sitä, minkälaisia kavereita minulla on.

      Poista
    2. Jos sinä nyt vähänkään ajattelet, niin huomaat, että sinä _et_ suinkaan ylväästi ole kaiken sellaisen yläpuolella. Juuri tälla tavalla vihervasemmistolaisuuskin muodostuu. Yhteen gravitoituu ihmisiä, jotka jotenkin _sopivat_ yhteen. Vetovoima on suurempi kuin poistovoima. Se on aivan evolutiivinen prosessi, ja kuten kala ei huomaa elävänsä vedessä, ei länsimainen liberaalikaan huomaa olevansa laumaolento ja elävänsä ja hengittävänsä laumaa.

      Poista
  4. Kyse ei ole pohjimmiltaan "kulttuuri" eroista vaan rotueroista. Pitkässä juoksussa jokainen rotu kehittää itselleen sopivan "kulttuurin"

    Eli rotuerojen myöntäminen, siis lähinnä henkisten erojen niin on avain maailmantilanteen ymmärtämiseen kaikissa mittasuhteissa aina yksittäisestä kerrostalosta kuhunkin lähiöön, maahan ja mantereeseen. Miksi aina 2 rotua ovat vuosistadasta ja tuhannesta aina päin peetä. Siis kikkurit ja ählikset.

    VastaaPoista
  5. Itsepetos yksilöillä kumuloituvasti tuottaa rakenteellisen petoksen. Siksi sitä on vaikea nähdä, koska on osa sitä.

    VastaaPoista
  6. Vastauksena otsikon kysymykseen: Ei voi.
    Huru-ukko

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!