maanantai 14. maaliskuuta 2022

Ylen valeuutinen syrjinnästä ja rasimista

Yleisradion välittämää todellisuutta on välillä vaikea erottaa Hollywood-fantasiasta. Tästä tarjosi hyvän esimerkin juttu, jossa seitsemän vuotta Suomessa notkunut somalimerkonomi vaikersi, ettei häntä ole vielä kukaan toivottanut tervetulleeksi. 

Niinpä hänestä "tuntuu tosi pahalta, kun sosiaalinen media ja eurooppalainen media toivottavat ukrainalaiset tervetulleiksi". Ja syynä tähän tuntemukseen on mikäs muu kuin suomalaisten harjoittama syrjintä, jonka seurauksena ihmisoikeudet eivät somalimiehen mielestä toteudu kaikilla samanlaisina.

Samassa jutussa turvapaikanhakijoiden kanssa työskennellyt psykologi kertoi, että "jos vaikeista olosuhteista tullut turvapaikanhakija kohtaa lisäksi syrjintää ja rasismia, se vaikeuttaa hänen tilannettaan ja selviytymistään vaikeista kokemuksista". Niinpä hän ymmärtää somalia, koska heidän turvapaikkahakemuksensa käsittely kestää niin kauan. 

Tämä oli sikäli varsin outo näkemys, sillä saman jutun mukaan somalin turvapaikkahakemuksia oli kyllä käsitelty seitsemän vuoden aikana peräti neljästi. Toisin sanoen maahanmuuttovirasto on todennut jo useita kertoja, ettei hänellä ole tarvetta humanitaariseen suojeluun, mutta siitä huolimatta somalimies on lykännyt hallinnon rattaisiin vielä viidennenkin hakemuksen.

Fantasiaksi Ylen uutisen tekee se, että jutussa on jätetty sanomatta muun muassa tämä tosiasia. Sen sijaan siinä ryhdyttiin syyllistämää suomalaisia syrjinnästä ja rasismista sekä ihmisten erilaisesta kohtelusta ihonvärin perusteella. 

Lisäksi maahanmuuttoviraston virkamiehen suulla spekuloitiin sillä, että turvapaikanhakujärjestelmä menisi tukkoon, mikäli ukrainalaisilta vaadittaisiin oleskelulupahakemus. Mutta ei kerrota, että ukrainalaisilla on oikeus tulla Suomeen kolmeksi kuukaudeksi ilman viisumia. 

Se sentään mainitaan, että lisäksi EU:n sisäministerit ovat päättäneen ukrainalaisten tilapäisestä suojelusta vuoden 2023 maaliskuuhun asti. Siten turvapaikkahakemusten puuttuminen johtuu siitä, etteivät ne ole tarpeellisia - eikä todellakaan mistään suomalaisten virkamiesten harjoittamasta syrjinnästä tai rasismista. 

Samassa jutussa haastateltiin myös afgaanipariskuntaa, joka oli tullut Suomeen väliaikaisen viisumin perusteella. He sentään toivottivat ukrainalaiset tervetulleeksi, mutta vihjailivat somalin tavoin siitä, että ihmisiä eroteltaisiin "sen perusteella, mistä he tulevat". Ja lisäksi pohdiskelivat, että onko Suomen turvallista antaa oleskelulupa niin monelle ihmiselle niin nopealla aikataululla ilman, että heidän taustojansa tarkistetaan kunnolla.

Jutun luettuani jäin miettimään, että luulevatko Yleisradion työntekijät nyt nähdyn kaltaisten suomalaisia syyllistävien fantasiakirjoitusten lisäävän yhteiskuntamme suopeutta somaleihin ja muihin jo aiemmin ongelmallisiksi osoittautuneihin maahanmuuttajaryhmiin. Vai kirjoittavatko he näitä valeuutisiksi luokiteltavia juttujaan siitä huolimatta, että tiedostavat yksipuolisen uutisointinsa lisäävän yhteiskunnan polarisoitumista? Ja luovan sitä kautta pohjaa todellisen rasismin lisääntymiselle. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikka johtaa tilanteen kärjistymiseen entisestään
Uutisia monikulttuurisesta Suomesta - sekä kurkistus tulevaisuuteen
Jussi Halla-aho: vihervasemmisto panee köyhät kyykkyyn

22 kommenttia:

  1. " Ja lisäksi pohdiskelivat, että onko Suomen turvallista antaa oleskelulupa niin monelle ihmiselle niin nopealla aikataululla ilman, että heidän taustojansa tarkistetaan kunnolla." Edellisen pakolaisaallon aikana meille oikein virkamies kertoi, että kaikkien henkilöllisyys tiedetään aivan tarkkaan, vaikka porukka ei ollut ehtinyt ottaa passeistaan kuvaa i-phoneen ennen kuin ne olivat mystisesti hävinneet.

    Jos haluaa lueskella lisää näitä huumoripitoisia juttuja, joissa suomalaisia syyllistetään kaikesta kuviteltavissa olevasta kannattaa mennä vihapuheryhmä RASMUS:in sivustolle. Siellä esimerkiksi yksi lastentarhanopettaja kirjoittelee piinallisen pitkiä ja sekavia juttuja, joissa hän on tähän asti nähnyt rakenteellista rasismia kaikkialla muualla paitsi suojatiemerkinnöissä. Kenties kesän tullen tämäkin puute korjaantuu. Kommenteissa yleisö sitten kehuu, kuinka hienosti lastentarhanopettaja on tuonut näkyviin ongelmia, joita yleisö ei itse ole huomannut. Siinä jäävät uuninpankkopojankin sopulimaiset ihastelijat kakkoseksi.

    VastaaPoista
  2. Professorin mainitseman valeuutisen lisäksi Yle johtaa kansaa tahallaan harhaan muillakin tavoilla. Suomalaisen jouduttua maahanmuuttajien tekemien omaisuus- tai henkirikosten kohteiksi, on valtamedia ja Yle ensimmäisenä valkopesemässä rikollisia maahanmuuttajia ja syyllistämässä rikosten uhreja (mikäli siis uhrit ovat valkoihoisia tai suomalaisia). Ajatelkaa mikä taivaisiin asti ulottuva rääkynä seuraisi, jos uhrina - oikeasti – olisikin maahanmuuttaja. Onhan näitä valeuutisia pysäkille jätetyistä ja metrossa tönityistä maahanmuuttajista levitelty, joskin onneksi huonolla menestyksellä.

    Eliitin, valtamedian ja varsinkin Ylen valeuutisten taustalla lienee vallasväen pyrkimys pitää tavan kansaa nöyrempänä ja helpommin kontrolloitavana syyllistämällä kansaa ajast aikaan. Vanha konsti, jota esim. narsisti käyttää parisuhteessa. Mitähän tämäkin kertoo meidän ”oikeusvaltiosta”, ”demokratiasta” ja ”sananvapaudesta”?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta Putinista annettu kuva osui aika hyvin oikeaan, kun sota siitä sitten kuitenkin tuli.

      Poista
    2. Vaikka jotkut "historiasta oppineet" vielä hetki sitten olivat sitä mieltä, että Putin-setä on oikein ok.

      Poista
  3. Siis neljä hylättyä hakemusta, ja siitä huolimatta viides jätetty! Normaaliälyiselle tämä kertoo, että tarvetta turvapaikkaan ei ole. Mutta ei Ylen propagandisteille.
    Ylen verorahoitus pitäisi lopettaa välittömästi!

    VastaaPoista
  4. Nämä valitukset, somali ja afgaani, kertovat siitä heidän röyhkeydestään ja törkeydestään mihin ei tietenkään pidä Suomen alistua.
    Heidän kaltaistensa palauttamisiin kotimaihinsa Suomen tulisi panostaa.

    VastaaPoista
  5. Aikoinaan pidin äänestämistä keinona vaikuttaa esim em asioihin. Tänään en ole enää sitä mieltä. Suomesta on tullut demokratian irvikuva jossa saa äänestää vain muutamaa puoluetta kuten Venäjälläkin. Noin 10-vuotta sitten Soini&kump saivat aktivoitua mm Kontulan nukkuvien puolueesta keski-ikäiset miehet ensikertaa käyttämään äänioikeuttaan. Tuloksen me kaikki muistamme. Se reaktio mikä mm ylellä ja mmuullakin medialla oli on jotakin todella Venäläiseen demokratiaan verrattavaa. Äänestystulos koettiin uhkana demokratialle, kansalaisoikeuksille, fasismin nousuna ja ties mille ilmestyskirjan ennustukselle. Yle jatkaa samaa taisteluaan demokratian tukahduttamiseksi ja kansalaisten, niiden äänestäjien ja äänestämättömienkin sumuttamista ja toimii kuten Putinin hallitsemat mediat Venäjällä. Hyvästi demokraattinen, länsimaisen Suomi ja suomalaiset,,,,terve menoa aasialaiseen yhden totuuden kansakuntien liittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli suuri vahinko, että Soini osoittautui pettymykseksi.

      Poista
    2. Se on se hillotolppa se. Ulkoministeri Soinihan sanoi älykkäästi Turkin vierailulla ollessaan, että Suomi ja Turkki omaavat samanlaiset arvot.

      Poista
  6. Sympatiat ovat sotaa pakenevien ukrainalaisten puolella 100 prosenttisesti. Ei tämän somaliroikaleen. Inhottaa nähdä tuollaista sontaa verorahoitteisessa televisiossa.

    VastaaPoista
  7. Ukrainalaisista pakolaisista ei löydy kysesenlaisia miehiä valittamaan syrjinnästä, koska he eivät ehdi muilta kiireiltään. Heidän pitää puolustaa maataan, kotejaan ja vielä maassa olevia omaisiaan. Tuonkin merkonomin saisi heittää niskaperseotteella takaisin Afrikkaan synnyinmaataan rakentamaan, jossa ei tarvitse suomalaisesta rasismista kärsiä. Onko muuten kouluttautunut somalien rahoilla?

    Muistan, kun näitä somppuja tuli 1900-luvun alussa Turkuun. Huomasin heti heidän velton ja ylimielisen olemuksensa. Ei merkkiäkään nöyrästä kiitollisuudesta, jota oikeat hädänalaiset osoittavat auttajilleen. Kehuivat Turun Sanomien haastattelussa olevansa maailman kaunein kansa. Voi luoja!

    VastaaPoista
  8. Vois merkonomi käydä Mogadishun sijasta seuraavan kerran lomalla Mariupolisssa niin saattaisi ymmärtää mitä pakolaisuus oikeasti on.

    VastaaPoista
  9. Jos Yle halusi kertoa, kuinka törkeää porukkaa nuo täyshoidossa olevat ovat ja kuinka niljakkaita viidennen kolonnan edustajia sen toimittajat ovat, se onnistui täydellisesti. Ilmankos sen slogan onkin sen DDR:ssä tunnetun aikayksikö ein Ulb muunnelma: Yle - hetkessä kiinni

    VastaaPoista
  10. Die Zeit kertoi nyyhkytarinan kamerunilaisesta Ngamista, joka on 31-vuotias ja Ukrainan kansalainen. Hän oli onnistunut pakenemaan Berliiniin, Puolan kautta. Valitettavasti hänen oli täytynyt jättää ukrainalainen vaimonsa ja lapsensa sinne.

    VastaaPoista
  11. Yle on Putinin nekrunpalvojahuorien propagandatuutti.

    VastaaPoista
  12. DEFUND v-YLE:

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9574

    VastaaPoista
  13. Muistatteko a-talk ohjelman TV2 YLE? Jossa YLE jäi kiinni tekaistusta muslimi perheestä jne. Entä muistatteko Ylen ohjelmasta, missä imaami julisti homoille kuolemantuomiota? No. Eipä seurannut oikeusjuttuja.

    VastaaPoista
  14. https://samnytt.se/ukrainsk-flykting-afghaner-puttade-undan-kvinnor-och-barn/

    Men det var inte det enda som hände den morgonen. Samnytt intervjuade en ukrainsk kvinna, vi kan kalla henne Olga, som var på plats den morgonen:

    – Min vän som bodde hos mig hon var där halv sex på morgonen redan. Jag kom med barnen precis innan de skulle öppna, berättar ”Olga”. Men de kunde inte öppna på grund av bråket precis då så de höll stängt i en timme.

    – Det började bli helt kaos. Folk började tränga sig in. Massor av människor från andra länder, typ afghaner, började putta och tränga sig in bland kvinnor med barnvagnar och bland äldre kvinnor. Det var ju mest barn och kvinnor i själva kön.

    "Hon berättar även om att många nu fuskar och ljuger om att de är ukrainare och säger att de tappat sina pass.

    – Det är massor av människor som inte är ukrainare. Det ser man tydligt; de är araber, syrianer och afrikaner. De bara säger att de är ukrainare och säger att de tappat pass. De passar på nu, berättar Olga."

    VastaaPoista
  15. Pitäis kaikki taisteluikäiset miehet potkia takaisin. Tuskin koskisi ukrainalaisia.

    VastaaPoista
  16. Suvakit ovat olleet kovin hiljaa verrattuna 2015 sotilaskarkureiden, partalapsien ja 90% miehien invaasioon Suomeen. Montakohan kyyneltä RKP:n Eva Biaudet on vuodattanut Ukrainalaisten pakolaisten puolesta, joista 95% on lapsia, naisia, vanhuksia, liikuntavammaisia jne. Olisikohan tuolla yhtään partalasta joukossa? Lisäksi jokaisella taitaa olla passi, kun taas edellisillä tulijoilla se oli aina hävinnyt. 2015 tulijoilla oli kova valitus jatkuvasti päällä, vaikka tulivat valmiiseen pöytään ja syövät siellä yhä. En ihmettele, jos tavallinen kansa erottaa kuka on oikea pakolainen ja kuka sitten vaan 5. kertaa hakemassa turvapaikkaa.

    VastaaPoista
  17. Somaliasta paenneet eivät lähteneet karkuun rasismia, vainooja kun oli saman kansan ja uskonnon väkeä. Muuten vain oli hengenvaara ja oli lähdettävä vääräuskoisten maahan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!