maanantai 21. maaliskuuta 2022

Aavistus Turun Hansakorttelista

Viime aikoina Turun Hansakorttelista tai pikemminkin sitä ympäröiviltä kaduilta on uutisoitu ikävistä väkivallanteoista. Viimeksi näin teki tämän aamun Helsingin sanomat

Omituista asiassa on, että runsaasta uutisoinnista huolimatta tiedämme kyllä tapauksen videolle kuvanneen henkilön sukupuolen sekä väkivallantekijöiden ja uhrien ikähaarukan, mutta meillä ei ole pienintäkään aavistusta siitä, olivatko tekijät suomalaisen maahanmuuttopolitiikan seurauksia vai nykyaikaisen lastenkasvatuksen tuloksia. Tai no, ehkäpä itse kullakin meistä on juuri se aavistus - joko oikea tai väärä. 

Joka tapauksessa on huolestuttavaa, että Suomen entisessä pääkaupungissa on kauppakeskus, jossa kaikki nuoret eivät uskalla viettää aikaansa. Eihän tämä voi olla millään tapaa hyväksyttävää maailman onnellisimmassa maassa, kuten ei myöskään se, että demokraattisessa valtiossa salataan nuorisoväkivallan perimmäinen syy. 

Näin siksi, että kun näin tehdään, on äänestäjän mahdotonta tehdä vaaleissa valintoja poistaakseen tuon syyn. Sillä emme kai me sentään voi ajatella, että suomalaisten vaalikäyttäytymisen haluttaisiin varta vasten perustuvan tosiasioiden sijasta pelkkiin aavistuksiin?

14 kommenttia:

  1. Olen aiemminkin huomauttanut eräästä kiusallisesta totuudesta, mutta Rolo Slavskyi teki sen niin hyvin, että parempaan en minäkään pysty:

    " Consider the positions of this humble author: I don’t want to pay taxes, I do want to own a lot of guns, I want an apartment provided to me for free by the government and I DEMAND a state-subsidized wife. That being said, I don’t care about socialized medicine because I don’t trust or respect doctors as a rule. Possession and distribution of carbohydrates should be punishable by death and Liberals should be hunted down like feral dogs in the streets. I don’t vote and I don’t think anyone else should have the right to vote either. I believe that race is a valid category of distinction that divides people on a biological, emotional, intellectual, and spiritual/metaphysical level as well. I’m generally against cars, but if someone were to offer me a BMW free of charge, I might have to revisit that position and figure out a way to conveniently reconcile my new toy and chick-magnet with my previously strongly-held neo-luddite principles. And on it goes. Sadly, there isn’t a political party in any country in the world (to my knowledge) that supports and advocates for my unique views and positions… although there definitely should be."

    Suomen kieleen on saatava sukupuolisidonnaiset persoonapronominit, jotta niitä voitaisiin esitellä ja niistä suureen ääneen luopua. Niitten luomisen voin jättää herra professorille, koska hän niitä tulee tarvitsemaan, hieman kiusaantuneena ehkä, mutta pieni epämukavuus hyväksytään, kun vaan ollaan oikeassa seurassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin harmillista, että tällekin alustalle pesiytyi edistyksellissuvaitsevainen punavihermielipidepoliisi.

      Poista
    2. Ny meni jo melkein yli kummankin kommentit.. Hankala löytää juuri.

      Poista
    3. Suomen kielessä kieltämättä on se kiusallinen piirre, että pronominit jo ovat sukupuolineutraaleja. Siksi emme voi luopua sukupuolisidonnaisista pronomineista ja sillä tavoin päästä mukaan kansainväliseen trendiin.

      Vaikka emme voikaan näyttävästi luopua sukupuolisidonnaisista pronomineista, voisimme silti luoda uuden pronominin, jolla PAINOTETAAN sen olevan nykyaikainen, muodikas ja sukupuolineutraali ihan kansainväliseen tyyliin. Ei siinä sen enempää olisi työtä kuin muissakaan kielissa. Keksitään vain uusi sana. Esimerkiksi vaikka "hen", "hun", "hön" tms.

      Miksiköhän näin ei ole jo tehty? Kun nykyisin sanon "hän", kukaan ei voi päätellä, missä mielessä sen sanon? Perinteisessä patriarkaalisessa vai modernin sukupuolineutraalissa? En pääse profiloitumaan kansainväliseksi edelläkävijäksi.

      Poista
    4. Sukupuolet ovat evoluution voittajia. Ihmislajin selviytyminen ja jatkuminen ei ole ollut homojen ja lesbojen ansiota.

      Elämä on ihmeellinen juttu. Sen ihmeellisyyttä ei paljoa pohdita sellaisten korvien välissä jossa koko ongelmakentän muodostaa jokin identiteettikriisi, kriisi vaikkapa siitä, mitä yleistävää käsitettä pitäisi käyttää päästäkseen päättelemään käsitteistä todellisuuteen päin.

      Saahan sitä tietysti miettiä mitä lystää. Sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, esimerkiksi. Sehän on ihan hirvittävän tärkeä identiteettikysymys. Ihmiset kävelevät autojen alle ellei sitä ratkaista.

      Poista
    5. Onhan jo kuitenkin miespuolista politiikkoa(kepu,kok) tarkoittava pronomini mulkku, mutta naispuoliselle ei ole omaa sanaa..

      Poista
    6. Ehkei suomessa, mutta ruotsissa on tuollainen, sikäläisen ay-pomo Stig Malmin lanseeraama:

      https://sv.wikipedia.org/wiki/Fittstim

      Poista
    7. Minusta näin puoliksi ulkomaalaisena ja kaksikielisenä on suomen kielen yksi hienoimmista jutuista nimenomaan tämä "hän". Espanjan kielessähän me käytämme miehestä "él" ja naisesta "ella". Ja se neekeri espanjaksi tosiaan on 'negro', mutta se tarkoittaa myös mustaa väriä. Myös syntymämaassani Venezuelassa käytetään termiä 'pardo' (ruskea) mestitseistä. Venezuelassa väestö jaetaan karkeasti neljään eri etniseen ryhmään jotka ovat:'negro' (musta), pardo (esim. Chávez oli pardo), 'el mantuano' tai naisesta 'la mantuana' , eli valkoinen joka minäkin olen. Viimeisenä 'indígenas', eli alkuperäisasukkaat joita on lukemattomia eri heimoja. Mutta joo, itse olen alle 30-vuotiaana nuorena naisena kurkkua myöten täynnä tätä nykyistä ultrafeminismiä ja kaikenmaailman intersektionaalista feminismiä. Miehet eivät kelpaa enää kuin pitämään yhteiskunnan infraa pystyssä, heitä ei näe enää mainoksissa, ei juurikaan tv:n asiantuntijoina jne. Jopa uusi Batman leffa on naisnäyttelijän tähdittämä. Nimi on kuitenkin edelleen Batman, olisiko Batlady liian...hm,kiusallinen? Olin juuri Ruotsissa käymässä ja siellä Ukrainan sotaa oli aamuteeveessä kommentoimassa vain naisia joista yksi oli oikein sotilasasiantuntija, tai ainakin sellaisena hänet esiteltiin. Tukholmassa kävelin (vain päiväsaikaan!
      ) paljon ja minusta hyvin monet miehet pukeutuivat lähes kuin naiset. Seppo Oikkosen kirjoituksista pidän todella ja olen samaa mieltä siitä, että olisihan ihmiskunnalla paljon tärkeämpää ajateltavaa kuin jotkut hemmetin sukupuolineutraalit termit tai liikennemerkit. Ja kyllä, Turussa kuten myös Tampereella ja tietty Helsingissä on useita paikkoja joissa nuoret eikä naiset uskalla enää hengailla.

      Poista
    8. Mieleeni tulee eräs Donna Estrella, joka kerran ampui minua Hermosillossa. Kun hän tanssi, puuparketti syttyi palamaan. Minä en koskaan naura rakkaudelle, mutta konnille ja kavaluudelle minä nauran.

      Poista
  2. Ihmiset tyypillisesti tekevät huonoja päätöksiä, jos he eivät täysimääräisesti koe päätöksiensä tuottoja ja kustannuksia. Esimerkiksi poliittinen eliitti on pitkään suosinut maahanmuuttoa, jonka kustannukset raiskausten, ryöstöjen, väkivallan ja yleisen luottamuksen rapautumisen muodossa kantavat tavalliset kansalaiset. Jospa jokaisen maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä tekemä paha teko toistettaisiin niin, että se kohdistuu poliittisen eliitin lapsiin, niin veikkaanpa että tapahtuisi nopeita muutoksia.

    VastaaPoista
  3. Ruotsalaisvaikutus Turussa, venäläisvaikutus Helsingissä, ja brittivaikutus Tampereella. On ikään kuin kolme hieman erisävyistä versiota suomalaisuudesta ja suomalaisten alamaisasenteista. ikään kuin kolmen isän lapsia, joille kaikille on langennut historiallinen osa koskaan aikuiseen autonomiaan kasvamattomina ja syvän uhrimielen omaavina marttyyreina.

    Uhriajattelun kataln ansa on juuri se, mikä tulee näkyviin siinä että todellakin pidämme itseämme "onnellisena" kansana. Olemme unohtaneet itsemurhaperinteemme ja perheväkivallan, johon meitä jouduttaa humalahakuinen, unohdukseen pyrkivä juomatapamme. Onnellinen kansa kiusaa toisiaan tyäpaikoilla kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalaiset keskimäärin, ja taitaa masennus edelleen olla kansantautimme.

    Ja kansamme narsistinen rakkaus omaan peilikuvaansa on rikkumatonta. Varjelemme itseämme kielteisiltä uutisilta, olemme vieraskoreita ja tekopyhiä, emmekä edes nyt, kun itänaapurissamme samanlainen tosiasiallinen totalitarismi näyttäytyy tylyt piirteensä paljastaen, tajua että oma järjestelmämme on nimenomaan Suuren Yhteisen Valheen, sensuurin ja pakkosuvaitsevuuden systeemi.

    Siellä missä esimerkiksi kulttuurisesta rikollisuudesta ei puhuta kulttuurisena rikollisuutena, siellä tuskin mistään muustakaan asiasta puhutaan oikeilla nimillä. Sensuurin oloissa kaikelle kyhittyy oma terminologiansa, ja poliittinen korrektius sementoituu suojakuoreksi, jolla ihmiset voivat hyvien tapojen nimissä torjua totuuksia. Se on nyt hyvin nähtävillä Venäjällä, mutta sama sosiaalinen todellisuus vallitsee myös omassa keskuudessamme -- ja sille olemme valitettavasti yhä sokeita.

    VastaaPoista
  4. Medioissa on vallassa vihervasemmistolainen väki, joka on saanut ajattelutapansa vasemmistolaisista opinahjoistaan, joiden opettajat noudattavat Neuvostoliiton kommunisteilta perimiään oppeja. Martti J Kari puhuu muistaakseni taktisesta totuudesta, eli valehdella voidaan virallisen "totuuden" ylläpitämiseksi. Kaikki valehtelevat, ja kaikki tietävät valehtelevansa ja muiden kaltaistensa valehtelevan, mutta se on "yhteisellä sopimuksella" sallittua oikean asian puolesta. Sillä tavalla saadaan nostettua vihervasemmistolaisia järkyttäviä älykääpiöitä ja maanpettureita kuten Emma Kari, Krista Mikkonen ja Ohisalo ministereiksi asti.

    VastaaPoista
  5. "Vastuullinen" valtamediahan on jo aikoja sitten ilmoittanut, että he päättävät mikä on vaalien tulos. He toimivat sen agendan mukaan.

    VastaaPoista
  6. Ei nyt kyllä liity aiheeseen mitenkään
    Mutta en malta olla kysymättä, minkälaisia ajatuksia herättää.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f710b651-158a-4f08-8bb7-256389ab58ff

    Olisin itse pitempien aikavälin mittaamisien kannalla ennen kuin vetelen johtopäätöksiä tuommoisista.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!