sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Veronmaksajien rahojen polttaminen haitallisiin tarkoituksiin on lopetettava

Suomessa on tullut vöiden kiristämisen aika: polttoaineet kallistuvatruuan hinta nousee ja valtio velkaantuu yhä kiihtyvää tahtia. Sen seurauksena esimerkiksi tutkimuksesta tingitään ja sairaiden ihmisten Kela-korvauksia leikataan

Tätä taustaa vastaan oli pöyristyttävää huomata, että Verkkouutiset kertoi Suomessa käytetyn vuosina 2015-2022 veronmaksajien varoja yhteensä 10,6 miljoonaa euroa Suomi-Venäjä-seuran tukemiseen. Tänä vuonna hallitus tukee sitä 825 tuhannella eurolla. 

Seuran hallituksen puheenjohtaja Petri Honkonen (kesk.) ei kuitenkaan osannut kertoa Verkkouutisten toimittajalle, miten seura aikoo Sanna Marinin (sd) hallitukselta saamansa tuen käyttää. Sen sijaan hän kertoi, että "olemme ideoineet nopeasti uusia toimintamuotoja, joiden kautta saisimme venäläistä rauhanaktivismia Suomessa esille, estäisimme vihapuhetta ja lisäisimme kulttuurista vuorovaikutusta."

Alfa-TV:n toimitus kertoi puolestaan, että Marinin hallituksen valtakaudella rauhanjärjestöjen tukia on nostettu noin 150 000 eurolla vuosittain. Pelkät korotukset ovat suuremmat kuin maanpuolustusta tukevien Varusmiesliiton, Reserviläisliiton ja Rerserviupseeriliiton yhteensä saamat tuet. 

Yksi näistä järjestöistä on Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuron vetämä Suomen rauhanpuolustajat, jolta on kuultu Putinin pelikirjaan sopivia lausuntoja. Sen nimissä on esimerkiksi väitetty viime vuoden maaliskuussa, että "suomalaismedialle on ilmeisen vaikea tunnistaa ja myöntää Ukrainan sisäinen konflikti. Itä-Ukrainan tilanteeseen keskittyneessä uutisoinnissa ei yleensä nouse esiin muuta kuin Venäjän sekaantuminen maan asioihin. Ukrainan sisäinen konflikti jää tämän tarinan varjoon. Onko kyseessä tietoinen valinta, sattuma vai tietämättömyys? Pelottaako toimittajia tarttua aiheeseen pelosta tulla syytetyksi putinisteiksi?"

Ehdotan, ei kun vaadin ehdottomasti, että Sanna Marinin (sd) hallitus käy välittömästi läpi kaiken veronmaksajien piikkiin vastikkeettomasti annetun kotimaahan ja muualle annettavan tukirahoituksen. Sekä siivoaa valtion budjetista pois edellä kuvatut Venäjää palvelevat suomettumisajalta periytyvät puuhastelut sekä kaikki muutkin vastikkeettomasti annetut rahoituskohteet, joista ei ole nähtävissä suomalaisille tai Suomelle suoranaista hyötyä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Krista Mikkonen valmistelutti selvityksen laittomuuden palkitsemisesta
Verovarojen polttamisesta ja rikollisuuden tukemisesta?
Turussa 1,8 miljoonaa euroa kantaväestön syrjintään

21 kommenttia:

  1. Väittääkö herra professori siis, että Itä-Ukrainassa _ei_ olisi myös sisäistä konfliktia? Jos väittää, niin millä perusteilla? Pokkeukselliset väitteet yleensä vaativat poikkeuksellisia todisteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kieroutuneen psykopaatin, suoranaisen ihmishirviön asialla, joten lopeta jo paskan jauhaminen.

      Poista
    2. Missään -- ei Itä-Ukrainassa eikä hyökkäysten kohteeksi joutuneissa kaupngeissa -- ei ole sitä konfliktia, joka ratkeaisi sillä että Putin pommittaa kaupungit kiviraunoiksi ja tappaa siviilejä. Tai vain kokeilee uusia aseita.

      Putinin hyökkäyksessä ei ole mitään poikkeuksellista. Narsistiset valtataistelijat ovat sortuneet vastaaviin uhriajattelunsa ansoihin kautta historian.

      Poista
    3. Ilmainen neuvo ryssille: Jos asut ulkomailla mutta haluaisit asua venäjällä muuta venäjälle etkä yritä siirtää venäjän rajaa niin että asuinpaikkasi tulisi ko. rajan sisäpuolelle.

      Poista
    4. En väitä. Kyllähän Itä-Ukrainassa on Venäjän tuella vuonna 2014 käynnistetty konflikti, jossa osa alueen venäjänkielisistä nousi Putinin yllyttämänä ja tuella Ukrainan laillista hallitusta vastaan.

      Konfliktin syvenemisen todellinen syy ei kuitenkaan ollut pelkästään Ukrainan sisäinen, vaan ennen kaikkea Venäjän halu säilyttää entisen Neuvostoliiton alueet osa omassa valtapiirissään. Siis aivan sama syy kuin nykyisellä venäläisen imperialismin synnyttämällä sodalla.

      Oikkonen on oikeassa siinä, ettei Putinin käskystä tekeillä oleva kansanmurha suinkaan tee ukrainalaisista venäläisten liittolaisia, vaan on synnyttäneet - syystäkin - näissä syvän vihan itäisiä naapureitaan kohtaan. Koko maailman kannalta olisikin parasta, mikäli Putinin hallinto kaatuisi hänen meneillään olevan erikoisoperaationsa seurauksiin äiti-Venäjällä.

      Poista
    5. Imatralla on rajavartiosto ilmoittanut seuraavaa, jostain syytä ei ole lehtiin tullut tämä.
      Suomen ja venäjän rajalla on ollut laukauksia ja jopa räjähdyksiä kuulunut.
      Siellä se sinut ihana ryssäsi on kohta tulossa suomeen, juokse jo äkkiä vastaan.

      Poista
    6. Mikä on nerra professorin mielipide Azovin pataljoonan osuudesta ja asemasta tässä tilanteessa?

      Poista
    7. https://www.esaimaa.fi/paikalliset/4519583
      Laukauksia ja puunraivaus ääniä rajalla, joko hyökkäysuria valmistellaan?

      Poista
    8. Herrarouva Catilina luulen että tuo nazi prikaatti on huomattavan tehokas ottaen huomioon, että toiminut venäjän valtaapitämillä alueilla putinin mukaan tappaen 15 000 venäläistä pyhimystä ja uhranneen lapsia baalille saman verran, siihen ei ole pystynyt edes eiralainen natsi pataljoona joka pitää vaan marsseja kokohelsingin ikkunoiden alla joten huomattavasti tehokkaampi. Itäkeskuksen kemikaali-narkomaani rykmentin taistelukunnosta en ole täysin varma mutta putinhan on myös näitä vallanpitäjiä ukrainassa hävittämässä joten ei hätää.

      Poista
  2. Ydinaseiden vastainen, Russell - Einstein -akselille perutettu ydinasevarustelun vastainen rauhanliike sekoitetaan usein marxilaista propagandaa rauhanaatteen muodossa ajavaan Rauhanpuolustajiin.

    Sekoittamista suuresti helpottaa se, että kumpikin liike on ollut sävyltään "vasemmistolainen" -- russellilainen järjestö siksi, että se vastusti oman aikansa oikeistolaista varustelumilitarismia -- ja historiassa uudet ajatukset syntyvät usein vastakohtina edeltäjilleen -- ja kommunistien peitejärjestö rahanpuolustajat siksi, että se ratsasti avoimesti ja vahvasti N-liiton ja sosialististen lippujen alla.

    Taistolaisaikaan rauhanpuolustajien porukka yritti kaapatakin länsipasifistisen Sadankomitean. Sekin sekoittaa nuo keskenään eriperusteiset järjestöt.

    Tuo poliitikkojen kulloinkin "omille" aatteellisille järjestöilleen jakama tuli olisi mielestäni katsottava jonkinlaiseksi korruptioksi. Sellaisen äärimuoto on nykyinen YLE, joka suoltaa omaa, täysin propagandistista monikulttuuristamisprojektiaan mistään sosiologisesta tiedosta piittaamatta.

    Oma YLE:mme on joitakin harvoja ohjelmapoikkeuksia lukuunottamatta samanlainen valtiopropagandaa totuutena vyöryttävä laitos kuin minkä näemme nyt tehokkaasti toimivan Venäjällä. Katsokaa sinne -- nyt näette peilikuvan siitä mitä myös omassa maassamme on koko ajan tapahtunut ja tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi, että Venäjän täysimittainen sota Ukrainassa olisi jo herättänyt hölmöimmänkin "rauhanpuolustajan" huomaamaan, että vanha liturgia ei päde enää.
      Tosiasiat on tunnustettava ja haettava turvaa sieltä, mistä sitä on saatavissa. Kangaspuron mielestä yksi Naton miinuksista on se, että Turkki on jäsen. Voiko lapsellisempaa perustetta enää olla tässä tilanteessa!

      Poista
  3. On tosiaan aika lopettaa veronmaksajien rahan levittäminen kaikenmaailman turhuuksiin eikä ainakaan syötellä vastustajan lapaan.

    VastaaPoista
  4. Tämä hallitus julisti, että sen päätökset perustuvat tutkittuun tietoon. Yksi huolellisesti tutkittu aihe on kehitysavun vaikuttavuus. Tulokset ovat suopeimmillaan, että sillä ei ole mitään vaikutusta ja pahimmillaan, että sen vaikutus on tuhoisa. Kun tähän lisätään verotuksesta aiheutuva tehokkuustappio, niin välittömön toimenpiteen pitäisi olla kaikesta kehitysavusta luopumisen.

    VastaaPoista
  5. Ihminen on erehtyväinen mutta kun erehdykset huomataan erehdyksiksi, ne on syytä oikaista. Jos näin ei tehdä, se minkä oletettiin olleen hyvässä uskossa tehtyä hyvää tarkoittavaa toimintaa, osoittautuukin tarkoitushakuiseksi myyräntyöksi. Lienee selvää, että Suomi-Venäjä -seuran toiminnalta on nyt pudonnut pohja pois ja vaikka instituutioilla on vahva taipumus jatkaa olemassaoloaan tarkoituksen kadottuakin, Suomi-Venäjä -seuran on aika katsoa, onko toiminnassa mitään säilytettävää ja säilyttämisen arvoista, ja ajaa alas perusteettomaksi muuttuneet toiminnot. Tämän on syytä näkyä myös seuran rahoituksessa.

    Suomi-Venäjä -seura on tietysti vain pisara meressä. Meillä on suuri joukko erilaisia yleishyödyllisiksi väitettyjä yhdistyksiä ja instituutteja, joihin on kaadettu ja kaadetaan jatkuvasti kasvava määrä rahaa. Monet näistä ovat hyödyttömiä, tarpeettomia tai suorastaan vahingollisia. Nyt, kun talous tulee eittämättä kiristymään, on oikea ja korkea aika suorittaa tässä kentässä kunnon perkaus. Kevyelläkin tarkastelulla käy selväksi, että kyse on sadoista miljoonista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla voisi ottaa tarkasteltavaksi Veikkauksen kylvämät rahat kaikenkarvaisten kaarnalaivatelakoiden tukemiseen. Sen pelejä rukataan koko ajan siten, että voittomahdollisuudet pienenevät ja turhapaikan saajien rahoitus kasvaa. Kohta jätän sen viikottaisen 2 euron panoksen pelaamatta, vaikka toivo suuresta potista katoaakin kokonaan.

      Kehitysapu ja Vetelä-Eurooppaan syydetyt miljardituet pitää lopettaa tykkänään. Vihreät siirtymät joutaa unohtamaan. Vihreäpuolue pitää lakkauttaa ihmisille vahingollisena järjestönä.

      Poista
  6. Järjestelmää pitää muuttaa pikkuisen enemmän, että siitä tulee toimiva. Nykyään ns. kansalaisjärjestöt saavat keskusvallalta rahoituksen. Se tekee niistä samanlaisia kansalaisjärjestöjä kuin, mitä ne ovat Venäjällä. Oikeat kansalaisjärjestöt keräävät itse rahoituksensa ja näin vain elinkelpoiset menestyvät. Tämä edellyttää muutosta rahankeräyslakiin. Kun järjestöjen keskusvaltarahoitus lopetetaan ja rahankeräys mahdollistetaan kaikille, päästään eroon myös puolivillaisista entisistä poliitikoista järjestöjen johdossa, koska rahan kerääminen edellyttää työntekoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin sikäli samaa mieltä, että rahanjaosta seuraa vääjäämättä riippuvuussuhde. Ja sen seurauksena tarve miellyttää rahan jakajaa. Samaa mieltä myös ex-poliitikoista erilaisissa eläkeviroissa.

      Poista
  7. Tilanne on nyt siis tämä. Tähän ei ehkä pyritty, mutta tähän vaan tultiin, ja paluuta ei ole. Lisäksi voidaan todeta, että edessä tämä olisi ollut kuitenkin.
    Suomalaisesta keskustelusta voidaan todeta, että sitä ei ole. On vain mölisevä massa, joka näköjään manageriliberalismin parhaiden oppien mukaan "toteuttaa itseään" antamatta minkäänlaisen ummehtuneen itsehillinnän estää ja rajoittaa vapauttaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että olet osoittanut meille minkälaista on venäläinen, ilmeisesti hyvä, keskustelu.

      Poista
  8. Zelensky on nyt sitten näköjään kieltänyt 11 oppositiopuoluetta "Venäjä-mielisinä". On kielto nyt sitten aiheellinen tai ei, Venäjä-mielinen oppositio kuitenkin lienee varsin laaja, kerran sitä ihan kieltämään pitää ruveta. Tämä ei kerro suuresta sisäisestä yhtenäisyydestä.

    https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/3434673-nsdc-bans-prorussian-parties-in-ukraine.html

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!