perjantai 27. elokuuta 2021

Afganistanin terrori-isku ja Maria Ohisalon tehtävät

Amerikkalaiset ja sen mukana Afganistanissa nukkehallitusta vallassa pitäneet länsimaalaiset ovat viime päivien ajan poistuneet maasta. Vallan ottanut Taleban on antanut tämän tapahtua ilman sen kummempaa puuttumista asiaan. Sen sijaan ISIS-K:na tunnettu islamistijärjestö teki eilen tapahtumien keskipisteenä olleen lentokentän vieressä terrori-iskun

Pitäisi olla islamisti ymmärtääkseen, miksi ISIS-K teki iskunsa. Oliko kyse vain kasvojenkohotuksesta paikallisten ihmisten joukossa - eli julkisuustemppu, jolla osoitettiin, etteivät nämä miehet (ja naiset?) pelkää amerikkalaisia tai muita länsimaita? 

Vai oliko kyseessä pyrkimys palauttaa amerikkalaiset takaisin Afganistaniin, jotta Talebanin tuoretta valta-asemaa saataisiin horjutettua? Tai oliko kenties kyseessä vain sellaisen tyhmyyden ilmentymä, jota tavallinen länsimainen ihminen ei voi ymmärtää?  

* * *

Afganistanin tulevaisuus on luonnollisesti tuntematon. Selvää lienee kuitenkin, että Talebanit pitävät vallan ja käyttävät sitä kuten haluavat. Demokraattisilla voimilla - huolimatta niiden mainostamisesta Suomessakin - ei liene jatkossa sen kummempaa merkitystä. Niiden tilaisuus meni silloin, kun maan hyvin aseistettu armeija luovutti maan Talebaneille lähes taisteluitta. 

Lisäksi näyttää siltä, ettei demokratialla noin yleensäkään ole kannatusta Afganistanissa. Siksi jopa ISIS-K:lla tulee jatkossa olemaan suurempi merkitys kuin amerikkalaisten kymmeniä vuosia tukemilla demokraateilla - tai sellaisiksi tekeytyneillä.

ISIS-K lienee vielä Talebanejakin brutaalimpi järjestö. Kutsuvathan he Talebaneja luopioiksi ja kuuluvat laajempaan kansainväliseen verkostoon, joka onnistui jonkin aikaa pitämään hallussaan laajoja alueita Irakista ja Syyriasta sekä pystyttämään siellä vielä talebanien hallintoakin brutaalimman vallan.

Siten jatkossakin on odotettavissa vihanpitoa afganistanilaisten ääri-islamistien kesken. Eikä sillä meidän suomalaisten kannalta ole tietenkään muuta merkitystä kuin mahdollisena kansainvaelluksena kohti Eurooppaa ja etenkin Suomea, jonka sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) on menettänyt lopunkin järkensä vaatiessaan Afganistanista tuleville turvapaikanhakijoille automaattista elatusta Suomessa.

Jos ja kun Afganistanista lähtee länsimaihin ihmisiä, on varmaa, että mukana on myös erilaisia ääri-islamisteja. Ehkä Talebanin tarkoituksella lähettämiä ja aivan varmasti ISIS-verkostoon kuuluvia. Eikä heitä kaikkia voida mitenkään tunnistaa Euroopan tai Suomen rajoilla - eikä etenkään silloin, jos heille annetaan maamme sisäministerin tahdon mukaisesti automaattisesti oleskeluoikeus maassamme.

Siten on selvää, ettei Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Ohisalo ole tehtäviensä tasalla, vaan vaarantaa suomalaisten ja maassa laillisesti elävien maahanmuuttajien turvallisuuden. Valitettavasti edes hänen lähtönsä äitiyslomalle ei todennäköisesti paranna asiaa - ainakaan paljon - koska ministerien pestit on jaoteltu hallituspuolueittain ja hänen tilalleen astuu joku toinen todennäköisesti yhtä sekaisin oleva vihreä poliitikko.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nyt on tilauksessa lisää somaleita ja afgaaneja
Maria Ohisalo: miten olisit ennaltaehkäissyt islamistilta tarpeen terroristiseen murhaan?
Maria Ohisalon halut herättivät kysymyksiä

14 kommenttia:

 1. Täytyy ihmetellä, kuinka lapsellisia vihreät ovat, kun ovat tuollaisen tolaltaan suistuneen ahdistushäiriöisen fanaatikon päästäneet ministeriksi asti. Äänestysikärajaa pitäisi nostaa vähintään kymmenellä vuodella. Ehkä sitten näitä isänmaan tuhoajia pääsisi vägemmän sössimään asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Vihreiden toiminnassa ole mitään lapsellista vaan omien tavoitteiden johdonmukaista edistämistä.
   Vihreiden historiallinen tavoite on ollut jo perustamisesta lähtien kulloisenkin kohdemaan talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoaminen.
   Siksi täytyy ymmärtää mätäsalon viimeaikaiset ulostulot ml poliisin toimintaedellytysten aktiivinen heikentäminen.
   Ei ole sattumaa miksi vihreät halusivat juuri nykyiset ministeripaikat hallituksessa.
   Nämä kaksi kanisterinsalkkua mahdollistavat maksimaalisen tuhon tekemisen yhden hallituskauden aikana, en meinaan jaksa uskoa, että heitä enää otetaan mihinkään hallituspohjaan mukaan.
   Kannattaa ihan vertailun vuoksi katsoa mitä sisarpuolue svedustaniassa on saanut aikaiseksi noin 4 prosentin kannatuksella.

   Poista
 2. Islamilainen todellisuus ilmentää todellakin sellaista tyhmyyttä, jota länsimaisen on mahdotonta ymmärtää. Afgaaneilla olisi ollut mahdollisuus amerikkalaisen ja muun länsimaisen 20 vuoden massiivisen avun, koulutuksen ja aseistuksen jälkeen muuttaa asioita järkevään suuntaan, mutta halua ja selkärankaa ei ollut. Maassa on 40 miljoonaa asukasta, ja 75000 pelleä pystyy ottamaan koko maan haltuunsa. Normaalissa maassahan tuollainen väestömäärä olisi kävellyt uhkailijoitten yli, joita on siis vajaa kaksi promillea väestöstä.
  Afgaanien kaltaisen porukan tuonti Suomeen on hulluinta maahanmuuttoa, mitä kuvitella saattaa. Ja sehän on jo Suomessakin nähty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten täällä joku ääliö vielä kehtaa sanoa, että noita vätyksiä tarvitaan työvoimaksi.

   Poista
 3. Jopa Turkki varautuu afganistanilaisten pakolaisten tuloon sulkemalla heiltä rajansa ja
  Turkissa ei ole halua ottaa vastaan suuria määriä afganistanilaisia pakolaisia.
  Tämän lisäksi ilmapiiri on kääntynyt vihamieliseksi pakolaisia kohtaan.

  Mielenkiintoista oli myös uutisen tieto, että Turkin ja Iranin rajalla kiemurtelee pikaisesti rakennettu betonimuuri.
  Tällä ilmeisesti pyritään estämään Iranista tulevien afgaanipakolaisten saapuminen maahan.

  Jos afgaanien muslimiveljet ajattelevat näin, ei ole länsimaiden velvollisuus asuttaa tai elättää heitä.

  Nyt täytyy myös muistaa, että afgaaneilla oli 20 vuotta aikaa laittaa asiansa "kuntoon" ja varautua länsimaiden avun jälkeiseen aikaan.
  He eivät halunneet sitä mitä me tarjosimme, joten nyt sitten saavat elää sen oman kulttuurinsa ja sharia-lain mukaan.
  Sallikaamme se heille, se on heidän tapansa elää.

  https://yle.fi/uutiset/3-12072486

  VastaaPoista
 4. Jos eurooppalais-länsimaalaiset ihmiset paremmin ymmärtäisivät omaa historiaansa ja oman ajattelunsa erityislaatuisuutta, me osaisimme pitää näihin aivan erilaista ihmisyyttä edustaviin kulttuureihin tiettyä etäisyyttä.

  Mutta valitettavasti eurooppalaisella uudella ajalla jatkuvasti vahvistunut individualismi on kääntynyt itseään vastaan ja tekee tätä nykyä meistä totaalisen sokeita ymmärtämään miten kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä.

  Eurooppalaisen uuden ajan kartesiolaiseen järkeen kuuluu esimerkiksi päämäärärationaalisuus -- se on sellainen järjen ominaisuus jota eurooppalaisillakaan ei keskiajalla ollut. Nyt me selitämme kaiken järkiperusteilla, vaikka se mitä esimerkiksi noissa teokraattisissa maissa tapahtuu ei millään päämäärärationalismilla selity.

  Ehkä hirvittävin ymmärtämättömyys todellakin sisältyy senkaltaisiin mielipiteisiin joita ministeri Ohisalo on omaa rajoittuneisuuttaan tajuamatta esittänyt kun häneltä on kysytty vaarallisten terroristien muodostamasta uhasta. Hänhän vastasi jotenkin niin, että kohtelemme heitä niin hyvin ettei heillä ole syytä terroritekoihin.

  Siitä on tietysti aika pitkä matka sen tosiasian ymmärtämiseen, että sosiaalisesti hyvin sitovassa teokratiassa syysuhteet kääntyvätkin päälaelleen -- mitä enemmän siedämme ja suvaitsemme, sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia heidän on päässään kehiteltävä.

  Kulttuurit eivät todellakaan ole millään lailla samanlaisia, eivät edes yhteismitallisia. Ihmisyys ei ole yksi ja jakamaton. Eurooppa tekee tätä nykyä "outoa itsemurhaa" (Douglas Murray), kun se ei tunnista omaa erityislaatuisuuttaan eikä pidä omista hyvistä ominaisuuksistaan kiinni.

  VastaaPoista
 5. Tämä kansa haluaa tänne islamin sotilaita elätettäväksi sadoin tuhansin kutsuen heitä työperäisiksi.
  Jos Suomen kansa ei haluaisi maahan islaminvaasiota, hallituksessa ei olisi punaviheranarkisteja, äärivasemmistoliittoa, Tuppuraista, Kiurua eikä Marinia.

  VastaaPoista
 6. Talebanien sotasaalista:

  75 000 ajoneuvoa (osa panssaroituja)
  200+ lentokonetta ja helikopteria
  600 000 tuliasetta

  Lisäksi:

  Pimeänäkölaitteita, luotisuojavarusteita, lääkintätarvikkeita, biometrisen tunnistusjärjestelmän laitteistoineen joilla voivat valvoa tarkastuspisteidensä lävitse kulkevia ihmisiä...

  Kuvitelkaa, mitä tarkoittaa pelkästään 600 000 rynnäkkökivääriä, konekivääriä ja mahdollisesti sinkoa ja vastaavaa jaettuna ympäri lähi-itää ja maailmaa talibanien kumppanuusjärjestöille...

  Kiitos, Joe Biden!

  ( https://twitter.com/calvinrobinson/status/1430998400472858635 )


  t: Vittuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista 200+ lentolaitteista ei teletapit hyödy mitään. A-maan olosuhteissa niistä tulee ilman asianmukaista huoltoa ja ylläpitoa sontaa alle puolessa vuodessa ja yhtään lentäjää niillä ei myöskään ole.
   Toki ne voi myydä jonnekkin.
   Jokainen talipää sai siis ihan oman kiesin koska eikös niitä se noin 75000 ole?
   Käsiaseet sun muut kilkkeet ovat käypästä tavaraa kunhan niihin riittää pateja. Teletapit kun ovat aikaisemmin hosuneet lähinnä ryssän vehkeillä.
   Pimeänäkölaitteet pimenevät myös lopullisesti jos huollot jätetään toistuvasti väliin.
   Saihan aikoinaan myös ISIS valtavat määrät jenkkikalustoa väliin kun Irakin armeija otti jalat alleen mutta ei siitä tavarasta kovin pitkäikäistä riemua ollut.

   Poista
  2. "Tuolla" ovat talibanit jo esitelleet tavaraa jota ovat saaliikseen saaneet.

   Patruunoita pienaseisiin lienee satoja miljoonia, ellei enemmän. Lisäksi maastopukuja, epäilemättä erilaisia radiolaitteita, generaattoreita, akkuja, vedenpuhdistuslaitteita, jne. huoltovälineitä kaikkiin edellämainittuihin...

   He ovat jo lennelleet mm. Back hawk-hekoilla - heitä ei kannata aliarvioida, etenkään koska heillä oletettavasti on ulkomaisia yhteistyökumppaneita esim. Iranissa.

   Mediassa on vähätelty ongelmaa mm. kaluston huollon osalta, ihan kuin se olisi jotain meijerituotteita jotka happanevat parissa viikossa. Sotilaskalustoa saatetaan joutua makuuttamaan varastoissa pitkään ennen kuin se otetaan käyttöön - se on suunniteltu kestämään!

   Joka tapauksessa heille annettiin nyt riittävästi sotilasaseita ja muita varusteita kymmenien divisioonien varustamiseen.

   Kysymys vain kuuluu: missä aseita tullaan käyttämään? Päätyykö niitä esim. uus-ruotsalaisille gangstereille? Ammutaanko niillä vielä suomalaisia poliiseja?

   Jokatapauksessa myymällä heille annettua tavaraa he saanevat aika hyvän osan siitä mitä jenkit ovat siitä maksaneet, noin 85 miljardia dollaria.

   Tämän asian vähätteleminen on täysin käsittämätöntä!


   t: Vittuuntunut Stadilainen

   Poista
 7. Eiköhän iskun tarkoitus ollut nimenomaan saada aikaan reaktioita ja hajoitettua pakkaa, jolloin se oma sauma vaikuttaa on vahvempi, koska epäilen, että joku isis saisi aika pahasti turpiinsa talibanilta, ja jo pelkästään paikallisilta heimoilta, jos se menisi suoraa konfliktia hakemaan.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista on mielestäni myös se, että alkuun meille kerrottiin, että Afghanistanista evakuoitavien määrä on 170. Nyt (27.8.2021) meille kerrotaan, että on evakuoitu 330 ja maassa on edelleen joitakin kymmeniä Suomen kansalaisia. (Tuskin ovat etunimiltään Pekka ja Seppo). Allekirjoittanutta nettoveronmaksajaa kiinnostaisi mikä on se määrä mitä lopulta tuolta kuskaamme osin minun varoillani osin minun elätettäväkseni. Uskallan nimittäin olla sitä mieltä, että tuonne lähteneet eivät Suomen työvoimapulaa tule tulevaisuudessakaan helpottamaan.

  Omana nyanssinaan se miten kaikki järjestelmäpuolueen edustajat vaikenivat Purran hämmästelyn siitä miten Suomesta turvapaikan saaneet voivat matkustaa lomalle siihen maahan, josta eivät voi löytää edes sisäisellä pakenemisella turvallista paikkaa.

  Nettoveronmaksaja Andy

  VastaaPoista
 9. Joku sanoi kyllästyneensä Kalergi-suunnitelman kommentteihin tässä blogissa. Minusta hänen pitäisi olla täällä muistuttamassa eliitin temppuiluista. Maailmanvallasta haaveilevat eliittihörhöt toteuttavat kreivi Kalergin suunnitelmia (mm.kansallisvaltioiden tuhoamista väestönsiirroin), mutta heidän hallitsemansa media leipoo vastarannankiiskeistä foliohattuja.

  Käykääpä katsomassa Fintopin uusin video youtubessa, niin vähän aukeaa silmät näkemään, kuinka USA pitää kansalaisistaan hyvää huolta.

  VastaaPoista
 10. Tuhkaa mietityttää vihrevasemmiston vakaamaus tässä asiassa. Kenties tässä on samaa kuin Saksassa jossa vihreät sanoivat että haluavat tuoda uusia äänestäjiä heille maahan.

  Tuhka voisi arvata että viher-vasemmisto ei saa tarpeeksi ääniä kantasuomalaisilta joten he yrittävät saada lisää äänestäjiä jostain.

  Tuhkan täytyy myöntää vihervasemmistolla on vakaamus jota he ajavat vahvasti ja eivät välitä kritiikistä, kovin moni omaa tuollaista kykyä.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!