maanantai 30. elokuuta 2021

Helsingin sanomat ja Suvela Warriors

Helsingin sanomat uutisoi ikävästä koripallotapahtumasta peräti kahden (yksi, kaksi) artikkelin verran. Niissä painotettiin väkivaltaa vastustajaa ja tuomareita kohtaan tehneen joukkueen amerikkalaisvalmentajan osuutta, mutta ei edes vihjattu mistä joukkueesta on kyse.

Jokainen valveutunut suomalainen lienee kuitenkin osannut tehdä uutisoinnista sen johtopäätöksen, että kyse on ollut humanitaarisin perustein Suomessa asuvista kehitysmaalaistaustaisista pelaajista koostuneesta joukkueesta. Kaikki eivät kuitenkaan ole valveutuneita, joten heidän kohdallaan HS:n uutisoinnin linja ei ole tiedonvälitystä vaan tiedonsalailua ja harhaanjohtamista.

Voisi kuvitella, että julkisen sanan neuvostolla olisi tarve puuttua HS:n toimintaan, koska sen ohjeiden 8 pykälän mukaan "journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen". Tätä en kuitenkaan jää odottelemaan henkeäni pidätellen, koska JSN on jo aiemminkin osoittanut piittamattomuutensa omista ohjeistaan.

 * * *

Tästä päätellen kyse on Suvela Warriors-nimisestä joukkueesta, jonka pelaajat näyttäisivät olevan varsin tummahipiäisiä. Toisin sanoen kyseessä on espoolaisen maahanmuuttajaslummin koripallojoukkueesta eli valveutuneen kansalaisen arvaus osuu oikeaan.

Kehotan kuitenkin HS:n toimitusta miettimään, että onko tiedon salailu järkevää silloin, kun yhä suurempi osa suomalaisista on kokenut valaistumisen ja tekee edellä mainitun johtopäätöksen. Eikö tällöin ole vaarana se, että mikäli esimerkiksi poliisi on tutkinnallisista syistä kieltänyt uutisoimasta kantaväestöön kuuluvien henkilöiden sikailua, tekevät ihmiset vääriä johtopäätöksiä, joiden perusteella maahanmuuttajien syyksi luetaan yleisesti myös kantaväestön tekemisiä. 

Lisäksi maahanmuuttajauutisten itsesensurointi ärsyttää ainakin itseäni - suomettumisen ajan nähnyttä henkilöä - eikä siten ainakaan lisää sympatiaani maahanmuuttoa kohtaan. Toki osaan sivistyneenä ihmisenä välttää maahanmuuttajiin ryhmänä suuntautuvan rasismin ja kohdistaa negatiiviset tuntemukseni yksittäisiin sikailijoihin tai löyhiin kaveriporukoihin, mutta epäilen etteivät kaikki osaa näin tehdä. 

Niinpä HS:n itsesensuuri johtaa rasismin lisääntymiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja sen seurauksena yhteiskunnallisen polarisaation lisääntymiseen. Se puolestaan johtaa maahanmuuttoon liittyvien haittojen korostumiseen ja syvenemiseen entisestään, mikä ei liene ainakaan niiden uussuomalaisten etu, jotka haluaisivat kantaa kortensa kekoon tämän suomalaisen yhteiskunnan rakentamiseksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Varoittavatko mediamme maahanmuuttajaraiskaajista?
Väkivaltaiset somalinaiset
Puuttuuko JSN tähän likasankojournalismin kukkaseen?

14 kommenttia:

 1. Kiinnitin huomioni samaan sensuuriin. On jokseenkin hälyyttävää, miten uutisia skaalataan eli neutralisoidaan tai väritetään sen mukaan kenestä kerrotaan. Alkaa olla todella uskomatonta.

  VastaaPoista
 2. Niin, luottamukselle rakennettu yhteiskunta on jo hajonnut muun muassa professorin yllä kuvailemaan sensuuriin ja vääristelyyn.

  Kokoomuksen Mykkäselle tiedoksi: Suvela Warriorsit ovat niitä "Espoon suomalaisia".

  VastaaPoista
 3. Sivistyneenä ihmisenä ja myöhäisantiikin historian harrastajana osaan nähdä yhteydet kaikkiin maahanmuuttajiin nimenomaan yleistettävissä olevana käsitteenä.

  Uno fumavit Gallia tota rogo.

  Jotkut nykyään haluavat nähdä tuolloiset mellastavat barbaarien laumat "enimmäkseen rauhallisina" kulttuurin rikastuttajina. Reinin jäätymisestä vuoteen 476 meni sentään 70 vuotta, eli kolmisen sukupolvea.

  VastaaPoista
 4. Vääristelyyn ei syyllisty pelkästään Sanomakonsernin mediat, vaan siihen syyllistyy myös tieteentekijät. Viimeisempänä Kangaspunta joka syytti Suomessa syntyneitä elintasosurffareiksi,,,ehkä syystäkin, mutta samaan syssyyn hän niputti eri maista eri syistä tulijat maahanmuuttaja-nimikkeen alle. Erittelemättä esim Eestiläisiä Somaleista, joiden työlistymisessä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Olen todella pahoillani naapurikansalaisten niputtamisesta samaan kategoriaan kuin Afrikan ja Lähi-Idän sosiaaliavustuksien koskipujottelijat.

  VastaaPoista
 5. ,,,siis Kangasharju piti olla,,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasharju on ansiokkaasti unohtanut, että Helsingissä toimeentulotukien saajat ovat kai jo suurimmaksi osaksi ulkomaalaisia, ja esim Espoo on ruinannut valtiolta rahaa, koska maahanmuuttajia on niin paljon. Miten Kangasharju selittää tämän, jos kaikki maahanmuuttajat työllistyvät hyvin.

   Poista
  2. Yksi asia on myös se, miten hyödyllisiin tai hyödyttömiin töihin maahanmuuttajat työllistyvät. Kulttuuritulkkeja ja radikalisaation estäjiä ym yhteisöpedagogeja on jo niin paljon, että päät yhteen kolkkaa.

   Poista
  3. Ensin sallitaan halpatyövoiman maahantuonti, jolloin suomalaisten työpaikat katoavat. Sitten syyllistetään kantikset, joiden ei kannata mennä töihin. Tänne rahdatut työtekijät asuvat parakkimajoituksessa, tekevät muutaman kuukauden töitä, josta saadulla palkalla voivat makoilla kotimaassaan seuraavaan kesäkauteen. Suomalaisnuoret taas eivät voi tehdä niin, koska täällä kalliissa maassa pitää elää myös talvella.

   Työttömyysturvalla kitkuttelee yhtä huonosti, kuin huonolla palkalla. Miksi siis vaivautua töihin?

   Ennen Suomen maanpetoksellista liittämistä EU-diktatuuriin täällä pahimmillaankin oli alle 100 000 työtöntä. Nyt maakuntana ollessamme työttömiä ja turhanaikaisiin hommiin tempputyöllistettyjä on jatkuvasti puolimiljoonaa. Selvää on, ettei kantasuomalaisten työhalut kadonneet geenimutaation seurauksena, vaan harjoitetun talouspolitiikan takia.

   Kangasharjun tapaiset "asiantuntijat" joutaisivat kortistoon nauttimaan elämästä.

   Poista
  4. Koti on ihmiselle -- tai sen pitäisi olla -- paikka jossa jokainen perheen jäsen saa purkaa niin hyvät kuin huonot tunteensa ja tuulensa. Kunnon koti on sellainen, jossa isien, äitien eikä lasten tarvitse peitellä sitä mikä sisimmässä kipuilee.

   Kun lapsi purkaa kiukkuaan vanhempiinsa, se on hyvä merkki. Juuri niin pitääkin olla -- on nimenomaan perheen, kodin, tehtävä käsitellä kaikkia elämässä eteen tulevia asioita. Kunnon koti antaa kkasvaville eväät, joiden varassa sitten selvitä maailman tuulista ja tuiverruksista.

   Kun sitten joku aikuinen kiukuttelee joillekin yhteiskunnan huono-osaisemmille, mistä se oikeastaan kertoo? Ehkä ei vain siitä, että oma kasvu on jossain vaheessa kärsinyt ja mielen pohjalle on jäänyt jäynää, joka on kitkeryydelle ja katkeruudelle hyvä kasvualusta -- vaan se kertoo ehkä myös siitä, että nämä, jotka mielellään kääntyvät omaa kansaansa vastaan ja ihannoivat harhaisesti vieraskulttuureja, kuitenkin kokevat oikeudekseen ikään kuin purkaa vihantuntojaan "omien keskuudessa". Eli -- kaikesta huolimatta -- heidän vihanpuuskansa osoittavat myös sitä, että hekin vielä omalla tavallaan kaipaavat omaa kotia, omaa kansaansa, jonka keskuudessa saa myös kiukutella.

   Olen joskus kirjoittanut vihantunnoista. Juttuun pääsee nimeäni klikkaamalla.

   Poista
 6. Muistutan jälleen kerran siitä, että journalistit saattavat "perustella" itsesensuurinsa voimassa olevilla lakipykälillä, joita on mahdollista tulkita niin, että myös jotakin kansanryhmää koskevan sellaisen tiedon levittäminen joka on omiaan jollakin tavalla saattamaan ryhmää huonoon valoon, voi olla rangaistavaa.

  Eli siis meillä on voimassa laki, jolla tositieto voidaan de facto kumota. Ja, kuten on nähty, meillä on myös lain soveltajia, jotka mitä ilmeisimmin ovat halukkaita tulkitsemaan lain käsitteellisesti epäselviä pykäliä niin, että tietyt tosiasiat yhteiskunnasta tulisivat sensuroiduiksi.

  Yhteiskunnallisessa keskustelussa voidaan todellakin käyttää sellaisia täysin ylimitoitettuja yleiskäsitteitä kuin "maahanmuuttaja" -- juuri tuollaiset käsitteet mahdollistavat tabunomaiset jäsentymättömät mielikuvat, joita sitten jokainen voi päässään väännellä ja sävyttää ihan mihin suuntaan tahansa. Ja journalistit itse kielenkäytön ammattilaisina voivat kokea jopa ammattitaidon osoituksena sen että osaavat järjestelmällisesti peitellä kipeimmät yhteiskunnalliset tosiasiat ja kysymykset.

  Journalismi alkaa olla vitsi. Helsingin Sanomien mainokset ovat nykyisin lähinnä erilaisten toiskulttuurisia ja marginaalivähemmistöjä koskevaa prpagandaa. Ehdotan, että toimittajat korvataan mainostoimistojen väellä. Se olisi pieni askel Helsingin Sanomille, mutta kuvastaisi hyvin sitä suurta askelta -- eurooppalaisten vanhojen valtioiden menossa olevaa muutaman sukupoolven mittaista väestönvaihtoa -- josta nyt ei saa ääneen puhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Journalistin tehtävä ei ole tiedon ja totuuden kertominen, vaan edistää sosialismin aatetta* Kaarle Nordenstren juhlakirjassaan. Hänen opetuslapsiensa Tay:n tiedotusopin laitokselta saamme lukea eri medioista, jos joku vielä viitsii mm HS:ssa kätensä liata.

   Poista
 7. Jiri Keronen on tehnyt valtuustokyselyn Espoon kaupunginvaltuustossa koskien tämän Warriorsin toimintaa, jossa on ollut ongelmia jo aiemminkin.

  VastaaPoista
 8. Kannattaa lukea Paavonkin näkemys:

  https://pt-media.org/2021/08/29/somalinuoret-hyokkasivat-ihmisten-kimppuun-havityn-korispelin-jalkeen/

  VastaaPoista
 9. Jos enää maksat mistään sanomayhtiön tekeleistä,luet heidän vihajulkaisujaan,linkkailet niitä,tai tässä vaiheessa enää teet mitä tahansa itseasiassa paitsi irtisanoudut heidän kuvottavasta,avoimen rasistisesta,Suomalaisvastaisesta vihapropagandastaan - tuet punaviherterroria Suomalaisia vastaan ja olet osa ongelmaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!