perjantai 13. elokuuta 2021

Sanna Marinin hallitus pelaa vihreää uhkapeliä

Suomen valtion ensi vuoden budjetin on suunniteltu olevan 6,7 miljardia euroa alijäämäinen, minkä seurauksena valtionvelka kasvaa 146 miljardiin euroon. Näin pyritään kiihdyttämään talouskasvua tilanteessa, jossa se on muutenkin nopeaa, sekä rahoitetaan ilmastotoimia. Budjetin loppusummaksi muodostuisi hallituksen ehdotuksen mukaisesti 63,2miljardia euroa. 

Budjettia ei toki rakenneta pelkästään velan varaan, vaan myös verotusta on tarkoitus kiristää sadalla miljoonalla eurolla. Maksumiesten ja -naisten valinta on vielä tekemättä, mutta ministeri Annika Saarikon (kepu) mukaan "ansiotuloveroista ei kiristetä ja yrittäjien asemaa ei heikennetä". Siten verokarhu kerännee hunajaansa jonkinlaisista välillisistä veroista tai maksuista.

Ilmeisesti hallituksen tarkoituksena on se, että maamme talous lähtisi rahaa pumppaamalla ennennäkemättömään nousuun, josta toivottavasti syntyvän rahavirran seurauksena nyt otettava velka saataisiin maksuun. Juuri nyt näyttääkin sikäli hyvältä, että rajojen sulkeuduttua Suomen vaihtotase on vahvasti positiivinen - tosin samaan aikaan rahaa virtaa maasta ulos enemmän kuin muualta tänne. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka Marinin (sd) punavihreän hallituksen koronapolitiikka ja siihen liittyvä vihreä talousmuutos onnistuvat - syntyykö tuottavia uudenlaisia sijoituksia, korvautuvatko alas ajettavat tulonlähteet uusilla tai säilyykö ihmisten työmotivaatio käteen jäävän rahan ostovoiman supistuessa entisestään. Parhaassa tapauksessa juuri nuoret ja tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan onnistumisen hedelmistä, mutta heille lankeaa lasku myös mahdollisesta epäonnistumisesta. Onhan selvää, että nyt nähty velanotto ja veronkiristykset ovat puhdasta uhkapeliä, joka voi päättyä niin tai näin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisen vihreän talouden nykytila ja tulevaisuus
Kolme kysymystä Ruotsin hallituskriisin johdosta
Tuhoaako hallitus Suomen tulevaisuuden?

4 kommenttia:

 1. On kai se budjetti alijäämäinen, kun hallituksen pitää leikkiä maailmanpelastajaa lahjoittamalla miljardeja maihin, joissa on helpommat elinolot kuin kylmässä ja karussa maassamme.

  VastaaPoista
 2. Mutkun suvakkien hallituksen tavoite ei ole suomen kansan etu, vaan nokipääsaatio, tuhota suomen kansa eli vhm ja itsensä sitten samallla.. valitettavati korona nyt sitten esti ja estää esim miljoonan kikkurin suomeen rahtaamisen so far..eli toivotaan et korona jatkuu tämän hallituksen elin olon ajan..jos viellä suomen kansa äänestää vastaavat valtaan, niin sitten..se on oma syy kansantuhoon ..ei enää voi auttaaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joudumme panemaan toivomme koronaan, se on vähän sama, että tartumme hukkuvan laivan ankkuriköyteen. Jos maa ei itse vartioi päättäväisesti ja selväsanaisesti rajojaan, se merkitsee kutsuhuutoa vihollisille.

   Koronan on suunniteltu jatkuvan vielä jonkin aikaa ja sitten tulee uusi maailmanloppuversio.

   Poista
 3. Uhkapeluria voisi arvostaakin jos pelaisi omilla rahoillaan. Tai jos panoksena olisi vain rahaa. Las Vegasin pokerihait ovat Suomen hallituksen ministereihin verrattuna ihailtavaa porukkaa. -jussi n

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!