sunnuntai 1. elokuuta 2021

Uuden Suomen blogipalvelu vastusti tosiasioiden kertomista Oulun mellakoista

Oulussa poliisi pidätti aggressiivisesti käyttäytyvän miehen tämän ollessa vahingoittamassa ajoneuvoa. Sen seurauksena noin kymmenen hengen uussuomalaisjoukko kävi aggressiiviseksi ja nosti pystyyn poliisia vastustavan mellakan, joka talttui vasta pippurisumutetta käyttäen. 

Tapaus ei sinänsä ole kovin yllättävä vuoden 2015 jälkeisessä Suomessa, sillä olemmehan jo tottuneet siihen, että yhteiskuntamme on uusien asukkaidensa ja näiden maahantuoman oman kulttuurinsa myötä muuttunut juuri tähän suuntaan. Eli sinänsä Oulun tapahtuma vain vahvistaa sen, että suomalainen maahanmuuttopolitiikka ja siihen liittyvä kotouttamistoiminta ovat erittäin epäonnistuneita. Enkä siitä syystä tätä blogimerkintääni kirjoittanutkaan. 

Miksi siis tartuin aiheeseen? No siksi, että Uuden Suomen blogipalvelu oli antanut Janne Paalijärvi -nimiselle kannatuksensa suhteen merkityksettömälle poliitikolle varoituksen ja poistanut tämän aiheesta laatiman kirjoituksen, koska siinä kerrottiin mellakoitsijoiden uussuomalaisuudesta. Näin siitä huolimatta, että tämän kirjoitus perustui silminnäkijähavaintoon. 

Jos ja kun näin on tehty, on syytä ihmetellä sitä, millä Uuden Suomen blogipalvelun ylläpitäjät perustelevat suomalaisille ja erityisesti itselleen tosiasioiden salaamista lukijoiltaan. Arvelevatko he kenties olevansa 1970-luvun taistolaisten henkisiä perillisiä eli sellainen tiedostava etujoukko, jonka itse otettuna tehtävänä on ohjata yhteiskuntaa haluamaansa suuntaan sensuurin ja vaikenemisen eli Suomen perustuslaissa taatun sananvapauden loukkaamisen keinoin?

Tiedoksi blogipalvelun ylläpitäjille, että tässä asenteessa on ainakin kolme muttaa. Niistä ensimmäinen on se, että historia osoitti taistolaisten olleen väärässä ja heidän valitsemansa tien johtaneen maanpäälliseen helvettiin siellä, missä sitä kokeiltiin. 

Toinen mutta liittyy siihen, että jo presidentti Paasikivi totesi aikanaan tosiasioiden tunnustamisen olevan viisautta - mikä johti Suomen ulkopolitiikan kääntymiseen sellaiseen suuntaan, joka mahdollisti oman yhteiskuntajärjestyksen säilyttämisen ja hyvinvointivaltion rakentamisen aggressiivisen suurvallan sodan hävinneenä naapurina. Eli onko siis niin, ettei Uuden Suomen blogipalvelussa ole ymmärretty tosiasioiden tunnustamisen tärkeyttä terveen yhteiskunnan perustana.

Kolmas mutta puolestaan liittyy heidän verkkolehdestään käyttämäänsä nimeen. Uusi Suomihan oli aikanaan Suomen poliittisten konservatiivien - ja Paasikiven oman puolueen - äänenkannattaja, joten nykyisen taistolaismeiningin voidaan katsoa olevan tuon perinteen lokaan vetämistä ja sellaisena halveksuttavaa. 

* * *

Asialla ei olisi muuten kovin suurta merkitystä, mutta Uuden Suomen blogipalvelu lienee nykyisin Suomen johtava foorumi, jolla poliitikot ja muut ihmiset voivat esitellä näkemyksiään. Aiemmin sen kanssa kilpaili Iltalehden blogipalvelu, mutta se on nyttemmin lakkautettu. 

Toki esimerkiksi tämän Professorin ajatusten pohjalla oleva Blogger-palvelu mahdollistaa kohtuullisen suurten lukijamäärien saavuttamisen: Yrjöperskeles-blogissa kerrottiin äskettäin saavutetun 70 000 - 90 000 lukukerran kuukausimäärä, joka on samaa suuruusluokkaa tämän blogin kanssa. Tällainen lukema tarkoittanee ainakin 2 000 aktiivista lukijaa eli näiden blogien "levikki" vastaa suurin piirtein tavallisen paikallislehden levikkiä.  

Siitä huolimatta näiden blogien alustaratkaisulla on se ongelma, että tänne harhautuakseen on erikseen löydettävä jokin yksittäinen kirjoitus esimerkiksi Google-haun tai linkin kautta. Sen sijaan Uuden Suomen kaltaisella toimitetulla verkkolehdellä on omat lukijansa, jotka silmäilevät säännöllisesti myös blogilistaa läpi. Siksi niissä jokaisen blogikirjoituksen löytämiskynnys on oleellisesti vähäisempi kuin Bloggerissa. 

Kiitos kuitenkin teille kaikille arvoisat lukijani. Valtamedian - johon Uusi Suomikin on luettava - pyrkiessä edellä kuvatulla tavalla tukahduttamaan vapaata kansalaiskeskustelua on tärkeää, että tosiasioita voidaan käsitellä edes jossain. Olkoon se sitten vaikka tämä amerikkalainen blogialusta, jonka luokse lukijan on löydettävä itse oman aktiivisuutensa avulla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Virosta vakava viesti
Vasemmistoliiton synkät juuret elävät ja voivat hyvin
Faktajournalismi on poliittisen blogin elinehto

14 kommenttia:

 1. Ei kannata ihmetellä.. sanoma oy selittää kaiken eikä kannata sekaantu mihinkään missä tuo terroristi toimija on mukana.

  VastaaPoista
 2. Tähän Oulun tapaukseen pätee se tosiasia, että jos asiaa koskevista artikkeleista ei ilmene onko kyse uussuomalaisten vai kantasuomalaisten tekemästä rikoksesta tms. voidaan pitää lähes varmana, että asialla eivät ole olleet kantasuomalaiset. Jos asiaa koskevia blogikirjoituksia vielä sensuroidaan, vahvistaa tämä asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.dictionary.com/e/slang/coulters-law/


   t: Veetuuntunut Stadilainen

   Poista
 3. Väkijoukko on uusi yksittäistapaus.

  VastaaPoista
 4. Jesse Torniaisen potku räkivän narkkarin päähän oli vakava muistutus äääääärioikeiston vaaarallllisuuesta, mutta toistuvat matuperseilyt ovat olosuhteista johtuvia yksittäistapauksia. Suomeen pitäisi saada totuuteen pyrkivä media.

  VastaaPoista
 5. Voimassa on laki, joka kriminalisoi myös sellaisen tiedon levittämisen, joka on omiaan saattamaan jonkin "kansanryhmän" huonoon valoon. Tätä lakia käyttää valtakunnansyyttäjä nykyisin niin, että se toimii sananvapauden rajoittajana ja sensuurimielialan vahvistajana.

  Ei siis ole periaatteessa niin, että journalistinen uutistyökään välttyisi tämän lain seurauksilta. Kun toiseen vaakakuppiin pannaan tositieto ja toiseen vaakakuppiin valtakunnansyyttäjän tulkinnat ko. lain soveltamisessa, tulkintatarpeet perivät kirkkaan voiton.

  Sanoinko kirkkaan? No, ei tietenkään, vaan siis täysin päinvastoin -- lakihan on pelkkää suttuista käsitesekaannusta, ja lakitekstin pohjalle perustuva täydellisen totalitaristinen tabuajattelu pelkkää pelon ja ylivarovaisten asenteiden ylläpitämistä.

  Ja siihen tilanteeseen koko niin sanottu valtalehdistö tyytyy. Ihan kiltisti ja kusi sukassa. Eikä väliä vaikka yhteiskunta ympärillä romahtaisi toiskulttuurisen vaelluksen tuottamaan häiriöön, jota riittää näistä koko ajan lisääntyvistä katutappeluista peruskoulun toimintaedellytysten romahtamiseen. Kun taksijonossa tapellaan, lehdistö uutisoi kuin kyseessä olisivat ensimmäiset pirssinsä nähneet kantasuomalaiset härmän häjyt.

  Yhteiskunnan taantuessa totalitarismiin on sananvapaus se ensimmäinen joka katoaa. Sensuuri on aina -- ja tämä on tärkeä seikka -- olemuksellisesti systeemiin sisäänrakennettua. se on enemmän tiettyjen aiheiden käsittelemättä jättämistä ja tiettyjen todellisuutta vastaamattomien käsitteiden käyttämistä kuin mitään suoranaista ääneen määriteltyä säännöstöä. Juuri "poliittinen korrektius" on kaiken mahdollistaja -- jokainen joka yrittää ylittää sopivaisuuden kynnykset leimautuu häiriköksi -- ja tietysti totalitarismiin aina kuuluvilla leimasanoilla, eli nykyisin siis "rasistiksi", "natsiksi", "äärioikeistolaiseksi", "populistiksi". jne.

  Uuden Suomen toimituskunta on vain yksi ressukka koko keittoastiassa. Siinä me sammakot olemme pikkuhiljaa kiehumassa, ja kun veden lämpötilaa nostetaan vain aste kerrallaan, sopeudemme aina pahenevaan tilanteeseen, emmekä missään vaiheessa älyä kääntää kytkintä toiseen suuntaan.

  Niin se käy, sanoisi Voinnegut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbaarien kansanryhmä on ollut huonossa huudossa Euroopassa jo tuhansia vuosia. Johtuuko rasismista vai huonsta käytöksestä?

   Poista
 6. Eikös tämä ole merkki siitä, että tukevasti Ruotsin tiellä ollaan. Konfliktitilanteessa roskajoukon klaaniaistit heräävät, ja aletaan joukolla vastustamaan poliisia, joka yrittää laittaa saman etnisyyden omaavaa kusipäätä kuriin. Kohta ollaan Ruotsin tilanteessa, jossa poliisi ei uskalla mennä "haavoittuville" eli roskaväen hallitsemille alueille. Tässäkin tilanne laukesi vasta, kun lisää partioita saatiin paikalle. Suuri arvoitus normaalijärkiselle on, miksi media ja poliitikot ovat asettuneet tukemaan tätä mielipuolista kehitystä kohti primitiivistä väkivaltayhteiskuntaa, joka on Ruotsissa jo todellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Ruotsissahan tiedetään raiskausten olevan ongelma. Määriä tosin näkee harvoin mediassa.
   Under 2020 anmäldes omkring 25 000 sexualbrott, varav 9 580 rubricerades som våldtäkt.
   Raiskauksia siis oli 2020 9.580kpl, joka tasaisen vauhdin taulukolla on 26kpl joka ikinen päivä (jaettu 365).
   Av de anmälda våldtäktsbrotten 2020 bestod 46 procent (4 300 brott) av våldtäkter mot barn (0–17 år).
   46% eli 4.300kpl oli alaikäisten raiskauksia. Melkein 12kpl joka ikinen päivä. Viikossa siis Ruotsi käytännössä menettää 3-4 koululuokallista nuoria, joille tulee ihan varmasti psyykkisiä ongelmia. Ja mitä jää ilmoittamatta varsinkin piireissä joissa ei poliisiin luoteta..
   https://www.bra.se/statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

   Poista
 7. Tämä valtamedian sensuuri ja muunneltu totuus on mennyt naurettavaksi. Omalta osaltani olen monille vinkannut näistä blogeista. Kun ruotsissa poliisi itki julkisessa haastattelussa, etteivät voi mitään näille klaaneille jne, niin toteanpa vaan, että vielä itku tulee poliisilla täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "että vielä itku tulee poliisilla täälläkin"

   Kiitos ennenkaikkea Ohisalon johtamien viherkommunistien ja niitä tukevan entisen ”koti, uskonto ja isänmaa”- puolueen eli nykyisen rappioliberalistien johtaman kokoomuksen: "Turvapaikan hakeminen on perusoikeus" (Ohisalo) ja edelleen taikasana "asylum" avaa portin Suomeen.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Blogisti Paaliärvi ei ole mitenkään leimautunut äärioikestolaiseksi tai erityisen kanallsimieliseksikään. Jos tuossa blogissa oli jotain tarkoitushakuisuutta, niin saada blogiinsa lukijoita ja uutisoida ensimmäisenä.

  Niille, jotka muistavat elokuvan Pekka ja Pätkä n-henkilöinä, voinen kertoa, että minäkin sain sieltä US Puheenvuorosta pätkäbänniä. Syynä oli kommenttini, jossa syyllistin oikeistolaisia joidenkin afrikkalaisten raiskailuista. Ovat kuitenkin menneet huutelemaan jotain semmoista kuin n-henkilöt naisen sukupuolielimeen.

  VastaaPoista
 9. Tuli mieleen, että länsimaissa ns yleisö yleensä asettuu virkavallan puolelle paskiaisia vastaan, mutta muslimiporukka asettuu päinvastoin paskiaisen puolelle virkavaltaa vastaan. Silloin tietysti poliisin tehtävä järjestyksen ylläpitäjänä vaikeutuu olennaisesti. Muslimit pitävät siis poliisia jostain syystä vihollisena eikä turvallisuuden takaajana. Tosin sehän on linjassa rauhan uskonnon läpikotaisen kieroutuneisuuden kanssa.

  VastaaPoista
 10. Jotta voit muuttaa talouttasi kovan taloudellisen kokemuksen jälkeen, vakauttaa yrityksesi, aloittaa toimintasi, maksaa velat tai nämä sähkölainat, tarjota tarvikkeita myymälääsi ja lainoja lääketieteellisistä syistä sekä kaikista investoinneista tai ostoista ja paljon muuta tarpeisiin. Tarjoamme lainoja kaikille, jotka haluavat toimia jollakin edellä mainituista aloista. Luotettava ja turvallinen prosessi, jossa on luonteeltaan hyviä ihmisiä, jotka suorittavat kyseisen pankin yksityishenkilöt. Siten korko on 3% ja mahdolliset alennukset lainoille, joiden määrä on 2 000–1 000 000 euroa.
  Ota yhteyttä, jos siltä tuntuu. Olemme käytettävissä antamaan sinulle hyötyä epäilystä. Lupaan et tule katumaan.
  Yksi osoite: fotakisgrigorios@gmail.com
  Whatsapp: +79789127554

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!