tiistai 10. elokuuta 2021

Tilannekoominen sattuma, jota valtamediat eivät tule julkaisemaan

Kirjoittelin aamulla siitä, kuinka IPCC:n raportti ja siihen liittyvät kommentit sisälsivät muunneltua totuutta mm. pohjoisen merijään laajuudesta. Palaan asiaan tässä siksi, että sen päivittäiset laajuustiedot tulevan NSIDC:n nettisivulle aina seuraavana päivänä eli eilisen osalta tänään iltapäivällä. 

Ja siksi, että olen näkevinäni jonkinlaista mustaa tilannekomiikkaa siinä, että juuri IPCC:n raporttipäivänä tuon jään kesäinen sulaminen hidastui merkittävästi siten, että se on ajankohtaan nähden juuri nyt suurin sitten vuoden 2015 ja lisäksi laajempi kuin sitä ennen vuosina 2012, 2011 ja 2007.  

Epäilemättä ette saa tätä tilannekomiikkaa luettavaksenne mistään valtamediasta. Ette edes siksi, että se on faktaa. Tai että maan johtava sanomalehti tuli aloittaneeksi yhden raporttiin liittyvän juttunsa seuraavilla sanoilla: "pohjoiset alueet lämpenevät nopeimmin...".

4 kommenttia:

  1. Proffan blogi on kyllä Must read. Aivan loistava ja monipuolinen henkireikä nykyisen typeryyden keskellä. Kiitokset!

    VastaaPoista
  2. Professorin työ on hyvin tärkeää ja pitää tieteen uskottavuuden rippeitä yllä.
    Vasemmistolaisessa länsimediassa povataan tieteeseen vedoten pikaista maailmanloppua ja kommunistisissa diktatuureissa tulevaa maanpäällistä taivasta. Valtamedia kehuu itseään katteettomasti faktantarkistamisesta. Siksi tarvitaan median seuraajien toimesta valheenpaljastusta.

    Media ei koe tehtäväkseen valistaa, vaan kerätä valtaa edustamalleen aatteelle.

    VastaaPoista
  3. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja11. elokuuta 2021 klo 18.21

    Näin Impivaaralaisena lihaasyövänä transfoobikkona ajattelisin, että KEHITTYNEELLE maalle EI myönnettäisi varoja joita ohjataan KEHITTYVILLE maille kompensaationa?

    Mutta mitäpä minä mistään tiedän.

    "Jos Turkki määriteltäisiin kehittyneeksi valtioksi, se saisi haltuunsa varoja, joita sopimuksessa ohjataan kehittyville maille kompensaationa, koska niiden ei ole katsottu aiheuttaneen maailman päästöistä yhtä suurta osaa kuin vauraiden teollisuusmaiden."

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008186300.html

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!