perjantai 1. syyskuuta 2017

Anna Kontula ja Ruotsin uusi normaali

Turun terrori-isku sai hallituksen edistämään maahanmuuttopolitiikan uudistuksia. Yksi niistä on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten piilottelemisen kriminalisointi.

Sen suhteen kiinnitin huomioni kansanedustaja Anna Kontulan (vas) omakohtaiseen kertomukseen. Toistan sen seuraavassa sellaisenaan.

"Ainakin yhden kerran uskon pelastaneeni näin ihmisen hengen. Kyse oli vakavasti sairaasta, joka odotti pääsyä operaatioon Suomessa. Häntä oltiin palauttamassa maahan, jossa hoitoa ei ollut saatavilla. Piilottamista tarvittiin siksi aikaa, että paperityöt saatiin kuntoon ja henkilö pidettyä maassa toimenpiteeseen saakka... Paperittoman majoittaminen jonkun kotiin on välttämätöntä silloin, kun ei muita vaihtoehtoja ole."

Kommentti osoittaa, että Kontula on katsonut asiakseen poliisin toiminnan häirinnän sekä veronmaksajien kustantaman palvelun järjestämisen henkilölle, joka ei ole siihen oikeutettu. Mikäli näin toimittaisiin yleisemmin, ei verojen määrälle Suomessa taitaisi olla minkäänlaisia rajoja. Eikä poliisin toiminnalle yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi edellytyksiä.

Kontula maalaili Ylen jutussa myös suloisia kuvia naapurimaastamme Ruotsista. Toistanpa senkin sellaisenaan.

"Ruotsissa on jo ihan normaalia, että paperittomat lapset käyvät koulua muiden kanssa. Lasten vanhemmat pitävät ravintoloita, joissa saattavat virkamiehet käydä syömässä. Se on normalisoitunut osaksi yhteiskuntaa."

Sattumalta Helsingin Sanomat kirjoitti tänä aamuna Ruotsin maahanmuuttajataustaisen katunuorison normaalista arjesta. Lainaan siitäkin jutusta muutaman valaisevan kohdan, jotka kertovat tilanteen "normalisoitumisesta" naapurimaassamme.

"Gazalaisella pojalla on kalliit Fjällrävenin vaellushousut, taskussa Ray-Banin aurinkolasit ja ranteessa kultaketju. Vaatteet ovat joko varastettuja tai katukaupasta ostettuja, hän kertoo rehvakkaasti... Päivät kuluvat tavallisen teini-ikäisen ja nuorisorikollisen elämäntyylien välillä. Poikajoukko hengaa keskustassa, kiikaroi tyttöjä, polttaa tupakkaa, katunyrkkeilee ja käy kauppaa varastetulla tavaralla... Almasri voisi käydä koulua, mutta sen sijaan hän siivoaa pimeästi päiväkotia ja varastaa... ´Löin häntä. Nyt hän leikkaa hiukseni ilmaiseksi ja ostaa minulle tupakkaa, koska hän pelkää minua.´" 

"Ibrahim kertoo elättävänsä itsensä kaikilla mahdollisilla taidoilla, joita hänellä on. Jos hän näkee jotain arvokasta, hän ottaa sen... Ibrahim sanoo, ettei hän aktiivisesti myy huumeita. Mutta jos hän löytää jostain myytävää, niin hän kyllä myy sen." 

Kuten lukijani luultavasti arvaakin, oli HS:n juttu katulapsia vahvasti ymmärtävä eikä maininnut esimerkiksi jengisotia, seksuaalirikoksia tai autojen polttamisia. Siitä huolimatta edelle kopioimani lainaukset asettavat outoon valoon sen, mitä kansanedustaja Kontula pitää normalisoituneena osana yhteiskuntaa. Tai ehkä jopa tavoittelemisen arvoisena?

Mutta toki Kontulalla on sananvapaus. Sen sijaan hänellä ei jatkossa - mikäli hallituksen esitys toteutuu - ole vapautta hankaloittaa poliisin työtä, joka pyrkii ehkäisemään Ruotsin tilanteen toistumisen Suomessa. 

Tämä on hyvä, vaikka joudun tässä kyllä tunnustamaan, että epäilen Kontulan jatkavan laittomien maassaoleskelijoiden piilottelua poliisilta, vaikka se kriminalisoitaisiinkin. Näin siksi, että hän on aiemmin ilmoittanut hyväksyvänsä esimerkiksi verojen kiertämisen eikä siksi näyttäisi pitävän kovin korkeassa arvossa yhteisten pelisääntöjen noudattamista. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

13 kommenttia:

 1. Kontulan tulisi ymmärtää, että hänen ihannoimansa ja näköjään tavoittelemansa yhteiskunta tekisi toteutuessaan Anna Kontulan kaltaisista ihmisistä tarpeettomia. Vain vahvin, röyhkein ja väkivaltaisin selviää ja Anna ei taida siihen kastiin kuulua edes prospect tasolla.
  Kumma juttu kun vihervassarit kauttaaltaan haluavat edistää sellaista tulevaisuutta missä he itse ovat ensimmäisenä tarpeettomia ja helppoja uhreja.
  Ehkäpä Annan kannattaa jatkossa vaan matkustella Kirppu Kimmo Kiljusen matkasihteerinä pitkin Intiaa, aisankannattaja miehensä luvalla toki ja jättää sellaiset asiat rauhaan mistä ei mitään ymmärrä.

  VastaaPoista
 2. ^ "...jättää sellaiset asiat rauhaan mistä ei mitään ymmärrä."
  Mutta:
  -Se, joka ei ymmärrä, ei koskaan tajua tai ymmärrä. miksi hän on väärässä.
  -Se, joka ymmärtää, ymmärtää heti, miksi yllä oleva on väärässä.
  = pattitilanne ja maksaa maltaita.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista ongelmallisin ihminen on se, joka ei halua ymmärtää.

   Poista
 3. 3:ksi viimeisessä kappaleessa Kantola?

  Pilkkuakin n....i mieluummin kuin Kontulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seksistinen ja sovinistinen huomautus: On sillä hyvät tissit:)

   Poista
  2. Kantola korjattu. Kiitos tarkkaavaisuudesta.

   Tissit on ihmisellä sekundaarinen sukupuoliominaisuus, jonka tarkoituksena on toimia attraktorina vastakkaiselle sukupuolelle. Imetystä varten nainen ei tarvitse niin isoja.

   Poista
  3. Korjataan Professoria sen verran, että evoluution näkökulmasta naisen rinnat ovat ensisijaisesti vauvan imetystä varten. Toissijaisesti sitten jonkun attraktiota varten.

   Poista
  4. Naisen rinnat ovat toki ensisijaisesti imetystä varten, mutta niiden koko ja muoto johtuvat niiden roolista sekundaarisena sukupuoliominaisuutena. Asian ymmärtää jos vertaa vaikkapa naisen ja gorillanaaran rintoja. Tai selvittää itselleen, haittaako pienirintaisimpienkaan naisten olematon rinnankoko imetystä - ei haittaa.

   Poista
  5. Kiitos selvennyksestä.

   Analysoisitko seuraavassa jutussasi naisen rintoja?

   Poista
 4. Mitä tälle kunnialliselle, toimivan yhteiskunnan rakentaneelle kansalle on tapahtunut, kun laittomuuksia ihaillaan toivottavana normaalitilana. Hyvesignaloinnista toisten rahoilla on tullut väylä poliittisiin asemiin. Sellaisen ihmisen, joka on niin sokea, että näkee vain oman hyvyytensä, eikä sitä kuka kärsii hänen hyvyytensä seurauksista, eikä siis ymmärrä kokonaisuuksista mitään, ei pitäisi päästä kansanedustajaksi.

  VastaaPoista
 5. Hesarin katuhuligaanijutun vieressä oli uutinen poliisin puukottamisesta eilen Tukholmassa. Hesari ei tietenkään "tiennyt", että puukottaja oli näitä katurikollisia ja marokkolainen kansallisuudeltaan.

  VastaaPoista
 6. Brysselin Pravda suoltaa Bilderberg-agendan mukaista suomalaisen kansallisvaltiomme ja kantasuomalaisten tuhoamispropagandaa. Rajoittamanton maahantunkeutuja-invaasio palvelee tuota tarkoitusta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!