lauantai 20. helmikuuta 2021

64-vuotias professori sai tuomion graffitien piirtelemisestä

Palkittu ja tunnustettu suomalainen sosiologi Vesa Puuronen, joka tunnetaan myös entisenä kommunistina ja nykyisenä Vasemmistoliiton rovaniemeläisenä kaupunginvaltuutettuna on saanut langettavan tuomion graffitien piirtelystä voimalaitokseen. Kyllä - arvoisa lukijani - luit oikein, tuomio tuli graffitien piirtelystä. 

En nyt oikein osaa muotoilla, mitä ajattelen vuonna 1957 syntyneestä miehestä, joka piirtelee graffiteja. Lienee siis parasta, etten lähde sitä kuvailemaan sen tarkemmin. 

Sen kuitenkin sanon, että se huomio, jonka Puuronen on saanut, ei näyttäisi tekevän hänestä vakavasti otettavaa yhteiskunnallista toimijaa tai edes keskustelijaa. Ei, vaikka tulinkin kerran kirjoittaneeksi, että hän olisi puhunut viisaita - vaikka totuuden nimissä taisinkin tehdä hänen sanomisistaan erilaisen johtopäätöksen kuin oli tarkoitettu.   

Sen sijaan nyt kuullun perusteella ei enää kannata ihmetellä, että aiemmissa tempauksissaan Puuronen on onnistunut jopa rinnastamaan Mannerheimin alastomiin naisiin. Arvostelukyvytön mikä arvostelukyvytön.

Vakavasti ottaen on kuitenkin hyvä, että Puuronen pääsi oikeuden päätöksellä korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Piirustuksista aiheutuneita kustannuksia hän joutuu pulittamaan 11 076 euroa ja lisäksi vastapuolen oikeudenkäyntikuluja 3 700 euroa. Lisäksi hänelle tuli sakot ja todennäköisesti myös omia oikeudenkäyntikuluja. 

Jos eilen siis moitinkin maamme oikeuslaitosta, näyttäisi se kuitenkin ainakin joissain asioissa toimivan asiallisesti. Toki Puurosesta kertonee jotain se, että hän on antanut julkisuuteen lausunnon, jonka mukaan hänen tuomionsa "on esimerkki siitä, kuinka lainsäädäntö on ensisijaisesti rakennettu suojaamaan yksityisomistusta". 

Tässä on oikeassa, sillä perustuslaissamme lukee sanatarkasti, että "jokaisen omaisuus on turvattu" - ja hyvä niin. Purnaus viittaa kuitenkin siihen, että Puuronen kaipaisi sellaiseen yhteiskuntaan, jossa kenenkään omaisuus ei ole turvassa - eikä totta puhuen henkikään, kuten miehen aatteen varjolla tapetut 93 miljoonaa ihmistä todistavat. Tähän viittaa myös hänen poliittinen taustansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kommunistiprofessori rinnasti Mannerheimin ja alastomat naiset
Vasemmistoliiton synkät juuret elävät ja voivat hyvin
Vesa Puuronen puhuu viisaita

20 kommenttia:

  1. Kuinka helppoa on opiskella sosiologiksi, jos siihen kykenee joku löylynlyömä ikiteinikin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on valitettavasti varsin helppoa. Oli jopa jo 70-luvulla.

      Poista
  2. Akateeminen sosiologia on tosiaankin alennustilassa, jossa on turhaa odottaa oppineilta opastusta teokratian ja demokratian yhteismitattomuuden ongelmiin tai poliitokkojen populistisimpien käsitysten korjaamista, kuten hyvin usein itsestään selvyytenä esitetyn väitteen, että "vihapuheet johtavat vihatekoihin".

    Yhteiskunnallinen keskustelu on niin akateemisella tasolla kuin kliseisiä käsitesekaannuksiaan toistelevien poliitikkojen, narsistijounalistien kuin yhä ekstravaganteimmiksi käyvien kansanryhmien kerroksissa yhä enemmän vain eräänlaista absurdia hupinäytelmää. Mannerheim ja alastomat naiset, tosiaan.

    Tuosta tulee mieleen Kirsi Piha, jonka remakoista pormestarikampanjapuheista juuri kirjoitin. Kuin hippiaika olisi tätisukupolvessa vihdoin herännyt henkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piha näyttää haastattelun perusteella olevan todella vaarallinen monikultturisti. Natsikortti tuli välittömästi pöytään. Kaikki tulijat on otettava vastaan, koska jos ei oteta niitä "huonoja", niin sitten ne "hyvätkään" eivät suostu tulemaan, koska ilmapiiri on niin suvaitsematon. Uskomatonta, miten keski-ikäinen kokoomuslainen voi olla kehittänyt noin epäloogisen hölmön perustelun mamu-unelmilleen. Kuvitteleeko hän, että vaikkapa asemilla ja kauppakeskuksissa jouten notkuvat ja häiriöitä aiheuttavat verorahoilla eläjät houkuttelisivat Suomeen normaaleja töihin tulevia maahanmuuttajia. No eivät varmasti, vaan he haluavat turvallisen ympäristön itselleen ja lapsilleen, kuten suurin osa suomalaisistakin. Tätä voi olla vaikea ymmärtää ihmisen, joka on palkannut yritykseensä töihin mm anarkisti Suvi Auvisen, jota kajahtaneempaa naisihmistä on vaikea löytää.

      Poista
    2. Niin, äskettäin tutustuin yhden ihan toiseen asiaan liittyvän foorumin kautta yhteen singaporelaiseen tyyppiin. Hän kertoi, että Singapore ei ota vastaan turviksia ollenkaan, vaikka on periaatteessa multikultivaltio. Että voisi Kirsi Piha tutustua siihenkin.

      Poista
    3. Turvapaikkasirkus on mennyt aivan täydelliseksi pelleilyksi, jota kukaan ajattelukykyinen ei ota todesta. Pelkkää valehtelua ja huiputusta alusta loppuun. Pahinta on, että tällä hetkellä Suomessa asiaa johtaa täysin vastuuton kieroilija Ohisalo.

      Poista
    4. Kirsi Pihan ehdokkuus on (ehkä) sikäli hyvä, että hän syö Vihreiden ääniä.

      Poista
  3. Kyseessä on ikiteini, vaahtosuinen kommunisti, joka julistaa avoimesti tekevänsä "aatteensa mukaista tutkimusta". Tämä julistus jo sinällään paljastaa millaisesta jantterista on kyse. Se, että hänet on palkattu professuuriin kertookin sitten jo yliopistomaailmasta jotain hyvin epämiellyttävää. Jokainen voi itsessään miettiä mitä.

    VastaaPoista
  4. Sosiologia lienee "tiede" jossa tutkinnon saa oikeilla mielipiteillä ja ideologialla.

    VastaaPoista
  5. Voisiko nyt arvella, että yksi professori on poissa epäilyksenalaisita, jos haluaa arvailla Professorin henkilölliysyttä? Vileä on monta jäljellä.
    Oliko nyt sitten kyse prof. Puurosen hiukka hintavaksi tulleesta vaalimainoksesta? Kyllä tuolla kuitenkin julkisuutta sai, että mainoksestakin kävi.

    Graffitti-töhrijät taitavat varsin harvoin joutua kustantamaan siivousta? Olisiko tältä pohjalta ajateltava, että prof. Puuronen tavoittelikin ilmaismainosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen hypoteesi, joka oikeaksi osoittautuessaan kertoisi melkoisesta luovuudesta. Sen pidän kuitenkin salaisuutena onko Puuronen alter egoni.

      Poista
    2. Sehän on kyllä totta, että minkälainen julkisuus tahansa, kielteinenkin, auttaa saamaan ääniä seuraavissa vaaleissa. Valittiinhan Kauko Juhantalokin eduskuntaan uudestaan vielä seuraavissa vaaleissa sen jälkeen, kun hänet oli valtakunnanoikeudessa tuomittu. Ja kymmenkunta vuotta aikaisemmin Paavo Väyrynenkin valittiin uudestaan, vaikka (tai koska) se päiväraha- ja jalasmökkijupakka oli paljastunut vain pari kuukautta ennen vaaleja.

      Poista
  6. Tämmöisinä niukkoina aikoina ei tolkun puurotarpeita saa aina irti. Pitää vain tyytyä epämääräisiin puurosiin ja huttusiin.
    Saattaa hyvinkin olla, kuten edellinen kommentoija totesi, että puuronen punakaarteineen vain halusi saada halavalla valtakunnallisen mainoksen yhdellä kertaa melkein kaikkiin uutisjutskiin, sekä tietysti lisää mainetta, kunnia on kyseenalaista.

    VastaaPoista
  7. Taas yksi uutinen, jonka todenperäisyyttä piti kysyä Googlelta, niin uskomattomalta tuo ensin kuulosti. Ei siinä mitään, kukaan meistä ei liene synnitön, joten en ala etsimään käteen sopivia kiviä, koska jokainen meistä pystyy silti, vaikka tahtomattamaan ja tiedostamattosti, käyttämään äänijänteitään ja liikeaivokuortaan myös väärinajatteluun, joka on suurin synti maailmassa, koska kaikki oppisuunnat vasemmalta oikealle pitävät ainakin yhtä kolmasosaa ihmiskunnasta väärinajattelijoina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika alkeellinen tapa professorimieheltä ilmaista toisinajatteluaan, suorastaan infantiili. Ei ole tämä tyyppi oikein tehtäviensä edellyttämällä tasolla.

      Poista
  8. Vähän kulahtanut totamushan tämä on, mutta kun asia on niin ilmeinen, niin täytyy todeta, että tässä tapauksessa henkilön nimi ja pään sisältö vastaavat toisiaan enemmän kuin hyvin.

    VastaaPoista
  9. Ei liity päivän epistolaan, mutta on sen verran mielenkiintoinen, että tälle toivoisi julkisuutta:

    https://www.youtube.com/watch?v=DR6wds_ly2s

    Johdonmukaisesti kerätty tilastoaineisto on aika lahjomatonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hallituksen ja ilmastopaniikissa olevien vihreiden pitäisi nähdä tämä ja vielä ymmärtää se ja panna jäitä hattuun.
      Teksasissakin on syytä ryhtyä hankkimaan lämmityslaitteita taloihin, kuten myös Espanjassa ja Kreikassa.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!