torstai 5. maaliskuuta 2020

Puolustautuuko EU viimein

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan kehotti maassa vuosia asuneet ihmiset suuntaamaan kohti Kreikan rajaa painostaakseen EU:ta tukemaan sitä Syyrian Idlibin miehittämisessä. Osa näistä ihmisistä - lähinnä afgaanit - tarttui mahdollisuuteen ja lähti kohti länttä.

Syntyneessä tilanteessa Kreikka toimi vuonna 2015 saamiensa oppien mukaan ja ryhtyi puolustamaan itseään. Näin ihmisjoukon matka tyssäsi lähes kokonaan maan rajalle - osin varsin rajujenkin voimakeinojen seurauksena.

Kreikkalaisten puolustautumisintoa saattoi lisätä tieto siitä, että turvallisessa Turkissa vuosia asuneiden elintasopakolaisten reitti Kreikasta pohjoiseen on mm. Unkarin, Bulgarian ja Itävallan hallitusten nuivuuden takia tukossa. Siten maan länsirajan yli saapuneet jäisivät varsin todennäköisesti kreikkalaisten elätettäväksi.

Tässä tilanteessa Euroopan Unioni on lähtenyt puolustamaan kreikkalaisia. Näin on joutunut tekemään myös Suomen hallitus - mahdollisesti presidentin myötävaikutuksella.

Suomen poliittisen johdon asenne tulijoihin näyttää nimittäin varsin selvältä. Hänen mukaansa "Kreikkahan ei ota nyt. EU – ja Suomi siinä mukana – tukee Kreikkaa...  Tukee siis sitä, että Kreikka sulki rajansa, jos asia suoraan sanotaan."

Näin hän toisti lähinnä perussuomalaisten vaatimuksen rajan sulkemisesta - vieläpä käyttäen sanaa "sulkeminen", jota on tähän mennessä pidetty mahdottomana suuressa osassa Suomen poliittista kenttää. Nyt se kuitenkin on siis presidentinkin hyväksymää realismia ja hyvä niin.

Käytännössä nyt nähdystä voi vetää vain yhden johtopäätöksen: vuoden 2015 EU:n alueelle suuntautunut kansainvaellus on nostanut Unionin kansalaisissa niin paljon vastustusta ja sen seurauksena uudenlaisen poliittisen opposition nousua, että valtaa pitävät vanhat puolueet eivät enää uskalla ottaa riskejä moraaliposeerauspisteitä kerätäkseen.

Siten myös suomalaisten on kannattanut siirtää kannatustaan Perussuomalaisille siinä missä esimerkiksi saksalaisten tuki on suuntautunut enenevässä määrin Vaihtoehto Saksalle -puolueelle, ruotsalaisten Ruotsidemokraateille ja ranskalaisten Kansalliselle liittoumalle. Lisäpainetta EU:n johdolle on aiheuttanut Britannian eroaminen koko Unionista voidakseen päättää itse omista asioistaan - mukaan lukien turvapaikkapolitiikka.

Ilman näitä tapahtumia, tasavallan presidentin sanoja lainatakseni - Euroopan Unionin alueella kehitysmaalaisia kansainvaeltajia "epäilemättä liikkuisi, ellei Kreikka olisi pannut täysiä jarruja. Varmasti näkisimme juuri samaa, mitä 2015 nähtiin."

Tässä tilanteessa on huolestuttavaa, että Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa Perussuomalaisten kannatus on jatkanut hidasta liukumistaan alaspäin samalla kun SDP:n kannatus on lievässä nousussa. Toivottavasti tätä ei tulkita yhdenkään suomalaispuolueen johdossa siten, ettei Suomen kansa haluaisi EU:n lopultakin puolustavan itseään ja eurooppalaista yhteiskuntaa.

Ilmeisesti näin ei olekaan, sillä samassa gallupissa löperön maahanmuuttopolitiikan ykkösadvokaatit Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP ovat menettäneet kannatustaan yhteensä peräti kahdella prosenttiyksiköllä. Se on suomalaisessa politiikassa paljon.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Alistummeko kiristykseen?
Riskejä, ymmärrystä ja pelisääntöjä
Onko edessä uusi kansainvaellus?

22 kommenttia:

  1. Kreikan ryhdistäytymisessä varmaan suuri merkitys on naapureiden, mm. Unkarin ja Itävallan, tiukka linja. Orbania ja Kurtzia voisi melkeinpä verrata Walesaan, joka pani alulle kommunismin sortumisen Euroopassa. Olisiko myös komission uusi johtaja, Saksan entinen puolustusministeri,veistetty eri puusta kuin juoppolalli Juncker.
    Suomen erityistä houkuttelevuutta siirtolaisille ei tietysti tarvitse ihmetellä, kun katsoo ulos ikkunasta vaakasuorassa lentävää räntää. Tuo oli siis sarkasmia. Varmuudella voi sanoa, että jos Suomen tarjoamat edut maahantulijoille korjattaisiin esim. Viron vastaavien tasolle, siirtolaisvirta Suomeen loppuisi kuin seinään. Tämähän olisi täysin mahdollista, jos vain poliitikoilta löytyisi tervettä järkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On selvää, että nyt Kreikkaan tulevat ovat elintasopakolaisia asuttuaan vuosikaudet Turkissa. Siten heitä vetää EU-rajan yli jokin muu kuin henkilökohtainen turvallisuus.

      Poista
  2. Joskus olisi hyvä jonkun akateemisen tutkijan selvittää median vaikutus kansalaisten mielipiteisiin ja tiedonsaantiin vuoden 2015 tapahtumien seurauksena.
    Oliko MV-lehti ja Lokka ainoat jotka veivät todellisia tapahtumia kansalaisten tietoisuuteen heti tapahtumien alussa. Mitä media, viranomaiset ja poliitikot vahtelivat ja salasivat. Mitä kaikkea tietoa emme vieläkään ole saaneet, kuten pakolaisten aiheuttamia kustannuksia yhteiskunnalle.
    Toisaalta... voipi olla tällaisen tutkimuksen tekijän ura tulevaisuudessa aika tukossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valtamedia jää jatkuvasti/usein kiinni asioiden kaunistelusta, pimittämisestä, harhaanjohtamisesta sekä mielipide vaikuttamisesta monikulttuurisuus agendaan.

      Poista
    2. Kustannukset selvitti Suomen perusta. Uskon selvityksen olevan luotettava, koska sitä vastaan ei ole esitetty faktoihin perustuvaa kritiikkiä.

      Poista
  3. "Kreikkahan ei ota nyt. EU – ja Suomi siinä mukana – tukee Kreikkaa... Tukee siis sitä, että Kreikka sulki rajansa, jos asia suoraan sanotaan."
    Kreikka ei ota nyt. Ota mitä?
    Suomi siis tukee sitä, että Kreikka sulki rajansa.
    Jos ihan suoraana sanotaan: vielä pari päivää sitten se oli vastoin maailman kaikkien inhimillisyttä ym. arvoja puolustavien pajojen ja sivistyneiden maiden ylintä johtoa edustavien poliitikkojen määräyksien ja arvojen vastainen!

    "... että valtaa pitävät vanhat puolueet eivät enää uskalla ottaa riskejä moraaliposeerauspisteitä kerätäkseen."
    Tarkoittaako professori juuri sitä mitä sanoo (valtaa pitävistä vanhoista puolueista!)? Jos tarkoittaa, peukkuja täältä suunnalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se näin on. Peukkuja täältäkin. Pakko pytää näin jukisesti anteeksi lukiessani poliitikkojen ykseyttä tässä tilanteessa, jolloin arvot ja vanhat mielipiteet lennätetty roskiin että vihuu. Anteeksi siis siitä että päästin räkäisen naurun ja samalla minulta pääsi sympatiapieru poliitikoille :D

      Poista
    2. Kyllä nyt näyttää siltä, että ns. valtavirtapoliitikkojen rohkeus on pettänyt ainakin hetkeksi. Tämä ei kuitenkaan ole tae paremmasta tulevaisuudesta.

      Poista
  4. Mietityttää missähän määrin Perussuomalaisten kannatuksen hiipuminen heijastelee sitä linjavalintaa, joka nyt näyttää Halla-ahon toimesta toistavan saman salonkikelpoisuuden tavoittelun joka paljasti aikanaan Soinin sisältä tyhjäksi valtapoliitikoksi.

    Siellä puolueen sisällä pitäisi nyt rohkaista ihan kaikkia nykyisen mussuhumanismiyhteiskunnan vastaisia voimia ja virtauksia, sillä myös keskenkasvuiset, kehittyvät ja "väärässä" olevat ajatussuunnat olisi ulos sulkemisen sijasta otettava osaksi keskustelua. Jos integroidutaan salonkien suuntaan, se on joka tapauksessa epäterveempi valinta kuin "väärässä" olevien ääri-ideologioiden pitäminen keskusteluetäisyyden piirissä.

    Niin sanottu "poliittinen korrektius" on synneistä suurin. Asiaa taitaa olla vallan portailta aika vaikea hahmottaa. Kun pannaan joltakin ääriryhmältä suus suppuun, yhtäkkiä sieltä sivistyneemmäkin päästä alkaa tulla suusta enää vain ympäripyöreitä rumia kuplia.

    Valta rappeuttaa kaikki. Absoluuttinen valta rappeuttaa absoluuttisesti, mistä nykyinen naishallitus antaa vääristyneiden hoivaviettiensä muodossa absoluuttisen esimerkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asioiden lilluminen keskeneräisinä on saanut kansalaiset kuvittelemaan että ne on hoidettu. Kreikan maahanmuuttokriisi ei vielä ennättänyt vaikuttaa YLE-galluppiin eikä Saulin kallistuminen persuihin. Koronavirusta ei ole vielä selätetty Suomessakaan mutta se ajaa talouskasvun nollaan. Ilmastopolitiikan raskaat toimet eivät ole vielä todellisutta.Sote on mitä on.

      Kyllä nämä asiat vaikuttavat puolueiden kannatukseen

      Poista
    2. Halla-aho ja joukko muita persuja - nuoria persuja lukuunottamatta - näköjään ei enää halua ainakaan julkisesti myöntää, että läntisissä maissa on käynnissä matalan intensiteetin etninen, VALKOINEN kansanmurha - jotkut ovat varmaan gallupeissa vastanneet tämän mukaisesti.

      Brysselin diktatuurikin on näköjään joutunut ainakin puheiden taholla hidastamaan Kalergi-suunnitelman totetutusta.

      "Suomen tuhoamisohjelma", https://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

      "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be "New Norm"",
      https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
    3. On absurdia ja surullista, kun ainoana vaihtoehtona esittäytyvä PS-puolue ottaa muilta puolueilta toimintaohjeita. Muiden puolueiden nuorisojärjestöiltä on kuultu ”oikeaan” suuntaan meneviä radikaalisuuksia ilman seuraamuksia.

      Ulkopuolelta tuleva poliittinen ja sosiaalinen paine sekä ryhmän sisäinen arvovaltakiista osoittautuvat taas tuhoisiksi. Omien puolustaminen ja keskustelu antaisivat pitemmän päälle jämäkämmän ja rehellisemmän kuvan puolueesta kuin nukkehallituksen pystyttäminen. Soini asetti 2017 sinisten keulakuvaksi tuulihatun Simon Elon, joka on tällä hetkellä menossa jo kokoomuksessa asti. Vastaavanlaisesti Halla-aho valikoi nuorisojärjestönsä keulakuvaksi vaisun Jenna Simulan, mistä positiivisena seurauksena voi tosin olla Simulan näkemysten esiintulo yleisemmin arvioitavaksi.

      On turha kuvitella, että kilpailevien puolueiden saama osavoitto lepyttää ne. Niitä miellyttää ainoastaan alenevat PS-kannatusluvut. Kuten nyrkkeilyottelussa, kanveesissa käynyt ottelija saa kimppuunsa entistä innostuneemman, lopullista tyrmäysiskua kärkkyvän vastustajan.

      Poista
    4. En usko, että Perussuomalaisten nuorten ajamalla linjalla olisi juurikaan kannatusta suomalaisten parissa, ei edes puolueen äänestäjien parissa. Olisi kuitenkin hyvä jos he perustaisivat oman puolueen, jotta kansa voisi päättää asiasta vaaliuurnilla.

      Poista
    5. Noin se varmaan on. Tuo fasistiksi itseään kutsuva on lähinnä lapsellinen uhoaja, jolla on kova tarve nousta esiin, vaikkapa sitten typerällä provosoinnilla. Kukaan täysjärkinen ei lähde tuohon mukaan.

      Poista
  5. Maaherra Niinistö on vähän pahassa välikädessä arvojohtajana, kun pitäisi olla samaan aikaan jämäkkä kamreeri ja löysä humanisti. Ei tiedä, mihin kumartaa, ettei pyllistä väärään suuntaan. No, otsaan ei enää uutta huoliryppyä mahdu ja kohtuullinen eläke jo häämöttää, niin eiköhän jaksa sinne asti asetella sanojaan näennäisviisaasti, mutta itse en enää viitsi herraa kuunnella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaamasi ongelma on Niinistölle todellinen. Itse arvelen, että häneltä puuttuu rohkeus sanoa oma mielipiteensä, joka kuitenkin on ajoittain välähtänyt sivulauseissa. Vaikka voihan se olla, että olen vain herkkäuskoinen.

      Poista
  6. Jos joku ottaisi ainoaksi tai lähes ainoaksi vaaliteemaksen, jos minusta tulee pääministeri, käynnistän Suomen mahdollisen eu-eron tai ainakin euro-eron kansanäänestyksellä, tulisiko voitto a la Brexit? Se pitäisi plussat ja miinukset selittää kansalle selkokielellä sillä emme ole niin yhtenäinen kansa kuin britit ja kärsineet vielä niin paljon EU:n holtittomasta maahanmuuttopolitiikasta kuin britit kärsivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisikö perustaa uusi puolue, jonka nimi voisi olla Populistipuolue, Popo? Sen tavoite olisi Suomen itsenäistyminen. Aina kun valtamedia puhuisi populisteista, saisi puolue ilmaista mainosta.

      Poista
    2. Joo kyllä ja joskus se sopi persujen agendaan, ehkä ei enää. En tiedä onko hillotolppa vienyt suurimman osan? Mutta kansantahdosta pitäisi nousta uusi puolue, joka ajaa vain eroa/eroja, ja oman kansan hyvinvointia, veronmaksajille vastinetta rahoilleen, eikä niin että hyvinvointi menee afrikoihin ja muualle.

      Poista
    3. Nähtäväksi jää minkälaisia puolueita maahamme syntyy. EU-eroon ei taitaisi riittää pelkkä pääministeriys. Tarvittaisiin yli sata kansanedustajaa yhdessä Perussuomalaisten kanssa,

      Poista
  7. Näin läntinen matalan intensiteetin etninen, VALKOINEN kansanmurha edistyy: valkoihoiset ovat pian vähemmistönä Yhdysvalloissa mm. koska v. 1965 kumottiin laki, joka suosi pohjoiseurooppalaisia maahanmuuttajia:

    "SVT: Vita snart minoritet i USA",
    https://www.friatider.se/svt-vita-snart-minoritet-i-usa

    Halla-ahon johdolla siis myös joukko persuja on käytännössä julistautunut myötämieliseksi samanlaiselle kehitykselle Suomessa.

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. USA:n osalta olet oikeassa sikäli, että maan pohjoiseurooppalaisperäinen väestö on muuttumassa vähemmistöksi. Sen sijaan Suomen pitäminen suomalaisena ei edellytä ihonvärin mittaamista. Riittää, että tänne tulemista rajoitetaan siten, että maahan voivat asettua vain ne, jotka ovat valmiita työskentelemään sen eteen niin taloudellisesti kuin kulttuurisedtikin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!