sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Alistummeko kiristykseen?

Turkin ja Kreikan rajalle on kokoontunut noin 13 000 ihmistä etsimään pääsyä EU:n alueelle. Toistaiseksi kreikkalaiset ovat torjuneet kovin keinoin heidän aikeensa.

Ottaen huomioon vuoden 2015 vaikutukset monien EU-maiden politiikkaan, talouteen ja turvallisuustilanteeseen on selvää, että uusi kansainvaellus saisi aikaan vaikeasti ennakoitavan vallankumouksen länsimaisen kulttuurin kehdossa. Lisäksi on olemassa riski siitä, että tulijat levittävät eurooppalaiseen väestöön koronavirusta vaikeasti hallittavalla tavalla. Näistä syistä tilanne on myös Suomen kannalta äärimmäisen kriittinen.

Turkin kannalta kyse lienee kahdesta suuresta tekijästä. Niistä ymmärrettävä ja hyväksyttävä on maan alueelle kasaantunut monimiljoonainen kotimaistaan lähteneiden ja EU:n alueelle hamuavien ihmisten joukko. Erdogan on oikeassa siinä, ettei tuollaisen joukon elättäminen ole yksin Turkin tehtävä - ei ainakaan muiden kuin syyrialaisten osalta.

Tästä pääsemme toiseen kohtaan. Se on Syyrian sisällissota, johon myös Turkki on sotkeentunut. Juuri nyt parasta, mitä se voisi tehdä olisi vetää joukkonsa pois ja antaa naapurimaansa diktaattorin ottaa haltuunsa islamistien hallitsema Idlibin alue, jonne on kokoontunut nimenomaisesti ääri-islamistisia kapinallisia ja heidän tukijoukkojaan.

Välitön ongelmien aiheuttaja Turkille lienee ollut se, että maan sotilaita on kuollut Syyrian puolella venäläisten tukemien hallituksen joukkojen iskuissa. Niinpä presidentti Erdogan on vaatinut  Ranskan presidentiltä Emmanuel Macronin kanssa käymissään keskusteluissa selvää ja konkreettista tukea Natolta ei vain sanoina vaan myös tekoina.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Erdogan vaatii Natoa tukemaan omia imperialistisia pyrkimyksiään palauttaa osa vanhaa ottomaanien imperiumia. Ja tässä pelissä se käyttää painostuskeinona niitä kehitysmaalaisia, jotka haluavat etsiä korkeampaa elintasoa lähtemällä Turkista Eurooppaan.

Kreikan ja Turkin rajalla panokset ovat siten äärimmäisen korkeat. Toivoa sopii, että EU löytää lopultakin yksimielisyyden siitä, ettei Unionin sisälle tulevaa kansainvaellusta voida sallia ja ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Eli siirtyy sille linjalle, joka on vallitseva esimerkiksi Unkarissa ja Itävallassa.

Jos tämä vaatii turvapaikanhakuoikeuteen liittyvän kansainvälisten sopimuksen muuttamista, olkoon sitten niin. Hyväksyttävä peruste sille on se tosiasia, että sopimusta väärinkäytettiin jo vuonna 2015 laajassa mitassa - siitä kiistattomana merkkinä on se, että Suomeen tuolloin saapuneista irakilaismiehistä suuri osa oli ISIS:iä vastaan sotimaan haluttomia sotilaskarkureita.

Meille EU:n kansalaisille oleellinen kysymys tässä tilanteessa on siten se, että alistummeko me tukemaan turkkilaista imperialismia kiristysuhan alla, vai pystymmekö lopultakin sopimaan jäsenmaiden kesken sellaisista toimista, ettei kiristysyrityksellä ole vaikutusta. Jos tähän pystymme, turvaamme myös oman eurooppalaisen kulttuurimme ja maanosamme poliittisen rauhallisuuden pitkälle tulevaisuuteen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuleeko vuodesta 2020 kansainvaellusten merkkivuosi
Onko edessä uusi kansainvaellus?
EU:n rahojen loppuminen Turkissa ajaa kansainvaeltajia kohti Kreikkaa

16 kommenttia:

 1. Mitä kertoo Naton arvopohjasta, kun sen jäsenmaa suojelee islamisteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi helppo sanoa, ettei Turkkia olisi koskaan pitänyt ottaa mukaan NATOon:
   vaikka se liittyessään olikin kemalistinen sekulaari valtio, on se ollut koko jäsenyysaikansa enemmän tai vähemmän kränäväleissä NATO-naapurinsa Kreikan kanssa.

   Politiikka synnyttää outoja vuodekumppanuuksia ja geopolitiikka vielä oudompia.
   Niinpä Turkin ja Kreikan ajoittain suorastaan sodanomaisia välejä on ollut pakko yrittää sietää.

   Nykytilanne sen sijaan ei kerro mitään NATOn arvopohjasta:
   ei tätä Erdo-kaanin nykyistä Turkkia olisi koskaan hyväksytty jäseneksi.
   Turkki kun muuttui aika nopeasti kemalistisesta islamistiseksi.

   Mutta se geopolitiikka...niin, se ei ole muuttunut miksikään.
   Siksi tilanteeseen ei ole NATOn kannalta kuin huonoja ja vielä huonompia ratkaisuja.

   Poista
 2. Turkki on tullut myös luoneeksi vetovoimatekijän siirtolaisille antamalla ymmärtää, että Turkin kautta pääsee kulkemaan Ei-alueelle.

  VastaaPoista
 3. Olisi arvaamattoman tärkeää, että asioista aivan ensimmäiseksi opittaisiin puhumaan oikeilla lähtökohtaisilla käsitteillä. Ettei siis käytettäisi falskeja yleiskäsitteitä -- "maahanmuutto", "siirtolaisuus", "pakolaisuus", "turvapaikat" -- vaan kaikesta hallinnasta, siis myös käsitteellisestä hallinnasta ryöstäytymässä olevasta kansainvaelluksesta.

  Ja tietysti olisi hyvä jos yhä useampi uskaltaisi puhua ihan ihmisyyden kaikkein perustavimmanlaatuisista ehdoista ja edellytyksistä, eikä kaikki "keskustelu" olisi vain poliittisen fraseologian tasolla tapahtuvaa poliittisten asemien kaivelua. Että siis pystyttäisiin lähtemään liikkeelle sitä tosiasiasta, toistan: tosiasiasta, että ihminen on lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laji, ja kaikki "ihmisyys" on kulttuurista ihmisyyttä, eivätkä toisilleen sosiodynaamisesti erisuuntaiset kulttuurit voi koskaan sopeutua toisiinsa. Ettei siis ole sitä mahdollisuutta, että kehittymättömistä teokratioista voisi vaeltaa massoittain ihmisiä Eurooppaan ja Eurooppa säilyttäisi kognitiivisen edistyneisyytensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Nyt olemme lopulta tulleet siihen tilanteeseen, ettei siitä ole onnellista ulospääsyä kuin tunnustamalla tosiasiat ja etsimällä sitä kautta kestävä ratkaisu. Liturgioiden aika on ohi.

   Poista
  2. "Ettei siis käytettäisi falskeja yleiskäsitteitä -- "maahanmuutto", "siirtolaisuus",..."

   Puna-Ylen ohella toinen johtava joukkoharhautusmediamme Brysselin Pravda käyttää kehitysmaalaisista maahantunkeutujista pelkästään sanaa "siirtolaiset".

   Sillä pyritään Pravdan takapirun globalisti Antti Herlinin Bilderberg-agendan mukaisesti edistämään käynnissä olevaa kantasuomalaisten matalan intensiteetin etnistä kansanmurhaa suomalaisen kansallisvaltiomme tuhoamiseksi.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Kv-sopimuksia pitäisi vähintäänkin tulkita uudelleen Nythän Kreikan on pakko ottaa vastaan ja käsittelyyn jokainen turvapaikanhakija, joka onnistuu tunkeutumaan rajaesteiden läpi, aivan kuten Espanjankin on tehtävä Ceutassa ja Melillassa.

  --Aika ajatella

  VastaaPoista
 5. Tuhkaa mietityttää mitä Kreikan rajalla ja saarilla tapahtuu kun siirtolaisia alkaa tulla paljon.

  Tuhka itse pelkää että Kreikan saarilla tapahtuu ikäviä, kun uusia keskuksia rakennetaan saarilla. Paikalliset mellakoivat pahasti ja poliisit joutuivat palauttamaan järjestyksen voimalla. Mitä tapahtuu kun väkuivaltaa alkaa esiintyä paikallisesten ja siirtolaisten kanssa saarelta ei pääse pois.

  Tuhkaa pelkää että tänä vuonna nähdään ensimmäisiä kuolleita paikallisten, poliisien ja siirtolaisten kesken.

  Sitten siitä tulee tosi sotkuista

  VastaaPoista
 6. Nyt olisi korkea aika lopettaa myönnytykset islamistiselle diktaattori Erdoganille. Hän on mm. tukenut murhajärjestö Isisiä alusta lähtien, kiihottanut Euroopassa asuvia turkkilaisia isäntäyhteiskuntiaan vastaan, ja nyt kiristää EU:ta "turvapaikanhakijoilla". Nyt pitää EU:ssa saada aikaan ryhtiliike ja ryhtyä auttamaan Kreikkaa ja Bulgariaa EU:n ulkorajan valvonnassa siten, että sieltä ei tule ketään luvatonta läpi. Tämä on onnistunut Unkarissa, joten se onnistuu myös tuolla. Frontexin tulisi lopulta näyttää, että se pystyy myös valvomaan rajoja ja estämään luvattoman maahantulon, eikä vain "kantamaan tulijoiden laukkuja", kuten täällä hölmölässä on ollut tapana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat ulkorajan valvonnalla? Olisiko rajalla edelleen rajanylityspisteitä, joissa pääsee rajan yli näyttämällä passia tai viisumia rajaviranomaiselle?

   --Aika ajatella

   Poista
  2. Lähtökohta pitäisi olla se, että jokaisella maalla on oikeus päättää, ketä se alueelleen päästää. Esim Kreikan tilanne on jo nyt kestämätön. Näin ollen raja pitäisi laittaa toistaiseksi kylmästi kiinni, ja päästää maahan tulijoita vain harkitusti, eikä hallitsemattomana vyörynä, kuten 2015 tapahtui. Kysymyksessähän on Erdoganin selvä kiristys. EU:n pitäisi jo herätä todellisuuteen.
   Sitäpaitsi tulijat ovat eläneet vuosikausia Turkissa, eivätkä ole varsinaisessa hengen hädässä viimeistenkään Syyrian tapahtumien takia, joita muuten Erdogan on itse ollut aiheuttamassa. Joukossa on Iranista tulleita afgaaneja ja mitä lie pakistanilaisia, jotka eivät ole minkään vainon kohteena.

   Poista
  3. "eikä vain "kantamaan tulijoiden laukkuja", kuten täällä hölmölässä on ollut tapana."

   Ei ollut kysymys pelkästään hölmöilystä vaan maanpetturuudesta.

   Roomalainen poliitikko ja filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi n. 2000 vuotta sitten:

   ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Olisikohan silakkaliikkeellä vastauksia tähän kriisiin? Heitähän on tuhansia ja silakat ovat varmaan halukkaita keskinäisellä varainkeräyksellä rahoittamaan saarelta tulijoiden ja heidän jälkeläistensä elämän Suomessa? Kuten Helsingin kaupunginvaltuustossa todettiin, rahasta ei pidä puhua, kun on ihmisistä kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Pitäisi tehdä niin, että jokainen silakka tms. voi ottaa vastaan haluamansa määrän matuja seuraavin ehdoin:

   1. Silakka vastaa nimikkomatun elatuksesta täysimääräisesti omasta pussistaan.

   2. Silakka vastaa nimikkomatun mahdollisesti tekemistä rikoksista yhtä suurella vastuulla, ts. jos nimikkomatu saa tuomion x aikayksikköä vankeutta, niin silakka saa saman tuomion.

   Näin silakat voisivat näyttää, kuinka totisen uhrautuvaista väkeä he ovatkaan. Vai kuin?

   Poista
 8. Poiminto Ylewatch-artikkelista "Vuoden 2015 siirtolaiskatastrofi toistumassa - tällä kertaa vielä pahempana":

  "Ennen sopimusta [EU:n kanssa] presidentti Recep Tayyip Erdoğan uhkaili jatkuvasti päästävänsä elintasopakolaiset vapaasti EU-maihin. Nyt tämä kiristys on näköjään alkanut uudestaan. Viimeisempien tietojen mukaan Turkin avaamasta EU-rajasta on ehtinyt päästä vyörymään yli kolmesataa elintasosaalistajaa, jotka ovat suunanneet toivioretkensä Kreikkaan ja Bulgariaan. Tämä on vasta alkua, sillä jos Turkki toteuttaa uhkauksensa täysimääräisenä, maasta odottaa ulospääsyä yli neljä miljoonaa paremman elintason etsijää!

  Ihmisoikeuksia kivääreinään käyttävien sosiaalikerjäläisten maahyökkäys saattaa alussa pysähtyä, mutta mitä enemmän rajalle on tunkua sitä todennäköisemmin Kreikka ja Bulgaria päästävät heidät menemään, koska tietävät onnenonkijoiden pyrkivän ensisijassa Saksaan ja Pohjoismaihin.

  Tällainen maahantunkeutuminen olisi helppo estää ellei tietäisi millaiset tahot ovat päättämässä Euroopan Unionin ulkorajoista. Jos taas EU:ta johtaisvat kansojen intresseistä kiinnostuneet päättäjät, rajat suljettaisiin (vaikkapa koronavirusuhan verukkeella) ja Turkki pantaisiin kauppasaartoon. Jos vielä tämäkään ei saisi Euroopan sairasta miestä sulkemaan EU-rajaansa, Ankara pommitettaisiin kivikaudelle. Sen sijaan Istanbul säästettäisiin, koska se vallattaisiin alkuperäisellä Konstantinopolin nimellä takaisin Euroopalle.

  Tällä hetkellä tällaiset reaalipoliittiset skenaariot ovat pelkkä hurskas toive, koska valitettavasti Eurooppaa hallitsevat rahanahneet nynneröt ja seinähullut haaveilijanaiset johtajanaan Angela Merkel. Suomessa poliittisten johtajien valikoima on tällä hetkellä jopa vielä kauhistuttavampi kuin vuonna 2015, jolloin antautuminen muukalaisinvaasiolle oli pitkälti petoksellisen ulkoministeri Petteri Orpon (Kok.) ansiota."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2020/02/vuoden-2015-siirtolaiskatastrofi.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Turkki siis päästää vailla tarvittavia matkustusasiakirjoja olevia ihmisiä lähtemään maastaan kohti Kreikkaa. Miksi nämä ihmiset eivät vain mene tavalliselle ja lailliselle rajanylityspisteelle kuten muutkin matkustajat ja sano siellä taikasanan "asylym"? Eikö sen pitäisi olla näin helppoa?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!