lauantai 1. elokuuta 2020

Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri

Ville Tavio (ps) arvosteli Helsingin Sanomien haastattelussa sitä, että "länsimaista kulttuuria ei pidetäkään enää yksinomaan parhaana vaan nähdään muutkin kulttuurit samanarvoisina". Hän myös ihmetteli, miksei kulttuurien välisestä paremmuudesta voi puhua avoimesti.

Tavio ei kuitenkaan suostunut ottamaan suoraa kantaa toimittajan kysymykseen siitä, onko "islamilainen kulttuuri on huonompi kuin kristillinen kulttuuri". Sen sijaan hän totesi, että kysymykseen vastaaminen johtaisi tuomioon.

Jos katsotaan, minkälaisen kulttuurin parissa on tehty ne suuret keksinnöt, joiden avulla voimme esimerkiksi matkustaa parissa vuorokaudessa maapallon ympäri, olemme selvinneet voittajiksi bakteeritaudeista tai pystymme käyttämään tietokoneita blogien kirjoittamiseen huomaamme, ettei se ole ainakaan afrikkalainen kulttuuri.

Sen huonoista puolista kertoi tänä aamuna puolestaan Yleisradio, jonka mukaan Zimbabwessa on pidätetty kymmeniä ihmisiä hallituksenvastaisissa mielenosoituksissa. Niissä vastustettiin jutun mukaan alkujaan korruptiota, mutta nykyisin hallitusta. Mielenosoittajien mukaan presidentti Emmerson Mnangagwan hallinto on käyttänyt itsevaltaisia otteita mielenosoitusten nujertamiseksi.

Zimbabwen ei ole ollut mikään menestystarina sen jälkeen, kun valta siirtyi valkoisilta mustille. Tämän aamun uutisen perusteella myöskään maan tulevaisuus ei taida olla ruusuilla tanssimista, vaan pikemminkin tavallinen afrikkalainen tarina, jossa vallanpitäjä muuttuu kerta toisensa jälkeen demokraattisesta johtajasta itselleen etuja kahmivaksi gepardihattuhallitsijaksi.

Kysymys kuuluukin, että jos jostain asiasta voi sanoa "tavallinen tarina", tarkoittaako se sitä, että kyse on kulttuuriin kuuluvasta seikasta. Ja jos vastaamme myöntävästi, osoittavatko Zimbabwen (ja muun mustan Afrikan) tapahtumat jotain afrikkalaisen ja länsimaisen kulttuurin välisestä arvoasetelmasta sensu Ville Tavio?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kelvoton ja poliittisten toimijoiden arvoa alentava näytelmä
Afrikkalaista koneinsinööriä odotellessa
Kulttuurisia eroja

24 kommenttia:

 1. Kyll' se tahtoo länsimäissakin ne vallanpitäät ruveta kahmiin itselleen etuja,ahneus kun ei ole kulttuurisidonnainen, vaan ihmien korvien välissä ..

  VastaaPoista
 2. Ihminen on ahne, toiset ovat avoimestia ahneita, toiset verhoaa ahneuden jonkun aatteen varjoon, kuten vasemistolaiset "yleviin" ihanteisiin tai kumitontun tapaset ihmiset verhoovat oman ahneutensa yksilön vapauksista höpöttämiseen ..

  VastaaPoista
 3. Tavion haastattelua häiritsi toimittajan kahdesti toistettu tahallinen kysely tapaus Peltokankaasta.

  Media on pääkirjoituksia (päivän Aamulehti) myöten täynnä möläyttelystä. Itse asia miksi Peltokangas poltti päreensä jää sivuseikaksi. Puhumattakaan, että muistettaisiin Ohisalon vielä törkeämpi möläytys. Olihan se jotenkin fiinimpi englannin kielisenä.

  Miljardit unohtuu syksyyn mennessä tältä tyhmennetyltä kansalta.

  VastaaPoista
 4. Olisi Tavio tehnyt toimittelijalle vastakysymyksen: Kummasta kulttuurista haluttaan paeta toiseen kulttuuriin?

  VastaaPoista
 5. Laittamatta sanoja Tavion suuhun ja vielä vähemmän ottamatta kantaa tarkoitushakuisiin "haastattelu"kysymyksiin, professorin ajatus on herkullinen keskustelualusta. Mikä kuuluu (tulisi kuulua) ja millä kriteerillä tietyn kulttuurin piirteeksi? Ja ulkoisen vs sisäisen arvion ero?

  Maanpaossa elellessä näjes yhtä ja toista näkee. Esimerkiksi en aivan suoralta kädeltä jakaisi yksioikoisesti kulttuureja "sateenvarjotermeiksi" kuten eurooppalainen, afrikkalainen jne. Näiden sisällä ja limittäinkin jakoja on yhtä lailla, enkä tarkoita nyt mitään mikroluokitteluja esim. slummi-, ghetto-, anarko- ja vast.

  Otettakoon esimerkiksi Kongon katoliset pappiskollegani, joiden kera minulla oli siunaus opiskella Italiassa 2010. Arvatenkin geneettisesti&silminnähden he olivat afrikkalaisia, mutta pääosin elintavoiltaan, mieleltään ja toimiltaan lähempänä eurooppalaisuutta. On helppo todeta, että sitoumus kristinuskoon (länsimaisuuden/eurooppalaisuuden perustaan?) vallitsi näitä kongolaismiehiä. Tällöin jää kuitenkin selittämättä se, miten juuri tuo tilkkutäkin pala kehittyi dominantiksi, ja vielä enemmän se, miten kulttuurien limittyminen yksilökohtaisesti toimii.

  Toisaalta aina ei tarvitse mennä Baltiaa kauemmas. Täällä Latviassa oltaneen kapean geneettis-perinnöllisesti 'eurooppalaisia', uskaltakaamme näin hypoteesi asetella. Kuitenkin ihmisten toiminta/toimimattomuus, ajatusmallit ja käytös vaikuttaa selkeästi itäisemmältä mentaliteetilta kuin termiltä 'Eurooppa' tapaamme odottaa. Taas kerran olisi helppo todeta 50v neuvostokauden muokanneen heistä sen, mutta vastaus on ala-arvoisen ensisilmäinen. Ensiksi, voivatko 50 vuotta todella pyyhkiä tyhjiin esim. teutoniset sadat vuodet? Toiseksi, ovatko ns. aidot latvialaiset täten ne ~900 000 mi lähtivät/pääsivät Länsi-Euroopan kovemmin palkattuihin töihin Britanniaan, Saksaan jne? Kolmanneksi, ja luultavasti tärkeimpänä, pitäisi kaiketi arvioida ikiaikaisempaa perspektiiviä, s.o. balttilaisten heimojen olemusta.

  VastaaPoista
 6. Kulttuurien välisestä "paremmuudesta" pitäisi tietenkin pystyä puhumaan. Lähtökohdat ovat selvääkin selvemmät: ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento, ja yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt ovat aina olleet ja ovat edelleenkin ensisijaisia -- kaikki mikä kuuluu yksilön kokemusmaailmaan on vain heijastusta kollektiivitekijöistä.

  Ja nuo yhteisötekijät ovat siis laadullisesti, toistan: laadullisesti eri asia kuin se mitä ymmärrämme yhteisöllisyydellä kun aivan väärin kuvittelemme sen olevan jokin kokemuksellinen havainto siitä mitä summana tapahtuu kun joukko yksilöitä jossain lyöttäytyy yhteen.

  Sosiologain perustaja Emile Durkheim otti tutkittavakseen itsemurhan, joka ilmiönä on sellainen ettei luulisi minkään yksilöä koskevan biologisen tai psykologisen ohjelman siihen johtavan. Ja hänen suorittamansa tilastolliset tarkastelut osoittivat, että itsemurhalla on varsin vähän tekemistä "itsen" kanssa. Tietyllä sosiaalisen sitovuuden laadulla oli jo enemmän. Yleisenä johtopäätöksenä oli että tietyssä yhteisössä tapahtuu tiettynä ajajaksona tietty määrä tietyntyyppisiä itsemurhia ihan siitä riippumatta millaisia ovat yksilöiden ominaisuudet ja pyrkimykset.

  Ja juuri noin on laita nimenomaan niin sanottujen "kulttuurien". Termillä pitäisi tarkoittaa joukkotodellisuuden niitä ominaisuuksia, jotka ilmenevät samanlaisina ja suhteellisesti samansuuruisina vaikka sukupolvet tai yksilöt vaihtuisivat tai väki puolittuisi. "Kulttuuri" ei siis saa tarkoittaa mitään irtainta rihkamaa -- tapoja, uskomuksia, pukeutumista, ruokia, taidetta, tms.

  Ja kun ymmärrämme mitä kulttuuri on, voimme ehkä saada jo pienen käsityksen siitä miten vaarallista voi olla kahden totaalisesti erilaatuisen ja joukkotodellisuuden syvätasolla toisiinsa sopimattoman kulttuurin yhteentörmäys. Sen oireiluihin ei auta vaikka yksilötasolla yrittäisimme mitä tahansa. Päinvastoin -- yritykset manipuloida yksilöitä -- saarnata moraalisaarnoja, kehittää sanktioita ja rangaistuksia kulttuuristen hylkimisreaktioiden ilmaantuessa, hyvittää huonosti suoriutuvien yksilöiden kyvyttömyyttä antamalle heille bonuspisteitä, jne -- kaikki se voi vain pahentaa syvätason sopeutumattomuutta.

  Jokaisen kulttuurin tulisi ensin olla paremmin perillä omasta ominais- ja erityislaadustaan. Se on ihmisyyden ainoa mahdollinen pohja -- kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä. Eurooppalaisen uuden ajan sokean individualismi johtaa meitä harhaan, kun se yrittää luoda ihmiskuvan, mielikuvan ylihistoriallisesta, ylikulttuurisesta, ylikansallisesta ja yliyhteisöllisestä yli-yksilöstä -- jonkinlaisesta yli-ihmisestä. Juuri sellaisten hirvittävien yleistysten miellemaailma on totalitarismin miellemaailma.

  VastaaPoista
 7. Toimittaja ei ilmeisesti osaa ratkaista, onko kristilliseen laupeuteen ja Vuorisaarnan sanomaan verrattuna hyvä vai huono asia, että varkailta amputoidaan käsi, homot hirtetään tai heitetään katolta, naisia kivitetään kuoliaiksi ja ihmisiä mestataan. Todella vaikea kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Saksan sosialidemokraattinen puolue
   ilmeisesti on osannut ratkaista asian hyväksyen nuo rankaisutavat:

   "Saksan sosialidemokraattinen puolue on lopulta saanut erotettua kuuluisan toisinajattelijansa, Berliinin osavaltion entisen taloussenaattorin Thilo Sarrazinin. Pitkät jäähyväiset kestivät yksitoista vuotta. SPD:n kurikomissio ilmoitti perusteeksi VÄITETYN ISLAM-VIHAMIELISYYDEN. Rasismikin on mainittu. Sarrazin kiistää väitteet kategorisesti. Tarina jatkuu oikeussalissa..."

   Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/pitkat-jaahyvaiset-saksan-sosiaalidemokraattinen-puolue-sai-erotettua-kuuluisan-toisinajattelijansa/

   Kyllä kantaeurooppalaisten hävittämistä ajavia petturipoliitikkoja ja muita tuholaisia löytyy pilvin pimein lähes jokaisessa Euroopan maassa, mutta tässä aletaan olla jo hulluuden ja petturuuden äärilaidalla, voittaen jopa Ohisalon johtamat viherkommunistit kantasuomalaisiin vähintäänkin epäsuorasti kohdistuvassa nihilismissä:

   "Heidi Hendersson on tyytyväinen kantasuomalaisten tuhoamiseen - sanoo lisääntymistä moraalittomaksi.
   Kun sosiaalidemokraattinen pankkimoguli Anders Wiklöf osti sanomalehdet Åland ja Nya Åland, lehdet ovat julkaisseet joukon huolestuttavia mielipidetekstejä ja pääkirjoituksia. Nyt Wiklöfin toimittaja Heidi Hendersson toivottaa äskettäin julkaistussa pääkirjoituksessaan tervetulleeksi Suomen alkuperäisväestön tuhoamisen ja puoltaa suomalaisten korvaamista sen sijaan muista maista tulevilla siirtolaisilla..."
   https://www.alandsnyheter.com/befolkningskris/heidi-hendersson-valkomnar-utrotning-av-finlands-ursprungsbefolkning-fortplantning-omoralisk/

   Toivottavasti tästäkin leviäisi tieto ainakin vaihtoehtomediassa:
   "Keskustan puheenjohtajan pestiä tavoitteleva Annikka Saarikko vaati vuonna 2010 Suomeen imaamikoulutusta",
   https://www.kansalainen.fi/keskustan-puheenjohtajan-pestia-tavoitteleva-annikka-saarikko-vaati-vuonna-2010-suomeen-imaamikoulutusta/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Ålands Nyheter näyttää olevan varsin hyvä vaihtoehtomedia-sivusto, varjopuolinaan vain ruotsinkielisyys ja huomattava keskittyminen Ahvenanmaan asioihin.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Ålands Nyheter: "Hallituksen turvapaikkapetos: yhtä ainoaa tyttöä ei saanut tulla Suomeen Kreikan pakolaisleiriltä",
   https://www.alandsnyheter.com/invandring/regeringens-asylbluff-inte-en-enda-flicka-fick-komma-till-finland-fran-flyktinglager-i-grekland/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Professori ei taida tietää sitä, että islamilainen kulttuuri lähi-idässä tuotti jossain vaiheessa paljon enemmän ja paljon parempia keksintöjä kuin muut kulttuurit samaan aikaan.
  Eniten keksintöjä kautta aikain on tuotettu tiheimmin asutuilla alueilla: aika pitkään lähi-idässä, jossain vaiheessa esim. Kiinassa, ja Euroopan väentiheyden kasvettua Euroopan keskeisimmillä alueilla. Tässä Suomi hyvinkin vertautuu harvaan asuttuun Afrikkaan. Kummassakaan ei ole suuria keksintöjä juurikaan tehty. Ei suomalaisissa tai afrikkalaisissa mitään vikaa tietysti sinänsä ole. Ei vain ole ollut edellytyksiä.
  Mutta se on virheajattelua, että tämä jotenkin liittyisi näillä alueilla asuvien ihmisten olemukseen tai genetiikkaan.
  Minkähän alan professori "proffa" on, jos on professori ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä lähi-itä tuottaa lähinnä jatkuvia konflikteja ja primitiivistä väkivaltaa erilaisten muslimiryhmien välillä. Siitä myös länsimaat saavat osansa terrori-iskujen muodossa.

   Poista
 9. Islamilainen maailma, johon kuuluu 1,5 miljardia ihmistä on saanut vain kolme tieteen Nobel-palkintoa vuoteen 2019 mennessä, mikä on yhtä paljon kuin Suomi.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamilainen_tiede

  VastaaPoista
 10. Jos väentiheys ja keksinnöt korreloivat, niin Nigeria jonka väestönkasvu räjähtää muutamassa vuosikymmenessä pilviin on varmasti suuri keksintöjen ja nobelistien maa, vai mitä, tällä logiikalla?

  VastaaPoista
 11. Lienee mm. Afrikkaan kännyköillä kaiutettu sekin, että Suomen veronmaksajien (ulkomaanvelkarahalla) kustantamasta runsaskätisestä sosiaaliturvasta pääsee nauttimaan taikasanalla "asylum":

  ”Passia ei tarvita” – pohjoisafrikkalaiset videoblogaajat rohkaisevat yleisöään laittomaan maahanmuuttoon Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin

  Economist-julkaisun mukaan Pohjois-Afrikan siirtolaiset ovat jo kauan jakaneet tietoa, kuinka päästä Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin laittomasti. Youtubessa he luovat idyllisen kuvan elämästä maahanmuuttomaassa, mikä on rohkaissut satoja tuhansia pohjoisafrikalaisia ryhtymään laittomiksi siirtolaisiksi.

  Yksi näistä videoblogaajista on marokkolainen Zouhir Bounou, joka kutsuu itseään Zizouksi. Kotimaassaan suuren suosion saanut mies näyttää videoillaan, kuinka hauskaa laiton maahanmuutto on ja rohkaisee kokonaista sukupolvea samaan.

  Zizou viihdyttää yleisöään kertomalla hurjista juhlista ja tappeluista poliisin kanssa maissa, joihin hän on tunkeutunut.

  – Autan pohjoisafrikkalaisia murtamaan pelon muureja ja täyttämään heidän unelmansa matkaamisesta Länteen, kertoo toinen videoblogaaja, Mourad Mzouri, jonka videoilla on miljoonia katsojia.

  Laitonta maahanmuuttoa suunnittelevat saavat videoblogeilta tärkeää tietoa, kuten kuinka Turkin ja Kreikan raja ylitetään laittomasti, paljonko lahjusrahoja tyypillisesti tarvitaan, pakolaisia auttavien asianajajien yhteystietoja ja parhaita majoituksia tarjoavien avustusjärjestöjen tietoja.

  Videoilla myös ohjeistetaan kuinka valeavioliittoja järjestetään, mistä voi saada väärennettyjä työsopimuksia ja kuinka välttää karkotus.

  – Kerro että olet alaikäinen, olet libyalainen ja etsit isääsi, yksi videoblogaajista opastaa suurta yleisöään.

  Videoiden kommenttiosioista löytyy laitonta maahanmuuttoa suunnitteleville tärkeää tietoa, myös ihmissalakuljettajien yhteystietoja. Videoblogaajat kuitenkin varoittavat ihmissalakuljettajista ja kehottavat niiden käyttämisen sijaan hankkimaan matkalipun Turkkiin, mistä matka voi jatkua jalkaisin kohti EU-maa Kreikkaa. Marokkolaisille suositellaan vesiskootteria Välimeren ylitykseen.

  Pohjois-Afrikan videoblogaajilla on eräs merkittävä etu. Länsimaiden viranomaiset saattavat ymmärtää arabiaa ja sitä kautta saada tietoonsa sosiaalisessa mediassa jaetun informaation. Pohjois-Afrikan murteet ovat kuitenkin viranomaisille ongelma."

  https://www.kansalainen.fi/passia-ei-tarvita-pohjoisafrikkalaiset-videoblogaajat-rohkaisevat-yleisoaan-laittomaan-maahanmuuttoon-eurooppaan-ja-yhdysvaltoihin/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 12. Mitä professorille kuuluu? Kaipaan uusia, teräviä tekstejä, jos mahdollista.

  VastaaPoista
 13. Elossa ollaan. Kiitokset kuitenkin huolenkannosta: palaan asiaan kun pystyn sen tekemään. Menee kuitenkin vielä jonkin aikaa blogikirjoitusten edelle menevien asioiden selvittelemiseen. Elämässä vain on joskus näin. Ei siis syytä huoleen.

  VastaaPoista
 14. Jos voi pyytää, olisi hyvä jos ottaisit esille taloustieteilijä Tuomas Malisen kritiikin Suomen linjaan Euroopan liittovaltiokehitykseen tulonsiirtounionissa. Nyt sitä on viety eteenpäin näiden koronatoimien nimissä. Uuden Suomen Puheenvuorossa on useampi varoittava ja analyyttinen kirjoitus. Tarkoitan vaan, että asian olisi hyvä näkyä niin monella foorumilla kuin mahdollista, jotta voitaisiin tehdä kehitykselle jotain. Esimerkiksi osallistua kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksestä, jossa suomalaisilta kysytään, tahtovatko he euron ja tulonsiirtounionin muodostuvan taloutensa kohtaloksi. Esimerkiksi keskiluokalle tämä tulee erittäin kalliiksi, ja ajan mittaan koko hyvinvointivaltio on nykymuodossaan uhattuna.

  VastaaPoista
 15. Tässä taloustieteilijä, HY:n dosentti Tuomas Malisen selkeäsanainen haastattelu siitä, miten Suomea ja suomalaisia kusetetaan:

  https://www.youtube.com/watch?v=8DCoYDQsnu4&list=PLIrZ62R3BWZVMfqPj5GiLvzryEyvOFZMV

  Katsokaa haastattelu ja miettikää, miten huolella meitä kansalaisia johdetaan harhaan Euroopan tasolla puhumalla euron hyödyistä ja miten vallassa olevat suomalaiset poliitikot ovat täysillä mukana ja media seuraa kritiikittömästi perässä. Malisen ajatus on, että euron alttarille on uhrattu paljon eurooppalaisten taloudellista hyvinvointia.

  Linkki kansalaisaloitteeseen, jonka tarkoituksena on saada aikaan kansanäänestys EU:n tukipaketista ja budjetista kaudelle 2021-2027.

  Olennaista olisi, että Suomea ei sidota euron pelastamiseksi suunniteltuun tulonsiirtomekanismiin, josta emme pääse irti.

  Kas, tässä, käykää allekirjoittamassa kansalaisaloite, puolustatte perustuslain noudattamista, oikeusvaltioperiaatetta ja demokratiaa:

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6899

  Kyse on siis myös siitä, miten eurokriisi ja koronakriisi suhtautuvat toisiinsa. Täältä löytyy muuten Malisen ja kumppaneiden raportti tai sen tiivistelmä koronan vaikutuksista:

  https://gnseconomics.com/2020/05/04/koronaviruspandemian-taloudelliset-loppuskenaariot/

  Ja noilla sivuilla on paljon muutakin mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 640 lääkäriä on ottanut tehtäväkseen osoittaa, että Covid-19 on huijaus eikä ole tavanomaista kausi-influenssaa vaarallisempi (johon vuosittain kuolee suuri määrä niitä, joiden immuunipuolustus on olennaisesti heikentynyt esim. iän ja/tai yleisten kansansairauksien kuten diabeteksen tai sydänsairauksien vuoksi).
   Videoon saa englanninkielisen tekstityksen: ”640 DOCTORS, COVI19 IS A GLOBAL SCAM”,
   https://www.youtube.com/watch?v=yn0V5uItsVc

   Justice4Poland-sivustolla on videon täydellinen englanninkielinen transkripti:
   https://justice4poland.com/2020/08/13/640-doctors-claim-that-covid-19-is-a-global-scam/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 16. Millaiseen joukkoon kuuluvien matkalaukkuja kantamaan odottamaan tilattuihin linja-autoihin KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen PettUri Orpo komensikaan suomalaisia asevelvollisia syksyllä 2015?

  ”Berliinissä terrori-iskun suorittanut irakilaismies poseerasi samassa kuvassa kokoomuksen Orpon kanssa”,
  https://www.kansalainen.fi/berliinissa-terrori-iskun-suorittanut-irakilaismies-poseerasi-samassa-kuvassa-kokoomuksen-orpon-kanssa/

  Orpohan otti avosylin vastaan kaikki ”asylum”-taikasanan lausuneet rajamme yli maahamme – n. 30000 henkeä, 80-prosenttisesti nuoria ”hädänalaisia” miehiä, monet muodikkaissa vaatteissa iPadit kädessä ja monet parrakkaita ”lapsia” kuten jälkeenpäin selvisi.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 17. Mm. näin tullaan nauttimaan nykyisen sisäministeri Ohisalon tarjoamasta, suomalaisten veronmaksajien ulkomaanvelkarahalla kustantamasta (lähtömaahan verrattuna) ylenpalttisesta sosiaaliturvasta/täysihoidosta lausumalla taikasana ”asylum”:

  ”Ihmissalakuljettajat mainostavat Facebookissa – matkalippu Eurooppaan 5500 euroa

  Salakuljettajien mainos on naamioitu 3-4 päivää kestäväksi risteilyksi Turkista Sisilian rannikolle. Aikuiset maksavat ”risteilystä” täyden hinnan, kun taas lapset saavat matkan puoleen hintaan. Alle 3-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi.

  Normaali hinta matkalle Turkista Sisiliaan on 5500 euroa. Facebook-sivulla ihmissalakuljettajat tarjoavat myös ”vaelluksia” Serbiasta Itävaltaan 4000 eurolla. Edullisimpiin paketteihin kuuluu matka Turkista Rhodokselle 2100 euron hintaan.

  Ihmissalakuljettavat kehottavat tarttumaan tarjottuihin matkoihin heti, sillä talven tullessa matkanteko vaikeutuu.

  Myös lisäpalveluja on saatavilla, kuten VÄÄRENNETTYJÄ PASSEJA, ajokortteja ja USEANLAISIA HENKILÖLLISYYSTODISTUKSIA sekä viisumeita mihin hyvänsä maahan. EU-maihin viisumin saa 9000 eurolla ja Britanniaan 11 000 eurolla. Ajokortit ja henkilöllisyystodistukset ovat huomattavasti halvempia, sillä niiden hinnat ovat luokkaa 500-800 euroa.

  Myös vakuutuksia on tarjolla ulkopuolisen yrityksen toimesta. Jos vene kaatuu tai laiton siirtolainen loukkaantuu matkallaan, vakuutettu siirtolainen – kuolemantapauksen sattuessa omaiset – on oikeutettu korvaukseen.

  Ilmiö kokonaisuudessaan on tuttu Italian viranomaisille, jotka kansainvälisten sopimusten vuoksi ovat pakotettuja poimimaan siirtolaiset Välimereltä. – Lähde Il Giornale.”

  https://www.kansalainen.fi/ihmissalakuljettajat-mainostavat-facebookissa-matkalippu-eurooppaan-5500-euroa/

  Ohisalo: ”Turvapaikanhaku on perusoikeus”.

  ”Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa – 1/3 Taustaa”, https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 18. aluin muutamia kommentteja eri kulttuureista oli
  kysymys eorooppalaisesta ja afrikkalaisesta olen
  joskus seurannut Idi Aminin ja keski-afrikan keisarin Bogastan hallitusten toimia en haluaisi
  samankaltaista tänne pojoismaihin

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!