lauantai 21. maaliskuuta 2020

Koronaviruspandemian hyvistä puolista

Koko maailmassa oli eiliseen mennessä varmistettu noin 250 000 koronatapausta, joista suunnilleen 11 000 oli johtanut kuolemaan. Tartunnoista 450 oli havaittu Suomessa.

Kuolleita meillä ei vielä ole, mutta niitäkin saadaan mitä todennäköisimmin jo lähiaikoina. Samoin taloudellista harmautta, jonka torjumiseksi Sanna Marinin (sd) hallitus päätti velkaannuttaa maatamme 15 miljardilla eurolla. Pidän ratkaisua tässä tilanteessa hyvänä - vai pitäisikö sanoa kahdesta tolkuttoman huonosta vaihtoehdosta parempana.

Mutta ei koskaan niin pahaa, ettei jotain hyvää. Kiinasta on kuulunut tietoja siitä, kuinka kaupunkien umpisaastunut hengitysilma on muuttunut paremmaksi ja sininen taivas on näyttäytynyt pitkästä aikaa ihmisille. Venetsiassa taas kanaalit ovat kirkastuneet, vaikka huhujen mukaan niissä uiskentelevat delfiinit taitavatkin olla pelkkää toiveajattelua.

Omalta osaltani olen iloinnut asiasta, josta en ole huomannut mediassa juurikaan puhuttavan. On nimittäin niin, että jos ja kun ihmiset nyt kiertävät toisensa kaukaa ympäri maailman, tekee se elämän tukalaksi kaikenlaisille influenssa-, rino- ja tappavaa SARS-CoV-2 virusta kesymmille koronaviruksille sekä kaikille muillekin ihmisten välillä tarttuville viruksille. Näin myös tavallisten nuhakuumeiden määrä tulee romahtamaan parissa viikossa ja viruskannat joutuvat taistelemaan jopa olemassaolostaan.

Jos oikein hyvin käy, saattaa joku tavallinen flunssavirus suorastaan kuolla sukupuuttoon - vaikka se totta puhuen onkin perin epätodennäköistä. Mutta joka tapauksessa pelkkä viruskantojen pieneneminen saattaa näkyä seuraavien kuukausien ja ehkä vuosienkin aikana tavallisten nuhakuumeiden määrissä.

Niinpä veikkaan, että jos ja kun nykyinen SARS-CoV-2 viruskanta saadaan aikanaan kuriin, voimme ryhtyä rakentamaan epidemian aikana sakannutta talouttamme jonkin verran tavanomaista vähäisempien nuhakuumeiden riivaamana. Näin ainakin siinä tapauksessa, että ihmisten eristämistoimet muodostuvat maailmanlaajuisiksi, saavat kaikki toimimaan niiden mukaisesti ja kestävät pitkään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hallituksen päätökset
Afrikka ja koronavirus
Influenssavirus ja sen kaveri?

20 kommenttia:

 1. Suomalaisten tavasta seistä bussipysäkillä 10 metrin päässä toisistaan tulee maailmanlaajuinen tapa, eikä hienostelevien globaalifiilien tarvitse enää tuntea myötähäpeää toppatakkikansan erakkomaisuudesta. Poskisuudelmat ja halailut jäävät tykkänään pois. Suomalaisuudesta tulee megatrendi!

  Miksi muuten minä en saa monistaa rahaa, kuten pankit? Voisin lainata sitä Suomen valtiolle kohtuullisella korolla.

  VastaaPoista
 2. Vain 11 000? Kuinkas monta samaan aikaan onkaan kuollut kausi-influensaan?

  VastaaPoista
 3. Kotini pinnoilla musta pöly on vähentynyt! Luultavasti monen astmaatikon, ym. hengitys paranee. Lentokoneet eivät enää herättele matalalennoillaan. Ihanaa olla kotona ja levätä oikein luvan kanssa. Läheisten kanssa tulee juteltua enemmän puhelimessa. Koti tulee siivottua perusteellisemmin. Pyykkikorin pohja näkyvissä. Aikaa kokkailuille. Hyvien puolien lista on loputon. Negatiivisia en keksi, ulos luontoonkin vielä pääsee. Huoli muualla asuvista läheisistä on tietty suuri, mutta se helpottaa kun soittaa heille. Kaupassa kävin 9 pv sitten ja iloisesti yllätyin, että ihmiset juttelivat enemmän, oltiin ikään kuin samassa veneessä, vessapaperia hamstraamassa. Kuukauden ruoat on kotona, samoin muut tarpeelliset. Otan tosissani taudin, jota aloin seuraamaan tammikuun puolessa välissä ja kun hallitus ei toiminut, päätin itse toimia ja hamstrailla siihen asti, kun tauti on meillä leviämässä epidemiaksi. 8. vapaaehtoinen karanteenipäivä alkanut. Miksi vapaaehtoisesti? Halu pysyä terveenä ja olla levittämässä läheisiini mahdollisesti jopa oireettomana tautia ja koska mä voin. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan fantastinen hyvä puoli olisikin, jos jossain maailman valtapiireissä päädyttäisiin sen taloususkontoa koskevan tosiasian äärelle, ettei tähän asti voimissaan ollut numeerinen arvojen noteeraaminen todellakaan edusta sellaista rationaalisuuden laatua jonka pohjalta ihmisten elämä ja yhteiskuntien organisoituminen voitaisiin rakentaa.

  Nythän aniharva -- no, muutamat rahateoreetikot kuitenkin -- tohtii puhua numeerisen raha-ajattelun puhtaasti uskonnollisesta peruslaadusta ja talousjärjen kyvyttömyydestä ohjata maailmaa kokonaisuutta katsoen kaikkien etuja palvelevaan suuntaan.

  Tässä vaiheessa voidaan siis ihan huoleti luoda millaisia numeerisia kuplia tahansa -- niitä ei ehkä tarvitse koskaan lunastaa. Pääasia, että ihmisiä selviytyy tällaisten totaalista tuhoa aikaansaavien tautien jäljiltä jatkamaan lajin kamppailua meille osin vihamielistä muuta luontoa vastaan.

  Taloususkonnosta enemmän nimeäni klikkaamalla.

  VastaaPoista
 5. Arvoisa professori, pieni väärinkäsitys kirjoituksen alussa. Hallitus ei velkaannu 15 Miljardia euroa. Lähes kaikki noin 10 miljardia tästä "tuesta" yrittäjille on lainavakuuksia. Siis yrittäjät maksavat oman tukensa, vieläpä korkojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hallituksen velkaantumisen määrä nähdään vasta sitten kun selviää mikä osa takauksista kaatuu takaajan maksettavaksi. Tämä ei muuta sitä, että hallitusta ei voi tässä asiassa moittia.

   Poista
  2. Jos systeemin kasvu perustuu luottorahan laajennukseen ja systeemin reality check konkursseihin, eikä mikään kenestäkään yksittäisestä toimijasta riippumaton mutta kaikkia koskeva koko taloudellista toimintaympäristöä perustuksia myötenkään myllertävä tilannekaan, ei edes maailmanlama tai pandemia, muuta uskoa "rahan" ja numeeristen noteerausten jumalalliseen kaikkivoipaisuuteen -- mitä pitäisi sanoa ihmisestä järkiolentona?

   Miljoona vuotta sitten alkulaumat asettuivat paikoilleen, elämä institutionalisoitui ja "pysyvä" tiedon laatu saattoi vakiintua. Nyt sitten numeerinen näennäiseksaktius on niin totaalisesti ymmärrystä noituva "ajatteluinstituutio", että toiseen vaakakuppiin voidaan jo panna maailmanloppu -- ja silti vielä viimeisetkin ihmiset vaativat "rahan arvolle" katetta.

   Poista
  3. "Italian pääministeri vaatii Euroopan vakausmekanismia avuksi talouskriisin taltuttamiseen – kansanedustaja Puisto: ”Suomen maksuosuus 12 miljardia”", https://www.kansalainen.fi/italian-paaministeri-vaatii-euroopan-vakausmekanismia-avuksi-talouskriisin-taltuttamiseen-kansanedustaja-puisto-suomen-maksuosuus-12-miljardia/

   Jos noin pitkälle mennään, niin käytännössä voidaan olla varmoja, että nuo 12 miljardia euroa ovat Suomen osalta kankkulankaivoon ikuisesti heitettyä rahaa. Kuinka tähän tilanteeseen on päädytty? Ah, se kansalle valtaVALEmedian ja maanpetturipoliitikkojen loputtomasti ylistämä, Suuri ja Mahtava Euroopan Unioni:

   "Mediapomo katuu lehtitalojen yhteistä EU-lobbausta

   Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu', kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.

   Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.

   – "Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta", kirjoitti Ilta-Sanomat Karhuvaaran sanoneen porilaisyleisön edessä.

   Näin olikin myös tapahtunut. Päätöstään Karhuvaara piti kuitenkin pahana erehdyksenä.

   – "Vaikka se olikin vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin"." - https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/harriimmonen/219985-helsingin-sanomien-entinen-paatoimittaja-myontaa-vainon-perussuomalaisia-kohtaan/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Mananmajoille menneen Bilderberg-globalisti Aatos Erkon saappaisiin Brysselin Pravdan takapiruna on astunut samoin Bilderberg-globalisti Antti Herlin SAMALLA AGENDALLA, johon kuuluu osana kansallisvaltioiden kuten Suomen tuhoaminen Uuden maailmanjärjestyksen tieltä. Siksi ei ole ihmettelemistä esim. Pravdan taukoamattomassa monikultturipropagandassa.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. ValtaVALEmedia vaikenee siitä, millaisella menetelmällä maanpetturipoliitikot tuhosivat Suomen valtiollisen suvereniteetin alistamalla sen EU-diktatuurimonsterin osaksi:

   "Suomalainen EU-vaalipetos tiivistettynä "A-nelosella"", http://jormajaakkola.fi/EY-vaalipetos%20A-nelosella

   Ks. myös "Euroopan Unioni", http://rayhablogi.blogspot.com/2017/09/euroopan-unioni.html

   ja britti-patriootti David Noakes: "Expose the EU dictatorship and its police state", https://eutruth.org.uk/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Tarkat WHO:n tiedot kuolleista tänä vuonna.

  Kausi-influenssa: 107.000
  Malaria: 220.000
  HIV/AIDS: 370.000

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus siitä, että maailmalla on myös muita tuhoisia taudinaiheuttajia kuin koronavirus. Tässä vaiheessa vertailu ei kuitenkaan ole sikäli mielekäs, ettei sen loppusaldoa voi tässä vaiheessa edes ennustaa.

   Poista
  2. On siis syytä huolehtia siitä, että sen aiheuttamat kuolemat saadaan minimoiduksi mahdollisimman vähäisiksi.

   Poista
  3. Mutta kausi-influessiin on rokotteet. malaria koskee kehitysmaita, ja hiv/aids ovat hankittuja tauteja. Ero koronavirukseen on sama kuin tribaalikonfliktien suhde maailmansotiin -- tarkoittaen siis sitä, ettei kehittyvän maailman sisällä käytäviä taisteluja tosiasiassa koskaan arvioida samanlaisina tragedioina kuin kehittyneen maailman konflikteja.

   Ihan samoista syistä koemme Hitlerin natsi-saksan totalitarismin hirveämpänä kuin N-liitossa vallinneen yhtä tuhoavan järjestelmän -- me vaistomaisesti sijoitamme nämä eri kategorioihin. Eikä tähän "kehitysasteen mukaan tapahtuvaan reagointiin" liity mitään moraalisesti kyseenalaista saati tuomittavaa -- se on itse asiassa peri-inhimillistä, siis täydellisesti ihmisyytemme kaikkein syvimpien premissien mukaista, kun taas päinvastoin se käsiteteoreettinen mekaaninen "tasa-arvovaatimus", joka ottaa normiksi kaikkien konfliktien arvioimisen samalta perustalta, on vain ihmisyyden irvikuva, itse asiassa ihmisyyteen olennaisesti kuuluvien ominaisuuksiemme kieltämistä.

   Poista
 7. Mihin epidemioplogi anon ym pyrkii?
  Reilusti nimi esiin ja prof. voi ehkä suositella sinua yliopiston lattiapintojen desinfiointiin. Palaa omiesi pariin, us Puh Voron blogi jo ikävöi terävää säilääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan meinas unohtua. Se linkki se linkki. Anonomihan aina linkit laittaa tosivpuheensa tueksi.
   Siispä: anoooo ne odottaa sua.
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/velitakanen/riikka-purra-ja-moraali/

   Tätä en vielä uskaltanut lukea:
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/suburbian/kreml-levittaa-disinformaatiota-koronasta-purran-avulla/

   ps. nykypäivänä ei käytetä termiä kausi-influenssa. Sitä kutsutaan päiväkausiflunssaksi.
   Esim. Italia tänään-eilen: https://www.businessinsider.com/video-tour-coronavirus-icu-ward-bergamo-italy-worst-apocalyptic-2020-3?r=US&IR=T

   ps2. Tuo matemaattinen yhtälö HIV/AIDS
   vaikuttaa pyöristetyltä osamääräiseltä mielipiteeltä. Voitko avata sisällön matemaattiset salat, ihan omin sanoin.
   Minäkin tykkään .000 numeronjatkeista, etenkin riittävillä etunumeroilla varustettuna pankkitililläni.

   Poista
  2. Voinee otaksua, että muissa maissa tilanne on pitkälti vastaavanlainen:

   "99% of Those Who Died From Virus Had Other Illness, Italy Says",
   https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Toisena anonyyminä luin Uuden Suomen puheenvuoron Riikka Purrasta. Aika outo. Nythän on useammankin median taholta selvinnyt Purran olleen oikeassa. Kaipa hänkin käytti lähdesuojaa ollen paljastamatta hoitajien nimiä jotka hänelle asiasta kertoneet.

   Poista
 8. THL:n tämän päivän ikäryhmätilaston mukaan vähintään 70 täyttäneitä koronavirukseen sairastuneita on vain hieman toistakymmentä. Työikäisiä on se 500.

  Miksi presidentti kurmoottaa ikätovereitaan pysymään kotonaan jopa ilkeämielisellä uhkailulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi V.... jos testataan käytännössä pelkästään terveydenhuollon ammattihenkilöitä, miten mahtaa käydä työikäisten prosenttuaalisen edustuksen kanssa???? Rauno Repomiestä lainatakseni JUMALAUTA !!!!!

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!