maanantai 9. maaliskuuta 2020

Marinin hallitus lyö EU:n moninkertaisesti

Ilta-Sanomat kertoi, että "EU harkitsee vastaanottavansa jopa 1 500 lasta Kreikan pakolaisleireiltä".  Tämä tarjoaa mielenkiintoisen kvantitatiivisen mitan siitä, minkälaista linjaa maamme hallitus vetää pakolaispolitiikassaan.

Suomihan päätti jo ottaa 175 lasta Kreikan pakolaisleiriltä - tosin mukaan taitaa tulla mojova annos aikuisia, vaikka alkujaan puhuttiinkin lapsista. Oletetaan tässä nyt kuitenkin, että Sanna Marinin (sd) hallitus noudattaa edes sen verran alkuperäistä lupaustaan, että tulijoista sata eli enemmistö olisi alaikäisiä.

Koska Suomessa asuu nykyisin noin 5,2 miljoonaa ihmistä, saamme siis elätettäväksemme noin 19 lasta jokaista miljoonaa suomalaista kohti. Mikäli EU:n harkinta johtaa tulokseen, tarkoittaisi ehdotettu 1 500 lapsen auttamisinto 450 miljoonaisen EU:n tasolla vastaavasti noin 3,3 lasta per miljoona Unionin kansalaista.

Tämä tarkoittaa sitä, että Suomen hallituksen linja Kreikan saarilta haettavien lasten suhteen on lähes kuusi kertaa myönteisempi kuin Euroopan Unionille ehdotettu linja. Jos sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja kumppanit olisivat noudattaneet alkuperäistä lupaustaan hakea pelkkiä lapsia, olisi suhdeluku 8,7-kertainen verrattuna EU:n vastaavaan.

Suomi on vauras maa. Siksi on syytä tehdä sama vertailu myös taloudellisella mittarilla. Esimerkiksi BKT on Suomessa noin 238 ja EU:ssa 15 300 miljardia euroa vuodessa.

Näin laskien Suomen hallituksen linja on noin 4,3-kertaa lapsimyönteisempi verrattuna EU:n linjaan. Tai 150 lapsen mukaan laskettuna 6,4 kertainen.

Edelle kirjoitetut laskelmat eivät vaatine sen kummempaa kommentointia. Huomautan kuitenkin, että nyt jokainen suomalainen voi joko pörhistellä rintaansa sillä kuinka hyviä ja suvaitsevaisia ihmisiä me olemme tai vaihtoehtoisesti harmitella itsekseen sitä, kuinka paljon me olemme valmiit uhraamaan siihen solidaarisuuteen, joka tänä päivänä tuntuu olevan kaikkien arvojen äiti. Ja toivoa, että maahamme otettavista lapsista kasvaisi aikanaan ahkerasti kansakuntamme hyvinvointia rakentavia aikuisia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mielen selvennys
Kai Mykkänen asettui Halla-ahon kannalle
Fanatismia eduskunnassa

9 kommenttia:

 1. Suhteutukset eurooppalaiseen taakanjako-osuuteen kertovat paitsi poliitikkojemme tarpeesta moraaliposeeraamiseen myös hyvin ikävällä tavalla oman kansallisen kahtiajakautumistaipumuksemme moninkertaisuudesta.

  Mehän olemme miltei tuhatvuotisesti vieraalla kielellä hallittua kansaa, joka ei ole ihan seuraavan sadan vuodenkaan perspektiivillä pääsemässä historiallisista asennerasitteistaan. Olemme sisäistäneen kaikkea kahtiajakavan, kahden kerroksen ja kahden totuuden kaksinapaisen ajattelun, ja jaamme edelleen toinen toisemme alistajiin ja alistettaviin. Tätä nykyähän tuo rajalinja kulkee identiteettipolitiikassa niin sanottujen järjestelmäpuolueiden ja persujen välissä.

  Raaka totuus taitaa olla että suuri humanismimme on pohjimmiltaan tarvetta nokkia toinen toisiamme -- ja lapset ovat tässä hirvittävän humanismin kultissa pelkkiä uhrivälineitä. Auttamishalun valtavaa aktiivisuutta ei oikein mitenkään muuten voi selittää. Varsinkin kun on hyvin, hyvin, hyvin kyseenalaista onko omista yhteisöistä irrottaminen ylimalkaan mitenkään näille lapsille hyväksi.

  Lapset ovat aivan erinomainen lyömä-ase. Heitä on hyväksikäytetty kovilla panoksilla Aylan Kurdin irvokkaan valokuvan propagandistisesta julkaisemisesta lähtien.

  VastaaPoista
 2. Eiväthän kaikki voi olla keskiarvon ylä-tai alapuolella yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 3. Hallituksen moraaliposeeraus on moraalitonta suomalaisia kohtaan, koska se tapahtuu velkaa ottamalla, samalla kun kantasuomalaisten palveluita leikataan kaikilla sektoreilla. Tänä vuonna valtion budjetti on 2,3 miljardia euroa miinuksella, ja alijäämä katetaan ottamalla lisää velkaa. Velan määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa ja on nyt n. 109 miljardia. Avokätinen humanitaarinen maahanmuutto ja kehitysapu rahoitetaan siis ottamalla velkaa. Voinee sanoa, että Suomi on persaukinen maa, mutta suuruudenhullut päättäjämme eivät ole vielä ymmärtäneet sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tänä vuonna valtion budjetti on 2,3 miljardia euroa miinuksella, ja alijäämä katetaan ottamalla lisää velkaa."

   Toisinsanoen runsaan 3 miljardin euron vuotuiset matukustannukset rahoitetaan suurimmaksi osaksi KOROLLISELLA ULKOMAANVELALLA. Siitähän petolliset vallanpitäjämme ja heitä palveleva valtaVALEmedia vaikenevat.

   Tämä huomioonottaen Euroopan ja maailman talouden näkymät, esim.

   "Can Europe’s Fragile Economy Withstand Another Shock?",
   https://www.zerohedge.com/economics/can-europes-fragile-economy-withstand-another-shock

   "Panic Purgatory: Oil Crashes To $27; S&P Futures Locked Limit Down, Treasuries Soar Limit Up Amid Historic Liquidation",
   https://www.zerohedge.com/markets/panic-purgatory-oil-crashes-27-sp-futures-locked-limit-down-treasuries-soar-limit-amid

   Kalergi-suunnitelma

   P.S. Viherkommunistithan tietävät, että rahaa saa automaatista, sähköä tulee pistorasiasta eikä valtionvelkaa tarvitse koskaan maksaa takaisin!
   Poista
 4. Jokainen viime vaaleissa nykyisiä hallituspuolueita äänestänyt voisi nyt astella peilin eteen ja kysyä: tällaistako maailman sossuna toimimista me ihan totta halusimme; että valtion velka sen kun kasvaa, veroja korotetaan hulluna, mutta omista kansalaisista tai vaikkapa tieinfrasta ei silti ole varaa pitää huolta? Jos vastaus on edes varovaisesti, että eihän me nyt ihan tätä...., niin sopii muistaa asia seuraavissa vaaleissa!

  VastaaPoista
 5. Aloitin lukemaan Ohisalon väitöskirjaa netissä. Ehkä se lukemalla voi päästä hänen päänsä sisään ja jopa ymmärtää häntä.
  https://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-952-61-2517-6/urn_isbn_978-952-61-2517-6.pdf

  VastaaPoista
 6. Keitähän nuo 1 500 lasta ovat? Orpojako? Miten ne ovat Kreikkaan joutuneet? Olisiko heidän omassa kotimaassaan joitakin lähisukulaisia, jotka voisivat ottaa heidät luokseen pitää heistä huolta? Parempihan heidän olisi olla omassa kotimaassa tuttujen sukulaisten luona, kuin ventovieraaseen maahan, jossa ei ole yhtään tuttua. Vai onkohan jokin taho tieten tahtoen halunnut nämä lapset tuonne Kreikan siirtolaisleirille myöhempi perheenyhdistäminen mielessä? paljon kysymyksiä näistä herää.

  -Luca

  VastaaPoista
 7. Vasemmiston naistenpäivämarsilla Malmössa nähtiin mm. tumman miehen kantama kyltti, jossa luki ”SVERIGE MÅSTE DÖ” (PT-media). Sen lyhyemmin ja ytimekkäämmin hallituksemme hengenheimolaisten agendaa on vaikea ilmaista.

  Meillä Junes Lokka ja Tiina Wiik joutuivat tuomiolle, kun he kantoivat kylttiä, jossa luki ”Opetelkaa uimaan”. Tuo lausahdushan on peräisin SDP:n Arja Alholta. Näin Demla-oikeus toimii.

  VastaaPoista
 8. 105 sivua täyttä potaskaa....
  Tuo sitten pätevöittää sisäministeriksi tämän ääriliikkeen edustajan.
  Tämä maa on syvällä suossa!

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!