maanantai 23. maaliskuuta 2020

Maria Ohisalon kutsu pitäisi perua

Koronavirus on aiheuttanut Suomessa ja monissa muissa länsimaissa valtavan muutoksen: kadut ovat hiljentyneet ja ihmiset eritäytyneet toisistaan - pois lukien ne, joilla ymmärrys ei riitä tilanteen vakavuuden käsittämiseen. Sen sijaan Afrikan maiden tilanne on ollut valoisampi.

Eilen MTV3 kuitenkin uutisoi, että koronavirustapausten määrä on lähtenyt nousuun myös Afrikassa. Jutun mukaan koko maanosassa oli todettu noin 1 100 koronatartuntaa, joista 1 000 Saharan eteläpuolella sijaitsevissa maissa. Niissä koronakuolemia on havaittu yhteensä kuusi.

WHO:n virallinen raportti kertoi, että "mustan Afrikan" tapauksista 240 on Etelä-Afrikassa, 72 Burkina Fasossa ja 56 Senegalissa. Välimeren rannikolla eniten tapauksia on Egyptissä, jonka lukemat ovat 286. Marokossa on 86 ja Tunisiassa 60 tartuntaa. Muissa maissa todennettuja tartuntoja on merkittävästi vähemmän, mutta on kuitenkin.

Näin Afrikan tilanne virallistenkin tilastojen mukaan muistuttaa EU-maiden tilannetta parin viikon takaa. Eikä ole syytä epäillä, etteikö meillä nähty kehitys toistuisi myös siellä - sillä erotuksella, että afrikkalaisvaltioiden mahdollisuudet sairastuneista huolehtimiseen ja epidemian rajaamiseen ovat oleellisesti heikommat kuin täällä. 

Näin on tullut todennetuksi maaliskuun alkupäivänä kirjaamani epäilys, jonka mukaan on syytä varautua siihen, että ruusuinen käsitys Afrikan koronavirustilanteesta saattaa olla väärä tai ainakin muuttua nopeasti, ja että sillä on laajakantoisia vaikutuksia myös Eurooppaan.

Noista seurauksista pahin olisi luonnollisesti sairautta pelkäävien afrikkalaisten joukkopako kohti pohjoista anelemaan pääsyä turvapaikkaan. Tähän heitä on yllyttänyt ainakin Suomen sisäministeri Maria Ohisalo (vihr), jonka mukaan kaikki turvapaikkahakemukset tulisi ottaa käsiteltäväksi tässäkin tilanteessa.

Vaikka onkin epätodennäköistä, että rajojaan sulkeva Eurooppa vuotaisi pakolaisvirtoja tänne pohjolan perukoille, olisi kuitenkin kokonaisuuden kannalta järkevää, että koko EU ilmoittaisi turvapaikkahakemusten vastaanottamisen keskeyttämisestä. Näin maanosamme koronaviruksen kannalta edullista vetovoimaa voitaisiin vähentää.

Aivan erityisesti Suomen sisäministerin tulisi tunnustaa tosiasiat ja ilmaista julkisesti katuvansa harkitsemattomia lausuntojaan. Eli perua lähettämänsä kutsu kaikille koronaviruksen kantajille. Samalla hän vähentäisi sitä poliittista polarisaatiota, jota hänen puheensa ovat vahvistaneet täällä Suomessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Afrikka ja koronavirus
Ebola-epidemia ja afrikkalaisen tyhmyyden aiheuttama riski koko maailmalle
Pelko palasi Afrikkaan - mutta voiko se palata Eurooppaan?

29 kommenttia:

 1. Minulla on paha tunne siitä, että jälkikäteen kun selvitetään tapahtumia ja toimia, tämä paniikki osoittautuu megaluokan virheeksi.

  Meillä on arvioitu olevan n 10 000 sairastunutta. Silti meillä on kuollut vain yksi heikkokuntoinen vanhus. Yksi, mikä on vähemmän kuin normaalissa kausi-influenssassa.

  Tullaanko tälläisiin toimiin ryhtymään vastaisuudessa aina kun meillä on influenssakausi meneillään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt, että nyt sairastuneet ovat olleet niitä hyväkuntoisia, lääkäreitä, hiihtolomalaisia, jotka ovat tuoneet tautia reissuiltaan. Taudin levitessä vanhuksiin ja riskiryhmiin, kuolemiin tulee selvää nousua. Sitä paitsi jostain tutkimuksesta luin, että Kiinassa tutkituilta 14 vrk kuluttua ensioireista alkoi yskä ja että kuolemat tulivat suurella osalla 18 pv kohdalla. Vielä ei epidemia siis ole kunnolla päällä, mutta turha kuvitella, että Suomi olisi tässäkään mikään lintukoto, varsinkin kun muiden maiden kohtaloista ei ole otettu opiksi mitään. Parempi katsoa kuin katua. Ruotsin kohtalona on näyttää mallia, kun kaikki on levällään. Nähdään sitten miten käy. Luultavasti kouluja ei suljeta rikosaallon lisääntymisenkään takia, sillä siellä on paljon ongelmalähiöitä/alueita, joiden nuorisoa on mahdoton kontrolloida vapaalla.

   Poista
  2. Koronavirud SARS-CoV-2 on tappanut jo 14 510 ihmistä siitä huolimatta, että suuri osa maailman valtioista on tehnyt osin rajujakin toimia sen pysäyttämiseksi. Ilman niitä lukema lienisi kertaluokkaa suurempi. Tällä perusteella en lähtisi väheksymään sitä nyt, kun kenelläkään ei ole immuniteettia sitä vastaan aiempien vuosien tartuntojen perusteella.

   Poista
  3. Tieto lisää joskus tuskaa...

   https://www.medscape.com/viewarticle/927225
   https://www.youtube.com/watch?v=XGHwz0tRcWo

   Poista
  4. Jo epidemian alkuvaiheessa huomattiin, että tilastoitu kuolleisuus vaihtelee eri maissa suuresti. Syyt eroille ovat moninaiset.

   Sitä, kuinka vaarallinen tauti on suomalaisille, tulee arvioida vertaamalla suomalaisten sairastuneiden määrää kuolleiden suomalaisten määrään.

   Tällä hetkellä meillä on sairastuneita arvioitu olevan n 20 000. Kuolleita on yksi iäkäs valmiiksi heikkokuntoinen ihminen. Yksi.

   Tämän perusteella olen hieman huolissani: Onko lääke pahempi kuin tauti?

   Poista
 2. Tälle kansainvälisiin sopimuksiin fakkiutuneelle ministerishenkilölle pitäisi muistuttaa, että tänne turvallisesta Ruotsista läpsytelleet elintasokiipijät voidaan palauttaa niiden sopimusten perusteella takaisin länsirajamme taakse ilman tarhapaikkahakemuksen käsittelyä.

  VastaaPoista
 3. Sitä ihmettä että joku jonkin pelkästään tunnustuksellisen "ajattelun" -- jollaista tämä "monikulttuurisuuden" kannattaminen ja "turvapaikkapolitiikan" ensisijaistaminen nimenomaan on -- edustaja joskus tulisi muuttamaan "mielipiteensä" tai jopa perumaan sammakot joita on päästänyt suustaan -- sellaista tilaisuutta ei koskaan, toistan: koskaan tule.

  Ismi-ideologiseen identiteettipolitiikkaan hurahtaneet idealistit eivät muuta "ajatteluaan" edes pakon edessä. Toinen vastaavanlainen ammattiryhmä ovat valtalehdistön journalistit, joille raaka totuus ei koskaan ole paras myyntivaltti.

  Ohisalon pitäisi perua niin paljon. Itse asiassa kaikki, ihan vihreän mielen pohjaa ja perukoita myöten. Myös maahanmuuton kiihdyttämiseksi nimitetyn ministeriön virkamiehen (-naisen) nimitys pitäisi perua. Kuka uskoo että sellaista tulee tapahtumaan?

  Ei tule sitä ruumiiden vuorta jonka ääressä nämä ihmiset järkiintyisivät. Aina kun he avaavat suunsa, sielä pullahtaa sammakko: "Mutta turvapaikat..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään pahoin, että olet oikeassa.

   Poista
  2. Pelottaa että tilanteemme on pahempi kuin totalitaarisiksi haukutuissa maissa. Ei siitä huolimatta vaan siksi että että kaikki on pehmeämpää ja sovinnollisempaa. Valtava aihe tietysti, kiinnostavia aikoja luvassa. -jussi n

   Poista
 4. Ohisalo on kuin fanaattinen teinityttö turvapaikkapakkomielteesssään. Tällä hetkellä vihreiden suurin huoli ovat natsit ja rasismi, joita vastaan Emma Kari ja Ohisalo tviittailevat. Vihreillä on kyllä totaalisesti pallo hukassa, kun johdossa ovat tuollaiset vähämieliset. Todella absurdi tilanne, että tällaisella hetkellä Suomen sisäministerinä on aivan omassa todellisuudessaan elävä ihminen, jolla ei ole mitään käsitystä todellisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti natseja ovat nykyään kaikki ne, jotka ovat eri mieltä vihervasemmiston monikulttuuri- ja maahanmuuttoutopiasta.

   Poista
  2. Minustakin Ohisalo vaikuttaa angstiselta teinitytöltä, jonka ehdottomuus perustuu tosiasioiden sijasta vahvaan tunteeseen.

   Poista
 5. Nykyhallituksen ministerit ovat aikoinaan lähteneet politiikkaan, jotta saisivat edistettyä hyviä asioita: todellista tasa-arvoa, vähemmistöjen oikeuksia, luontoarvoja, kaikkien sukupuolten oikeuksia, resurssien oikeudenmukaista jakamista jne. Ja tämä kaikki tietysti maailmanlaajuisesti. Ihan hyviä tavoitteita silloin, kun jaettavaa on eikä raha lopu.

  Nyt hallitus onkin joutunut päättämään sellaisista asioista, jotka eivät ole koskaan käyneet edes mielessä. Piti todellista tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta edistää ihan globaalisti ja sitten kävikin näin. Joutuukin päätöksiä tehdessä laskemaan ruumiskasan suuruutta noin kymmenen tuhannen tarkkuudella. Hyvien aikojen hallitus tehtiin ja sitten tulikin tosi pahat ajat. Tämä ei mene hyvin.

  VastaaPoista
 6. Ohisalo on yksiselitteisesti punainen fasisti ja maanpetturi joka on tuomittava kuolemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei. Nimenomaan ei. Siitä, että vihreät poliitikot ovat omassa suunnattomassa ihanteellisuudessaan ja toiseuden ihannoimisessaan totaalisesti todellisuudentajuttomia, tai siitä, ettei heillä ole sisäistettyä tietoa tai ymmärrystä keskenään eriperusteisten kulttuurien toisiaan tuhoavasta vaikutuksesta -- että siis on moraalilaatuja, jotka sosiaalisuuden perusratkaisuina sulkevat toisensa pois -- siitä ei saa vetää sitä johtopäätöstä että mikään väkivalta voisi ratkaista tai mitenkään edesauttaa tilanteen oikaisemisessa.

   On aivan päinvastoin: jos väkivallan kynnys ylitetään -- mikä on siis tämän hallituksen "arvovalintojen" seurauksena todella pelättävissä oleva mahdollisuus -- sen jälkeen edessä on vain kasvavaa kaaosta ja jonkinmuotoinen sisällissota.

   Siihen suuntaan ei pidä edetä. Ei ajatuksissa, ei sanoissa, ei teoissa. Ohisalot voivat saada osakseen poliittisen luottamuksensa romahduksen, he voivat joutua naurunalaisiksi, heidän täydellinen reaalitajun puutteensa ja omaan kansaansa kohdistuvan myötätunnon totaalinen puuttuminen koituvat heidän kohtalokseen -- mutta kenenkään ei pidä edes ajatusleikkinä esittää heidän lynkkaamistaan. Sellainen moraali ei kuulu eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneen omantunnonetiikan piiriin -- päinvastoin, nollatoleranssit ja tuhoamistarpeet edustavat juuri sitä moraalia, joka on kokonaan toisella tavalla virittyneille kulttuureille ominaista.

   Poista
  2. Suomessa ei tuomita - eikä pidäkään tuomita - ketään kuolemaan. Sen sijaan äänestäjillä on vaaleissa oikeus pudottaa kelvottomat politiikot eduskunnasta. Toivotaan Ohisalo äänestäjien toimivan näin.

   Poista
  3. Ei kuolemantuomio ole mikään ratkaisu, sillä vain lakaistaan liat maton alle. Ohisalon ja kaltaistensa kohdalla on paras että he joutuvat elämään tekojensa seurausten kanssa, kävi seuraavissa vaaleissa miten hyvänsä.

   Poista
  4. Hän on toimillaan aiheuttanut de facto joukkomurhan.Hän aktiivisesti sabotoi maanpetoksellisesti muun hallinnon karanteenitoimia ilveilyllään.Kuolemantuomio ei ole pelkästään oikein vaan ainoa mahdollinen tuomio maanpetokselliselle joukkomurhaajalle.Joko sen panee toteen seuraava hallinto tai sen tekee hänen murhaamiensa kansalaisten läheisten kuolemanpartio mutta raja on jo ylitetty.Hän teki sen itse.

   Poista
 7. Näille siis viherkommunistit Ohisalon johdolla haluavat antaa vapaan pääsyn maahamme:

  "Frontexin johtaja: Turkista Kreikkaan pyrkivistä suurin osa on elintasosiirtolaisia",
  https://www.kansalainen.fi/frontexin-johtaja-turkista-kreikkaan-pyrkivista-suurin-osa-on-elintasosiirtolaisia/

  Nykyistenkin työmarkkinakelvottomien/työhaluttomien kehitysmaalaisten vapaamatkustajien elättäminen Suomen anteliaalla sosiaaliturvalla maksaa maamme veronmaksajille yli kolme miljardia euroa vuodessa, monenlaisista muista haitoista kuten korkeasta rikollisuudesta puhumattakaan.

  Viherkommunisteja näköjään ei ollenkaan huoleta maailmanlaajuisen talouslaman uhka, joka koskee erityisesti p-aukiseksi velkaannutettua, viennistä riippuvaa pikkuruista Suomea - mutta viherkommunistithan tietävät, että rahaa saa automaatista ja sähköä tulee pistorasiasta eikä valtionvelkaa koskaan tarvitse maksaa takaisin!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 8. Mielestäni sekä perussuomalaisten että ns. vihervasemmistolaisten olisi nyt syytä keskeyttää maahanmuuttoasiasta jankkaaminen ja keskittyä siihen, miten koronakriisi saadaan hallintaan. Maahan ei enää oletettavasti tule merkittäviä määriä ihmisiä ja heidätkin oletettavasti laitetaan karanteeniin. Estääkö laki maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden sulkemisen pakolliseen karanteeniin myös nykytilanteessa? Koronaviruspandemia on jo Suomessa eikä sitä voi enää maahanmuuttoa vastustamalla pysäyttää. Arvelen, että tässä jatkuvasti päivittyvässä Mehiläinen Oy:n julkaisussa on parempaa tietoa pandemian etenemisestä Suomessa kuin THL:n sivuilla: https://share.geckoboard.com/dashboards/GFO7AU47LS4O4CJM/?fbclid=IwAR2b8Gw-cGtIxzZS3iBQwVwBR-c2vsgQ-Rr1yy2IlD2aciwuoJY8_Lns6Ew

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Suomesta haki kansainvälistä suojelua lähes 750 henkilöä kahden kuukauden aikana
   23.3.2020 18:15",
   https://www.kansalainen.fi/suomesta-haki-kansainvalista-suojelua-lahes-750-henkiloa-kahden-kuukauden-aikana/

   Vuositasolla se tarkoittaa 4500 henkeä lisää nauttimaan veronmaksajiemme kustantamaa anteliasta sosiaaliturvaa ainakin sen aikaa kunnes turvapaikkapäätös tehdään kunkin osalta.

   Myonteisiä turvapaikkapäätöksiä vastaavana aikana oli 439 eli vuositasolla 2 634.

   Tämä tarkoittaa sitä, että näkyvillä olevan maailmanlaajuisen talouslamankin kynnyksellä kaiken aikaa kasvatetetaan tätä jo nyt uudella KOROLLISELLA ULKOMAANVELALLA rahoitettavaa vuosittaista menoerää, kiitos Ohisalon:

   "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa",
   https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

   Runsaan 100 miljardin euron ULKOMAANVELKAAMME joudutaan muutenkin lähivuosina todennäköisesti kasvattamaan useita kymmeniä miljardeja euroja mm. suurtyöttömyyden takia, joten meille ei tarvita meidän oloissamme työmarkkinakelvottomia kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomia kamelikuskeja, lammaspaimenia ja vastaavia, joista osa on vielä työhaluttomiakin. Näitä mm. vastaanottokeskuksissa palvelemaan palkattuja suomalaisia tarvittaisiin kipeästi koronapandemian aiheuttamiin työtehtäviin.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. "Kuinka maahanmuutto pelastaa Suomen työllisyyden?",
   http://jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

   KENEN RAHOILLA?
   Suomalaisten veronmaksajien, ellet sitä itse älyä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Meillä ei olisi varaa nykyisiinkään vapaamatkustajiin ja vielä vähemmän uusiin.
  Tämä jo ENNEN korona-kriisiä:

  "Kuntatalouden kriisi jatkuu - kuntakenttä jakautui kahtia uudella tavalla
  Kuntatalous näyttää vuoden 2019 tilinpäätösarvioiden valossa edelleen synkältä. Kolme neljästä Manner-Suomen kunnasta, eli yhteensä 225 kuntaa teki vuonna 2019 negatiivisen tuloksen. Vuosikate heikkeni 13,4 prosenttia..."
  https://www.kuntaliitto.fi/tiedotteet/2020/kuntatalouden-kriisi-jatkuu-kuntakentta-jakautui-kahtia-uudella-tavalla
  *

  ""This Is The Biggest Thing Since 1776..." Doug Casey Explains How COVID-19 Will Spark The Greater Depression",
  https://www.zerohedge.com/personal-finance/biggest-thing-1776-doug-casey-explains-how-covid-19-will-spark-greater-depression

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Missä ovat Suomen Äijät?
  Onko nyt niin, että Ohisalo voi yksin päättää noinkin merkittävästä asiasta kuin maahanmuuton sallimisesta näinkin vaikeassa tilanteessa kun nyt on päällä?
  Voiko puolustusministeri tilata 164 kpl F-35 hävittäjiä kompensoimaan turvallisuuden järkkymistä sisäministerin toimien seurauksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1)
   Oppositiossa. Sieltä on hieman hankala vaikuttaa.
   2)
   Kyllä voi. Onhan hallitus todellisuudessa Vihreiden hallitus, vaikka siellä useampia puolueita istuukin.
   Vihreitä he silti kaikki ovat aatteiltaan, arvoiltaan ja asenteiltaan.
   3)
   Ei voi. Niin monelle hävittäjälle ei löydy maksajia. Humanitaarisella maailmanmatkailulla sen sijaan ei ole hintalappua.

   Poista
  2. 3) Suomi on rikas maa. Väittävät.

   Poista
  3. "3) Suomi on rikas maa. Väittävät."

   Niin rikas, että voi toimia maailman sosiaalitoimistona - ainakin Ohisalon johtamien viherkommunistien ja muiden suvakki-idioottien mielestä!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!