lauantai 7. maaliskuuta 2020

Kai Mykkänen asettui Halla-ahon kannalle

Onnistuneista parodioistaan tunnettu Keijo Kaarisade kertoi Twitterissä tavanneensa armeijasta viikonloppulomilla olevaa sukulaispoikaa. Tämä kertoi sopeutuneensa hyvin mutta valitteli ettei halua joutua rajalle kantamaan maahantulijoiden laukkuja.

Yksi Kaarisateelle vastanneista twiittaajista väitti kieltävänsä omaa poikaansa osallistumasta kantohommiin muuten kuin kovat piipussa ja oma rinkka/tst-reppu selässä. Tämä herätti mielessäni pari ajatusta.

Sotilaalla ei ole Suomen armeijassa oikeutta kieltäytyä käskystä. Tämä johtuu siitä, että sotatilanteessa joukon on maksimaalisen vaikutuksen saadakseen toimittava koordinoidusti ja tehokkaasti.

Asia on ilmaistu yleisessä palvelusohjesäännössä näin: "sotilas on sotilaskäskyasioissa esimiehensä alainen. Ennen kuin esimies antaa sotilaskäskyn, hänen on harkittava sen lainmukaisuus, soveltuvuus ja toteuttamiskelpoisuus. Varmistuakseen siitä, että käskynalainen on ymmärtänyt annetun käskyn oikein, esimies voi vaatia käskyn tai sen osan toistettavaksi. Hän on velvollinen valvomaan antamansa käskyn noudattamista ja vastuussa käskyn seurauksista."

Samasta syystä on suomalaisten ja muiden maiden rajavartioiden noudatettava esimiestensä käskyä. Tämä asia nousi esille, kun sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) totesi Suomen Kreikan rajavartiointiin osallistumisen kannalta oleelliseksi on sen, että "Frontex-operaatiossa osallistujat toimivat täysin lakien ja asetusten mukaisesti".

Asiasta esimerkin tarjosi niin ikään HS:n uutinen, jonka mukaan "Tanskan Frontex-joukot kieltäytyivät noudattamasta Kreikalta tullutta käskyä palauttaa pelastetut ihmiset takaisin merelle". Näin EU:n apujoukot ovat muuttuneet kreikkalaisten kannalta avustajan sijasta lisäongelmaksi.

Asiaa ei auta se, että Zagrebissa kokoontuneet EU:n ulkoministerit kertoivat perjantaina tuomitsevansa Turkin päätöksen avata rajansa Kreikkaan. Sen sijaan jonkinlaista helpotusta voisi tuoda se, että EU-maat päättäisivät lopultakin noudattaa kansalaistensa enemmistön tahtoa ja luoda sellaiset uudet pelisäännöt turvapaikkapolitiikalle, jotka toimisivat myös kansainvaelluksen tyyppisissä tilanteissa.

Edelle kirjoittamaani liittyi oleellisesti HS:n tekemä haastattelu, jossa entinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok) arveli Kreikan tilanteen EU:lle luoman ongelman ratkaisun löytyvän mahdollisesti siitä "että EU:ssa yhdessä tunnustetaan, että tällaisessa painostustilanteessa pitää voida keskeyttää turvapaikkahakemusten vastaanotto määräaikaisesti". Hän jatkoi oppositiojohtaja Jussi Halla-ahoa (ps) seuraten ehdotuksella EU:n ulkorajoille sijoitettavista ulkorajakeskuksista, joissa käsiteltäisiin kaikkien Eurooppaan pyrkivien turvapaikanhakijoiden hakemukset ja joissa heidät pidettäisiin koko hakemusten käsittelyn ajan.

On hienoa, että myös Kokoomuksessa ollaan hiljalleen heräämässä todellisuuteen maahanmuuttoasioiden suhteen. Näin ainakin retoriikan tasolla. Nähtäväksi kuitenkin jää, pitääkö tämä myös tositilanteessa, mikäli Suomen rajoille ilmaantuu joukoittain kehitysmaalaisia vaatimaan turvapaikkoja.

Mykkäsen uusi linjaus tulee testauksi myös siinä tapauksessa, että nykyinen Sanna Marinin (sd) hallitus kaatuu sisäministerinsä fanatismiin tai muihin syihin. Näin siksi, että ei siitä ole kuin muutama vuosi, kun Kokoomus kieltäytyi noudattamasta silloisen hallituksen ohjelmaan jo kirjattua järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, minkä perussuomalaisten uusi johto oli asettanut ainoaksi ehdoksi omalle hallituksessa jatkamiselleen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Fanatismia eduskunnassa
Kai Mykkänen ilmoittautui älyllisesti epärehelliseksi
Mykkänen järjestää joillekin irakilaisille passeja, mutta miksei kaikille?

28 kommenttia:

 1. Ikävä kyllä Orpon kannattama liberaalidemokraattinen
  unelmahöttömaahanmuuttopolitiikka on edelleen kokoomuksessa vallitsevana suuntana. Kauaksi on Kataisen, Stubbin ja Orpon johdolla tultu siitä Koti, Uskonto ja Isänmaa puolueesta, jolla oli vielä oma arvomailmakin.
  Luulisi Helsingin pormestaria huolestuttavan kun hallitsemattoman maahanmuuton ongelmat kasautuvat Helsinkiläisten veronmaksajien ja koululaisten vanhempien niskaan. Ehkä arvon pormestarilla on muita kiireitä kuin Helsinkiläisten asioiden ajaminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mykkäsen ulostulo on tervetullut, mutta vain siinä tapauksessa että se on vilpitön. Pidän kuitenkin mahdollisena, että häntä ovat jääneet kaivelemaan karut kokemukset sisäministerinä.

   Poista
  2. Pelkkää punateatteria.

   Poista
 2. Todellakin, kun seuraa sisäministerin epätoivoisia yrityksiä selventää itselleen ja muille mitä hän oikein yrittää sanoa ettei kaikki aina hurahtaisi kognitiivisen dissonanssin aukkoon, alkaa vähitellen ymmärtää mitä "tippaleipäaivoilla" tarkoitetaan. Se on sitä että kaikki ajatuslangat ovat vailla päätä ja häntää, eikä mikään ala mistään eikä pääty ollenkaan.

  No, tuskinpa hän on eksyksissä yksin. Eiköhän tuo epämääräisyys vallitse läpi koko eurooppalaisen hallinnon. Se on pohjimmiltaan itse asiasubstanssin epämääräisyyttä -- niin "asiantuntijoilta" kuin virkakoneistoilta saati sitten ihan vaan puheenpälpättäjinä pärjäileviltä poliitikoilta puuttuu ihan perustavanlaatuisen selvä käsitys siitä, miten vakava ja raaka kansainvaellus on tulevalla vuosisadalla odotettavissa. Nyt nähdään vasta alkusoittoa niille todellisille massoille jotka Lähi-idässä ja Afrikassa ovat räjähtämässä.

  Ei sisäministerin tippaleipäaivoisuus minua tässä eniten hätkähdytä. Käsittämättömintä on mielestäni se miten pihalla niin sanottu sivistyneistö tai älymystö tilanteesta on. Sielläkin eletään kliseisten yksilömielikuvien vallassa -- ollaan pelastamassa hätää kärsiviä yksilöitä. Sosiologian perusteet ovat totaalisesti hukassa, eikä massamittaisten ilmiöiden omalakisuutta tajuta.

  Kun yhteisövoimat saavat vallan, yksilöllinen äly mitätöityy. Siitä tulee juuri tuollainen käsitteellisesti sekavia selityksiä suoltava puolustautumisen apparaatti, jollaista sisäministeri nyt suustaan suoltaa. Vakavampi esimerkki vastaavanlaisesta kriittisen älyn rappiosta oli natsien Wannseen konferenssi, jossa natsi-Saksan ehkä hirvein ihmistuhontaa koskeva päätös tehtiin. Paitsi ettei sitä koskaan tehty, se syntyi ikään kuin totalitarismiin kuuluvan automotoriikan tuotteena -- ihan samoin kuin voi kuvitella nyt EU-maiden ministerien kokouksissa "päätösten" syntyvän. Kyllä siellä Euroopan tuhoaminen voi saada siunauksensa. Saa nähdä mihin laiva seilaa.

  VastaaPoista
 3. Sotilaalla ei ole oikeutta kieltäytyä käskystä, mutta ohjesäännön vastaiseen käskyyn vastattiin ainakin ennen ottamalla lepoasento, jos oikein olen ymmärtänyt. Sotilasvalassa sanotaan: "Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta." Jos siis sotilasta pyydetään kantamaan maahan änkeävien verohaittojen matkalaukkuja, voisikohan hän ottaa lepoasennon ja näin kieltäytyä rikkomasta sotilasvalaansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltäytyminen sallitaan vain silloin kun käsky rikkoo lakia. Käsky kantamaan kasseja ei riko sitä, joten tottelemisvelvoite on olemassa.

   Poista
  2. Sotilaan on vaikea käyttää oikeuttaan kieltäytyä lakia rikkovan käskyn noudattamisesta koska harvat sotilaat ovat oikeusoppineita.

   Poista
  3. Niinpä. Pitäisi tuntea esimerkiksi rajavalvontaa koskeva lainsäädäntö ja sitä koskevat kansainväliset sopimukset.

   Poista
 4. Piti oikein käydä lukemassa Kokoomuksen perissteohjelmaa. Onko niin että vain täysin epätoivoiset ja eksyksissä olevat jäsenet voivat kuvata puoluettään näin,,,"Kokoomuksen aate on laaja-alainen, ja sen piiriin mahtuu monia erilaisia arvojen painotuksia." Ennen armeijassa opetettiin, että tasajako ei ole taktiikkaa ja pitää olla painopiste,,,toisin kuin Kokoomuksella,,,näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se puna-aatekin mahdutetaan Kokoomukseen. Punakaartille ei riitä omat puolueet. Muutkin pitää saada näiden tyranni... eikun demokratian puolustajien viitoittamalle tielle.

   Poista
 5. UUdet pelisäännöt todellakin tarvitaan tähän turvapaikkasirkukseen, muuten Eurooppa kokee totaalisen tuhon. Nykyiset kansainväliset sopimukset on laadittu aivan erilaiseen tilanteeseen, eikä nykyisenlaiseen massamittaiseen elintasosiirtolaisuuteen, jota vielä saatetaan Erdoganin tapaan käyttää härskisti poliittiseen painostukseen. Asiaa pahentaa vielä Ohisalon tapaiset hölmöt idealistit, jotka kuvittelevat, että tulossa on naisia ja lapsia, kun suurin osa tulijoista on nuoria agressiivisia miehiä.

  VastaaPoista
 6. Ohisalo on hyvä esimerkki demokratian vaarallisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demokratiassa onneksi on yleensä äärellisen mittaiset vaalikaudet, joiden lopulla johtajat joutuvat mittauttamaan kannatuksensa ja väistymään suositumpien tieltä.

   Poista
  2. Olisikohan vaaleilla valittava määräaikainen diktaattori parempi vaihtoehto demokratialle? Ainakin enemmistön tahto voisi toteutua paremmin.

   Poista
 7. Turvapaikkahakemusten käsitteleminen Mykkäsen nk. ulkorajakeskuksissa (Pekkarisen "hotshopeissa") ei riitä varsinaisen ongelman ratkaisuun. Se ei riitä siksi, koska nykykriteerien mukaan turvapaikkaan oikeutettuja on maailmassa liikaa. Esim. Ranska myöntää turvapaikan lähes jokaiselle Afganistanista tulleelle. Kriteerejä pitäisi tiukentaa radikaalisti, jotta käsittelykeskuksista ei tulisi liian vetovoimaisia ja jotta Eurooppaan ei tulisi liikaa taakkaa jaettavaksi. Paras ratkaisu onkin hädänalaisten järjestelmällinen toimittaminen YK:n pakolaisleireille, joilta jokainen maa voi ottaa kiintiöpakolaisia haluamallaan tavallaan ja haluamassaan määrin.

  -- Aika ajatella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyllä rikastuneet arabimaat pitäisi olla ensisijainen pakolaisten sijoituspaikka, niin ei tulisi Eurooppaan kulttuurellista yhteentörmäystä. Sopisikohan tämä valkoisia kansallisvaltioita vihaaville siionisteille ja kulttuurimarksisteille?

   Poista
  2. Kysymys Anonyymille (7.3 klo.11.23) Miten sie onnistuitkin tuomaan 'sionistit' kulttuurimarksisten rinnalle? Mitä ongelmia nämä 'sionistit' ovat aiheuttaneet Suomelle? Kaikki me tiedämme kaiken sen tuhon mitä Marxsilaiset ovat saaneet aikaan koko Planeetalla!

   Poista
 8. Hyvä että heräillään, mutta öljyprinsessa on edelleen sisäministerinä.

  Valtsu

  VastaaPoista
 9. Niin, Oxfordin professorin Paul Collierin arvion mukaan pakolaisten auttaminen on 135 kustannustehokkaampaa siellä kotitanhuvilla. Että mitähän jos lopetettaisiin muutaman promillen rahtaaminen Eurooppaan kokonaan - sillä kun ei ole ongelmaratkaisun kanssa mitään tekemistä.

  Valtsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tulisi tehdä jos haluttaisiin toimia rationaalisesti.

   Poista
  2. Collierin periaate olisi tehokas myös sikäli, että sitä noudattaen hädänalaisten määrä romahtaisi, kun joukosta karsiutuisivat ilmaista elämää etsivät iphone-miehet. Tosin he pyrkisivät jatkossakin Suomen kaltaisiin hölmölöihin.

   Poista
 10. Koko "turvapaikkakeskustelun" pohja on hataralla pohjalla, etenkin jos vedotaan "vastuuseen". Kylmä tosiasia (Karin Creutzia lainaten "mauton" seikka) kun on se, että nykyinen pakoloisuus/kansainvaellus on 100 % noitten kansainvaeltajien itsensä aiheuttamaa. Asia on aivan sama kuin se, että aamuna eräänä herra ja rouva X päättävät polttaa talonsa, koska haluavat nähdä tulipalon. Sen jälkeen pariskunta vaatisi yhteiskuntaa rakentamaan heille uuden talon, koska "avatkaa sydämenne".

  Käsittämätöntä on se, miten miten kehitysmaakulttuurien edustajilta ei vaadita mitään vastuuta itseltään. Juuri he itse ovat omalla toiminnallaan aiheuttaneet kurjuutensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma ei varsinaisesti kai johdu turvapaikkaa hakevasta yksilöstä, vaan hänen kulttuuristaan, jonka valuviat ehkäisevät elämisen arvoisen yhteiskunnan syntymistä.

   Poista
  2. Niinpä. Tuo lähtökohtainen mielikuva, ihmiskuva, on romantisoitu ja ihan sadunomainen. Se esittää "suojelua" tarvitsevan "kansanryhmän" kaikin tavoin ihannoitua, moraalisesti moitteetonta ja viattomaksi uhriksi joutunutta Yksilöä isolla yyllä.

   Tämän yliromantisoinnin kyseenalaistamisella on nimi: se on Rasismia isolla raa'alla ärrällä.

   Poista
 11. Onko kuitenkin niin, että demokratia ei ole vientitavaraa ja meidän länsimaalaisten on vain hyväksyttävä se. Ja teollistuneen ja kehittyneen valtion rakentamiseen on mennyt kaikkialla 2-3 sukupolvea. Jos kulttuurisista eroista johtuen kansakunta ei kykene pitkäjänteiseen oman hyvinvointinsa rakentamiseen niin miksi meidän pitää "hakata päätämme seinään ja kylvää euroja sinne"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikan auttaminen viemällä sinne länsimaista tietotaitoa ja tuputtamalla demokratiaa on tuottanut merkittävimpänä tuloksenaan hallitsemattoman väestönkasvun, joka kiihtyy edelleen. Eurooppa joutuu nyt tuon väestönkasvun paisuntasäiliöksi. Vasta länsimaiden raunioituessa ja tietotaito- sekä talousavun edellytysten loppuessa voi väestön määrä hakeutua tasapainoon.

   Voi siis olla, että öljyprinsessa Ohisalon kaltaiset naiset ratkaisevat pitemmän päälle luonnon ylikuormitusongelman poistamalla väestönkasvumoottorin polttoaineen. Elimistö sairastuu, jos vastustuskyky on heikentynyt tai se ei toimi ollenkaan jotain taudinaiheuttajaa vastaan. Myös kulttuurin vastustuskyvyn heikentyminen tai sen puute voi tuhota kulttuurin. Siinä eivät vastareaktiona "Turvallinen Oulu"-tapaiset Seta-projektit auta yhtään mitään.

   Poista
 12. Sisäministeri Ohisalo on asemoinut itsensä vastustamaan Kreikan, EU:n, Suomen presidentin ja pääministerin kantaa Kreikan torjuessa muslimi-invaasioita Turkin rajalla. Huom! Turkin rajalla.

  VastaaPoista
 13. Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni. Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen ... Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!