keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Kommunistiprofessori rinnasti Mannerheimin ja alastomat naiset

Tunnettu maahanmuuttofanaatikko ja Oulun yliopiston kommunistiprofessori Vesa Puuronen on pyytänyt opiskelijajärjestöä poistamaan selfiekuviin innoittaneen presidentti ja marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin valokuvan seinältään. Näin siitä huolimatta, että sensuroinnin kohde on taannoisen äänestyksen mukaan kaikkien aikojen "suurin suomalainen".

Suurimman suomalaisen tittelin entinen presidenttimme on epäilemättä saanut ansioistaan kommunistisen kapinaliikkeen kukistajana ja samalta ideologialta ponnistaneen suurvallan sotilaallisten aggressioiden torjumisesta. Nämä selittänevät Puurosen päätöstä enemmän kuin hänen julkituomansa seikat.

Hän nimittäin perusteli kuvan poistamista Mannerheimin epäonnistumisella sisällissodan jälkeisten kostotoimien ehkäisemisessä sekä venäläisten erilaisuuden toteamisella aikakaudelle tyypillisellä ilmaisulla. Hänen mukaansa ne tekevät Mannerheimista hyvin ristiriitaisen henkilön, jonka kuvaa ei siksi olisi soveliasta pitää esillä.

Tämä on varsin mielenkiintoista henkilöltä, jonka oma ideologia pohjautuu edelleenkin ihmiskunnan suurimpien murhamiesten, kuten Vladimir Leninin, Josef Stalinin, Mao Zedongin ja Pol Potiin viitoittamaan aatemaailmaan, jota sivumennen sanoen hänen sensuurikäskynsä mainiosti kuvastaa. Avoimeksi jää, olisiko hän pyytänyt poistamaan myös näiden oman aatteensa "suurmiesten" kuvat opiskelijajärjestön seinältä, mikäli joku olisi ollut tarpeeksi arvostelukyvytön sellaisia sinne ripustamaan.

Näin tietekoneen näppäimistön takaa tulkiten luontevalta tuntuvien sensuroitavien  eli omien aateveljiensä kuvien sijaan Puuronen otti Iltalehden jutun perusteella mahdollisten sensuuritoimiensa esimerkiksi alastomien naisten kuvat ja Ylen mukaan hakaristiliput. Nämä vertailukohdat ovat tässä yhteydessä vähän outoja, mutta jälkimmäisen osalta oivaltava toimittaja olisi kuitenkin kysynyt, miten mainio kommunistikollegani suhtautuisi punalippuihin joko sirpillä ja vasaralla varustettuina tai ilman niitä.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaikka Mannerheim inhosi kommunisteja yhtä syvästi kuin natsejakin - eivätkä jälkimmäisen aatteen aiheuttamat ihmisten kärsimykset jääneet ainakaan jälkeen ensimmäisistä. Puoluevalintojensa perusteella ne eivät kuitenkaan Vesa Puurosen mielestä tee hänen omasta aatteestaan ristiriitaista, vaan nyt tulleen tapauksen perusteella pikemminkin esimerkillisen pohjan yhteiskuntamme rakentamiselle.

Siksi olisikin mainiota, mikäli oululainen opiskelijajärjestö ottaisi ja ripustaisi seinälleen Leninin, Stalinin, Maon - tai vaikkapa Otto Wille Kuusisen - kuvan ja tekisi mediaperformanssin siihen liittyvistä selfieistä. Ja jäisi odottamaan professorin sensurointipyyntöä tai sen puuttumista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vasemmistoliiton synkät juuret elävät ja voivat hyvin
Poliittinen korrektius tuhoaa kansakunnan tietoisuuden
Vesa Puuronen puhuu viisaita

16 kommenttia:

  1. "Anna pirulle pikkusormi" sananlasku voidaankin muuttaa näin maallistuneena aikana "anna kommunistille hallituspaikka"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuota noin, tällä ookkonää proffalla on menny aika lailla pahasti puuroset ja velliset sekasi. Tuohon opiskelijajärjestön protestoimattomuuteen Yrjö tuolla omassa blogissaankin jo viittasi, eli ei parane huudella kun arvosanat ja kurssin läpäisy riippuu liiaksi puurosista...Ja vellistä niiden seassa.
      Huru-ukko

      Poista
  2. Aika munaton kilta on tuolla luokanopettajaopiskelijajärjestöllä!

    Heti lähti kuva vasta-argutoimatta kiltahuoneen seinältä, kun kommunistiprofessori lähetti henkilökohtaiseen agendaan perustuvan paimenkirjeen virkatyökseeen.

    Enpä ihmettele yhtään nopeaa poistoa, kun näkee mitä viher-puna-suvakki-sateenkaarikasvatuspropagandisteja nuo nykyiset valmistuneet kansankynttilät eli kansa...eikun ala/yläkoulun opettajatytöt ovat.

    heppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinkas sattuikaan:

      "Oulun Luokanopettajaopiskelijoiden puheenjohtaja Sara Hagelberg kertoo...* *...viesti lähetettiin kaikille tiedekunnan opiskelijoille, meille ei annettu aikaa reagoida tai käsitellä asiaa asianomaisten kesken, Hagelberg ihmettelee."

      https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006316053.html

      heppa

      Poista
  3. Neuvosto-Suomen kaipuu...

    VastaaPoista
  4. Jospa me hyväntahtoiset epäpoliittiset ihmiset tulkitsisimme sosiologi Puurosen Mannerheim-tuhoamistarpeet parhain päin ja lähestyisimme asiaa hänen oman tiedonalansa markkinointina. Sosiologiahan ei ole mikään höpötiede, vaan jo yhden perustajansa, Emile Durkheimin, ajattelua mukaillen kertoo juurikin sentapaisista asioista kuin uskontoelämän alkeismuodoista, jollaisia myös nämä tunnustukselliset ideologiat kaikessa puhuttelevuudessaan ja merkillisenkin käyttäytymisen legitimoijina ovat.

    Sosiologian avainkäsite on myös "kulttuuri", jonka evoluutio alkoi siitä että ihmisen alkulaumat pysähtyivät paikoilleen ja aloittivat viljelyn. Se organisoi toiminnan uudelleen, synnytti työnjaon ja sosiaaliset roolit, ja niin institutionalisoitunut yhteisö alkoi varastoida uudenlaatuista tietoa, joka sitten muutti ihmisen poliittiseksi eläimeksi joka "rakentaa kaupunkeja".

    Reviiri siirtyi sieltä jostakin lopulta yliopiston tiloihin, ja kukapa poliittinen eläin hyväksyisi omistamakseen kokemassaan reviiritilassa jotain mikä leimaavalla vaikutuksellaan tekee tilan, hmmm, epäturvalliseksi? Eikö tällä tuhoamistarpeiselta näyttävällä operaatiolla muka siis ole aivan sosiologian mukainen selitys?

    VastaaPoista
  5. No joko kohta yle esittää ohjelmistossaan kuinka mannerheim oli musta afrikkalainen. Kommunistiproffan esijuonnolla.

    VastaaPoista
  6. Kommunismi on ollut suurempi murhaaja kuin natsismi. Eikö olisi siis syytä suhtautua siihen samoin.
    Ei ole kauan siitä, kun suurelle murhamiehelle Leninille oltiin hankkimassa patsasta Helsinkiin. Mukana oli mm. suuri joukko ns. julkkiksia.

    VastaaPoista
  7. Pitää kyllä ihmetellä historianopetuksen tasoa Suomen koululaitoksessa, kun tuollaisen älykääpiön "taustoitukset" menevät näin sukkana läpi.

    VastaaPoista
  8. Samppa Granlundin twitterissä mielenkiintoinen twiitti Puuroseen liittyen.

    VastaaPoista
  9. Taistolainen Puuronen on ikäihmisenäkin Terijoen hallituksen kannalla. Ei vaan heti löytänyt mistään O W Kuusisen kuvaa marskin tilalle.

    Kukin juhlii tavallaan talvisodan muistoa.

    VastaaPoista
  10. Itse en ihan ymmärrä tällaisia kohuja. Miksi Mannerheimin kuva on pitänyt poistaa? Mikä synnyttää tällaisen ilmiön, että Mannerheimin kuva talon seinällä edustaa jotain suurempaa merkitystä kuin kuvaa menneestä presidentistä? Mikä saa aikaan tällaista (mielestäni ihmeellistä) tulkintaa? Suomessa ei mielestäni kuitenkaan esiinny varsinaista henkilöpalvontaa.

    Joitakin vuosia sitten K-kauppa yritti lanseerata (mielestäni tämä oli hyvä ajatus), että K-kirjainten määrä kertoo kaupan varustelutason. Yksi K-oli pieni peruskauppa ja neljä K-kirjainta oli Citymarket. Kolmen K:n kohdalla tuli ongelmaksi Ku Klux Klan. Joku keksi vääntää, että K-kauppa ottaa tällä tavoin kantaa kyseisen poliittisen liikkeen toimintaan. Samoin tämä swastika eli hakaristi. Ymmärrän kyllä, että se liittyy vahvasti natseihin, mutta omassa mielessäni swastika on edelleen ikivanha hyvän onnen symboli, jota käytettiin 30-40 -luvuilla kyseenalaisen asian ajamiseen. Miksi kaikki asiat pitää vääntää ja kääntää johonkin ideologi-aan? Mikseivät asiat voi olla niitä mitä ne ovat? Mikä saa ihmisissä aikaan tämän (virheellisen?) merkityksen liittämisen asioihin, joita ne eivät todennäköisesti kuitenkaan edusta. Nykyisin tämä vielä ilmenee siten, että jos et ole samaa mieltä kuin asian esittäjä, olet häntä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme K:ta esiintyi yhteen aikaan ainakin Helsingin Kaisaniemenkadulla erään K-ryhmän kenkäkaupan valomainoksissa, joissa luki: Kengät sanoo KKK (missä nuo kolme K:ta oli tietysti ympäröity pienillä neliöillä, kuten K-kauppojen kylteissä yleensäkin.)
      Siinä oli samalla tietysti viittaus vanhaan lastenlauluun "Piiri pieni pyörii". Siinä laulussahan "sormet sanoo soo soo soo, kengän kannat koo koo koo."
      Miten on: saako sitä laulua yhä laulaa esimerkiksi päiväkodeissa? Vai onko sekin jo kielletty tai ainakin vaadittu kiellettäväksi, jotta ei syntyisi mielleyhtymää Ku Klux Klaniin? Päiväkoti-ikäiset lapset tuskin ovat tuosta järjestöstä koskaan kuulleetkaan, mutta niiden henkilökunnalle, tai joidenkuiden lasten vanhemmillekin, mielleyhtymä saattaa olla kiusallinen. Ja kuka tuon laulun aikoinaan kirjoittikin, hänellä tuskin oli tuo järjestö mielessään.

      Poista
  11. Mulla on jääkaapin ovessa mangneetilla kiinni pikkuruinen kuva marskista. En ole fani, mutta kättä lippaan veteraaneille, myös marskille.

    VastaaPoista
  12. paras olisi jos korvaisivat marskin pärstän tolla puurosen pärställä. Tossa oisi ainesta kunnon meemiiin mikä eläisi pitkän aikaan, tyyliin jukka korpela ja et vaan osaa
    https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=etvaanosaa

    VastaaPoista
  13. O.W. Kuusisen kuvia pitäisi kivipainaa ja kehystää sadoittain lisää
    Paikkoja niille löytyy kyllä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!