lauantai 2. marraskuuta 2019

Raha ratkaisee myös ihmisoikeusjärjestöjen toiminnassa

Kreikassa on säädetty turvapaikkahakemusten käsittelyn ja kielteisen päätöksen saaneiden ihmisten karkottamista nopeuttava laki. Maan pääministerin mukaan "tämä laki lähettää selvän viestin: jo riittää niiden kanssa, jotka yrittävät tulla maahamme ja jäädä tänne, vaikka he tietävät, ettei heillä ole oikeutta turvapaikkaan".

Taustalla on nopeasti kiihtynyt Turkista kreikkalaisten saaristoon suuntautuva kansainvaellus, joka uhkaa jälleen kerran panna koko maan sekaisin. On siis syytä toivoa, että uusi laki johtaa toivottuihin seurauksiin ja parempaa elintasoa hakevien ihmisten virta loppuu - sillä mistäpä muusta on kyse silloin, kun tulijoita virtaa yhdestä turvallisesta maasta (Turkki) toiseen (Kreikka).

Vähemmän yllättävästi edelle linkittämässäni uutisessa kerrottiin myös erilaisten ns. ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen pyrkivän sotkeutumaan Kreikan asioihin julistamalla, että laki heikentäisi pakolaisille kuuluvaa kansainvälistä suojaa. Näin siis siitä huolimatta, ettei Turkista ole tulossa pakolaisia - ei ainakaan muita kuin mahdollisia Turkin kurdeja, joita toki kohdellaan kotimaassaan kurjasti.

Jos ihmisoikeus- ja avustusjärjestöt olisivat oikeasti huolissaan pakolaisten asemasta, suuntaisivat ne sanomansa kansainvaellusten lähtömaihin kertoen, ettei nyt kannata lähteä liikkeelle. Näin ihmiset eivät hakeutuisi ongelmiin, vaan pysyisivät kotonaan.

Valitettavasti ne eivät tätä tee, vaan pyrkivät syyllistämään asiasta meitä eurooppalaisia. Syitä voi itse kukin pohtia. Itse ole varma siitä, että järjestöjen perimmäisenä motiivina on niissä toimivien henkilöiden henkilökohtainen tulonmuodostus.

Vanha, alkujaan ilmeisesti amerikkalaisen juristin suusta lähtenyt, sanontahan kuuluu, että jos haluat etsiä jollekin ilmiölle syytä, selvitä kuka siitä hyötyy eli follow the money. Tätä ei muuta miksikään se, että järjestöt yleensä sanovat olevansa voittoa tuottamattomia, mitä en sinänsä epäile.

Sen sijaan on selvää, etteivät niissä päätoimisesti työtä tekevät ihmiset elä pelkällä pyhällä hengellä, vaan nostavat järjestöiltään palkkaa ja muita etuja. Internet on tästä asiasta pullollaan tietoa (esimerkki).

Mikäli järjestöt siis pyrkisivät hillitsemään ihmisvirtoja, muuttuisivat ne samalla tarpeettomiksi ja niissä toimivat ihmiset jäisivät leivättä ja sirkushuveitta. Siksi jokaiselle ihmisoikeus- ja avustusjärjestössä päätoimisesti puuhastelevalle on äärimmäisen tärkeää, että maailmassa on hädänalaisia ja kaltoin kohdeltuja - tai ainakin sellaisia, joista näin voidaan sanoa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
YK, Lesboksen pormestari ja Oxfam EU:ta vastaan
Moraalittomat ja edesvastuuttomat avustusjärjestöt jälleen otsikoissa
EU:n Afrikanpolitiikka uusille urille - kehitysapurälssi kauhistui

8 kommenttia:

 1. Tuo avustusjärjestöjen työntekijöiden motiivi, eli oman työpaikkansa turvaaminen, on todella kallista työvoima- ja yhteiskuntapolitiikkaa. Vähän sama asia, jos poltettaisiin vaikka koulu tai auto toisensa jälkeen, jotta palokunnilla riittäisi töitä. Hetkinen, näinhän Ruotsissa tapahtuukin kaiken muun lisäksi!

  Yksi avustusjärjestön "asiakas" maksaa veronmaksajille ja heidän lapsilleen luokkaa miljoona euroa. Olisi parempi, että yhteiskunta maksaisi avustajille vastaavan toimeentulon toimettomana olemisesta. Se olisi pieni hinta yhteiskuntarauhasta ja raha jäisi sentään pääosin omaan maahan. Samalla moni muu saisi säilyttää työpaikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olisi "asiakkaita", ei olisi raiskauksia niin paljoa eikä pommiräjähdyksia eikä päähän ammuntaa, ei Turun torin puukotusta jne ...

   Poista
 2. Hyvien palkkaetujen bonuksena ovat myös ulkomaanmatkat, joilla voi solmia lyhyt- ja pitkäaikaisia suhteita ilman maineen menetystä.

  VastaaPoista
 3. Tästä saamme kiittää ennenkaikkea KANSATTOMAN-ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen aikaisempaa sisäministeriä P.Orpoa sekä Kepun J.Sipilää ja tietyssä määrin noita "ihmisoikeus"-järjestöjä:

  "Hallitus varautuu satojen suomalaisten kuolemaan terrori-iskussa | Kolumni",
  https://mvlehti.net/2019/11/01/hallitus-varautuu-satojen-suomalaisten-kuolemaan-terrori-iskussa-kolumni/

  Orpohan otti avosylin vastaan kolmisenkymmentä tuhatta kehitysmaalaista, 80-prosenttisesti nuoria miehiä syksyllä 2015, vaikka olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne kaikki turvalliseen maahan Ruotsiin. Osa oli tullut varmastikin Sipilän luvattua asuntonsa "pakolaisten" käyttöön - kännyköiden välityksellä tieto oli kantautunut reaaliaikaisesti mm. Lähi-Itään ja Afrikkaan. Orpolle sisälsi tulijan lausuma taikasana "asylum" kaiken tarvittavan tiedon tästä.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyhallitus aikoo siis hoitaa oiretta puuttumatta sairauden perussyyhyn.
   Tuo sairauden perussyy on varmasti hallituksella erittäin hyvin tiedossa ja ainakin sairauden paheneminen olisi yksinkertaisella tavalla estettävissä. Käytännössä se ei edes maksaisi mitään, vaan päinvastoin tulevaisuudessa säästäisi huimat summat suomalaisten veronmaksajien selvää rahaa.

   ”Pauli Vahtera: Maahanmuutto maksaa Suomelle 3,2 miljardia euroa vuodessa – ”Viimeinen hätähuutoni suomalaisille päättäjille””,
   https://www.iltalehti.fi/talous/a/200a4e99-a71a-4b7a-a6de-6369cca9e348

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Tällaiseenko Suomenkin petturipoliitikot pyrkivät:

  "Sisällissotaa Ruotsissa: Lukuisia pommi-iskuja Ruotsissa vain vuorokaudessa
  Vakavat pommi-iskut ja ammuskelutilanteet seuraavat toisiaan Ruotsissa, jossa tilanne vaikuttaa sisällissodalta. Kooste äskettäin tapahtuneista iskuista..."
  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/11/02/sisallissotaa-ruotsissa-lukuisia-pommi-iskuja-ruotsissa-vain-vuorokaudessa/

  "Explosioner och bombdåd träning för ISIS-armén för inbördeskrig?
  WTV var först med att varna att det har insmugglats till Sverige en hemlig ISIS-armé under den stora migrationstsunamin. Eftersom de etablerade partierna inklusive SD inte har krävt en återvandringspolitik, begreppet myntades först av AfS, så är de flesta ISIS-terroristerna kvar i Sverige och nya har kommit efter att Putin lyckades krossa det vidriga kalifatet i Syrien och ytterligare terrorister är på väg efter att Trump och Erdogan nu befriade många i norra Syrien från de kurdiska fängelserna.

  De hänger nu sysslolösa runt i Sverige och de senaste extremt talrika och ganska meningslösa bomdåd får en mening när de klassas som övningar, träning för de svenska ISIS-soldaterna..."
  Koko artikkeli: http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2369.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Politiikka on näytelmä, jonka käsikirjoitusten laatijat ja näyttelijät valitaan neljän vuoden välein. Aivan kuten Hollywoodin elokuvien tähdet, näyttelijät toimivat käsikirjoitusten mukaan, koska: Hei, he tienaavat sillä. Ja paljon. Ja heitä palvotaan tai vihataan, kumpaa vain, pääasia on, että nimi on näkyvissä.

  Tähtösiä usein pidetään tyhminä. Esim. James Woods omaa äo:n 184 (kaiken lisäksi hän on konservatiivi!)
  https://moodspike.com/brilliant-celebs/

  Vapaa-aikoinaan sekä poliitikot että elokuvatähtöset puheissaan kertovat parantavansa maailmaa. Ja hyvin näyttää menevän...

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!