lauantai 30. marraskuuta 2019

Kansanmurhan välttäminen vaati sankareita

Tasan 80 vuotta sitten yli 180 miljoonan asukkaan valtio, joka oli omaksunut aatepohjakseen ekspansiivisen sosialistisen ideologian, hyökkäsi 3,7 miljoonan asukkaan luoteisen naapurinsa kimppuun sotaa julistamatta ja siviilejä pommittaen. Tiedon naapurin aggressiosta ilmoitti maamme sotalaitoksen päämajaan eversti Antero Svensson pyytämällä puhelimeen sotamarsalkka Mannerheimia tai operatiivisen osaston päällikköä everstiluutnantti Valo Nihtilää.

Korkeita sotilasjohtajia ei kuitenkaan saatu kiinni, joten Svensson antoi tiedon välitettäväksi päivystäjänä toimineelle reservin vänrikille Torsti Juhavaaralle. Siitä alkoi tapahtumaketju, joka sai koko maailman ihailemaan suomalaisia ja joka ehkä enemmän kuin mikään muu yksittäinen asia vielä tänäkin päivänä yhdistää meitä kansakuntana.

Alkusävelet aggressiivista ideologiaa tunnustavan suurvallan hyökkäykselle oli annettu Neuvostoliiton Vjatseslav Molotovin ja Saksan Joachim von Ribbentropin tekemässä sopimuksessa, jossa kommunistivalta sai vapaat kädet Suomen suhteen. Sekä muutamia päiviä aiemmin Mainilassa, jossa kommunistit lavastivat hyökkäyksen itseään vastaan.

Sodan aikana Suomi onnistui säilyttämään itsenäisyytensä ja yhteiskuntajärjestyksenä. Se vaati ylivoimaista vihollista vastaan tekoja, joiden tekijät nousivat kansallisiksi sankareiksi.

Siis sellaisia kuin esimerkiksi vähäisin joukoin kaksi vihollisen divisioonaa Suomussalmella tuhonnut jääkärikenraaliluutnantti Hjalmar Siilasvuo, satoja venäläissotilaita ampunut ja siten maailman kaikkien aikojen menestynein tarkka-ampuja Simo Häyhä, kuusi venäläistä pommikonetta viidessä minuutissa alas ampunut eli edelleen voimassa olevan "hävittäjälentäjien viiden minuutin ennätyksen" tehnyt Jorma Sarvanto sekä suurimpana kaikista epätoivoisista voimasuhteista huolimatta menestyksellisesti sotatoimia johtanut marsalkka Mannerheim.

Sodan panoksena oli - ei enempää eikä vähempää - kuin suomalaisten kansanmurha tai sen välttäminen, kuten historiantutkija Teemu Keskisarja on todennut. Kiitos 80 vuotta sitten rintamalle joutuneiden sankareiden - siis edellä mainittujen lisäksi kaikkien niiden yli 300 000 suomalaisen sotilaan - ja heidän toimintansa mahdollistaneiden kotirintaman naisten ja lasten sekä omien joukkojemme kanssa sotatoimiin osallistuneiden ulkomaalaisten vapaaehtoisten ansiosta meillä säilyi itsenäinen Suomen kansa ja sen elämäntapa.

Ilman tuota sankaruutta ei meillä tänä päivänä olisi punaista professoria, joka määräisi opiskelijoitaan poistaman Mannerheimin kuvan seinältä. Eikä meillä olisi myöskään sellaista elintasoa, joka mahdollistaisi nykyisen hyvinvointivaltion ja houkuttelisi samalla kehitysmaista ihmisiä hakemaan maastamme korkeampaa elintasoa.

Mutta ehkä meillä naapurimaan kommunismin kukistuttua olisi kuitenkin uusi itsenäisyys ja sen myötä terve kansallistunne ja usko tulevaisuuteen, kuten eteläisillä naapureillamme, jotka yli 80 vuotta sitten antautuivat vastarintaa tekemättä kommunistisen suurvallan ylivoiman edessä. Tai ainakin hallitus, jossa eivät olisi mukana 1930-luvun aggressiivisen sosialismin aatteelliset jälkeläiset.

Näillä sanoilla toivotan arvoisille lukijoilleni hyvää talvisodan alkamisen 80-vuotismuistopäivää.

Aiempia ajatuksia samastaa aihepiiristä:
Donald Trumpista ja mediavallasta
Me ollaan sankareita kaikki
On hienoa olla suomalainen!

5 kommenttia:

 1. Talvisdan ihmeeseen vaikutti ainaki kaksi asiaa hyvinki paljon, yksi Stalin oli vanoharhaisuuksissaaan tapattanut tai vanginnut suurimman osan pätevistä upseeeista 30-luvun loppupuolella, toinen oli että Suomessa oli alettu tehdä sosiaalisia uudistuksia, työväestöllä ja talonpojilla oli jotaki minkä vuoksi taistella, luin jostain artikkelin siitä kuinka punaarmeijalla oli jo ainaki yksi täysin motorisoitu panssaridivisioona, mutta ei ollut viellä porukka joka ois osannut käytttää niitä ..
  Myös Suomella oli moukantuuria Talvisodassa, ilmeisesti Britit oli uhanneet pommittaa Bakun öljykenttiä tms, kevättalvella 1940, jolloin Stalin oli suostunut aselepoon, ei ollut tienyt että Suomalaiset oli melkosen lopussa sillon ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stalinin toimittamat puhdistukset tosiaan heikensivät puna-armeijaa aivan oleellisesti, mikä epäilemättä auttoi suomalaisia. Ja vieläkin tärkeämpää oli sisällissotamme jälkeinen kansakunnan yhdistämispolitiikka - meille olisi epäilemättä käynyt huonosti, mikäli myös Suomessa olisi 1930-luvulla päässyt valtaan äärioikeisto.

   Tuosta Brittien Bakun pommittamis-uhkauksesta en sen sijaan muista aiemmin kuulleeni, mutta google-haku paljasti myös sen todeksi. Lisäksi Ranskasta oli sodan viimeisinä päivinä lähdössä myös sotilaallista apua, mutta ilmoitus sen lähdöstä saapui Suomeen vasta sodan päättymisen jälkeen. Mikäli ranskalaisten päätös oli Stalinin tiedossa, saattoi sekin auttaa hänen päätöksentekoaan.

   Poista
 2. Tässä yhteydessä sopinee mm. mainita saksalais-ruotsalaisen oikeustiet.toht. Henning Witten kirjoittama esittely aikoinaan Neuvosto-Virosta pakenemaan joutuneesta "väärinajattelija" Jüri Linasta ja yhdestä tämän kirjoista:

  "Jüri Linas Under Skorpionens Tecken Sveriges viktigaste historiebok",
  http://whitetv.se/en/historiefoerfalskning/33-historiefoerfalskning/738-jueri-linas-under-skorpionens-tecken-sveriges-viktigaste-historiebok.html
  Vähintään yhtä suurella syyllä voisi puhua Suomen tärkeimmästä historin oppikirjasta.

  Seuraavassa on linkit ensin kahteen n. 10 minuutin katkelmaan Juri Linan elokuvasta "In The Shadow of Hermes: Secrets of Communism", joka on kahden tunnin mittainen. Siinä on selostus erittäin selvällä ruotsinkielellä ja englannininkielinen tekstitys. Elokuva pohjautuu Linan samannimiseen kirjaan, joka puolestaan tiukasti pohjautuu dokumentteihin.

  Ensimmäisillä minuuteilla kuvataan brutaalia neuvostokommunismiä. Vajaan vajaan kahden ja puolen minuutin kohdalta alkaen loppuihin n. seitsemään ja puoleen minuuttiin on laitettuna varsinaista faktaa. Siinä mm. tuodaan esille kuinka USA aikoinaan tuki mm. kommunisti-Kiinan syntyä, vapaamuurariuden ja kommunismin kiinteä yhteys, kommunistien suorittamat raa'at massamurhat ja tapettujen "väärinajattelijoiden" rituaalinomainen ihmislihan syönti Maon Kiinassa, vapaamuurarien ja EU:n yhteys:
  https://www.youtube.com/watch?v=gF_pgR8gKRo

  Seuraavassa 10 minuutin katkelmassa on alussa n. 2 minuuttia kuvausta saksalaisten keskitysleiriltä, jota joku voisi väittää "natsipropagandaksi", vaikka se ei ole sellaiseksi tarkoitettu, vaan vertailukohteeksi neuvostokommunistien ylläpitämille brutaalisti hallituille keskitysleireille. Loput 8 minuuttia ovat taas huomattavasti faktapitoisemmat (faktapitoisuus ei tarkoita, että sanoin selostamaton osa olisi dokumentoituihin tosiasioihin pohjautumatonta):
  https://www.youtube.com/watch?v=FAL2Zi8V8Wo

  Elokuva on kokonaisuudessaan vapaasti katsottavissa seuraavasta:

  "In The Shadow of Hermes: Secrets of Communism",
  https://www.youtube.com/watch?v=FEBuEW2b_5U

  Linan kirja "Architects of Deception: The Concealed History of Freemansory" eli "Petoksen arkkitehdit: vapaamuurariuden salattu historia" on pdf-muodossa vapaasti ladattavissa seruraavasta: https://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/architects-deception.pdf

  Linan koko tuotanto on esiteltynä englanniksi, ruotsiksi ja viroksi hänen kotisivullaan https://jyrilina.com

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 3. Suraavassa olisi hyvin tärkeää historiatietoa Viron osalta niille viher- ja muille kommunisti-luupäille, jotka maamme kansanmurhalta pelastaneita sotaveteraaneja halveksien hokevat "Mitäs löitte päänne Karjalan mäntyyn" - vastaava olisi aivan varmasti kohdannut Suomea ilman veteraanien uhrautuvaa panosta:

  "Viron miehitys 1939-41",
  https://jput.fi/Viron_miehitys_1939-41.htm

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten varsinaiseen tekstiin kirjoitin, talvisodassa oli kyse siitä joutuvatko suomalaiset kansanmurhan uhriksi vai eivät. Tätä tosin sotaa käyvät eivät itse tienneet, vaan se on selvinnyt vasta sitten, kun Neuvostoliiton miehityksen aikaiset toimet Baltiassa ovat paljastuneet.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!