torstai 7. marraskuuta 2019

Perussuomalaisten ennennäkemätön kannatus vaikuttaa politiikkaan

Yle kertoi, että Ranska on kiristämässä maahanmuuttopolitiikkaansa. Maan pääministerin mukaan gallialaisten on otettava maahanmuutto "takaisin haltuunsa".

Presidentti Emmanuel Macron on puolestaan arvellut, että maahanmuutto on vuoden 2022 presidentinvaalien keskiössä. Lisäksi hän on kertonut, että ellei hallitus ota tiukempaa linjaa maahanmuuttoasioissa, saattavat äänestäjät siirtää tukensa ns. äärioikeistolle.

Tämä on sinänsä helppo uskoa, sillä jutun mukaan Ranskasta haki viime vuonna humanitaarista suojelua reilut 122 740 henkeä eli 22 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Mielenkiintoista kyllä, Ylen lainaaman kansainvälisen uutisen mukaan maan terveydenhuoltojärjestelmää hyödyntää vuosittain noin 318 000 ihmistä - asia jonka verorahoitteinen mediamme jätti kertomatta.

* * *

Myös Suomessa kasvaa paine järkiperäistää maahanmuuttopolitiikkaa. Sen osoitti Ylen tuore puoluekannatuskysely, jonka mukaan Perussuomalaisten kannatus nousi kaikkien aikojen ennätykseen eli 23 prosenttiin.

Seuraavana tuli toinen oppositiopuolue Kokoomus, jonka kannatus oli 17,3 prosenttia. Toisin ilmaistuna Perussuomalaisten kannatus oli siis noin 33 prosenttia korkeampi kuin maamme toiseksi suosituimman puolueen.

Suosituin hallituspuolue oli Vihreät 14,2 prosentin kannatuksella ja sitä seurasi pääministeripuolue SDP 13.9 prosentillaan. Tästä huolimatta maamme punavihreiden hallituspuolueiden takana oli vielä niukasti äänestäjien enemmistö eli 53,2 prosenttia vastanneista - tosin hallituksen päälinjauksista käytännössä päättävän varsinaisen vihervasemmiston kannatus oli pudonnut jo 34,7 prosenttiin.

* * *

Nähtäväksi jää millä tavalla Perussuomalaisten kannatuksen nousu näkyy Suomessa. Otaksun, että ainakin maahanmuuttopoliittiset linjaukset tiukkenevat - ellei käytännössä niin ainakin puheissa. Lisäksi Perussuomalaisten toinen pääteema eli ilmastopolitiikka välttynee äärimmäisiltä linjauksilta.

Tässä tilanteessa onkin toivottavat, että suomalainen äänestäjäkunta ymmärtää presidentti Macronin tavoin yhteyden tehdyn politiikan ja puolueiden kannatuksen välillä. Onhan kyseessä sentään - ei enempää eikä vähempää kuin - suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuus.

Tämän kirjoituksen lopuksi totean vielä, että Perussuomalaisten kannatuksen raju nousu ei voi olla vaikuttamatta Antti Rinteen (sd) hallituksen yhtenäisyyteen. Erityisesti Keskustan piirissä kasvaa paine irtiottoihin, mutta yhä enemmän kitkaa voi olettaa muodostuvan myös syöksykierteessä olevan SDP:n ja uskollisen kannattajakuntansa varassa kannatuksensa vakiinnuttaneiden Vihreiden välille.

Edessämme on siis jännittävä poliittinen talvi, joka parhaassa tapauksessa kääntyy suomalaisen yhteiskunnan eduksi. Näin etenkin, jos yleiseurooppalainen kehitys jatkaa sitä tietä, jonka uutinen Macronin politiikan muutoksista osoitti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi Perussuomalaiset ovat nousussa?
Perussuomalaisilla 23 prosentin etumatka seuraavaan
Suomalainen politiikka on rikki

11 kommenttia:

 1. En jaksa uskoa politiikan muutokseen. Yksittäiset keskustalaiset poliitikot varmaan alkavat puhua kriittisesti, mutta demarit ovat jo niin hirttäytyneet omaan agendaansa, että "sairaiden mielipiteiden" (eli järkevän maahanmuuttopolitiikan) kannattamiselle ei oikein ole mahdollisuutta ilman totaalista takinkääntöä. Nykyiset hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat fanaattisesti idealisteja, minkä vuoksi järkiperusteisten ratkaisujen tekeminen on vaikeaa. Lisäksi he pelkäävät mediaa ja sen ahkerasti heiluvaa leimakirvestä, eikä syyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliittinen muutos tapahtuu viimeistään siinä vaiheessa kun Perussuomalaisten vaaleissa saamien eduskuntapaikkojen määrä ylittää sadan ;)

   Poista
 2. Professorin linkittämässä puoluekannatus-uutisessa oli hienosti Ylen tunnustus, jota en olisi uskonut sieltä lukevani:

  "Perussuomalaiset on profiloitunut myös maahanmuuttovastaisena puolueena, ja on käytännössä ainoa vaihtoehto maahanmuuttoa painottaville äänestäjille."

  Hienoa, että kansan syviä tuntoja uutisoidaan!

  Entä jos meillä ei olisi perussuomalaisia vaan tekisimme kuten vihervasemmisto haluaa - olisiko meilläkin uutisia kuten alla?

  Yle tänään:

  "Jo kolmas joukkomurha runsaan vuoden aikana – Kymmeniä kaivostyöntekijöitä tapettiin väijytyksessä Burkina Fasossa"

  https://yle.fi/uutiset/3-11056029

  Artikkelista poimittua:

  Jihadistit levittäytyivät maahan vuonna 2015
  Kyseessä oli jo kolmas kuolonuhreja vaatinut hyökkäys Semafon kaivostyöntekijöitä vastaan 15 kuukauden aikana.
  ...
  ...
  YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan sadattuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään Burkina Fasossa kotinsa islamistien väkivallan vuoksi.
  ---------------

  Ja jottei sosiaalidemokraattien johtama Ruotsi unohtuisi - PT-media:

  "Autenttista videokuvaa autogrillistä"
  Kyseinen palo on kuvattu viime viikon torstai-perjantaiyönä Tukholman pohjoispuolella Täbyssä.

  https://pt-media.org/2019/11/04/autenttista-videokuvaa-autogrillista/
  --------------

  Arvoisa lukija, katsoppa PT-median video ja mieti haluatko, että joskus oma autosi roihuaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me syrjäseutujen asukkaat kärsimme nousevina vakuutusmaksuina, helsingin monikulttuuriset autogrillit ja kaiken muun ihanan monikultttuurisuuden riemut veroissa, näin ajattelee yhä isompi osa maaseutu ja pienten kaupunkienki ihmiset, vaikka ei sitä missään lehdissa kirjoteta ..

   Poista
  2. Kyllä meillä olisi enemmän maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ellei olisi Perussuomalaisia. Ja kyllä, epäonnistuneesta maahanmuuttopolitiikasta maksavat kaikki suomalaiset.

   Poista
 3. Rinne on menettänyt bussinsa (sen jolla ajeli vaalimainoksessa) ohjattavuuden, kohta syöksyy rotkoon.

  VastaaPoista
 4. Yle tänään:

  "Yli 1 600 kehätien alla majaillutta siirtolaista häädettiin Pariisissa hallituksen kovennettua maahanmuuttolinjaansa"

  https://yle.fi/uutiset/3-11056586

  Artikkelista poimittua:

  Suurin osa leirien asukkaista oli Afganistanista tai Saharan eteläpuolisesta Afrikasta tulleita.
  ...
  En tiedä mihin olen menossa, mutta olen iloinen, sillä tänä yönä minulla on katto pääni päällä,
  sanoi leiristä vastaanottokeskukseen ohjattu Norsunluurannikolta kotoisin oleva Awa-niminen nainen uutistoimisto AFP:lle.
  /////////////////////

  Hienoa, että vihdoinkin tunnustetaan tosiasiat eli puhutaan siirtolaisista eikä ketkuilla "turvapaikanhakijoista".
  Toivottavasti valtioiden johtajat ja äänestäjät ajoissa ymmärtävät ettei Eurooppaa tarvitse täyttää Saharan eteläpuolisen alueen asukkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poliittiset johtajat ymmärtävät ainoastaan mikäli kansalaiset panevat heidät ymmärtämään.

   Poista
 5. Kansalaiset viestittävät hallituspuolueille, miten maan asioita pitäisi hoitaa. Viesti välittyy perussuomalaisten kannatuksen nousuna. Rinteen hallituksen kannattaisi kuunnella äänestäjien näkemyksiä herkällä korvalla. Kansanedustaja Räsäsen jättäminen rauhaan olisi ensimmäinen toimenpide luottamuksen palauttamiseksi. On hyvä muistaa, että evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluu noin kolme miljoonaa suomalaista. He eivät tykkää siitä, että Vanhan Testamentin ja Uuden Testamentin kirjoituksia ei saa lainata julkisesti.

  VastaaPoista
 6. Yle tänään:

  Analyysi: Perinteisten puolueiden täytyy päättää, millä ehdoilla ne ovat valmiit yhteistyöhön kannatustaan nostaneen perussuomalaisten kanssa
  Perussuomalaisten kannatus on jo 9 prosenttiyksikköä korkeampi kuin pääministeripuolue SDP:n.

  https://yle.fi/uutiset/3-11057552

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!