tiistai 30. huhtikuuta 2024

Vornanen ampui itsensä upoksiin ja Arhinmäki kannusti kapinaan

Perussuomalaisten ensimmäisen vuoden kansanedustaja Timo Vornanen tuhosi kännipäissään oman poliittisen uransa pelehtimällä ampuma-aseella Helsingin yössä. Syitä hänen järjettömältä kuulostavaan toimintaansa on tihkunut tipoittain, mutta puheenjohtaja Riikka Purran eilinen kommentti teki selväksi, ettei kyseisellä kansanedustajalla ole hänen johtamassaan puolueessa tulevaisuutta.

Purran ratkaisu oli käytettävissä olevien tietojen perusteella ainoa oikea. Näin siitä huolimatta, ettei Vornanen ampunut - ainakaan minun käsitykseni mukaan - ketään muuta ihmistä.

On kuitenkin niin, että mikäli Purra olisi jättänyt käyttämättä suorasanaisen puheenvuoronsa, olisi hänen ja hänen puolueensa joutunut sellaisen myrskyn keskelle, ettei sen toiminta hallituksessa olisi ollut mahdollista. Ja samalla olisi suuri joukko puolueen kannattajista niin sanotusti nostanut kytkintä ja siirtynyt tulevissa vaaleissa joko nukkuvien joukkoon tai jonkin muun puolueen kannattajaksi. 

Mielenkiintoista kyllä, pian Purran lausunnon jälkeen Vornasesta paljastettiin myös ikävä episodi menneisyydestä. Se ikään kuin vahvisti ampumistapauksesta syntyneen kuvan miehestä, joka ei pysty hallitsemaan käyttäytymistään ravintolassa, jossa on tarjolla alkoholipitoisia juomia. On sanomattakin selvää, ettei sellainen henkilö voi enää 2020-luvulla olla päättämässä yhteiskunnallisista asioista. 

Perussuomalaisten ja Suomen hallituksen kannalta olisikin parasta, että Vornanen tekisi tässä tilanteessa sen, mitä enää on tehtävissä. Eli luovuttaisi kansanedustajan paikkansa varamiehelleen Harri Väänäselle (ps), jotta puolue tai sen ajamat asiat eivät kärsisi enempää hänen törttöilyistään. 

Tuon kärsimyksen määrähän tullaan mittaamaan seuraavissa puoluekannatuskyselyissä, joiden tuloksia en lähde tässä edes arvailemaan. Joka tapauksessa on selvää, että Perussuomalaisten kanssa kilpailevat puolueet ja siihen penseästi suhtautuva lehdistö tulevat ottamaan kaiken irti Vornasen tapauksesta. Eikä se ole hyväksi suomalaiselle turvallisuus-, maahanmuutto-, talous- tai arvopolitiikalle, joita kaikkia ollaan juuri nyt reivaamassa menneitä vuosia paremmalle tolalle.

* * *

Jos kansanedustaja Vornanen onkin tuhonnut uransa, niin Paavo se senkun porskuttaa. Siis Helsingin apulaispormestari Arhinmäki (vas), joka on korkean virkansa lisäksi tullut tunnetuksi julkisten tilojen sotkijana, autojen potkijana ja muuten vain vasemmistolaisena rähisijänä

Hän on nimittäin julkaissut kapinaan ja vastarintaan kannustavan videon, joka on kuvattu Hakaniemen torilla pääosan esittäjän vaikuttaessa hiukan maistaneelta. Nähtävästi tämä ei kuitenkaan johda sen kummempiin toimiin sen enempää Vasemmistoliitossa, suomalaisessa lehdistössä kuin Helsingin kaupungin henkilöstöhallinnossakaan. Eikä hänen uransa ole tästä(kään) syystä vaakalaudalla. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
ISIS-rahaa ja persupoliisin ammuntaa
Epäily Kaius Niemen törkeästä rattijuopumuksesta
Teuvo Hakkainen ja ihmisarvot

28 kommenttia:

 1. Tuö
  Tulkitsen, että Arhinmäki liehuttaa punalippua, joka symboloi kansanmurhia NL:ssä, Kiinassa, Kambodzassa jne. Hän häpäitsee näiden murhattujen muiston.

  VastaaPoista
 2. Pitäisiköhän Vornasen tulla julkisuuteen ja ääni väpättäen pyytää anteeksiantoa ja sympatiaa malliin "näiden synkkien pilvien alla kaipaa vähän iloa ja valoa elämään".

  Olipahan muuten paha syöttö suoraan vihervasemmiston lapaan. Riikka Purraa käy sääliksi; kaikki p-ska kaadetaan hänen niskaansa. Veikkaanpa, että vapusta voi tulla aikamoinen kun yhtäkkinen lämpö ja miestä väkevämpi sekoittaa päät ja "sysimustan oikeistohallituksen kannattajat" ja "paavoarhinmäkeläiset" ottavat yhteen terasseilla.

  VastaaPoista
 3. Katsoin tuon videon....
  Mistä museosta tuo punalipun heiluttaja on karannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle 23.4.2024

   Tampereen Lenin-museo suljetaan – museonjohtaja: ”Emme halua jäädä menneisyyden vangeiksi”

   https://yle.fi/a/74-20085050

   Poista
  2. "Virallinen totuus" ei sisällä tietoa siitä, että ilman Wall Street -banksterien rahallista tukea Leninille ja Trotskylle bolsevikkivallankumous ei olisi onnistunut Venäjällä.

   Poista
  3. Mikä on juutalaisten osuus bolsevismissa?

   Poista
  4. Mikä on juutalaisten osuus bolsevismissa?
   Se on tabu-aihe tässä blogissa ja noiden itse itsensä Jumalan valituiksi korottaneiden kontrolloimassa valta- eli propagandamediassa sekä "virallisessa totuudessa" niin Suomessa kuin muissakin läntisissä maissa.

   Etsivä kyllä löytää siitä paljonkin tietoa ennenkaikkea internetin vaihtoehtomediasta, varsinkin englanninkielisestä.

   Poista
  5. Wall Streetin pääbanksterit Rotschildit omistavat huomattavan osan koko maapallon varallisuudesta, joten mm. heiltä riittää rahaa läntisen maailman valta- eli propagandamedian ja "virallisen totuuden" kontrollointiin, joka tarkoittaa mm. erilaisten tabu-aiheiden voimassapitoa. Rotschildit kuuluvat Etelä-Venäjältä kotoisin oleviin kasaareihin, mongolien ja turkkilaisten sekasikiöihin, jotka joskus n. v. 1000 muodollisesti kääntyivät juutalaisuuteen, koska se salli koronkiskonnan, päinvastoin kuin islam ja siihen aikaan kristinusko.

   Ilman Lionel Walter Rothschild'in toimintaa nykyistä Israelin valtiota ei olisi syntynyt v. 1917 , ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Balfourin_julistus
   ja huomaa erityisesti kohdat

   "Julistukseen sisältyi kuitenkin ehto, ettei paikallisen väestön oikeuksia saanut loukata."
   ja
   "Balfourin lupaus oli ristiriidassa brittien aiemmin ensimmäisen maailmansodan aikana Palestiinan arabeille antaman itsenäisyyslupauksen kanssa."

   Tämä olisi syytä suhteuttaa siihen, mitä Lähi-idässä tällä hetkellä tapahtuu.

   Poista
 4. Kalergi-suunnitelma30. huhtikuuta 2024 klo 9.38

  Mielenkiintoista tietoa Paavo Arhinmäestä:
  https://hikipedia.info/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki

  VastaaPoista
 5. Puavo otti varaslähdön vappuun ja putelin viimevuotista simaa.

  VastaaPoista
 6. Case Vornanen.

  Vornasen törttöilyn taustalla on somejournalistien (etenkin ei-oikeistolaiset) mukaan persuilu.

  Hän on toiminut yli 20 v poliisina. Tätä asiaa ei ole kummoisesti pohdiskeltu, koska hänhän on persu. En usko, että persukansanedustajana hänestä on kouliintunut katuammuskelijaa vaivaisen vuoden aikana. Siis onkohan sittenkin kyseessä poliisin ammmattiin liittyvät persoonallisuushäiriöt?

  Purra ja muu persuväki on shokissa. Poliisivoimien taholta en ole nähnyt vastaavanlaisia reaktioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vornanen on jo alkanut kaivaa kuoppaansa syvemmäksi vähättelemällä niitä, jotka ihmettelevät hänen aseenkantotapaansa. Poliisi tutkii ja kuulemma tietää paremmin.
   Eipä kyllä ole tälle kaverille opetettu, miten kannattaa viestiä, kun on tehnyt oikein emämokan. Kenkää tulee vuorenvarmasti ja ansaitusti.

   Poista
 7. Jonkin tiedon mukaan Vornasen tapauksen taustalla olisi ollut kiima, pyrky nuorten naisten läheisyyteen.

  Karuna Pettila

  VastaaPoista
 8. T. Vornanen on jälkijättöisesti erehtynyt luulemaan, että baariin voi mennä pistoolin kanssa, niinkuin Wyatt Earpin ja Johnny Ringon aikaan saattoi olla tapana.
  Mutta vielä kakskakkonen! Ei cal44, niinkuin muinoin oli tapana.
  Ihmettelen, kuinka voi olla niin naula päässä, että ryhtyy moiseen, vielä kansanedustajana?
  Tuo vertaus Paavoon on asian ytimessä. Kuinka tuo - tyhmä pelle - voi jatkaa virassaan? Se on Vornaseen verraten täysin samanarvoinen kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä "kakskakkonen"? Kyllä eilen uutisoitiin, että. Ase oli 6,35 mm eli.25 ACP, eli oikeastaan tehottomin oikea pistoolikaliberi. 6,35 on niin tehoton, ettei sitä yksikään käsiasetta itsepuolustuskäyttöön suositteleva suosittele.

   Poista
  2. Luulin, kun pienikaliperisesta puhuttiin. En sentään uskonut, että leikkipyssyllä. 0.25 (olen ampunut) on kyllä huonoa surkeampi.
   Mutta. Kuinka Vornasella on ollut laillinen 0.25? Vaikka poliisi onkin, niin taskuaseeksi, jos semmoinen pitää olla, niin luulisi jos asiaa ymmärtää, niin 9mm.

   Poista
 9. Hieman päivän aiheen vierestä

  T&T tänään

  Järkyttävä ennuste: Fossiilisten polttoaineiden kulutus nousemassa rajusti 2025–30, kun tekoäly nielee valtavasti sähköä – Päästöjä jopa 900 000 000 tonnia lisää vuodessa

  Tekoäly voi kuulostaa edistykseltä, mutta siitä saattaakin muodostua ekokatastrofi. Tekoälyn tarvitsema energia uhkaa nostaa maailman CO₂-päästöjä useilla prosenteilla viidessä vuodessa.

  https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/5a5fb2aa-8677-4217-85c2-a75ac46829c7

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekoälyä voidaan käyttää sekä hyviin että pahoihin tarkoituksiin.
   Se tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet planeettamme ylimmille globalistiroistoille tavallisten tallaajien orjuuttamiseen jo vuosisatojen ajan suunnittelemansa harvainvaltaisen tyrannimaisen maailmanhallituksen alaisuuteen.

   Tekoäly tarjoaa myös pikkurikollisille mahdollisuudet hyödyntää tekoälyä tavoilla, jossa vain mielikuvitus on rajana.

   Poista
  2. Valtioiden sisällä voivat mm. poliitikot tuottaa tehokasta propagandaa tekoälyn avulla. MItä enemmän on käytettävissä rahaa esim. puoluetukena niin sitä enemmän pystyy ostamaan tekoälyn avulla muotoiltua propagandaa, varsinkin vaalien alla.

   Poista
  3. Ota ihan rauhassa... Lueskelin tuossa taannoin Milton Friedmanin kirjaa ja yllätys, yllätys... Hän selvitti kansantajuisesti sen, miksi tämäkin sosialistinen kokeilu kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tosiasiallisesti hän siis toi esiin sen, miksi sosialismi ei voi toimia missään muodossa.
   -Lukija

   Poista
 10. Politiikka on sellainen elämänmuoto, joka tekee ikuista paluuta omiin perusmotiiveihinsa, jotka nousevat puhtaasti narsistiselta pohjalta, julkisuuden tavoittelun ja vallanhalun pohjalta.

  Poliitikot ja journalistit muodostavat eräänlaisen vertaistason symbioosin: ne ovat toistensa parasiitteja, tarvitsevat toisiaan mutta ovat samaan hengenvetoon valmiita imemään toisistaan veren.

  Puoluepukareiden ympyrät sulkeituvat valtaisteluun jota oman puolueen sisällä käydään, ja on kai turha kuvitella, että yksikään joka sisäpiirien juonittelujen sykkyröistä on vallan kattotasolle selviytynyt, olisi sinne valikoitunut älyllisen rehellisyytensä tai muiden tiedollisiin kykyihin liittyvien ansioiden perusteella. --

  Ja tietysti kuvaan kuuluu, että mukaan kammenneet aatteelliset taistelutoverit aika ajoin repsahtavat joko aatteellisen strategisen toiminnan tai yksityiselämänsä puolella harkitsemattomiin ylilyönteihin, jolloin systeemin ainoa mahdolisuus on leimata heidät mädiksi omenoiksi, jotka teatraalisiin mittoihin paisuvan paheksunnan saattamana ohjataan aateveljeyden suojasta ja annetaan journalismin susien syötäväksi.

  Sosiologista sokeutta todistaa se, ettei tällaisia toistuvia kuvioita osata ajoissa tunnistaa eikä ilmiön todellisesta olemuksesta -- poliittisen ja journalistisen toiminnan perisynneistä -- keskustella. Sensijaan sitäkin moralistisemmin -- oralistisemmin -- mässäillään moraalisella närkästyksellä kun YLE:n ajakohtaisohjelmien toimittajattaret kutsuvat juoruköörin koolle taas kerran taivastelemaan yhden toverin rappiota.

  VastaaPoista
 11. Selittäkää yksikin hyvä asia että Suomi roikuu eu hirttilmukassa, sillä ei ole ainotaan hyvää syytä, eikä ainotakaan puoluetta joka siitä Suomea irrottaisi. Eipä ihme kun persujen sekoiluita katselee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljalleen, ihmisten huomaamatta politiikantutkija Karl Steinhauserin "huomispäivän Super-Neuvostoliitoksi" täydellistyvä EU-diktatuuri on todella kantaeurooppalaisten ja Euroopan kansallisvaltioiden hirttonuora, vaikka petturipoliitikot ja tiukasti kontrolloitu valta- eli propagandamedia siitä vaikenevatkin.

   Poista
  2. "Päätämme jostakin asiasta, jätämme sen lojumaan ja odotamme ja katsomme, mitä tapahtuu. Jos kukaan ei nostata meteliä, koska useimmat ihmiset eivät ymmärrä, mitä on päätetty, jatkamme askel askeleelta, kunnes paluuta ei enää ole. "
   "Rahapolitiikka on vakava kysymys. Meidän olisi keskusteltava siitä salassa euroryhmässä [...] Olen valmis siihen, että minua loukataan riittämättömänä demokratiana, mutta haluan olla tosissani [...] Kannatan salaisia, pimeitä keskusteluja. "
   Jean-Claude Juncker, https://en.wikiquote.org/wiki/Jean-Claude_Juncker

   Poista
  3. Vasemmistohallituksen perintö on murskaava ja jotkut vielä tosissaan kuvittelevat, että se hoitaisi homman paremmin. Nyt ei tiedä itkisikö vai nauraisiko kun edelleenkään mihinkään etuihin tai tukiin ei saisi koskea, vaan korotettaisiin veroja ja otettaisiin lisää lainaa, jos sitä joku taho sitä vielä myöntäisikin. Jokohan Suomi saisi EU:lta samanlaisen miljardien elvytyspaketin, jonka Marinin hallitus pakotti suomalaiset maksamaan Etelä-Euroopan maille?

   Poista
 12. Mistä jokainen Vornasen tuomitsija tietää mitä siellä yössä on tapahtunut? Ei kauaakaan sitten eräs persupoliisi siellä hakattiin baarissa! Ei suurta kohua. Saattaa vaikuttaa Vornasenkin käyttäytymiseen. En itsekään lähtisi Helsinkiin ilman asetta vaikka en poliisi olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtamedia sotki ensimmäisissä uutisoinneissaan jopa Riikka Purran tapahtumiin.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!