lauantai 6. huhtikuuta 2024

Ankka, joka korosti uuden rajalain kiireellisyyttä

Suomessa pelätään Venäjän organisoimaa hybridioperaatiota, jonka myötä maahamme tulisi kevään saapuessa joukoittain kehitysmaalaisia turvapaikanhakijoita. Ja heidän joukossaan myös jonkinlaisia Putinin pussiin pelaavia aktivisteja tai desantteja. 

Tästä syystä hallitus on valmistellut esityksen, jonka avulla maamme kykyä puolustautua Venäjän aggressiota vastaan lisättäisiin. Valmisteluun liittyvällä lausuntokierroksella puheena olevaan lakiesitykseen tuli odotetusti jonkin verran kriittisiä kommentteja, joten lain mahdollinen voimaantulo on vielä edessäpäin. 

Toiveissa on kuitenkin, että tämä niin sanottu "käännytyslaki" - eli uusi rajalaki - saataisiin valmiiksi ja voimaan mahdollisimman pian - ja että se olisi myös käytännössä toimiva. Tämän ovat tuoneet esille myös maan entinen ja nykyinen ulkopolitiikan johtaja.

* * *

Edellä kirjoittamaani liittyen julkaisi MTV3 eilen uutisen siitä, että jos jokin asia "näyttää ankalta, ui kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, se on luultavasti ankka". Puheena oli Baltian maissa tapahtuva tihutöiden sarja, jonka epäillään olevan Venäjän organisoima hybridioperaatio.

Niihin liittyen NATO:n strategisen viestinnän osaamiskeskuksen johtaja Janis Sarts arvioi, että jos Venäjä katsoo menetelmän toimivan Baltiassa, voidaan myös Suomessa nähdä jatkossa samantapaista hybridivaikuttamista. Eli esimerkiksi polttopulloiskuja tai päiväkotien uhkailua - tätä tuskin kukaan suomalainen haluaa.

Lienee selvää, että epäily nähtyjen rikosten hybridioperaatioluonteesta on oikea ja siksi myös Suomessa olisi otettava vakavasti Sartsin arvio. Sekä huolehdittava siitä, ettei Venäjälle anneta pelitilaa omalla maaperällämme. 

Tämän asian ymmärtäminen kaikissa eduskuntaryhmissä - myös poliittiseen vasemmistoon kuuluvissa - olisi välttämätöntä juuri nyt. Ja erityisesti silloin, kun hallituksen uusi esitys niin sanoitusta "käännytyslaista" tulee seuraavan kerran käsiteltäväksi: siinä yhteydessä en todellakaan haluaisi nähdä yhtään ainutta Putinin hyödyllistä idioottia.

Näin siksi, että laki joudutaan säätämään niin sanottuna poikkeuslakina, joka edellyttää viiden kuudesosan enemmistöä eduskunnassa. Ellei sellaista löydy, on vaarana, että joudumme jo lähitulevaisuudessa entistä pahemmin Venäjän verisen diktaattorin armoille. 

22 kommenttia:

 1. Eiköhän täältä pikku-neuvostoliitosta löydy muutama ihmisoikeusstalinisti, jotka torppaavat uuden rajalain. Olisinpa täysin väärässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä hätää.
   Sen on saatava eduskunnassa 5/6 enemmistö, mitä se ei taatusti saa.
   Siitä pitävät viherkommunistit (Vihu+Vasu+Sössö) huolen.

   Poista
  2. Unohdit kepun😲...
   -Lukija

   Poista
 2. Toikin on kyllä hieman paskaa, kyllä siellä lait on, ettei ketään tarvitse päästää maahan ihan kuten tyttölasten genitaaliamputaatiotkin on kielletty juuri vastaavasta miehelle tehdystä toimenpiteestä tuomittiin. Pilluamputaatioon halutaan laki ennen kuin syyttäjät syyttää vain ja ainoastaan siksi, että nykylaein tulisi liian kovat tuomiot kun halutaan antaa maksimissaan nuhteet. Koko toimenpidettä ollaan neutraloitu nimittämällä sitä ympärileikkaukseksi.. jolla saadaan pässejä miehiä aina komppaamaan, että se pitää siinä samalla kieltää vaikka saman tasoinen toimenpide on kielletty kuten taannoinen tuomio osoitti

  VastaaPoista
 3. Suomen itärajaa on käytännössä täysin mahdotonta valvoa niin etteikö sieltä pääse livahtamaan tälle puolelle. Pitäisi olla koko rajan pituudelta vartijoita jatkuvasti.
  Ainoa keino on luoda peloite lähtömaihin niin että tänne ei uskalleta tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai yksinkertaisesti vain poistaa vetovoimatekijät. Tästä huolimatta tarvitaan myös uusi rajalaki, joka osaltaan viestii kehitysmaihin sitä, etteivät väkisintulijat ole tervetulleita.

   Poista
  2. Nato-lanka on suhteellisen halpaa, että sitä voitaisiin vetää aluksi rajan pituudelta ja riittävän korkealle. Sen jälkeen sitten vaan vartijoita rajalle.
   Jos em. esteestä yritetään tulla läpi, hän ei ole mitään muuta kuin hyökkäävä sotilas ja silloin kansallisen turvallisuuden nimissä voidaan estää maahantunkeutuminen.
   Valtion tärkein tehtävä on kuitenkin suojella maata ja omia kansalaisiaan.

   Poista
  3. Rajalaki, kaikkien vetovoimatekijöiden poistaminen, palautussopimusten neuvotteleminen. Siinä on hallitukselle työtä yllin kyllin. Kaikki Kelan mainosvideot ja viestit ja ohjeet turvapaikanhakijoille (kaikilla kehitysmaiden kielillä) on poistettava netistä.

   Poista
  4. Natolangan liepeille viuhkamiinat, koska stalinistiämmän johdolla luovuttiin halvoista jalkamiinoista.

   Poista
  5. Kalergi-suunnitelma6. huhtikuuta 2024 klo 11.54

   Tuo stalinistiämmä, kommunistisen Demlan jäsen ja lesbo on naistenlehtien lemmikki, jolle ylistyslaulua riittää!

   Poista
 4. Suomalainen vihervasemmisto on nykyään kallellaan sekä itään että länteen; EU:ta totellaan kuin luokan priimus, "maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka" käyköön esimerkistä, kansainväliset sopimukset käsitetään lakeina, jotka on kiveen kirjoitettu ja sosialismin ihailija poistatti miinat itärajalta. Niille olisi nyt käyttöä.

  VastaaPoista
 5. Kun ryssä ei ota vastaan enää lähettämiään 3 maailman laittomia roistoja niin mitenkähän suomi niitä muka palauttaa, ei mitenkään. Se on 100 varma että kaikki nuo tulee Suomeen, sillä noita varten on jo tehty lisää wokkeja itä-suomeen ja monelle muullekkin paikkakunnalle. Raja-vartiosto ei edes halua toimia tulijoita vastaan, ihan omin sanoin tuon sanoivat. Eli 2015 vuosi toistuu vieläkin karmeimmin. Ja nyt hallituksessa istuu kokoomus ja persut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tärkeämpää on vetovoimatekijöiden poistaminen.

   Poista
  2. Ei taida auttaa, koska se kauhea rasismikaan ei estä ketään tulemasta ja 12:sta hylätyn turvapaikkahakemuksen jälkeenkin väsätään vielä seuraavaa.

   Poista
 6. Kun raiskauksissa kyseessä on kehitysmaalainen, vasemmistolaisilta, naisasia-naisilta muilta feministeiltä menevät piuhat täysin solmuun siten että tekijä ei olekaan syyllinen vaan uhri, syyllisiä ovat jollain tavalla suomalaiset miehet, poliitikot ja kaikki muu paitsi kehitysmaalainen barbaria. Suhtautumisessa venäjän hybridioperaatioon on jotain samaa; Putin on kyllä uusi hitler ja venäjän toimia pitää vastustaa, mutta vastustamiseen ei saa sisältyä sellaisia toimia jotka estävät käytännössä hybridiaseen käytön (eli kehitysmaalaisten tulemisen elämään ilmaiseksi). Ne uskovat että elämä täällä jatkuu täysin samanlaisena tai jopa parempana vaikka 500 000 tulijan jälkeen.

  VastaaPoista
 7. En oikein jaksa uskoaihmiskuntaan. Meillä on puupäitä kansanedustajina ja:
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/22517fb8-9d8e-4696-8348-adc4bc35b1c4
  Entiset vähämieliset pyrkivät takaisin, ihan europarlamenttiin.
  Ehkäpä Meriläisen sukupuolielimet haisevat vieläkin paremmalta - mielestään - kunhan tänne saadaan oma Haiti ja Mombasa; kun asiat menevät kuten tiedetään on syyllinen lähellä, suomalainen rasisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän Meriläinen suhtautuisi sellaiseen "kansalaistottemattomuuteen", että kansalaiset palauttaisivat itse rajan yli lampsivia huijareita ja karkotuspäätöksen saaneita niska-perse-otteella. Silloin alkaisi todennäköisesti Rosa Franseineen (joka muuten näyttää kuin vähämieliseltä marsulta) huutaa, ettei lakia saakaan rikkoa. Onko Rosa Meriläinen tehnyt ikinä mitään tuottavaa työtä?

   Poista
  2. Rosa Roiskeläppä suhtautuu ainoastaan huvittuneesti sellaiseen voimafantasiaan, että suomalaiset muka uskaltaisivat nostaa kätensä islamilaista maahantunkeutujaa kohtaan saati heitellä niitä jonnekin, kaikkein vähiten henkiseen siirtomaaherra Moskoviaan.

   Poista
 8. Ehkä asian sivusta, mutta meillä on nyt virassaan Suomen (noh, olihan tuossa pari pönäkkää demariakin) historian surkein presidentti. Kun hänen toistaiseksi vähäisiä julkisia esiintymisiään ja uutispätkiä katsoo, tuntuu kuin esiintymässä olisi TET-harjoittelija, jolla on hommaan viikon pesti. Valitettavasti työsuhde on kaavailtu pidempikestoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt kumminkin odotettaisiin vaikka kaksi ensimmäistä virkavuotta, ennen kuin aletaan lytätä kaikkien aikojen huonoimmaksi sellainen, jolla ei ole ollut vielä juuri minkäänlaista näytön paikkaa.

   Poista
  2. Niinpä. Meillä on sen sijaan vahvaa näyttöä erääästä toisesta, joka valittiin jopa uudelle kaudelle. Ei tainnut ihan kovin kaukaa liipata sekään, että olisimme nähneet toisinnon edellisestä hallituksesta johtajanaan Sanna Marin, monien mielestä paras pääministeri kautta aikojen...

   Poista
  3. Ollos huoleti. Todennäköisesti Stubb tulee olemaan 12 vuotta presidenttinä, että kyllä se siitä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!