lauantai 27. huhtikuuta 2024

ISIS-rahaa ja persupoliisin ammuntaa

Viime viikon merkittävin rikosuutinen julkaistiin perjantaina. Sen mukaan ISIS:iin kytköksissä olevien ja Suomesta turvapaikkaa hakeneiden irakilaiskaksosten epäillään valmistelleen iskua suojelupoliisin tiloihin. Käytännössä kyse on kuitenkin ollut "vain" Supon tilojen kuvaamisesta. 

Tutkinta on edelleen kesken, mutta kaksoset ovat kiistäneet kaikki syytökset ja vaatineet 100 000 euron korvausta poliisin tekemästä kotietsinnästä. Lisäksi heitä epäillään virkamieheen väkivaltaisesta vastustamisesta ja toinen veljeksistä on ollut myös etsintäkuulutettuna. 

Veljesten rahavaatimus on sikäli mielenkiintoinen, että syyttäjä epäonnistui aikanaan osoittamaan heillä olleen terrorismikytköksiä, mistä hyvästä molemmille miehille pulitettiin vuonna 2020 suomalaisilta veronmaksajilta kerättyä rahaa. Eikä kyse ollut pikkupennosista vaan 213 000 euron koppikorvauksista. 

Toivoa siis sopii, että poliisilla on tällä kertaa pitävät todisteet miesten rikoksesta. Ja että kotietsintään on ollut riittävät perusteet. 

* * *

Perjantaina nousi otsikoihin myös perussuomalaisen poliisikansanedustajan - Timo Vornasen - toiminta helsinkiläisravintolassa. Hän oli nimittäin lähtenyt eduskunnasta läheiseen ravintolaan täysistunnon ollessa kesken ja syyllistynyt siellä ampumarikokseen.

Aamuyön tunteina hän oli siirtynyt ravintolan ulkopuolelle ja sen jälkeen ampunut mukanaan olleella aseella. Siitä, onko hän osunut johonkin ihmiseen, on kuitenkin ristiriitaisia tietoja. Siten rikosnimikkeeksi näyttäisi tällä hetkellä tulevan joko törkeän pahoinpitelyn yritys ja ampuma-aserikos tai törkeästä pahoinpitely ja ampuma-aserikos.

Yksityiskohdat tarkentunevat viikonlopun aikana, enkä siksi spekuloi niistä tässä sen enempää. Sen sijaan ihmettelen sitä, miksi poliisitaustainen kansanedustaja on ottanut aseen mukaansa illanviettoon. 

Eli onko hän ollut niin tyhmä, ettei ole ymmärtänyt jo pelkän aseen mukana kantamisen - saati sen käyttämisen - olevan paljastuessaan suureksi haitaksi hänen omalle poliitikon uralleen, hänen ajamilleen asioille sekä hänen edustamalleen puolueelle? Ja myös koko hallitukselle. 

Tästä kaikesta todisteeksi käy esimerkiksi viestipalvelu X:ssä nähty ilakointi tapauksen johdosta. Tässä muutama esimerkki siitä, kuinka tapausta käytetään nimenomaisesti perussuomalaisia ja hallitusta vastaan. 

Yksi: "Vornanen puki Riikkan aiemmat, junassa kokeman rakkaan lajinsa voimalliset (jos nyt olisi ase...)tunteet todeksi. Tällaisia turskahduksia on odotettavissa muiltakin persukuumapäiltä... Ai niin, kokoomusta unohtamatta! Se heittää persut leikkausjunansa alle jossakin Turussa päin."

Kaksi: "Vielä kun paljastuu että vornanen tähtäsi maahanmuuttajaa niin "riikka" on suorastaan kiimassa."

Kolme: "Alkaako @kokoomus, @sfprkp ja @KDpuolue lopultakin heräämään siihe minkälaisen puolueen kanssa ovat liittoutuneet? Peräkylän seriffi Vornanen ammuskelee ympäripäissään Helsingissä. Mies on (oli) hallinto- ja turvallisuusjaoston lisäjäsen.Vai oliko #yksittäistapaus?"

Neljä: "Ai että persu riehui kännissä, mitä hämmentävää? Teuvo, Peltokangas , Vornanen... Suomi ensin :D"

Listaa voisi tietenkin jatkaa, mutta tämä riittäköön osoittamaan sen, että Vornanen on toimillaan - niin sanotusti - antanut aseen poliittisten vastustajiensa käteen. Eikä mitään pikkupyssyä, vaan suomalaisen yhteiskunnan viitekehyksessä erittäin järeän kanuunan. Siis kanuunan, joka tuottaa vahinkoa nimenomaisesti hänen puolueelleen ja sen ajamille asioille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tom Packalénin väkivaltatapauksesta
Irakilaiskaksikon koppikorvausesta
Teuvo Hakkainen ja ihmisarvot

34 kommenttia:

 1. Eiköhän se ole ollut selvä jo kauan että alkaa persut rakoilemaan kun purra ja muu hallitus halaa koko maapallon kolmansia maailmoja ja pyllistellee eulle kuin kiimainen kissa. Eteenkin kun persut äänesti läpi eu:n uuden maahnamuuttolain joka pahimmasa tapauksessa tuo kymmeniä miljoonia 3 maailman terroristeja ja loisia tähän maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma27. huhtikuuta 2024 klo 9.21

   "Etenkin kun persut äänesti läpi eu:n uuden maahanmuuttolain"
   Se kutisti erittäin pieneksi niiden puolueiden joukon, joita/jota voin ajatella äänestävänäni seuraavissa vaaleissa pienimpänä pahana.

   Poista
 2. Aseen käytön syy varmaan selviää tutkinnassa.
  Nyt aluksi tulee mieleen, että miten vaarallinen Helsinki on nykyään yöaikaan kun päiväsaikaankin liikkuu kaikennäköistä puukonkantajaa koululaisista alkaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun lukee uutisoinnista läpi sen mitä virallisesti on sanottu, ei sen puolesta ole lainkaan selvää että se olisi edes ollut Vornanen joka on aseen kanssa heilunut tai ampunut. Hänen sanotaan olleen osallisena tapahtumaan jossa on ammuttu... Jäädäämpä odottamaan poliisin tarkennuksia siitä mitä oikeasti on tapahtunut.

   Poista
  2. Nyt on kyllä kirosanoja tulossa tukuttain, mut täytyy odotella, on saattanut woke-/mamuporukka provosoida...

   Poista
  3. Vai ei ollut Vornanen vaikka ite tunnusti jo tekonsa.

   Poista
 3. Isis on siis saavuttanut Suomenkin.
  Tästä kiitokset kaikille "suvaitsevaisille" ja hölmöille poliitikoille.
  Sitä saa mitä tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitokset varsinkin viher- ja varsinaisille kommareille sekä EK:ta kumartavalle PettUri Orpolle, joka syksyllä 2015 avosylin otti vastaan n. 30000 kehitysmaalaista asylum-taikasanalaista, otaksutusti halpatyövoimaksi EK-laisille, mutta kuinka moni niistä onkaan osaltaan aiheuttamassa myös seuraavaa ilmiötä, joka varamastikaan ei koske pelkästään pääkaupunkiamme:
   "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset",
   https://oikeamedia.com/o1-212200

   Kuinka nyt tuskaillaankaan käsistä karanneiden sotekustannusten kanssa muutenkin - ilman pakolOisten aiheuttamaa lisääkin.

   Poista
  2. PT-media 25.4.2024

   Uusruotsalaiselle integraatiomaskotille 4 vuotta vankilaa lapsenraiskauksista

   https://pt-media.org/2024/04/25/uusruotsalaiselle-integraatiomaskotille-4-vuotta-vankilaa-lapsenraiskauksista/

   Ruotsin köyhän miehen Zlatan, afganistanilainen Edriss Hushmand oli pitkään ruotsalaisten integraatioylpeys; kova jalkapallon pelaaja ja integraatioesikuva. Mutta sitten kosahti. Mies tuomittiin vankilaan lapsenraiskauksista.
   24-vuotias Edriss Hushmand oli, jos ei nyt ihan Zlatanin kaltainen jalkapalloesikuva, niin sinne päin. Mies nostettiin useaan otteeseen medioissa eräänlaiseksi integraation esikuvaksi. Häntä ylistettiin mm. #framåtmalmö-projektin (=Eteenpäin Malmö tms) puuhapetterinä. Projekti oli jonkinlainen mediajippo saada afgaaneille hieman positiivista sävyä.

   Hushmand pelasi ruotsalaisessa FC Ariana-joukkueessa, mutta ehkä käsittämättömintä oli se, että hän pelasi myös Afganistanin jalkapallomaajoukkueessa.
   Siis mies, joka oli tullut Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta, pelasi sen maan maajoukkueessa, josta oli paennut.

   Poista
  3. Eikö Irakissa ollut ministerinä paluumuuttaja Ruotsista, joka kuitenkin edelleen nosti jotain sosiaalitukia Ruotsista.

   Poista
  4. Tämä Irakilaisten tapaus on aivan käsittämätön. Käytännössä palkittiin ja rohkaistiin terroristeja(?)

   Poista
 4. Vornanen taisi olla saattoreissulla. Ahdisteliko joku kansanedustaja Sannaa, ja ritari Peloton aktivoitui?

  VastaaPoista
 5. Kalergi-suunnitelma27. huhtikuuta 2024 klo 9.48

  Taisipa Vornanen aiheuttaa megaluokan vahingon puolueelleen tai vähintäänkin sen maineelle. Osaltaan siihen viittaa myös seuraava:
  "Riikka Purran lauantain yleisötilaisuudet on peruttu",
  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/riikka-purran-lauantain-yleis%C3%B6tilaisuudet-on-peruttu/ar-AA1nKPOD?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=31880b9df252472eef7a179131337775&ei=20

  VastaaPoista
 6. ASIAT KASAUTUVAT, SE ON LUONNOLLISTA. Näin olen sanonut monta monituista kertaa. Suomen eduskunnassa on oma toimintakulttuurinsa ja eduskunnassa suurin osa ns. "otsikoissa viihtyvistä" ihmisistä kasautuu yhteen puolueeseen, siis perussuomalaisiin.

  Onhan niitä "otsikoissa viihtyviä" tietenkin ollut kaikissa puolueissa, mutta suhteutettuna kansanedustajien lukumäärään eniten niitä on ollut ylivoimaisesti persuissa.
  Hakkarainen, Turtiainen, Hirvisaari, Tynkkynen, Halme, Vornanen. Tuossa oli vain osa niistä. Ja sama meno jatkuu........

  Tilastollisesti katsottuna olisi todella outoa jos tuo meininki loppuisi Edustaja Vornasen tapaukseen.Voimme olla jokseenkin satavarmoja siitä että jatkossakin persuista tulee esiin ns.aikaansaavia ihmisiä, jotka pitävät huolen siitä että vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sinun otoksesi on perusteiltaan kiero, eli ei ole edustava tai tieteellinen. Mitäs luulet, kun media on noin 99%:sti vihervasemmistolaisten toimittajien ja päätoimittajien hallussa, niin keiden tekemiset he nostavat esille ja pitkäaikaisiksi "kohuiksi"? Aivan... noita muiden puolueiden edustajien vastaavia tekemisiä on kuitattu yhdessä mediassa olevalla postimerkin kokoisella maininnalla.

   Ja sitten kun ottaa huomioon että nuo vihapuhelait sun muut nimenomaan kehiteltiin ja laitettiin voimaan persut mielessä ja heidän ajamiaan asioita vastaan, niin mitäs luulet että keitä niiden perusteella on vihervasemmiston toimesta raastupaan haastettu? Aivan... eli tuo vertailu on hieman älytön, ei ollenkaan tasapuolinen, vihervasemmisto on saanut aikaan tasan sellaisen julkisuuskuvan mediaan kuin on halunnutkin. En sitä kiellä että persuissa on idiootteja jotka päätyvät syystäkin leivättömän pöydän ääreen ja mediaan, mutta aivan saman osuuden verran niitä on muissakin puolueissa, heistä vain ei rakennella "kausteja".

   Poista
  2. Anonyymi, jos puhutaan perussuomalaisten mediakohuista, niin eiköhän persut ihan itse ole aiheuttaneet suurimmat kohunsa, ilman että median olisi tarvinnut asioita paisutella.
   Ajatellaan nyt vaikka Sebastian Tynkkysen älyttömän typerää esitystä Helsingin tuomiokirkon portailla vuonna 2016. Mitähän siinäkin tapauksessa Tynkkynen teki oikein ja media teki väärin?
   Jos mennään kesän 2017 puoluekokoukseen, niin eipä ole yksikään muu puolue saanut puoluekokouksen jälkeen sellaista sirkusta aikaan mitä persut saivat. Ja mitä tulee Teuvo Hakkaraisen eurovaaliehdokkuuden eväämiseen, niin olisi senkin voinut persut hoitaa vähän tyylikkäämmin.

   Mitä tulee noihin mainitsemiisi vihapuhelakeihin, niin niitä minä en maininnut kommentissani sanallakaan, enkä antanut niille painoarvoa ollenkaan. Sitä paitsi vihapuhelakeja tulkitsevien päävainon kohteena on kristillisten edustaja Päivi Räsänen, kuten olet varmaan huomannut itsekin.

   Sinun mielestä muissakin puolueissa muka on idiootteja yhtä paljon, heistä ei vaan rakennella kausteja. Oletko ihan tosissasi?. Viimeisen 21 vuoden aikana kaksi istuvaa kansanedustajaa on syyllistynyt pistoolilla ammuskeluun humalassa keskellä Helsinkiä ja molemmat persuja. Kyseessä on äärimmäisen vakava asia. Sen rinnalla esimerkiksi niinkin vakava rikos kuin kansanedustajan rattijuoppous on mitätön pikkujuttu.

   Poista
 7. Merkelin perintöä:
  "Opettaja joutui sairaalaan yritettyään suojella maahanmuuttajajengin hyökkäyksen kohteeksi joutunutta oppilasta.",
  https://www.kansalainen.fi/saksa-maahanmuuttajajengi-tunkeutui-koulun-alueelle-ja-hyokkasi-oppilaan-kimppuun-joukkotappelussa/

  Merkelhän sai EU:n vuosittain myöntämän Coudenhove-Kalergi -palkinnon, selvästikin
  pantuaan alulle kantaeurooppalaisten itsetuhokierteen värillisten (muslimi)maahantunkeutujien avulla.

  VastaaPoista
 8. Jos 2015 oli kunnon loisvyöry Suomeen, niin ette osaa edes pahimmissa painajaisissakaan nähdä tulevaa. Eikä yksikään hallituksessa istuva puolue eikä edustaja aja eu eroa, se tietää Suomen tuhoa kuten koko euroopan. Valitatte Briitannin matuhelvetistä mutta ette ymmärrä että se on yksi viruksen kikkare siihen verrattuna mikä määrä afrikasta lähti kohti eurooppaa kun eu maahanmuuttolaki meni läpi. Eu:sta pitäsi erota heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tieto EU-diktatuurin kantaeurooppalaisten tuhoamislaista on mennyt Afrikan kaukaisimpaankin kolkkaan reaaliajassa kännyköiden kautta.
   Ihmissalakuljettajilla on edessään kulta-ajat.

   Poista
  2. Me nykyihmiset olemme myös väestönvaihdon tulosta. Itse syrjäytimme Neanderthalin ihmiset. Mitähän Reiska Neanderthal mahtoi funtsia kun totesi että se on muuten väestönvaihto tuloillaan?

   Poista
  3. ”poes tieltä, homo sapiens tulloo”

   Poista
  4. Käykää nyt ihmeessä äänestämässä eu vaaleissa Suomen asiaa ajavia. Kyllä sekin vaikuttaa.

   Poista
  5. Väestön vaihto tosiaan, mutta siinä taisi käydä kuitenkin niin että ne neandertahalit lisääntyivät homosapiensin kanssa ja sitten hävisivät pois kun eivät lisääntyneet enää keskenään.

   Poista
  6. En tosiaan äänestä jossain eu vaalisse brysseli tolppiin pääseviä suomen tuhojia joita on kaikki jotka tuonne halajaa, heillä ei ole mitään muuta mielessä kun oman ompakon lihottaminen. Minulle ei kelpaa muuta kun eu:sta ero, kaikki puoleet on minulle kuolleita jotka tuota ei kannata. Eli en tule ikinä äänestään ketään enkä mitään puoluetta, minulle riitti.

   Poista
 9. Todellinen huolenaihe politiikan suhteen on se, että yhteiskunnan hajotessa ja jakaantuessa yhä selvemmin eritasoisiin vertaisryhmiin, yhteiskunnallisen "keskustelun" viimeisetkin edellytykset häviävät.

  Sitten ei enää ole viisaita ja vähän tyhmiä, ei laajasti perustelevia eikä niitä joille leima otsaan riittää -- ei ole edes voittajia ja häviäjiä, vaan ainoastaan kadonnutta keskustelua -- kadonneita käsitteitä, ajattelun valkoisia tabuaukkoja, hirvittäviä yliyleistävillä yleiskäsitteillä määriteltyjä "ihmisarvo- ja -oikeusideologioita".

  Ja YLE:stä saamme kuulla poliittista pölkkypäähuumoria kovan viikon iltana. Noita naurunräkätysohjelmia kai kaivataan aika kipeästi.

  Varsinainen politiikanteko kuin automattisesti siirtyy kabinetteihin ja suljettuihin salaluoliin. Siellä yritetään tehdä selväksi mitä tehdään todella ja miten asia esitetään julkisuudessa, jossa jo pitkään on vallinnut tilanne ettei kukaan enää ei voi puhua totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pieninä annoksina huvittavaakin seurata riitelyn ja solvausten määrää NETISSÄ. Olisiko osasyy etteivät suomalaiset enää osaa tai halua haastaa toisiaan kasvokkain? Siis yleensä selvin päin ja myös kuuntelemaan valmiina? Tietenkin nämä ovat hajoavan "yhteis"kunnan merkkejä.
   -jussi n

   Poista
  2. Kirjoitin juuri blogitekstin tuosta aiheesta -- eli professorin tämä blogi toimi inspiraationa pohdiskeluille siitä miten netti tarjoaa kirjoitusalustan puhekielelle.

   Sen verran eurooppalaisen kulttuurin kirjalliselle perinteelle on enää käyttöä. Joukko omaa alitajuntaansa hallitsemattomia leimanlyöjiä käyttää ja täyttää palstat purkauksellisilla ja korkeintaan tunnustuksellisia ideologioita vahvistukseksi tarvitsevilla taisteluhuudoilla.

   Kirjoitustaito toi lajinkehityksellisiä emergenssejä -- itse asiassa se irrotti käsitteet käyttöyhteyksistä ja mahdollisti ajattomampien -- enemmän "yleiskäsitteiden" ominaisuuksia jalostavien miellemaailmojen synnyn.

   Jos meille kouluissamme opetettaisiin, että esimerkiksi se "demokratia" joka uudella ajalla syntyi kirjallisuuden romaanimuodon pohjalle ja omasi erityisen "edustuksellisuuden" -- sosiaalisten roolihahmojen vaihdettavuuteen perustuvan -- kognitiivisen ominaisuuden -- ehkä meistä edes hieman useampi ymmärtäisi millaisten kysymysten kanssa olemme tekemisissä kun nyt todistamme kirjallisuuden kuolemaa.
   '
   Nettipalstoillahan on kohta vain kuolleita sieluja meuhkaamassa kuin se tekisi heistä edes ulkonäöltään eläviä.

   Poista
 10. Ikävöin 1980-luvun valkoista, turvallista Suomea, jossa väkivaltaa esiintyi lähinnä viikonloppuyönä nakkijonossa. Suomen islamistisotureilla tuhonneet kommarikapitalistit pitäisi saada vastuuseen, mutta mitäpä noille valkokaulusrikollisille pieni ihminen voi? Tuo Vornasen tapaus on yksi oire yhteiskunnan rapautumisesta.

  VastaaPoista
 11. MTV uutiset tänään

  Näin Isis-terrorisyytteistä vapautuneet irakilaiskaksoset uhkailivat poliisia – iskulauseita ja huutoja pään katkaisemisesta

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nain-isis-terrorisyytteista-vapautuneet-irakilaiskaksoset-uhkailivat-poliisia-iskulauseita-ja-huutoja-paan-katkaisemisesta/8926778

  Artikkelista poimittua

  "Vannon, että tulitus on vasta alkanut. Sotaonni vielä kääntyy, oi kaikki te Jumalan viholliset! Vannon, että katkaisen pään. Te koirat! Te vääräuskoiset! Islamilainen valtio!" Muiden muassa tällaisia ääri-islamistisilla iskulauseilla irakilaiskaksoset uhkasivat poliisia ja kaikkia suomalaisia sen jälkeen, kun poliisi oli ottanut heidät kiinni viime elokuussa.

  Huudot tallentuivat videoille. Ne esitettiin todisteina oikeudessa perjantaina, kun Helsingin käräjäoikeus käsitteli veljesten laittomaksi väittämää kotietsintäasiaa.

  MTV Uutiset seurasi käsittelyä paikan päällä.

  – Tapan teidät. Jumalan luvalla.

  – Jumala on suuri! Jumala on suuri! Leikkaan pääsi [irti].

  – Jumalan nimeen ja ylistetty olkoon Jumala, Jumala. Vannon, sen jälkeen, kun tapan kenet tahansa.

  – Tulitus on vasta alkanut. On alkanut. Jumalan luvalla, ylistetty ja ylevä olkoon Hän.

  – Fucking police. I kill you!

  Vain osa iskulauseista ja uhkauksista tallentui videoille. Molemmat kaksoset nyökkäilivät videoiden esittämisen ajan hyväksyvästi kaikelle videoilta kuullulle.

  Huudot ja uhkaukset esitettiin pääosin arabiaksi, mutta osin myös englanniksi ja suomeksi. Keskusrikospoliisi (KRP) käänsi videoiden sisältöä myöhemmin suomeksi.
  ...
  ...
  Ensimmäinen kaksosista oli Supo-tapauksen jälkeen pidätettynä ja toinen lisäksi vangittuna noin viikon verran.

  Toinen veljeksistä jouduttiin vangitsemaan, sillä hän ei tehnyt mitään yhteistyötä poliisin kanssa koko tutkinnan aikana vaan jatkoi poliisin ja kaikkien suomalaisten uhkaamista.
  ----------------------

  Järki sanoo, että heillä ei ole tarvetta turvapaikalle ainakaan Suomesta, joten palautus takaisin sinne mistä ovat tulleet.
  Löytyykö Suomesta järkeä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ein takuulla. Viranomaisilla on vaaralisempia tehtäviä, kuten vaikka vihapuhujien metsästystä kuten myös tavallisten isänmaallisten myös.

   Poista
  2. "Löytyykö Suomesta järkeä?"
   Ei ainakaan petturipoliitikkojemme eikä Ylen kommaritoimittajien päästä.

   Poista
 12. Vornasen tapaus haiskahtaa selvästi provokaatiolta, pyrkimys taas mustamaalata persuja.Ja sehän onnistuu kun on tuollainen valtamedia.

  VastaaPoista
 13. Kyllä nuo on pakko karkoittaa. Uskonto sekoittanut pään. Erittäin vaarallisia.

  VastaaPoista
 14. Kokeilaanpa pärjäänkö täällä. Ehkä minua arvostetaan enemmän näissä maisemissa. Antaa Proffan päättää tämä seikka.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!