perjantai 26. huhtikuuta 2024

Ylen toimittaja kertoi Suomen olevan kaukana Ruotsin tilanteesta

Yleisradio teki jutun Suomen jengitilanteesta. Sen - ja tämän kirjoituksen sieltä lainaamani otsikon - mukaan "Suomi on onneksi kaukana Ruotsin tilanteesta". 

Ylen jutun tärkeimmän kohdat - sen itse nettisivulleen tekemän koosteen mukaan - ovat seuraavat. Suomessa on 11 katujengiä, joihin on assosioitunut noin 300 nuorta. Lisäksi Oulussa on ryhmittymä, joka ihannoi katujengejä. Määrä on pieni, jos sitä verrataan liivijengeihin, joita on noin 70 ja niissä jäseniä 700. Ampumatapauksiakin maamme kaduilla on vain muutama, kun taas Ruotsissa niitä oli viime vuonna yli 300.

Jostain syystä netissä ollut kooste jätti mainitsematta - uutisissa esitetyn ja juttuun upotetun videoartikkelin mainitseman - Tampereen, jossa tilanne on samankaltainen kuin Oulussa. Eikä siinä myöskään mainittu katujengien ja humanitaarisen maahanmuuton seurauksena syntyneen väestönosan välistä yhteyttä. 

Syitä Ylen toimittajan "unohduksille" voimme vain arvella, mutta itselleni jutusta jäi kaiken kaikkiaan sellainen käsitys, että sillä pyrittiin - kauniisti sanottuna - lieventämään ihmisten huolta tai - rehellisesti todettuna - vähättelemään tiettyihin maahanmuuttajaryhmiin sidoksissa olevan uudenlaisen järjestäytyneen rikollisuuden aiheuttamaa uhkaa suomalaisille. 

* * *

Jos olisin itse tehnyt samanlaisen jutun, olisin sisällyttänyt siihen esimerkiksi infograafin, johon olisi sisällytetty jengien ja niihin assosioituneiden henkilöiden määrien historiallista kehitystä kuvaavat käyrät Suomesta ja Ruotsista. Olisin myös kertonut, että niiden perusteella olemme niin ja niin monta vuotta jäljessä ruotsalaisten nykyisestä tilanteesta, ellemme onnistu katkaisemaan kehitystä. 

Koko jutun olisin lopettanut kahteen haastatteluun, joista ensimmäisessä olisin kysynyt poliisin edustajalta näkemystä siitä, miten infograafin perusteella väistämättömältä näyttävä Ruotsin tie voitaisiin välttää. Ja toisessa pyytänyt tämän ruotsalaista kollegaa kommentoimaan asiaa. 

Jutun nähtyäni jäinkin miettimään Ylen toimittajan motiivia valita nyt nähdyt ratkaisut. Enkä keksinyt niille ensimmäistäkään järkevää syytä - järjettömiä toki juolahti mieleeni, mutta ne joko perustuivat kelvottomalta kuulostavaan arvioon kyseisen toimittajan älykkyydestä tai kuulostivat liiaksi salaliittoteorioilta, jotta olisin katsonut asialliseksi esitellä niitä tässä blogissa.

* * *

Oikeusministeri Leena Meri (ps) lienee ymmärtänyt Suomen tilanteen Ylen toimittajaa paremmin. Ja siitä syystä hänen johtamansa ministeriö on suunnitellut toimenpideohjelman maahanmuuttajavaltaisen nuoriso- ja jengirikollisuuden ehkäisemiseksi ja torjumiseksi. Valitettavasti ohjelmaan on käytettävissä vain rajallisesti resursseja, joten se painottuu pikemminkin ankaroittamaan rikollisen toiminnan seurauksia kuin ennaltaehkäisemään sen syntyä. 

Parempi kuitenkin edes näin kuin jättää länsinaapurissa vaaralliseksi osoittautunut yhteiskunnallinen kehityssuunta muhimaan itsekseen. Ja ainahan ehkäiseviä toimenpiteitä voi lisätä, mikäli tilanne jatkaa eskaloitumistaan ja valtion budjetista jossain vaiheessa löytyy lisävaroja sen pysäyttämiseksi. 

Sitä kai on kuitenkin turha toivoa, että kehityksen perussyytä - kansainvälisten humanitaaristen sopimusten turvaamaa Suomen väestön rikastumista - tultaisiin korjaamaan ennen kuin tilanne on karannut käsistä täydellisesti. Eihän sellaista käännettä ole nähty edes pahoissa ongelmissa pyristelevässä Ruotsissa.

39 kommenttia:

 1. Siis pää pensaaseen toivoen, että paha menee pois itsestään? Kun niin ei tapahdukaan, ihmetellään että mitenkäs tässä nyt näin kävi ja silloin ollaan jo auttamattomasti myöhässä. Kovasti kyllä vihervasemmisto puhuu mm. juurisyihin tarttumisesta, mutta ei sitä kuitenkaan tee, koska silloin pitäisi tunnustaa, että se suurin juurisyy on maahanmuutto liian vieraista kulttuureista. Tässä kuten kaikissa muissakin ongelmallisissa asioissa ratkaisu sillä on lisää rahaa ja kotouttamista. Eipä tuo ole rikkaassa Ruotsissakaan toiminut. Väkivalta on vain kasvanut sitä mukaa kun väkeä on tullut lisää kehitysmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyshän kuuluu, että miksi elintasopakolaisten hyysääminen on tärkeämpää kuin kansallinen turvallisuus?
   Kyllähän tämä tulijavirta saataisiin loppumaan jos halua olisi - nyt sitä ei ole riittävästi.
   Se on joidenkin etu, että Eurooppa muuttuu Paskastaniaksi.

   Poista
  2. "Hyysääminen on tärkeämpää" siksi, että elinkeinoelämä tarvitsee työvoiman ylitarjontaa pitääkseen palkkatason alhaisena. Työvoimapulahan nostaa työn hintaa ja sitä elinkeinoelämä ei halua - siksi maahanmuutto ei lopu.

   Toinen syy on se, että elinkeinoelämä voi maksattaa osan matalapalkka-alojen palkoista sosiaaliturvaetuuksina - siis laittaa veronmaksajat subventoimaan omia palkkamenojaan.

   Kolmas syy on se, että esim. ammattiliitot voivat tahkota hulppeita voittoja vuokratalobisneksessä maahanmuuttaja-asukkailla. Kas kun vuokratulo on varma: asumistuki veronmaksajien rahoilla. Vuokria voi myös kätevästi korottaa asumistuen avulla.

   Sitten on vielä näitä horonaisia kumbalaijoineen, mutta perimmäinen syy nykyiseen maahanmuuttoon on taloudellinen hyöty ja suuri, valitettava moraalikato kautta yhteiskunnan.

   Poista
  3. ""Hyysääminen on tärkeämpää" siksi, että elinkeinoelämä tarvitsee työvoiman ylitarjontaa pitääkseen palkkatason alhaisena."

   Ilmeisesti siksi syksyllä 2015 PettUri Orpo otti avosylin vastaan n. 30000 asylum-taikasana-pakolaista - muuten vaalirahan saanti olisi voinut loppua seuraavissa vaaleissa EK-laisten taholta.

   Poista
 2. Ei ole olemassa mitään "ennalta ehkäisevää" keinoa, jolla kulttuurisen rikollisuuden kasvu voitaisiin estää.

  Ongelmalliset toiskulttuuriset saapuvat yhteisöistä, joissa vallitsee vahva sosiaalinen sitovuus ja ankara normimoraali, ja irrottuaan oman kulttuurinsa symbioottiselta maaperältä he tarvitsevat omia kulttuurisia yhteisövoimiaan vain vielä kipeämmin. Niinpä jokainen yritys soveltaa jotakin oman ajattelumme päämäärärationaalista keinoa sopeutumattomuuden jatkuvan kasvun pysäyttämiseen vain kääntyy itseään vastaan.

  Euroopalla ei ole mitään mahdollisuuksia oman uudella ajalla kehittyneen ajattelunsa keinoilla vastata kokonaan eriperusteisen yhteisöllisyyden haasteisiin. Mitä enemmän Eurooppa suvaitsee ja sietää, sitä vahvempia projektiivisia viholliskuvia sosiaalisesti sitovista kulttuureista tänne vaeltaneiden on kehitettävä oman sosiaalisen sidoksensa vahvistamiseksi.

  Ihan hullulta tämä koko "keskustelu" kulttuurisesta rikollisuudesta tuntuu. Kun ei osata edes esittää oikeita kysymyksiä, miten voitaisiin saada oikeita vastauksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa ennalta ehkäisevä toimenpide on lopettaa vääränlaisista kulttuureista tulevien maahanmuutto. Mitään muuta tehoavaa keinoa ei ole. Kehitysmaista tuleva väki ei ole valmis luopumaan kivikautisista tavoistaan ja varsinkaan uskonnostaan, puhumattakaan että olisivat halukkaita omaksumaan länsimaalaisen kulttuurin. Raha ja ylläpito omissa etnisissä konklaaveissa tietysti kelpaa.
   Ja kun ei ole mitään länsimaisessa yhteiskunnassa tarvittavaa osaamista, edes kieli- tai lukutaitoa, eikä halua niitä oppiakaan, seurauksena on Ruotsin kaltainen rikollispainajainen.
   On korkea aika toimia, ettei päädytä Ohisalon kaipaamaan monikulttuurihelvettiin.

   Poista
  2. Monikulttuurihelvettiä Ohisalo ja muut viherkommarit selvästikin toivovat, kun äskettäin Ohisalo sanoi sisäministeri Rantasta väestönvaihto-salaliittoteoreetikoksi.

   Poista
  3. Ohisalo on sanoinkuvaamaton tolvana, joka olisi psykiatrisen hoidon tarpeessa.

   Poista
  4. Tuossa A-studiossa kävi kyllä räikeästi esille millainen diletentti haihattelija meillä on ollut sisäministerinä.
   Se vielä korostui kun vastassa oli pätevä Rantanen.

   Poista
 3. Suomessa perussuomalaiset ovat ainoa varteenotettava maahanmuuttokriittinen puolue.
  Hyvä, että se on nyt hallituksessa ja on jo saanut aikaan muutosta kuten tämänkin kirjoitus todistaa.

  Valitettavasti äänimäärä jäi liian matalaksi eikä monipuolue järjestelmässä voi toimia pelkästään oman ajatuksen mukaan, varsinkin kun hallituksessa on RKP ja Kok.

  Seuraava mitä suomalaisten tulisi tehdä on äänestää yhä enemmän - EU-vaaleissa 9.6. - perussuomalaisia.
  Vain heidän toiminnallaan on edes jotain mahdollisuutta saada järkeä tähän muutokseen mikä Euroopassa on meneillään.
  Ja joka muslimien suuren syntyvyyden johdosta johtaa väestönvaihtoon Euroopassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö luulet, siksi persut siis äänesty, kyllä läpi menneelle eu laille joka tuhoaa koko euroopan. Kylläpä on isänmaallinen puolue. Oikea ja ainoa isänmaallinen puolue on sininimustat, sen kimppuun hyökkäsi sinun persut, nuo kantaa oikeusministerin salkkua ja häärääjä puolueen kiletämisessä on persu. Oikea äänestäjien pettäjä isänmaanrikollinen.

   Poista
  2. Eikö sinusta edellisen ja nykyisen hallituksen välillä ole mitään eroa?
   Toki nykyinen hallituskoalitio olisi varmaan ollut parempi ilman RKP:tä.

   Tästä tullaan juuri siihen, että kuinka paljon ihmiset äänestävät mitäkin puoluetta. Ei se kaukana ollut etteikö eduskuntavaaleissa PS olisi ollut pääministeripuolue. Eroa oli noin 23000 ääntä suurimpaan puolueeseen.

   Poista
  3. Mitähän yönmustaa lakia tarkoitat kun siitä jatkuvasti jaksat jauhaa? Ja kai sitä lakia, sen puoletsa tai sitä vastaan äänesti jotku muutkin kuin persut? Vai onko heillä jo enemmistö kaikissa Suomen ja eu.n elimissä joista asioista päätetään? En ole ainakaan sellaista nähnyt uutisoidun missään.
   Huru-ukko

   Poista
  4. "Mitähän yönmustaa lakia" Sinimustapuolue jos et tiedä puoluetta niin minnä korvessa elät? Persut kantaa oikusministerisalkkua ja meri oli se jolla salkku on ja joka ajoi sinimustan puolueen kieltämistä puoluerekisteristä. tosi isänmaallista toimintaa euta rakastavilta ja suomen tuhoa vaativilta persuilta. Noille joka inisee että enkö ne eroa viimehallituksen ja nyt olevan välillä, no, minä en kylläkään ota kantaa nyt muihin kuin persuihin. Sitä ei muuta miksikään se että edellinen hallitus on huonoin mahdollinen.

   Poista
  5. Persut on ainoa puolue, joka ei hyödy maahanmuutosta.
   Vihervasemmisto haluaa aivotonta maailmanhalausta eli "turvapaikanhakijoita", joista saavat uusia äänestäjiä. Kokoomus ja Rkp haluaa halpoja "työntekijöitä" palkkatasoa polkemaan. Keskusta ei linjattomuudessaan kai tiedä mitä se haluaa, mutta on Saarikkolaisen sote-opportunismin vuoksi päätynyt myötäilemään vihervasemmistoa.
   Persut on ainoa haittamaahanmuuttoa vastustava puolue, ja uskaltaa myös sanoa sen.

   Poista
  6. "Sinimustat" joutikin poistaa puoluerekisteristä. Kyseinen kilahtaneiden räkänokkien natsiryhmittymä oli ja on KGB:n masinoima porukka jonka perusteella itse synnyttäjä pystyi maalaamaan Suomen natsimaaksi.
   Eintähän maahan tarvita putlerin kainalossa olevia räkänokkia.

   Poista
  7. Jos EU-vaaleissa äänestää persuja, tukee "ilmantonmuutospommi"-Tynkkysen valituksi tulemista. KD:llä näyttää olevan kaksikin hyvää ehdokasta: Eija-Riitta Korhola ja Tapio Puolimatka. Itse aion äänestää edellistä, vaikken mikään uskovainen olekaan.

   Poista
  8. Sinimustien tarkoitus oli nähtävästi saada kansanmiellisyys ja isänmaallisuus näyttämään mahdollisimman typerältä ja tärkeimpänä pitää perussuomalaiset poissa ykkössijalta jossa toissa vaaleissa onnisuivatkin, perussuomalaiset kun eivät ole venäjän eikä korruptiokuvioden etu..

   Poista
 4. Toimenpide ohjelma nuoriso- ja jengirikollisuuden ehkäisemiseksi ja torjumiseksi vuosille 2024–2027

  https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/165576/OM_2024_13_ML.pdf

  VastaaPoista
 5. Näitä päivihapposia veromediassa (VMP) riittää. Happoska totesi eräässä ylenannon näytelmätilaisuudessa (alkavat iltaisin 20:30) että "jos [jengiongelmien] syyt tunnettaisiin, niihin olisi löydetty ratkaisu jo aikoja sitten". Happoska oli aika lähellä totuutta, vain yksi sanan muokkaus,ja oltaisiin totuudessa: "tunnettaisiin" PITÄÄ OLLA "tunnustettaisiin". Mutta VEROMEDIA (VMP) tekee mitä osaa: VALEHTELEE

  VastaaPoista
 6. Katujengit ovat toki uutisiin nykyään päätyvä osuus maahanmuuttajien tuomista ongelmista, mutta jääkö silloin piiloon nuorisoporukoiden yleinen välinpitämättömyys muita kohtaan ajatellen vaikkapa kirjastoja, kauppoja, uimahalleja jne tai suoranainen tietoinen järjestyshäiriöiden tuotto. Ruotsissa osa ihmisistä on alkanut välttämään uimahalleja tai huvipuistoja maahanmuuttajanuorten käyttäytymisen vuoksi eikä silloin ole kyse nuorisojengeistä vaan pelkästään yhteen kokoontuneista nuorista, jotka ovat tilan haltuunsa muista välittämättä. Suomeen on myös pesiytynyt outo toiveajattelulta kuulostava ajatusmalli, missä segregaation välttäminen ja poistaminen ratkaisisi kaikki ongelmat. Ajatus on sikäli jopa hupaisa, koska maahanmuuttajataustaisen väestön kasvaessa segregaatiosta tulee käytännössä normi jo sen vuoksi, että maahantulijat alkavat muodostua merkittäväksi vähemmistöksi asuinalueilla tai kuten Lontoon kaltaisissa kaupungeissa muodostavat enemmistön asukkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin päin Saksaa vaaditaan henkilöllisyystodistus uimahalleihin; niin levottomaksi pe-seily on mennyt ja varsinkin lapsiperheet kiertävät ne kaukaa. Pala palalta yhteiskunta valloitetaan alkuperäisiltä asukkailta ja "lystin" maksajilta. Loputon paapominen ja ymmärtäminen on käsittämättömän typerää. Myös vihervasemmiston jauhaminen rasismista ja äärioikeiston vaarasta on järjenköyhää puppua.

   Poista
  2. Mikäs ihmisryhmä sitä loputonta paapomista, ymmärtämistä ja rasismista jauhamista oikein harrastaakaan? Kyllä ne ovat nämä naiset, varsinkin vihervasemmistolaiset sellaiset.

   Poista
  3. Vihreiden ja Vasemmistoliiton äänestäjistä kaksi kolmesta on naisia. Vihreissä myös "miesoletettujen" määrä on huomattavan suuri. Perussuomalaisten kannattajista 70 % ja Kokoomuksen kannattajista 60% on miehiä.
   Repikää siitä.
   Sitä paitsi ne persujen naisetkin ovat erittäin järkeviä, Kokoomuksessakin heitä on joitakin.

   Poista
 7. Tämä samainen toimittelija hiillosti aikanaan puolustusvoimia siitä, että venäjän kaksoiskansalaisille ei annettu dronikoulutusta eikä heitä päästetty puolustusvoimissa ylempiin virkoihin.

  VastaaPoista
 8. Katujengien lukumäärä riippuu siitä, miten määritellään katujengi. Jari Taposen mukaan meillä ei ole yhtäkään katujengiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taponen on kyllä järkyttävä esimerkki siitä, miten täydellisen epäpätevät opportunistit voivat päästä korkeisiin asemiin tässä valheellisessa woke-maailmassa, jota vihervasemmistolainen media taluttaa.

   Poista
 9. Tätä asiaa nimellä maahanmuutto, erityisesti sen haitallisesta puolesta, on vatvottu 30 vuotta. Ja pahemmaksi vain menee. Voimme vain kuvitella, mikä on tilanne esim 10 - 20 vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tarvitse kuvitella, katso Ruotsiin ja Ranskaan.

   Poista
  2. Elinpäivien kertyessä yhä enemmän ikävöin 1980- lukua, jolloin neekeri oli katukuvassa nähtävyys ja hiekkaperseitä ei tarvinnut katsella lainkaan.

   Poista
 10. Tämä Oikkosen kiteytys täytyy vielä kopioida tähän, jos joltain meni ohi : "Ongelmalliset toiskulttuuriset saapuvat yhteisöistä, joissa vallitsee vahva sosiaalinen sitovuus ja ankara normimoraali, ja irrottuaan oman kulttuurinsa symbioottiselta maaperältä he tarvitsevat omia kulttuurisia yhteisövoimiaan vain vielä kipeämmin. Niinpä jokainen yritys soveltaa jotakin oman ajattelumme päämäärärationaalista keinoa sopeutumattomuuden jatkuvan kasvun pysäyttämiseen vain kääntyy itseään vastaan. "

  VastaaPoista
 11. "Suomi on onneksi kaukana Ruotsin tilanteesta". sanoo Ylen toimittaja jengeistä. Professori olisi esittänyt infograafin siitä, miten tilanne on muuttunut. Sama ajatus tuli minunkin mieleeni jo tuon toimittajan lauseen lukiessani. Vaan eipä tullut sen lausuneelle toimittajan tolvanalle. Ja siitä tuli mieleen yleisempikin ongelma, joka tuntuu uhkaavan jopa demokratian toimivuutta eli alkeellinen ajattelu. Kun uuden ongelman ilmestyessä järkevä ihminen katsoo, mistä me olemme tulleet ja minne olemme menossa niin toimittajan tolvana näkee vain, että "naapurissa on huonommin". Ettei vain olisi sama toimittelija, joka muutama vuosi sitten ei nähnyt sitä samaa ongelmaa naapurissa, kun se jo oli selvässä kasvuvaiheessa. Kun tämä sama ajattelun alkeellistuminen on vallannut median niin vallan vahtikoiraksi itseään ylpeillen kehumasta instituutiosta on tullut demokratian haudankaivaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Journalistit kai keskuudessaan kokevat ammattipätevyytensä ehkä aavistuksen verran itsekriittisemmin kuin mitä oli asian laita vielä muutamia vuosia sitten, kun tosiaan joku poliisimies saattoi vakavalla naamalla sanoa ettei meillä maassa mitään jengejä edes ole.

   Jotain tällaista voisi tulkita senkin perusteella, että JSN on juuri kirjannut uutta ohjeistusta toimittelijoille -- mikäpä siihenkään pakottaisi ellei jokin hienonhieno itsekriittisyyden varaus joka alitajunnasta uhkaa työntää peiton alta varpaitaan tietoisuuteen.

   Mutta ihan perusasiathan meilläkin toimittelijoilta ovat hukassa. He esimerkiksi ottavat auktorisoituna lähtökohtana sen yliyleistävillä yleiskäsitteillä operoivat kielen, jolla puhumattomuuden kulttuurimmew tabut on jo alusta alaken sementoitu niin, että kaikki "keskustelu" käydään ihan lähtökohtaisesti kelvottomilla käsitteillä.

   Että puhutaan esimerkiksi "maahanmuutosta" vaikka kyseessä on maailmanhistorian mittavimmaksi paisuva kehitysmaalaisten kansainvaellus. Että puhutaan "monikulttuurisuudesta" ja "moniarvoisuudesta" synonyymeina, vaikka käsitteet kuuluvat aivan eriperusteisiin ja sosiodynaamisesti erisuuntaisiin yhteisömoraaleihin. Tai ettei ymmärretä mitään siitä, miksi jo vaeltajien toiset sukupolvet ovat edeltäjiään epäsosiaalisempia ja radikalisoituneempia. Jne, jne.

   Tilanne on tosiaan aika hurja, kun itseään ihan valistuneina pitävät toimittelijat eivät tiedä saati ymmärrä edes sosiologian perusteita. Silti he kokevat että heillä on tärkeä rooli "yhteiskunnallisessa keskustelussa".

   Kun ei osata edes asettaa oikeita kysymyksiä, kuinka joku repsukka voi sitten uskoa että hänen julkilausumattomien mieltymystensä pohjalta valikoituneet vastaukset olisivat oikeita ja "tosia"?

   Kysyysmerkit pitäisi asettaa nykyistä paljon syvemmälle.

   Poista
  2. Tuosta kelvottomasta käsitteiden käytöstä ja kelvottomasta ajattelusta vain pari esimerkkiä.
   Liberaali ja konservatiivi esitetään vastapooleina, vaikka konservatiivin vastapooli on radikaali ja liberaalin vastapooli on autoritäärinen. Ja tätä virhettä toistelevat ovat useimmiten autoritäärisiä radikaaleja jotka väittävät itseään liberaaleiksi.
   Monikulttuurisuuden ihannoinnissa unohdetaan säännönmukaisesti ne veriset sodat, joita monikulttuurisissa yhteiskunnissa on käyty kulttuurien törmäyksen takia. Tutuin ja tuoreimpiin kuuluva lienee Jugoslavian hajoamissota, tai hutujen ja tutsien keskeinen joukkotappaminen, mutta muita ja verisempiä löytyy helposti. Unohdetaan myös ne tapaukset, joissa tappelu on saatu loppumaan vetämällä raja riitapuolten välille.

   Poista
 12. Yle tänään

  Berliiniläisille supermarketeille kokaiiniyllätys banaanien seassa

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-223917

  Berliinissä ja Brandenburgin osavaltiossa yhdentoista supermarketin työntekijät kokivat yllätyksen torstaina, kun banaanitoimitusten seasta löytyi hedelmien ohella kokaiinipaketteja.

  Asiasta kertovat useat saksalaiset tiedotusvälineet. Kokaiinitoimituksia tehtiin etenkin Lidl-ketjun kauppoihin.

  Bild-lehden tietojen mukaan banaanien sekaan piilotetut kokaiinipaketit olivat 20–100 kilon painoisia.

  Kokaiinin kilohinnaksi huumemarkkinoilla arvioidaan 40 000 euroa.

  Myös viime vuonna suuren hedelmätukun banaanitoimituksista löytyi Saksassa useasti kokaiinipaketteja. Silloin ne olivat peräisin Etelä-Amerikasta.

  VastaaPoista
 13. Kuuntelin saman ohjelman, ja siinä kohtaa, kun toimittaja epäili ettei Suomi ole Ruotsin tiellä, pääsi huuliltani äänekäs, spontaani parkaisu "ei saatana!".

  VastaaPoista
 14. Minkä takia ylen laatu-journalismissa annettiin käsitys, että ampumiset liittyvät yksinomaan jengeihin ja niiden määrään? Olisiko ruotsalais-isä jäänyt teloittamatta kusiseen alikulkutunneliin jos kehitysmaalainen ampuja ei olisi kuulunut johonkin jengiin? kuuluiko edes?

  Reagointi tai "oireilu" raa,alla väkivallalla on aivan yhtä tavallista tietyistä sijainneista ja uskonnon piiristä tuleville kehitysmaalaisille eikä se vaadi mitään jengiä taustalle, kun "kunniaa" on loukattu.

  Meiltä puuttuvat vielä ruotsista ja saksasta tutut kehitysmaalaisten mafia-perheet, jotka pitävät jotain aluetta ottessaan väkivallan uhalla ja rikastuvat huumeilla, suojelurahoilla ja muilla rikoksilla. Ovatko hekin osa katujengi-ongelmaa ylen mielestä?

  VastaaPoista
 15. Taitavat Ylen toimittajakunnassa olla edelleen vahvoilla aikoinaan taistolaiskommari-professori Nordenstrengin kouluttamat toimittajat, joiden tarkoitus on vain aikaansaada sekasortoa yhteikuntaamme kommunistista vallankumousta varten.
  He eivät näytä ymmärtävän, että aika on ajanut heidän unelmansa ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikseivät Ylen kommaritoimittajat muuta asumaan Pohjois-Koreaan, jossa heitä valmiiksi rakennettu onnela odottaa?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!