perjantai 5. huhtikuuta 2024

Nuoret ja naiset haluavat Kreikan tielle

Yleisradio julkaisi uuden puolueiden kannatuskyselyn. Sen mukaan suuri joukko suomalaisia naisia ja nuoria on siirtynyt maan suosituimmaksi puolueeksi nousseen SDP:n kannattajiksi. 

Toisin sanoen heillä on tahto velkaannuttaa Suomea entistä enemmän aina siihen asti, kunnes Euroopan Unioni ottaa meidät holhoukseensa. Ja samalla jättää yrittämisen ja työnteon kannusteet nykyiseen heikkoon taloustilanteeseen johtaneelle tolalleen, jonka seurauksista antoi viimeisimmän esimerkin SSAB:n päätös jätti-investointinsa tekemisestä Ruotsin Luulajaan suomalaisen Raahen sijasta.

Tämä naisten ja nuorten käyttäytyminen on sikäli mielenkiintoista, että juuri he tulevat kärsimään eniten siitä, jos Suomi joutuu Unionin holhoukseen. Sehän tarkoittaisi nimenomaisesti hyvinvointivaltion raakaa alasajoa, kuten siihen tilanteeseen aiemmin ajautuneesta Kreikasta on nähty

Siellä julkisen alan työntekijöiden palkkoja jäädytettiin, minimipalkkaa laskettiin, palkanlisiä leikattiin, veroja korotettiin, eläkeikää nostettiin, etuuksia leikattiin ja näistä toimenpiteistä huolimatta valtio myi omaisuuttaan. Tämä ei ilmeisesti kuitenkaan ole vasemmiston kelkkaan lähteneiden naisten ja nuorten tiedossa tai he eivät vain välitä siitä jos vaihtoehtona on kulutusjuhlan jatkuminen vielä muutamalla vuodella.

Kaiken kaikkiaan on siis erittäin hyvät syyt toivoa, että hallitus ei anna nyt nähtyjen galluptulosten vaikuttaa liiaksi politiikkaansa. Näin siksi, että Suomen talous on joka tapauksessa saatava kuntoon, eikä se käy perinteisen vasemmiston harjoittamalla jakopolitiikalla. Ei edes silloin, jos sitä harjoittaisivat poliittisen kentän keskiviivan oikealla puolella olevat puolueet.  

* * *

Hallituspuolueista Kokoomus menetti eniten kannattajiaan ja sitä seurasivat järjestyksessä Perussuomalaiset ja Ruotsalainen kansanpuolue. Vain Kristillisdemokraattien kannatus nousi hiukan. Siten hallituspuolueiden yhteenlasketuksi kannatukseksi jäi 46,7 prosenttia.  

Oppositiossa menestyi vanha työväenliike eli SDP:n lisäksi myös Vasemmistoliitto nosti kannatustaan jonkin verran, mutta Vihreiden laski. Koko vasemmiston kannatus kasvoi 39,5 prosenttiin. 

Muista oppositiopuolueista Keskustan ja Liike Nytin kannatus laski. Tämä osoittaa, ettei ensin mainitun puolueen väistyvä puheenjohtaja ole onnistunut erityisen hyvin. Tai sitten keskustalaisen - ja myös vihreän - politiikan kulta-aika Suomessa alkaa olla ohi.

29 kommenttia:

 1. Vanhan sanonnan mukaan viisas oppii virheistään, ja hyvin viisas pystyy oppimaan myös muiden tekemistä virheistä. Ei siis mikään ihme, ettei merkittävä osa kansasta ole kyennyt oppimaan Kreikan tekemistä virheistä ja on siten valmis toistamaan samat virheet myös Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen pankillehan tuosta velasta on iso osa ja eläkeyhtiölle(sen olisi periaattessa pitänyt olla kiellettyä)

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001876133.html

   Tilastoilla kikkailut ja lainaerien siirrot, ei ollut vasemmisto. Tuota tilannetta korjattiin jo tuolloin laajentamalla monienkin firmojen omistuspohjia oikeistolaisille pukumiehille.

   Poista
  2. Uuden Suomen blokissa joku tehnyt taulukon minkä verran lainaa Suomen valtiolla oli hallituksen aloittaessa, ja lopettaessa. Lista alkoi jostain 1970 luvulta, ja kas kummaa n. 65 % valtionvelasta oli sellaisten hallitusten ottamaa, jossa ei ollut lainkaan vasemmistopuolueita.
   Ja kun laskee siihen sen 7 miljardia € jonka Sipilän hallitus veronkierto laeilla otti Marinille niin menee yli 70 %.
   Tein joitain vertailuja valtionvelka tilastoihin, enkä havainnut ainakaan niissä isoja eroja annettuihin velkasummiin nähden.

   Poista
  3. Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps) sanoi uutisissa tänään sen totuuden:
   "Puolueiden kannatusta ei ehkä ole tässä niin keskeistä edes miettiä vaan se, että saadaan Suomi sellaiselle uralle, että meillä on tulevaisuus turvattuna."

   Poista
  4. Sellaisten hallitusten ottamaa velkaa 70-luvulta alkaen joissa ei ollut LAINKAAN vasemmistopuolueita? Nyt tuli kyllä sellaista soopaa ettei mitään rajaa. Kokoomus ei edes päässyt hallitukseen ennen 80/90 luvun vaihdetta vai milloin se oli, ja sitä ennen oli täysin mahdotonta muodostaa hallitus jossa ei olisi ollut vasemmistopuolueita. Eikä senkään jälkeen meillä ole ollut montaakaan sellaista hallitusta jossa olisi ollut vain kokoomus ja keskusta, kyllä niissä on aina ollut vähintään yksi vasemmistopuolue mukana. Jos tuo pitäisi paikkansa tuon 65% valtionvelasta olisi ottanut ennen nykyistä hallitusta vain pari hallitusta, enintään, koska kaikissa muissa on on vasemmisto ollut mukana. Enkä ole varma onko noita kahtakaan ollut olemassa. Minun vähäisen muistini mukaan tämä nykyinen on ainoa jonka tiedän jossa ei olisi vasemmisto ollut tavalla tai toisella mukana. Ja kyllä, vihreät on aina ollut vasemmistopuolue. Sen perustivat entiset stalinistit joten se ei muuta voi olla.

   Poista
 2. Eiköhän SSAB päätös ole jo aikoja sitten tehty nyt vaan saatiin vielä sopiva omistajaohjaus ministerikin joka ei kiusaa kyseistä yhtiötä millään tympeillä suomen edustajilla hallituksessaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ainut keino saada sähköä teollisuudelle on se, että suomalaiset maksaa kun tuosta ei voi oikein muusta sitä nyhjäistä:

   https://www.motiva.fi/ratkaisut/energiankaytto_suomessa/energian_loppukaytto

   Ja siihen ei auta uudet ydinvoimalat koska sitä energiaa ei saisi kuitenkaan käyttää..

   Poista
  2. Lyhennettynä taloja pitää eristää siksi ja saunaa lämmittää vain sallittuina päivinä, että teollisuudelle riittää sähköä, eli suomalainen ihan oikeasti maksaa ne "investoinnit". Mahdollisia tulevia voimaloita helpottavat onneksi uudet valmisteilla olevat kaapelit jota pitkin saadaan siirrettyä mahdollisesti ylimäärinen sähkö pois koska sitä ei suomessa saa käyttää.

   Lakoilla ei ole mitään tekemistä noiden päätösten kanssa.

   Poista
 3. Ottaen huomioon miten hallitus, ja varsinkin Riikka Purra valtionvarainministerinä on käyttänyt kaunistelematonta kieltä leikkausten tarpeellisuudesta,yllättävän vähän hallituspuolueiden kannatus pudonnut.
  Siitä voi päätellä että ihmiset yleensä ymmärtävät tilanteen. Naiset nyt monesti tahtovat mennä tunteet edellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä kyllä persujen leikkauksia kehuisi. Niilät otetaa joilla sitä rahaa ei isommin ole tuohon päälle vielä se että Purra haluaa myös ajaa läpi vanhuksien eläkeleikkauksen. Persut myös ulotti ei rasismia kuukauden koko vuoden mittaiseksi ja laittoivat veronmaksajien rahoja tähän:
   "Saat mitä tilaat – Perussuomalaiset tilasivat rasisminvastaisen kampanjan äärivasemmistolaisilta veronmaksajien piikkiin." https://www.kansalainen.fi/saat-mita-tilaat-perussuomalaiset-tilasivat-rasisminvastaisen-kampanjan-aarivasemmistolaisilta-veronmaksajien-piikkiin/

   Poista
  2. Motiva on valtion omistama...

   Poista
  3. Kuka muuta väittikään, kyse on siitä ketkä tuota johtaa, vihervasemmisto. Lue joskus ajatuksella. Persut ei ole suomen puolella, sääli että sitä ei monet näe.

   Poista
  4. Arhinmäkeläiset kommunistit, anot 8.34 ja 9.05. Opetelkaa kirjoittamaan. Ja erityisesti ajattelemaan, jos se suinkin on suorituskyvyn puitteissa.
   Ideologiat kuuluvat satumaailmaan.

   Poista
  5. Miksi puhutaan "naisista", kun tarkoitetaan vain täysi-ikäisiä tyttöjä?

   Poista
 4. Holhoukseenhan tässä ollaan matkalla joka tapauksessa, kaikki on jo aikaa sitten sössitty. Puusilmiäkö meilä on ollut viimeiset 30 vuotta poliitikkoina? Femakkohallitus oli pohjanoteeraus, ei mitään järkeä, tasa-arvon nimissä piti saada näyttää "kykynsä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma5. huhtikuuta 2024 klo 13.09

   Puusilmäisiä maanpettureita!

   Poista
 5. Demaripomo Lindtman on johtanut puoluettaan rautaisella otteella ja selkeällä vaihtoehto-ohjelmalla. ( vitsi, vitsi)

  VastaaPoista
 6. Ruotsalainen sijoittaja on kautta historian sijoittanut ensin kotimaahansa ja vasta pakon edessä muualle. Tuo päätös paikkakunnasta oli selvä jo siinä vaiheessa, kun ilmoittivat vetylaitoksestaan.

  VastaaPoista
 7. Turhaa täällä on kitistä, koska tällaistahan se "vapaassa ja demokraattisessa" maassa on. Asiat saa sössiä, kuka vain kykenee. Mitähän tulisi oikean laivan seilaamisesta, jos matkustajat tappelisivat ruorissa roikkuen, mihin alusta ohjataan? Valtiolaivakin tarvitsisi vahvan kapteenin, joka viime kädessä pitää valitun kurssin.

  Presidentin tai kuninkaan vallan leikkaaminen on ollut "länsimaisten arvojen mukaista", mihin nähtävästi kuuluu jatkuva tappelu ja valtiolaivan keikuttaminen. Suurin osa matkustajista vielä leikkii hyvää ihmistä vetäen merestä kaikki sinne hankkiutuneet muriaanit, vaikka laiva uhkaa jo upota ja osa tulijoista heiluttelee sapeleita päitä tiputellen.

  Idän diktaattorimummo katsoo tilannetta hymy kohennetulla naamallaan, kun hyvikset eivät kykene puolustamaan viljavarastoaan, vaikka ovat sotatekniikaltaan ja -taktiikaltaan ylivoimaisia.

  Tulevaisuuden vaalit kiinnostaa kyllä tässä globaalikommareiden pilaamassa maailmassa yhtä paljon kuin kilo paskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän sinun tarvitse äänestää. Riittää kun järki-ihmiset äänestää oikein kuten viime kevään vaaleissa.
   Sama on taas edessä 9.6.24 kun on EU-vaalit.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma5. huhtikuuta 2024 klo 13.12

   Globaalikommari-maanpetturit ovat Suomessa olleet vallankahvassa ainakin kolmekymmentä vuotta.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma5. huhtikuuta 2024 klo 13.38

   Globaalikommari-maanpetturit huijasivat 1990-luvulla suomalaiset globaalikommunistiseen EU-diktatuuriin sekä euroon, ks. jormajaakkola.fi

   Poista
  4. Itävaltalainen politiikantutkija Karl Steinhauser nimesi erään kirjoistaan runsaat 30 vuotta sitten 'EU – huomispäivän super-Neuvostoliitto'.

   Poista
 8. Opiskelijat siirtyneet punaleiriin koska punaleiri takaisi heille jatkossakin bileyksiön Helsingin keskustasta, veronmaksajien rahoilla tai velkarahalla.
  Ei opiskelijat tajua sitä, että holhouksessa ne bileet loppuvat kuin seinään.
  Suomelle voisi tehdä ihan hyvää joutua holhoukseen.

  VastaaPoista
 9. Kalergi-suunnitelma5. huhtikuuta 2024 klo 14.27

  Persuihin lukeutuvalta Jukka Hankamäeltä filosofin terävää analyysiä hallituksen sopeutustoimista:
  https://jukkahankamaki.blogspot.com/2024/03/tyomiehen-tuumausriihi-kuinka-kansa.html

  VastaaPoista
 10. Eipä taida puolueiden kannatuslukemat juurikaan riippua harjoitetun politiikan asiasisällöistä. Imagot ratkaisvat vähintään yhdeksän kymmenesosaa sympatioista ja tai antipatioista. Naisilla ehkä vielä enemmänkin.

  Sitäpaitsi poliittisella yhteiskunnallisella keskustelulla ei edes ole varsinaisia asiasisältöjä. On vain käsitteellisesti harhaisten ideologioiden mukaisia tulkintoja, joilla ei mikään osapuoli tule mitään todellisia ongelmia ratkaisemaan.

  Ei taloususkonnonkaan evankeliumit mitään talousongelmia ratkaise. Siinä mielessä on aikamoista älyllistä epärehellisyyttä väittää ihan tosissaan että niistä-ja-niistä rahaliikkeistä on sellaisia-ja-sellaisia seurauksia. Voi olla, onhan uskosta iankaikkiseen elämäänkin seurauksia jotka näkyvät reaalimaailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on semmonen juttu kun on totuttu shoppailemaan ja käymään tyttöjen kanssa kahviloissa vain tukituloilla niin nyt alkaa realiteetit lyömään päin kasvoja.
   Samaan aikaan on ihan ikioma yksiö bilekämppänä Kalliossa ja nyt natsit vie sen pois.

   Poista
 11. YLEn massiivinen tuki lakkoilijoille näkyy SDPn pienessä nousussa. PainavaSyy leikata YLEn budjetista kolmasosa pois!

  VastaaPoista
 12. Yle tänään

  Ranskassa 15-vuotias poika kuoli vakavan väkivallan seurauksena

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-219489

  Pariisin eteläpuolella 15-vuotias poika kuoli jouduttuaan vakavan väkivallan kohteeksi koulupäivän jälkeen.

  Poliisin mukaan useampi ihminen oli hyökännyt pojan kimppuun lähellä koulua Viry-Chatillon alueella torstaina.

  Poliisi tutkii tapausta murhana ja jengiväkivaltana, kertoi alueen syyttäjä Gregoire Dulin.

  Tapaus on nostanut huolta lasten väkivaltaisista hyökkäyksista toisia lapsia vastaan Ranskassa.

  Aiemmin tällä viikolla teini-ikäinen tyttö oli hetkellisesti koomatilassa, kun häntä oli pahoinpidelty koulunsa ulkopuolella Ranskan eteläosassa, kertoo Guardian-lehti.

  ------------------

  Kuten yllä mainittu, eilen oli uutinen teinitytöstä. Nyt poika murhattu ja puhutaan "lasten" väkivallasta?
  Olisiko oikeammin epäillä muslimien joukkohivutusta näissä tapauksissa?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!