sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Ukrainan vaikeuksista on otettava oppia myös Suomessa

Aamun uutistarjonnan perusteella Ukrainan vaikeudet lisääntyvät jatkuvasti. Länsimaiden avun kangertelu on presidentti Volodymyr Zelenskiyn mukaan johtamassa siihen, että "ohjukset saattavat loppua" ja maa joutuu valitsemaan yhä tarkemmin mitä kohteita se suojelee ilmahyökkäyksiltä.

Suurin syyllinen asiaan on Yhdysvaltain kongressi, joka on jo lähes puoli vuotta estänyt Bidenin hallinnon suunnitteleman reilun 60 miljardin dollarin apupaketin toimittamisen Ukrainalle. Presidentti Vladimir Putin on luonnollisesti äärimmäisen tyytyväinen tähän asiaintilaan. Kuten myös eurooppalaisten maiden harjoittamaan parikymmentä vuotta jatkuneeseen omien puolustusvoimiensa laiminlyönteihin, joiden seurauksena niiden kyky korvata USA:n avun takertelu on vajavainen. 

Tämä kokonaisuus on syytä panna merkille myös Suomessa. Mehän olemme nyt läntisen puolustusliiton jäsenmaa ja sikäli oletamme saavamme mahdollisen Venäjän hyökkäyksen tapahtuessa riittävän avun puolustustoimillemme. 

Ukraina ei tietenkään ole NATO:n jäsenmaa, eikä länsimailla siinä mielessä ole velvoitetta auttaa sitä taistelussaan Putinin sotajoukkoja vastaan. Mutta toisaalta eurooppalaisten NATO-maiden fundamentaalinen kyvyttömyys Ukrainan tukemiseksi koskee yhtä lailla Suomea kuin sitäkin.

Siksi Suomen on NATO-maana edistettävä sitä, että jokainen jäsenmaa huolehtii omasta sotilaallisesta kyvykkyydestään. Ja muistuttaa siinä yhteydessä myös siitä, että niiden resurssien on riitettävä tarvittaessa oman puolustautumisen lisäksi myös helpottamaan mahdollisen hyökkäyksen kohteena olevien jäsenmaiden taistelua oli kyseessä sitten Suomi tai jokin muu sotilasliiton jäsenmaa. 

* * *

Slovakiassa käytiin presidentinvaalit, joiden voittaja Peter Pellegrini suhtautuu negatiivisesti Ukrainan tukemiseen sen puolustustaistelussa Venäjän hyökkäystä vastaan. Näin entisen Tshekkoslovakian pienemmän puoliskon kansa jatkoi suomettumispolitiikkaansa Venäjän suhteen huolimatta siitä, että se on myös NATO:n ja EU:n jäsenmaa.

Me suomalaiset luonnollisesti tiedämme mitä suomettuminen tarkoittaa. Ja mihin se voi pahimmillaan johtaa. Nähtäväksi siis jää minkälaisia lieveilmiöitä Slovakiaan syntyy sen seurauksena.

Ukrainan osalta pääkysymys on kuitenkin se, että asettuuko Slovakia jossain vaiheessa vastustamaan Euroopan Unionin yhteisiä toimia Ukrainan auttamiseksi. Ja saako se siihen tukea esimerkiksi Unkarin samanmieliseltä hallitukselta.

Slovakia on kuitenkin demokratia ja vaalit olivat rehelliset, joten vaalitulosta on sikäli kunnioitettava myös täällä Suomessa. Samalla on kuitenkin syytä ymmärtää, että myös se korostaa tarvetta huolehtia Suomen oman puolustuskyvyn riittävyydestä ehkäisemään jo ennalta Venäjän mahdolliset aiheet loukata omaa suvereniteettiamme. 

Onneksi tästä asiasta vallitsee kohtuullisen suuri yhteisymmärrys suomalaispoliitikkojen kesken. Toivottavasti näin on myös jatkossa.

41 kommenttia:

 1. On täyttä hulluutta Suomelta liittää Ukrainan rahoitusta ja jällenrakennusta 10 vuotta eteenpäin. Eli jos ja kun ryssä valtaa ko maan, suomi jälleenrakentaa sen ja maksaa suomen veronmaksjinen rahoja 10 vuotta eteenpäin suoraan putinin taskuun. Ei ihme että alkaa Suomessakin tökkimään kansalaisten Ukrainan ylistys kun meidän maa sukeltaa ja rahamme mätetätään pitkin maapalloa. Siitä vain, aseet ja kaikki rahat ukrainaan kyllä me puolustetaan sitten Suomea kilistelemällä avaimiamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ryssä valtaa Ukrainan - ei ole enää Ukrainaa ja sopimukset raukeaa - ei rahoiteta sen jälkeen.

   Poista
  2. Empä siihen luota, tämän maan päättäjät on suomettuneita vaikka sitä eivät myönnä tai edes itse tajua.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 11.09

   Ukraina taistelee meidänkin puolesta meidän toista talvisotaamme.
   Putinin kaltaisilla isovenäläisillä imperialisteilla on huomattava kannattajajoukko Venäjällä. Heidän ruokahalunsa on kyltymätön valloitusten suhteen. He sanovat mm., että Viipuri on vanha venäläinen kaupunki, mutta tarkoittavat, että Suomi on vanha venäläinen maakunta.

   Poista
  4. Parasta on nyt vaan auttaa Ukrainaa mahdollisuuksien mukaan niin, että Venäjä ei sitä valtaa. Koska ei Putin siihen lopeta, jos näkee, että länsi katsoo asiaa vierestä sormi suussa. Sotahan jatkuu sitten muiden reunavaltioiden kanssa, mukaanlukien Suomi.
   Ai niin, mutta eihän se Putin Suomeen hyökkää, kun Suomi on tehnyt 10-vuotisen sopimuksen jälleenrakentaa Ukraina...
   Voi herranen aika näitä typeriä kommentteja.

   Poista
 2. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 10.00

  Unkarin ja Slovakian putinismi ja useiden muiden Euroopan maiden välinpitämättömyys Venäjän uhan suhteen on käsittämätöntä:

  "Nyt tuli kylmä varoitus Venäjästä ja Vladimir Putinista: “Tämä hetki voi määrittää tulevaisuuden”

  Weimarin kolmion maiden ulkoministerit painostavat Euroopan maita kantamaan oman osansa puolustusliitto Naton kollektiivisesta taakasta ja ottamaan myös enemmän vastuuta Euroopan puolustuksesta.

  Niin sanotun Weimarin kolmion maiden eli Saksan, Ranskan ja Puolan ulkoministerit Annalena Baerbock, Stéphane Séjourné ja Radosław Sikorski varoittavat kovin sanoin koko Eurooppaa tulevasta.

  “Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt kerta toisensa jälkeen selväksi, että hänen Imperialistinen kunnianhimonsa ulottuu kauas Ukrainan ulkopuolelle ja hän hyökkää itse asiassa Euroopan rauhanjärjestystä vastaan. Meidän on elettävä sen tosiasian mukaisesti, että tämä hetki voi määrittää tulevaisuuden”, he toteavat yhteisessä kirjoituksessaan, joka on julkaistu muun muassa verkkolehti Politicossa.

  Ulkoministerit korostavat, että Ukrainalle annettu rahallinen ja aseellinen tuki on tosiasiassa sijoitus Euroopan vahvuuteen.

  “Tänään Ukraina on hyökkäyksen kohteena – huomenna se voi olla jokin muu osa Eurooppaa. Eikä Venäjä lopeta aggressiivista ja imperialistista politiikkaansa lähitulevaisuudessa”, ministerit varoittavat."
  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/nyt-tuli-kylm%C3%A4-varoitus-ven%C3%A4j%C3%A4st%C3%A4-ja-vladimir-putinista-t%C3%A4m%C3%A4-hetki-voi-m%C3%A4%C3%A4ritt%C3%A4%C3%A4-tulevaisuuden/ar-BB1lam8m?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=b7e31dfb1f644bd8a872d5c24789b07a&ei=25

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 10.16

   Otaksuttavasti unkarilaisille lapsille koulussa historiantunnilla opetetaan kuinka ryssät v. 1956 verisesti tukahduttivat unkarilaisten vapauden kaipuun. Siksi on vaikea ymmärtää, miksi unkarilaiset antavat putinisti-pääministerin istua vallankahvassa.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 10.22

   Joituivathan myös slovakialaiset entisen Tsekkoslovakian osana kokemaan ryssäin miehityksen ja niiden ylläpitämän rautaisen kommunistidiktatuurin nahoissaan.

   Poista
  3. Rakentavat Unkarin tiili tiililtä uudestaan, tienytkään että Unkari on pommitettu maantasalle ..
   Mutta niin se Kalergi-suunnitelma nimimerkkiki, menee nyt EU-gloabilistien riveihin ..

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 12.42

   CIA on globalistien roisto-organisaatio. JFK sanoi hajoittavansa sen, mutta CIA-roistot ehtivät ensin ja tappoivat JFK:n.
   Mutta ei niin pahaa etteikö siinä olisi jotain hyvääkin:
   CIA:n suunnitelman mukaan Venäjä on paloiteltava pieniin osiin ja Suomi saisi Venäjän siltä ryöstämät alueet takaisin.
   Ennenkaikkea Suomen ja mm. Baltian maiden pahin eksistentiaalinen uhka lakkaisi olemasta!

   Poista
  5. Venäjä paloiteltava osiin ? siinäpäi sitä onki puuhaa :)

   Poista
  6. Helposti se Moskovia palasiksi menee, kun Kiina ottaa Siperian ja moskoviittien alistamat kansat ottavat alueilleen itsenäisyyden.

   Poista
  7. Toivottavasti Venäjä aloittaa ydinsodan, niin loppuu QroquiiusKadin skeida

   Poista
  8. Sitähän te varmaan siellä Pietarissa haluaisitte, ydinsotaa. Mutta ette taida tajuta että sen jäljiltä teidän Venäjänne olisi lasitasanko? positiivista siinä olisi ettei venäläisiä enää olisi, eikä moisen jäljiltä heitä olisi edes lähtemään pakolaiseksi maihin jotka eivät ottaisi ihan niin paljoa turpiinsa.

   Poista
 3. Niin mitä tekemistä kauniilla Slovenialla on asian kanssa? "Nähtäväksi siis jää minkälaisia lieveilmiöitä Sloveniaan syntyy sen seurauksena."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko täsmentää, mitä tarkoitat.
   Slovenia ja Slovakia ovat kaksi eri valtiota.

   Poista
  2. Kun tarkkaan luet, niin lainaamani lause löytyy proffan blogin puolivälin paikkeilta.

   Poista
  3. Ihmettelin samaa, onko tuossa mennyt eri lauseissa sekaisin kaksi eri valtiota? kummasta itseasiassa puhutaan?

   Poista
  4. Aika ilmeinen typo. Slovakiasta lienee kyse: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010342868.html

   Poista
 4. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 10.48

  Ei ole ihmettelemistä, miksi Viro on suhteessa väkilukuunsa eniten avustanut Ukrainaa sen sodassa ryssiä vastaan:
  "Viron miehitys 1939-41",
  https://www.jput.fi/Viron_miehitys_1939-41.htm

  Yllämainittu olisi aiheellista luettavaa kaikille putinisteille niin Suomessa kuin muissakin natomaissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J.Putkinen on nyt yhdenlainen kaheli, jolla seisonut jo 2v, kun Putinini päätti hyökiä Ukrainaan..

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 12.10

   Putinisteja, niitä viideskolonnalaisia meilläkin riittää, valitettavasti.

   Poista
  3. Tämä Putkinenhan toittotti kookaika, että kaikki Suomen kiinteistöt pitää lämmittää sähkölllä, turvetta ei saa käyttää, eikä puuta, kun kysyin että millä ne meinaa lämmittää ne puolijoukkueteltat sähköpatterillako, niin ei vastannut mitään :)

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 15.00

   Täsmennä, mitä kahelia tuossa ryssäin suorittamaa Viron miehitystä koskevassa Putkisen artikkelissa on.

   Poista
  5. Kahelikin voi kirjottaa ei kahelin artikkelin ..

   Poista
 5. EU on osoittautunut kyvyttömäksi tässä tilanteessa. Saksa ja Ranska eivät vaan saa aikaiseksi välttämättömiä päätöksiä.

  Pitäisi miettiä Ukrainan tukemista niin, että jobainen euro joka sinne menee puolustukseen on itse asiassa koko EUn puolustamista. Ukraina maksaa hinnan olemalla hyökkäyksen kohde. Voitais kai me sen verran osallistua tähän että tarjottais tarvittava materiaali.

  Ihan jo 100 mrd eur vuodessa asehankintoihin riittäisi. EU-tasolla pitäisi olla pikkujuttu.

  VastaaPoista
 6. Jaa-aa. Kenen pitäisi ottaa oppia ja mistä? Rosa Meriläisen mielestä maailman kaikki rajat pitäisi avata. Putin on valloitushimoissaan paljon kohtuullisempi, riittää että N-liiton entinen suuruus palautetaan.

  No, jos riittää. Tuskin riittää. Harhaisen historiallisen uhrisamaistuksen vallassa toimiva narsisti ei pakkomielteistään pääse.

  Suomessahan on noita rajat auki -idealisteja paljonkin. Käytännössä rajamme jo ovat auki, koska tänne vaeltaneita ei täältä saada koskaan pois. Olemme ikään kuin yhdensuuntainen maa. Hölmölä, kuten pilapiirtäjä Kari sanoi ja oli oikeassa. Suurimmat humanistimme ovat sitä mieltä, että suomalaisten on ruokittava, hoidettava ja järjestettävä "ihmisarvoinen" elämä kaikille jotka rajojen sisään ovat luikahtaneet. Siis kaikille. Absoluuttisesti. Iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

  Kysykää arkkipiispalta ellette usko.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Rosa Meriläinen edustaa etupäässä 2000-luvun Helsingin henkeä.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 13.41

   Ei ole ihmettelemistä, että Meriläinen saa jatkuvasti palstatilaa Helsingin-Brysselin Pravdassa, globalistirikollisten pääpropagandamediassa Suomessa.

   Poista
 7. Äärivasemmistolaisessa TS:ssa oli tänään juttu "Mobilisaatio" repii Ukrainaa. Alussa todetaan: "Ihminen ei voi maksaa suurempaa hintaa kuin henkensä, ja yhä useammalle ukrainalaismiehelle tuo hintalappu vaikuttaa liian korkealta maksettavaksi."

  Varmaan pelottaa lähtä paljain käsin torjumaan ryssien loputtomilta vaikuttavia panssariaaltoja. Kunnon aseet olisi pitänyt hommata Ukrainalle heti Krimin ryöstön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös Krimi pitäs luovuttaa turkille, sehän sen kait ensinnä hallitsi ?

   Poista
  2. Kreikkalaisille kai kuitenkin nykyisistä kansakunnista, he sen ensimmäisenä kolonisoivat, paljon ennen kuin Turkkia oli olemassakaan.

   Poista
  3. Annetaan jommallekummalle, niin saavat taas uutta pontta keskinäisee nahisteluun..

   Poista
  4. Jos pysytellään ajassa, jolloin Krimin omistamisesta on kirjallisesti sovittu, niin kai se Ukrainalle kuuluu. Stalin tappoi miljoonia ukrainalaisia keinotekoiseen nälänhätään. Nikita Hrustsov sen sitten antoi Neuvostoliiton sisäisenä siirtona Ukrainalle vähän kuin korvauksena Stalinin teosta.

   Poista
  5. Kalergi-suunnitelma7. huhtikuuta 2024 klo 20.11

   Putinhan on ilmaissut suuren ihailunsa Stalinia kohtaan.
   Putin on myös sanonut Neuvostoliiton hajoamista maailmanhistorian suurimmaksi tragediaksi.
   Valokuvat Stalinin kohdistamista terroripommituksista siviilikohteisiin Suomen suurimmissa kaupungeissa ovat vastaavan näköisiä kuin Putinin terroripommitukset - ohjuksilla ja drooneilla - Ukrainan kaupunkien siviilikohteisiin.

   Poista
  6. Ja kaiken pahaksi, Stalin ei ollut edes Venäläinen vaan Georgialainen

   Poista
 8. Kalergi-suunnitelma8. huhtikuuta 2024 klo 13.43

  Omituisesti on kadonnut nimimerkille Anonyymi7. huhtikuuta 2024 klo 11.44 eilen antamani kommentti:
  Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
  Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response., https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

  Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoidata pääsi kuntoon

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma9. huhtikuuta 2024 klo 11.06

   Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
   Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response., https://www.psychologytoday.com/us/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!