keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Valtamedia harhautti "unohtamalla" tärkeimmän

Suomen hallitus teki sen, mitä siltä odotettiin. Eli laati ohjelman, jonka seurauksena Suomen valtion tulojen ja menojen välinen ero supistuu noin kolmella miljardilla eli kolmella tuhannella miljoonalla eurolla. 

Petteri Orpon (kok), Riikka Purran (ps) ja kumppaneiden listaa voidaan toki moittia - mihin oppositiopuolueet ovat jo ryhtyneetkin - mutta tosiasia on, että sen tekemättä jättäminen olisi ollut lähes valtiopetos. Ja johtanut Suomen tulevina vuosina entistä suurempiin taloudellisiin vaikeuksiin ellei suorastaan Euroopan Unionin tarkkailuluokalle

Hallituksen säästölinjaukset ovat kuitenkin ehdottomasti tasapainoisia ja oikeansuuntaisia, vaikka olisinkin itse suunnannut joitakin säästötoimia toisin. Erityisesti ihmettelen niin sanottujen yleishyödyllisten yhteisöjen verollepanon jättämistä kokonaan paketin ulkopuolelle, sillä ainakin puolueiden tukisäätiöt ja työmarkkinajärjestöt olisi ollut syytä ottaa mukaan talkoisiin. 

Samoin olisi ollut järkevää suunnata paketti enemmän julkisen sektorin supistamiseen kuin nyt nähtiin. Tässä yhteydessä olisi ollut hyvä luopua kokonaan myös hoitotakuun määräämistä vasteajoista, koska se on johtanut hyvinvointialueella henkilöstön rekrytointivaikeuksiin ja sen paikkaamiseen moninkertaisesti kalliimpia - ja asialla keinottelevia - keikkalääkäreitä palkkaamalla. Sama koskee myös hoitajamitoituksia.

Nämä ovat kuitenkin pieniä asioita, eikä niistä sen enempää. Oleellista ja kiitoksen arvoista eilisessä päivässä on joka tapauksessa se, että hallitus sai sovituksi vähintäänkin kohtuullisen kokonaispaketin.

Tulevaisuuden kannalta sen tärkein osa on kasvupaketti, joka sisältää tukea investoinneille sekä rahoitusta vihreän siirtymän edellyttämän infrastruktuurin rakentamiselle ja taloutta tukevalle soveltavalle tutkimukselle/tuotekehitykselle. Jostain syystä tämä - siis tulevaisuuden kannalta koko eilisen paketin tärkein asia - näyttää unohtuneen Suomen suurimpien medioiden toimituskunnilta ainakin otsikkotasolla. Enkä usko, että se on sattumaa, vaan poliittinen kannanotto. 

Nähtäväksi jää, onko Orpon kabinetin paketilla toivottu vaikutus Suomen talouteen. Tätä on syytä toivoa - myös rakkikoiran lailla räksyttävässä oppositiossa ja sitä tukevassa valtamediassa. Näin siksi, ettei vaihtoehtona suinkaan ole marinilainen holtiton jakopolitiikka, vaan ulkopuolelta eli EU:sta tuleva Suomen julkisen talouden kuriin paneva pakkovalta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ottaako 7 000 euron palkka vai konkurssiriski?
Veronika Honkasalon harhautus meni metsään
Nuoret ja naiset haluavat Kreikan tielle

49 kommenttia:

 1. Yleishyödyllisyys on juuri niitä suomalaisen yhteiskunnan ominaisuuksia, jotka kuulostavat hyvältä, mutta tosiasiassa johtavat korruptioon, jota ei mukamas ole, koska se on lainmukaista. Yleishyödyllisyys pitäisi poistaa lainsäädännöstä ja kaikkien oikeushenkilöiden pitäisi maksaa veroja yhteneväisellä tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milloinpa politikot omaa oksaansa sahaisivat?

   Poista
  2. Yleishyöödylliset ovat niinkauna hyviä, kun pysyvät suhteellsesti pieniä toimijoina, sinne ei pesiydy korruptiorahan perässä olijoia, vaan toimivat aidosta siihen mihin on perustettu, ..

   Poista
  3. Siinähän se juuri onkin; ei mene läpi, kun jokaisella puolueella on kytköksiä näihin yhteiskuntaa rokottaviin "yleishyödyllisiin" yhdistyksiin, säätiöihin, ajatushautomoihin ja instituutteihin. Varsinkin ay-liike on hiljattain näyttänyt hyödyllisyytensä ja tehnyt miljardien vahingon. Sinä maksat tavalla tai toisella.

   P.s. Tiesittekö muuten, että meillä on sellainenkin kuin Onnellisuusinstituutti? Eihän sitä muuten maailman onnellisimmaksi kansaksi kai muuten olisi päässytkään...

   Poista
 2. Keinotteleviin keikkalääkäreihin ja firmoihin tehoaisi lääkärien koulutusmäärien lisääminen.
  Jostain syystä se estetään vuodesta toiseen?
  Ei kai vaan lääkäriliitto ole niin vahvassa asemassa, että aiheuttaa yllä mainitun?

  VastaaPoista
 3. Ukrainaan pistetään koko ajan veronmaksajien rahoja nyt on, yllätys, yllätys pistetty tuo 3 miljardia palamaan, pitää myös muistaa että korrupiomaahan pistetään koko ajan rahaa valumaan. Joten tuo 3 miljardia menee pelkästään kattamaan tämän hetkisen rahan joka ukrainaan on pistetty. Mitenkäs muuten oli se ylen rahoituksen leikkaus, menikös se niinkuin luvattiin, rahoitusta nostettiin nimittäin 600.000 euroa ylelle. Ei mennyt oikein luvatusti. Hallitus tatuoin myös suomen rahoittamaan ukrainaa 10 vuotta eteenpäin, osaatteko edes laskea mitä se tälle maalle tulee maksamaan. Oma maamme kun sukeltaa niin rahojamme ei pitäsi viljellä mihinkään ylen rahoituksen nostamiseen, ei edustajien palkkioiden nostamiseen, eikä korruptiossa rypevään ukrainaan. Kohta taa kesän korvalla edustaja nostaa omaa palkkiotaan, montakohan tonnia sitä tälle kertaa nostetaan ylöspäin. Natoon liittyminen oli hyvä asia, mutta miksikäs suomi liitti itsensä usan liitokseen joka ei liity natoon mitenkään vaan on hallituksen salaama eikä sitä kerrota kansalle. Sama usaa koitti ruotsiinkin mutta siellä ei hyväksytty usan valtaamaamisyritystä, sillä sitä tuo dca sopimus on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko siellä Pietarissa jo kevät?

   Poista
  2. Vasili kirjoitta hjuva suomi..

   Poista
  3. Dada, Ljeningrad on hjyvä pjaikka. Mjusikka on hjyvin pjiiskattu. Täytyy ihailla harmaan elämän apaattista sitkeyttä.

   Poista
  4. Karavaani kulkee, koirat räksyttää.

   Poista
  5. Olen Suomalainen ja ikää 65, joten anteeksi typot. Mutta en ole mikään venäjän mielistelijä minun kirjoitus ei liity tuohon maahan mitenkään. Persut oli aloitteen tekijä puhtaan rahan lähettämiseksi ukrainaan, maata pitää kyllä auttaa mutta ei suomen veronmaksajien rahalla. Ettekö tienneet että hallitus lisäsi ylen rahoitusta 600.000 euroa? Ettekö tienneet sitä että suomen veronmaksajien rahoja on laitettu rajojen yli korrution rypemään maahan kohta jo 4 miljardia?

   Poista
  6. Sinäkö seuraisit kaikessa rauhassa sivusta tumput suorana, kun Putin tekee kansanmurhaa Ukrainassa. Jonka suoritettuaan siirtää tähtäimen vaikkapa Suomeen.

   Poista
  7. Ленинград – теперь Санкт-Петербург. Жизнь не так хороша, как ты думаешь - Дурак!

   Poista
  8. Ryssän pelko on viisauden alku - eräs norjalainen entinen Nato-joukkojen komentaja neuvoi olemaan koskaan luottamatta venäläisiin.

   Poista
 4. Helposti löytyisi miljardi tai puolitoista leikattavaa tarpeettomasta maanhanmuuttorumbasta ja hyysäyksestä. Mutta koska se jakamaton ihmisarvo, haavoittuvimmassa asemassa olevat ja muu lässytys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä voisi aloittaa turhien virkojen karsimisen:
   https://jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

   Poista
  2. Niin. paljonko annetaan taas "somaliyhdistyksille" ja muille maahanmuuton ympärillä pyöriville rahankeräys-veivauksille? Paljonko annetaan taas kehitysapuun, vaikka persut mukamas jotenkin oleellisesti onnistuivat vähentämään sen määrää.
   Ainoastaan tavallisia suomalaisia voidaan kurittaa veroilla loppuun asti, koska kukaan täällä ei nouse minkäänlaiseen vastarintaan.

   Poista
  3. Ehkäpä kehitysyhteistyöprojektit ovat monivuotisia ja niitä ei voi kesken kaiken lopettaa, mutta uskon ja toivon, että jatkoa seuraa. On irvokasta, että
   " kehitetään" vuosikymmenestä toiseen isolla rahalla (ja velaksi) ja mitään kehitystä ei tapahdu.

   Poista
 5. Rakenteisiin ei koskettu edelleenkään, huono juttu!

  VastaaPoista
 6. Suomessa arvonlisäverojen kertymä aleni viime vuonna. Korkea inflaatio on heikentänyt kansalaisten ostovoimaa merkittävästi. Inflaatio jatkuu ja veroja on korotettu, mm kiinteistöveroja reippaasti. Alv-miljardi veron korottamisesta saattaa kääntyä miinusmerkkiseksi, sillä verokertymä on laskettu puhtaan matemaattisesti. Suomi ei veronkorotuksilla pelastu.

  Italiassa arvonlisävero on 22 %, ruoan osalta 4 %. Tuntuu todella masentavalta, että Suomi maksaa Italian mafian varastettavaksi valtavia rahamääriä samaan aikaan kun meitä kuritetaan veronkorotuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortistossa olevat täytyy kannustaa töihin, ei tästä muuten mitään tule. Onhan se järjetöntä, että työvoimasta on pula, mutta osa kansaa on sitä mieltä, että ei kannata mennä töihin, kun sossusta saa lähes saman. Silloin pitää sossun tarjouksia pienentää.

   Poista
  2. Nykyisin kolmikymppiset työhönottajat edellyttävät hakijalta vähintään 10 vuoden kokemusta ja korkeintaan 25 vuoden ikää. Se on monen hylätyn karu kokemus.
   Ikärasismi rehottaa räikeänä, mutta siihen ei puututa. Kuinka monta potentiaalista veronmaksajaa pidetään näin pois työelämästä, vaikka työhalu ja ammattitaito olisivat kiitettävät?

   Poista
  3. Kuinka sitä nyt edes uskaltaa hakea työpaikkoja näin vastavalmistuneena, kun työnantajat hakevat aina osaajia töihin.
   Työsyrjintää. Haluavat palkata ulkomailta orjapalkalla töihin.

   Poista
 7. Tämä hanke pitäisi torpata alkuunsa:
  Helsinkiin suunnitellaan ”uutta Guggenheimia” – samaan aikaan muilta museoilta leikataan
  https://www.kansalainen.fi/helsinkiin-suunnitellaan-uutta-guggenheimia-samaan-aikaan-muilta-museoilta-leikataan/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Guggenheimi on kyllä kuin noiden elokuvuien pahis joka ei kuole vaikka kuinka sitä tapetaan

   Poista
 8. Iltalehti vai Iltasanomat julkaisi ALV:n noston vaikutuksia hintoihin. Voisin kuvitella, että kun 1,5% hinnannousu nostaa tuotteen hintaa esim 0,12€, niin kauppias omien kustannuspaineiden takia korottaa hintaa saman tien 0,20€. tämä taas lisää hetkellistä inflaatiota ja pienentää taas omalta osaltaan ihmisten rahatilannetta ja ostovoimaa. Ja se taas vaikeutta osan yritysten toimintaa, kun raha ei vaan kierrä.

  VastaaPoista
 9. Noihin hyvinvointialueiden keikkalääkäreiden palkkaamiseen johti joka hyvinvointialueella se, että tarkoituksella savustettiin niitä ulos ja sen jälkeen rekrytoitiin ne vuokrafirmoille täysin harkittu ja suunniteltu teko..

  VastaaPoista
 10. Toi kantaverkkkopuhekin on paskaa ja eikä tuo "kasvupaketti" eroa kuin nimellään niistä edellisistä tukipaketeista...

  VastaaPoista
 11. Tämä varmastikaan ei koske vain Helsinkiä:
  "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset"
  https://oikeamedia.com/o1-212200

  Ilmeisesti sopeutusriihessä persupoliitikotkin olivat niin pelkurimaisia, etteivät uskaltaneet puhua siitä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu, pelkureitahan ne kaikki tyynni, kun eivät saaneet kaikkea mahdollista aikaan samalla kertaa ja heti, etenkin niitä asioita joita sinä haluat. Persuillahan on tässä hallituksessa kaikki valta, mutta eivät vain pelkuruuttaan sitä valtaa käytä maksimaalisesti sinun haluamiesi asioiden tekemiseen heti.

   Voi pyhä sylvi näitä yksinkertaisia sieluja, vai sanoisinko ihan että trolleja.

   Poista
  2. Ohisalon ja Biaudetin pelko on joillekin viisauden alku?!

   Poista
  3. Kuka niitä nyt pelkää? ei ainakaan persut. Se on nimittäin ihan sama mitä persut tekee, niin nuo räksyttää ja yrittää potkia nilkoille joka tapauksessa. Ei sellaisella ole mitään pelotusarvoa tolkulliselle jota ei saa lopettamaan päällekäymistä teki sitten mitä tahansa. Turpiin (kuvainnollisesti) sille pitää vain antaa, perääntymisellä ei voita mitään.

   Poista
 12. Kaikilla televisiossa haastatelluilla edunvalvojilla on ollut täsmälleen sama sanoma. Eli että onhan se tärkeää, että leikataan, mutta kun tämä meidän kulttuuriala tai taide tai pitsinnypläys tms. on niin pieni osa siitä valtion velasta, niin kyllä sille pitäisi rahoituksen jatkua ennallaan, kun se tuottaa hyvää mieltä ja kriisinkestävyyttä (!), jne. Eli leikataan muilta, mutta ei meiltä.

  VastaaPoista
 13. Valistuksen lapsi Adam Smith aikoinaan tarkasteli talouselämää ja ihmetteli tapaa jolla hinnanmuodostukset toimivat. Hän jakoi arvonmuodostuksen kahtia ja kysyi, miksi kaikella tarpeellisella tavaralla on vain vähän raha-arvoa, kun taas jotkut jokseenkin tarpeettomat, kuten timantit, noteerataan huimiin hintoihin.

  Hänen päässään syntyivät käsitteet käyttöarvo ja vaihtoarvo. Nykyisessä rahaohjasteisessa taloudessa, jossa lainakauppiaaat ovat pussittaneet jopa kansallisvaltiot ikuisiin velkakoukkuihin, kyse ei enää ole pelkästään numeroilla noteerattavista vaihtoarvoista, vaan numeroiden karkaamisesta kokonaan autonomisoituneelle imaginaarisen rahan toimialueelle.

  Joku pieniaivoinen poliitikko keksi sanoa, ettei valtionvelkaa koskaan tarvitse maksaa takaisin, mutta se ei ole koko totuus. Koko totuus on ettei reaalitalouden toiminna seurauksena syntyviä numeerisia raha-arvonoteerauksia koskaan pystytä maksamaan "takaisin" vaikka kuinka yritettäisiin.

  Valtionvelka on uusi, demokratian jälkeinen hallitusmuoto.

  Repikää siitä, ja seuratkaa poliitikkojen ja hallitusten toimia sillä silmällä. Ne ovat pelkkää jakopolitiikkaa yhtäältä reaalitaloudessa työtä tekevien, toisaalta abstraktin numeerisen hyödyn poimijoiden välillä.

  Talouden ongemia pähkäilevien pitäisi palata Smithiin & co:iin, mutta he palaavat sellaisiin älyn jättiläisiin kuin Esko Aho, Iiro Viinanen ja Paavo Lipponen. Niin, ja unohtamatta Juha Sipilää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ovatko mielestäsi nykyisen hallituksen toimet oikeita tässä tilanteessa, ja jos eivät ole mitä pitäisi tehdä toisin. Tietystikin, ensin pitää nähdä asiat oikein, mutta mitä ovat sen jälkeise ihan konkreettiset toimenpiteet ?

   Poista
  2. Nykyisen eikä minkään entisen tai tulevan hallituksen toimet eivät ole konkretiaa, vaan yhdenlaista jakopolitiikkaa, jolla eri tileille kirjautuvia odotusarvoja siirrellään uomasta toiseen.

   Esimerkiksi valtakunnassa tehtyjen työtuntien määrä on konkretiaa. Se ei ole muuttunut miksikään sitten vuoden 1975. Samaan aikaan on BKT kasvanut liki kolminkertaiseksi. Revi siitä.


   Poista
  3. Se tilillä oleva raha vaan on kummallisella tavalla konkretiaa eikä pelkkää odotusarvoa kauppaan mennessä.
   Rahan ja tavaran arvo muuttuu viidessäkymmenessä vuodessa, kun on olemassa tuo inflaatiopeikko.
   Eli mitä siis oikeasti pitäisi tehdä

   Poista
  4. Työtuntien määrän muuttumattomuus johtunee työelämän vallankumouksesta, eli automaation, mekanisaation, työkoneiden, tietokoneiden ja digitalisaation valtavasta kehityksesta ja käyttöönotosta. Oikeastaan ihmetyttää, että niitä tunteja on vielä yhtä paljon, kun työväkikin vähenee koko ajan.

   Poista
 14. Viherkommarit ja keskusta ilakoi perussuomalaisten vaalilupausta, että bensan hinta alenee. Nyt arvonlisäveron nosto muka kumoaa bensaveron alennuksen. Olen aina epäillyt, että viherkommareilla ei ole mitään taloustaitoa, mutta selvät luvut luulisi kertovan selvää asiaa. Jos bensaveron alennus vaikutti hintoihin 4-5 senttiä alentavasti ja arvonlisäveron nosto nostaa hintoja 2 senttiä. Minusta tuohon jää vielä reilusti 2 sentti, mahdollisesti 3 senttiä alennusta. Tässä ilmeisesti menot muuttuu saataviksi, kuten Sanna Marinin EU-tukipaketissa.

  VastaaPoista
 15. Olisi pitänyt tehdä jotakin Suomen harmaalle taloudelle, ja pörssi listattujen yhtiöiden maksamien osinkojen valtavalle veronkierrolle (arviolta tänä vuonna n. 2 200 000 000 euroa)
  No tämähän ei ole kokoomukselle mikään ongelma. Hallitus kyllä joutui ohjelmansa vastaisesti lisäämään harmaan talouden torjuntaan rahaa, huikeat 2 miljoonaa €, kyllä Petteriä varmaan harmitti moinen, kun piti vähentää haitallista rahoitusta.
  Viime viikolla paikallislehti tonki paikallisen energiayhtiön taustoja, kun yritettiin järjestää jouluna suunnattua osakeantia. Taustalta löytyi joku Sveitsissä asuva suomalaissijoittaja, jolta löytyi 3 firmaa Suomesta. Viimeisistä tilinpäätöksistä vuodelta 2022 , selvisi firmojen voiton olleen yht. 32 miljoonaa €, josta veroa oli maksettu 0 €, ja veroprosentti näinollen 0.
  Asiantuntia totesi että, veroilmoitusta ym näkemättä on vaikea sanoa miten verot on kierretty, mutta jotain outoa asiassa on koska liikevaihto firmoilla oli yhteensä vain reilut 20 miljoonaa €.
  Eli kyllä yrittäminen Suomessa kannattaa.
  Petteri taputtaa kikkailijan toimille, ja Riikka seuraa pomoaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettei harmaaseen talouteen rautahanskoin puututa todennäköisesti johtuu siitä, että liian monella selkärangattomalla, korruptoituneella johtavalla poliitikolla on kytköksiä siihen.

   Poista
  2. Sote näyttää olevan rahanreikänä eräs musta aukko:

   "https://www.mediuutiset.fi/uutiset/soten-rahavirrat-lapivalaistava-ei-tiedeta-edes-miljardin-tarkkuudella/ff8ce026-1de3-4492-9edc-eb750c1a98e1

   Vähintä olisi, että määrättäisiin asiantunteva selvitysmies tutkimaan asia ja antamaan siitä kirjallinen, myös medialle annettava raportti.

   Poista
  3. Taas on "maailman vähiten korruptoituneisiin" maihin kuuluvassa Absurdistanissa laitettu pukki kaalimaan vartijaksi:

   Antton Mäntyvaara
   @AnttonMntyvaar1
   Lääkejätti Pfizerin Piia Aarnisalo nousee THL:n Hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajaksi Mika Salmisen siirryttyä THL:n pääjohtajaksi.

   Hyvinvointivaikuttajat on THL:n suurin osasto ja se mm. seuraa väestön terveyttä ja ohjeistaa poliittisia päättäjiä.

   Poista
  4. Tuo on kyllä aika uskomatonta. Pfizerhän on rahoittanut kymmenillä miljoonilla tutkimuksia, etenkin rokotetutkimuksia, joita THL on tehnyt tai osallistunut. Kuulostaa kyllä ihan Pfizerille ostetulta THL:n viralta....

   Poista
 16. Pienin askelin mennään, mutta HS-media lyö kapuloita rattaisiin.
  Pieni asia, mutta tärkeä, on kansaneläkemaksujen lopettaminen ulkomaille: ne menevät kaikki "eläköityneiden" somaleiden ja lähi-itäläisten hulppeaan elämään somaliassa etc. Kansaneläke on suuri raha somaliassa.

  VastaaPoista
 17. IMF-raportin arvio varjotalouksista eri maissa on karua kerrottavaa myös Suomen osalta, 13,49%:

  "© 2018 Kansainvälinen valuuttarahasto WP/18/17
  IMF:n valmisteluasiakirja
  Afrikan osasto
  Varjotaloudet eri puolilla maailmaa: What Did We Learn Over the Last 20 Years?
  Valmistelijat: Leandro Medina ja Friedrich Schneider1
  Annalisa Fedelino on antanut luvan jakeluun.
  Tammikuu 2018

  Tiivistelmä
  Ryhdymme laajempaan keskusteluun viimeisimmästä kehityksestä olemassa olevasta ja uudesta estimoinnista harmaan talouden estimointimenetelmistä. Uusia harmaata taloutta koskevia tuloksia 158 maata ympäri maailmaa koskien maailmassa vuosina 1991-2015. Menetelmien vahvuuksia ja heikkouksia arvioidaan ja arvioidaan myös menetelmiä vertaillaan ja arvioidaan kriittisesti. Harmaan talouden keskimääräinen koko 158 maassa vuosina 1991-2015 on 31,9 prosenttia. Suurimmat maat ovat Zimbabwe, jossa osuus on 60,6 prosenttia, ja Bolivia 62,3 prosenttia BKT:stä. Pienimmät ovat Itävalta, 8,9 prosenttia ja Sveitsi 7,2 prosenttia. [Suomi 13,49 prosenttia]. Uudet menetelmät, erityisesti uusi makromenetelmä, Currency Demand Approach (valuuttakysyntämenetelmä) (CDA) ja Multiple Indicators Multiple Causes (MIMIC) -menetelmää rakenteellisessa hybridimalliin perustuvassa estimoinnissa ovat ekonometriselta kannalta lupaavia lähestymistapoja, joidenkin uusien mikro- ja mikrotason menetelmien ohella."
  estimaatteja. Nämä estimaatit ovat melko lähellä muita tilastovirastojen käyttämiä tai kyselytutkimuksiin perustuvia estimaatteja."

  Suomessa harmaan talouden tutkimiseen myönnetty 2 miljoonaa euroa on lähinnä nimellinen summa verrattuna kymmenien miljardien suuruiseen harmaaseen talouteen maassamme. Se ilmeisesti viittaa vahvaan korruptioon ylimmässä poliittisessa johdossamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhiaa! Harmaata taloutta voi nähdä nyt ihan omin silmin ympäristössään, kun viime aikoina harmaasta on pöyristyttävästi tullut muotiväri talonmaalauksessa.
   Meilläkin naapuri maalasi talonsa harmaaksi, niin nyt pitää joka aamu katsella harmaata taloutta omasta kahvipöydästä. Onneksi foliohattu vähän suojaa.

   Poista
  2. Ota nyt se tiukka pipo päästä. Hanki elämä, äläkä nimittele ihmisiä noiden idioottilähdeviitteiden kautta.

   Poista
 18. IS: "Eduskuntatalon lasiovet on lyöty rikki"
  Kampusvasemmisto elokapinoitsevat Suomen yhteiskuntajärjestelmää vastaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!