keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Vantaan koulusurman syyt ja yllättävä havainto

Eilinen päivä muistetaan Suomessa Vantaalla tapahtuneesta kouluampumisesta, jossa yksi kaksitoistavuotias menetti henkensä, kaksi loukkaantui vakavasti ja itse ampuja menetti tulevaisuutensa. Toisin sanoen tapauksessa ei voi nähdä mitään hyvää, ellei sellaiseksi voi laskea sen yhä riitaisemmaksi muuttuvaa yhteiskuntaamme hetkeksi yhdistävää vaikutusta. 

Tapauksen soisi johtavan objektiiviseen pohdintaan siitä, mikä on tehnyt Suomesta sellaisen, että 12-vuotias lapsi ottaa kouluun aseen ja ampuu sillä luokkatovereitaan. Itse en väitä tietäväni syitä, mutta olen taipuvainen uskomaan, että Ylellä kolumnin julkaissut Jonas Konstig on yleisellä tasolla oikeilla jäljillä, vaikka vantaalaiseen tragediaan lienee myös akuutteja syitä. 

* * *

Tämän aamun varsinainen huomioni liittyi kuitenkin globaaliin muutokseen eli viime aikoina paljon puhetta herättäneeseen ilmaston lämpenemiseen. Vuodenvaihteen jälkeenhän meille kerrottiin, että maapallon teoreettinen keskilämpötila on noussut yli 1.5 astetta.

Niinpä olen odottanut minkä kokoiseksi arktisen merijään pinta-ala kasvaa talven aikana - eli jääkö se pienemmäksi kuin kertaakaan aiemmin satelliitein tapahtuneen mittaushistoriansa aikana. Varsin yllättävä havainto kuitenkin on, ettei kovin pieneksi. 

Näin siksi, että napajään maaliskuinen - eli vuoden suurin - keskipinta-ala oli sen 46-vuotisen mittaushistorian 21. suurin. Ja suurempi kuin kertaakaan vuoden 2013 jälkeen, mutta myös suurempi kuin mittaushistorian alkupäässä vuosina 1980-1987 - kuten alla olevasta kuvasta näkyy. 


Tämä on kieltämättä varsin yllättävää huomioiden maanpinnan mittausten perusteella tehdyn arvion globaalin ilmaston lämpenemisestä. Onhan kuitenkin selvää, että pohjoisen merijään pinta-alan kehitykseen vaikuttavat sekä arktisen alueen lämpötilat että valtamerivirtausten - erityisesti AMOC:in - mukanaan tuoma lämpö. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka pohjoisen napajään kehitys jatkuu tulevaisuudessa. Joidenkin tuoreiden ennusteiden mukaan sen pitäisi sulaa kokonaan jo ensi vuosikymmenellä. Tai ainakin seuraavalla. Näillä näkymin sillä alkaa siten olla jo melkoinen kiire.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sulaako arktinen merijää ilmakehän kasvihuonekaasujen lisääntyessä?
Kylmäävän kylmää
Näkyykö islantilaisen tulivuoren purkaus pohjoisessa?

56 kommenttia:

 1. ...sulaa jo ensi vuosikymmenellä. Tai ainakin seuraavalla... tai sitä seuraavalla. Pääasia että ollaan huolestuneita ja ahdistuneita.

  VastaaPoista
 2. Vantaan koulu missä ammuttiin on monikulttuurinen koulu joten tarvitteeko enempää kertoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos Ylellä akat olivat kilvan selittelemässä asiaa parhain päin.

   Poista
  2. Linkitetyssä uutisessa tieto:

   "Kosovon ulkoministeriön mukaan toinen Vantaan kouluampumisessa loukkaantuneista on kosovolainen tyttö.

   Kosovon ulkoministeriö kertoo asiasta Facebookissa.

   Kosovolaisen Koha-median mukaan Kosovon ulkoministeriö sai tiedon tytön loukkaantumisesta Kosovon Tukholman-suurlähetystöstä, joka on ollut yhteydessä tytön perheeseen."

   Tässä mielessä ikävä, että esim. eilisessä A-studiossa Vantaan kaupungin apul.kaup.johtaja ei voinut todeta, että kyseessä on monikulttuurinen koulu vaan hän esitti kirkkain silmin "Ihan normaali koulu".
   Täytyy toivoa, että vihdoinkin asiat selvitetään perin pohjin ja käydään keskustelu siitä mihin suuntaan Suomea viedään. Toki se voidaan ratkaista vaaleissa äänestämälläkin kuten keväällä tehtiin.

   Poista
  3. Yle tänään

   Näin Suomen kouluissa varaudutaan mahdollisiin ampumisiin – käytössä myös salainen ohje

   Ainakin Jyväskylän kouluissa on harjoittelua varten käytössä Poliisihallituksen salainen ohjeistus. Siksi harjoitusten tarkkoja yksityiskohtia ei sieltä kerrota.

   https://yle.fi/a/74-20081749

   Artikkelista poimittua

   Rovaniemellä koulut toimivat puolestaan salaisen, kaupungin sivistyslautakunnan hyväksymän oppilaitosten valmiussuunnitelman mukaan.

   -----------------------

   Jos yhteiskunnassa on ongelma ja kyse lasten turvallisuudesta, miksi toimet täytyy salata?

   Poista
  4. MTV Uutisten tietojen mukaan poika oli kantasuomalainen, ja hän oli ollut kyseisellä luokalla vasta muutamia kuukausia.

   Poista
  5. Katsokaas. Suomen "kansalainen" on heti kun saa tämän maan paperit, tai sitten tuollainen paperit saanut pieraiseen kersan, sitä kutsutaan silloin "syntyperäiseksi" suomen kansaliseksi, mutta onko tuo sitä, ei ole. Tuollaisten 3 maailman tulijoiden kersat on listattu jopa sekopäisemmäksi kuin vanhempansa. Suomen kansalinen on vain vähintään että suku on ollut Suomessa syntyneenä yli 100 vuoden ajan. Se kannattaa muistaa, muuta väittävät on mädänneitä suvakkeja.

   Poista
  6. MTV kolme käytti sanaa "kantasuomalainen", joka lienee yksiselitteisesti määritelty.

   Poista
  7. Yle tänään

   Ylen tiedot: Vantaan kouluampumisen taustalla koulukiusaamista

   https://yle.fi/a/74-20081890

   Ylen tietojen mukaan tutkinnassa on selvinnyt, että Vantaan kouluampumisen taustalla on ollut koulukiusaamista.
   Ampumisesta epäilty 12-vuotias on joutunut Ylen tietojen mukaan koulukiusaamisen uhriksi koulussaan.
   Teon motiivi liittyy siis suoraan koulukiusaamiseen.

   Poista
  8. Suomessa koulukiusattu joutuu vaihtamaan koulua, joten on voinut hetimmiten päätyä uuskiusatuksi. Itse en tuomitse poikaa, vaan sen tietyn tahon luoman opin, miten fiksuja ja itseohjautuvia kaikki nykynuoret ovat, joten siksi ne eivät tarvitse seiniäkään ... .Se siinä hieman kiusaa, että jos nykynuoret ovat itseohjautuvia, miksi sitten vasemmisto luo kouluihin lisää lakeja? Ihmeen fiksuja tosiaan, kun puolet tarvitsee psykologeja ja mömmöjä...

   Poista
  9. Kenet tahansa saadaan yli sen tietyn rajan, toiset tekee sen ylitettyään itsemurhan, toiset löytää suljetulta osastolta ja toiset kostaa... se pitäisi olla jokaisella kiusaajalla syvällä otsalohkossa että se touhu voi lyödä silmille näin karulla tavalla. Ikävää asiassa on että se karu palaute ei välttämättä kohdistu niihin kiusaamisen kellokkaisiin, se voi osua muihinkin eli siitä puuttuu tietty oikeudenmukaisuus. Ja liki koskaan se ei osu niihin oikeisiin syylisiin eli niihin aikuisiin jotka ovat antaneet tilanteen syntyä ja jatkua. Hehän siinä niitä oikeita syyllisiä ovat, ei nämä nuoret joiden kehitykseen tuossa iässä kuuluu vaihe jossa empatiakyvyt ovat heikot ja harkinta olematonta eli jos heidän annetaan raadella toisiaan niin fyysisesti kuin henkisesti, he sen kyllä tekevät. Tuon ikäiset kun eivät todellisuudessa ole mitään kullanmussukoita vaan paikkaansa odottavia ikävyyksiä jos heitä ei pidetä silmällä ja kurissa. Ja tätähän meillä ei tehdä, joten kouluista on tullut Kärpästen Herran saarekkeita.

   Poista
 3. Tuohon ampumistapaukseen liittyen, niin surkeaa kuin se onkin, olisi tiedottaminen nyt oleellista: ympäripyöreys nostattaa vain luulottelijat ja omaa ideologiaa toitottavat tapetille.
  Esimerkiksi se että uutisoidaan asemestarin kauhuskenaario siitä että ko. asetta ei 12-vuotias osaa ladata ilman opetusta.
  No. Netti on täynnä asiaa. Jos omaa lapsuuttani muistelen, niin Niksulan leikkirevolverin nallirullan asettaminen on vaikeampi toimenpide, kuin 22cal revolverin lataaminen.
  Ei tarvitsisi jeesustella /kauhistella.
  Nolo ja erityisen surkea juttu kuitenkin.

  Mitä tuohon ilmastohömppään tulee, niin olen jo useamman vuosikymmenen ajan ymmärtänyt sen yksinomaisesti trendikkäänä ideologiana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin -70 luvulla 7 vuotias kun aloitin metsästyksen ja metsästin kiväärillä ja haulikolla. Joten kyllä niitä aseita käsiinsä voi helpolla saada. Itse en edes voinut ajatellakkaan tuolloin kivikaudella että olisin lähtenyt aseella kouluun riehumaan vaikka olin koulukiusattu rehupuntti haiseva maatilallinen.

   Poista
  2. Samaa minäkin mietin kun näin tuon uutisen. Jos 12 vuotias ei ymmärrä miten revolveri ladataan niin hän on, öh, kauniisti sanottuna toistaitoinen. Sen verran monessa länkkärissä se esitetään ihan selkeästi ja lisäksi googlella löytää kyllä videoita. Ja jos on käynyt kerrankin vanhemman kanssa ampumassa, niin sen kyllä osaa. Ei ole rakettitiedettä. Sama koskee sen aseen käsiin saamista. Valitettavasti voin sanoa että jos meillä olisi talossa vielä 12-13 vuotias, kyllä hän ennemmmin tai myöhemmin keksisi miten minun asekaappini saa auki. Siinä on avainlukko ja toiset sen avaimet ovat numerolukolla olevassa teräksisessä avainkaapissa ja toiset minun avainnipussani, joka ei todellakaan ole kokoajan taskussani, liian iso kasa siihen, vaan osan aikaa työhuoneen pöydällä tms. paikassa. Ei tuota järjestelyä ole tehtykään estämään samassa taloudessa asuvan teinin pääsyä kaapille, se ei nyt vain kertakaikkiaan onnistu, vaan hidastamaan murtautujan tekemisiä ja aiheuttamaan edes jonkin verran hommia hänelle. Ei se murtautujaakaan estä saamasta aseitani käsiinsä, onhan valitettavasti akkurälläkkä keksitty, mutta vaatiipahan ainakin sen äänekkään rälläköinnin.

   Poista
  3. Molemmille anoille, näin juuri se on...
   En itsekään ymmärrä, koulussa toisenkin kerran turpiin saaneena, että hoidan asia käsiaseella, vaikka jo tuolloin osasimme pelkästä ilmapistoolista rakentaa strattipistooliversion, jonka laukaisulla luoti meni raakalaudan läpi.
   Surkeinta on se, että aseen oikea omistaja - jos ase on ollut laillinen - on jättänyt aseen panoksineen piirongin hyllyyn.

   Poista
  4. En vetäisi vielä sellaista johtopäätöstä että ase olisi piironginlaatikossa säilytetty. Vaikka se olisi kunnon asekaapissa patruunoineen, kyllä tuon ikäinen saa samassa asunnossa asuessaan ajan kanssa selvitettyä missä sen asekaapin avaimet ovat tai mikä sen koodi on ja pääsee sinne halutessaan. En ainakaan minä keksi miten saisin estettyä ettei joku tässä talossa asuva saisi todella oikeasti halutessaan selville moista, en voi kaikkia avaimia kantaa kokoajan mukanani ja/tai vaihdella koodeja yhtenään.

   Poista
 4. Ampujan etninen tausta (suomalainen) uutisoitiin rivakasti, vaikka eihän sillä väitetysti ole missään rikoksessa mitään tekemistä. Tuosta ilmaston lämpenemisestä: 2000-luvun alussa ennustettiin, ettei lunta enää nähdä parin vuosikymmenen jälkeen. Tänä aamuna hain postin ja tallustin nilkkoja myöten jossain valkoisessa aineessa, mitä lie?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutisoitiin kosovolaistyttökin suomalaisena. Vanhemmat tulivat pakolaisina ja tytär haavoittuu pahasti Suomessa. Lyhytpinnaisuus ei muuten kuulu suomalaisten ominaisuuksiin.

   Poista
  2. Ihmetytti, että mitä tuo median kiireinen uutisointi tekijän "suomalaisuudesta" oikein tarkoitti, koska yleensä meille kerrotaan jatkuvasti, että kaikki suomessa asuvat ovat aivan yhtä suomalaisia

   Poista
  3. Sehän kuuluu siihen Ylen peiteltyyn suomipoikien/miesten hienovaraiseen mustamaalaamiseen.

   Poista
 5. Jos ja kun ilmasto lämpeen, sitä ei ihmiset tee vaan maapallon tulivuoret on ne jotka maapaallon ilmastoa muuttaa, mutta ilmasto ei lämpene vaan tulee kylmenemään, mitä enemmän tulivuore aktivoituu sitä enemmän ne suoltaa myrkky-yhdisteitä ilmakehään joka estää lopulta auringon lämpösäteilyn tulon maapallolle ja maapallo tulee vaipumaan paksuun jääkerrokseen jota kutsutaan lopulliseksi jääkaudeksi.

  VastaaPoista
 6. ASIAT KASAUTUVAT, se on luonnollista. Tähän meneillään olevaan aikakauteen näyttää kasautuvat kaikenlaisia ihmisyhteisöjen ongelmia, kuten nuo ikävät joukkoammuskelut. Ja kaikki ongelmat tuntuu liittyvän jotenkin YLITIHEISIIN ihmispopulaatioihin.

  Vai milloin olette kuulleet tai lukeneet joukkoammuskelijasta joka olisi liikkunut haja-asutusalueella ja mennyt talosta taloon ja tappanut ihmisiä?

  Tulee niin mieleen Amerikkalaisen etologi John B. Calhounin aikoinaan tekemät laajamittaiset populaatiokokeet rotilla ja hiirillä. Tunnetuin niistä kokeista lienee "Universumi 25."

  VastaaPoista
 7. Pari päivää sitten oli uutinen "kristillisestä koulusta".

  "Kristilliset koulut ovat lisänneet suosiotaan. Perheet perustelevat valintaa perinteisillä arvoilla, yhteisöllisyydellä ja tapakasvatuksella."

  Onko niin, että jatkossa täytyy perustaa kristillisiä kouluja, että lapset saadaan turvaan monikulttuurisuudelta ja sen aiheuttamista ongelmista?
  Näin siksi, että Suomessahan ei voi perustaa koulua vain kantasuomalaisille ilman monikulttuurisuutta - vai voiko?

  Toki tämän vastapainoksi sitten esim. muslimit perustanevat koraanikouluja ja opettavat siellä Koraanin opetuksia, että esim. muut ovat vääräuskoisia ja mitä niille sitten tehdäänkin.
  Tai, että Taqiyya - totuudesta poikkeaminen on islamissa joskus velvollisuus.

  Josta päästään siihen, että minkälaisen yhteiskunnan suomalaiset haluavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kristillinen koulu" on hyvä kiertoilmaus, sille ettei haluta laittaa lasta monikulttuuriseen kaaokseen, mutta mikä tahansa nimellisesti eurooppalaisten harrastuksiin painottuva koulu kävisi varmasti, esim. klassisen musiikin koulu. Kuka vielä muistaa miten Helsingissä havahduttiin karmeaan ongelmaan viime vuonna, kun vanhemmat laittoivat lapsiaan musiikkipainotteisille luokille, koska siellä ei ole rikastajia. Niimpä helsinki päätti poistaa kaikki erikoistumista ja korkeampaa osaamista vaativat luokat.

   Poista
  2. On toimittava "kristillisyyden" nimissä koska juristeria ottaa uskonnot uskonnon niminä, ja uskonnonvapauden ihanne estää syrjimästä ja saattamasta epätasa-arvoiseen asemaan minkään uskonnon nimissä esiintyviä ilmiöitä.

   Eli koska juristeria on taantunut Pavlovin koiran reaktioiden asteelle, sitä voidaan käyttää sen omaa sisällöllistä mielettömyyttä vastaan ja perustaa vaikkapa "kristillisiä" kouluja.

   Ihmettelin taannoin takavuosikymmeninä miksi niinkin viisas ja eurooppalaisen uuden ajan ajatushistoriasta selvän käsityksen omaava mies kuin Neil Postman elämänsä vanhoilla päivillä etsi epätoivoisesti tukea jopa amerikkalaisen raamattuvyöhykkeen kristityistä. Nyt asia alkaa ehkä valjeta: vahvojen monikulttuuri-ideologioiden taannuttamissa yhteiskunnissa tuo perinteisten uskontojen nimissä tapahtuva kapuloiden heittäminen väkivaltaistumisen rattaisiin saattaa jäädä ainoaksi käytännön mahdollisuudeksi.

   Oma yhteiskuntamme on tosiaan tavattomalla nopeudella taantumassa hajoamistilaan, eikä täällä ole ainoatakaan julkista tiedonvälityskanavaa, joka tuottaisi laajemman perspektiivin tositietoa siitä missä ollaan menossa. Koska kouluissamme ei opeteta oman eurooppalaisen ajattelumme syntyä -- siis uuden ajan ajatushistoriaa -- meillä uppoavat näennäissivistyneistön "monikulttuuri-", tai "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" kansalaisiin kuinväkivaltakulttuurien veitset länsimaisten vääräuskoisten lihaan.

   Poista
  3. Uskonnollisia koulujahan ne ovat Steiner-koulutkin, oppi vain on "hieman" erikoisempi. Tätä eivät monet tiedä. Rudolf Steinerin huuhaa-uskonnon opetuslapsia on erityisesti vihreiden johdossa, ihan ylempiä pappeja. Rokotusvastaisuus on siellä voimissaan, rokotukset haittaavat kuulemma sielunvaellusta....

   Poista
  4. Kristillisten koulujen perustajien tavoite saavutetaan myös perustamalla ateistisia kouluja.

   Poista
  5. Oleellista on saada lapsi kouluun, jossa vältetään monikulttuurin haitat.

   Poista
 8. Mistä professori on nuo merijään laajuudet kaivanut? Ainakin NSIDC näyttää melko erilaista dataa?

  -Jussi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita erilaisia lähteitä.
   Mutta kannattaa olla tarkkana, että mikä on luotettava lähde.

   https://www.youtube.com/watch?v=LF7pUUd7IXk

   Poista
  2. Onhan tuossa linkki sanan "mittaushistoriansa" kohdalla. Siitä klikataan avautuvan NSIDC-sivun kohtaa "Sea ice extent and area organized by year" seuraava linkki, jolloin aukeaa Excel. Siitä valitaan toinen alasivu eli NH-area, johon on kirjattu pohjoisen jäätikön kuukausittainen keskipinta-ala (joka on eri asia kuin automaattisesti aukeava NH-Extent eli laajuus, jonka mittaustapa on hiukan erilainen).

   Poista
  3. Kato ville pirua. Katsoin vain sen kuvaajan ja ihmettelin että ei näytä tuolta. Miten tuo area ja extent voivat erota noin paljon toisistaan? Tuossa täytyy olla jokin laskentatavan muutos tai jotain muuta hämärää.

   Poista
 9. Nuo maanpinnan lämpötilamittaukset ovat niin ronskisti aikojen kuluessa "adjustoituja", ettei niillä ole enää mitään todistusarvoa mihinkään. Sama koskee ihan näitä uusiakin mittauksia, eiväthän ne lukemat mitä käytetään ole suinkaan mitään kalibroitujen mittareiden suoraan antamia lukuja, vaan niissä julkaistuissa arvoissa on useita kerroksia eri tahojen tekemiä "adjustointeja" joita ei yhtäkään selitetä julkaistuna millään tavalla. Ei ole tiedettä enää tuo, vaikka sitä sellaiseksi voisi pinnalta katsoen luulla. Kovana tieteenäkin sitä voisi tietämätön
  pitää, sellaisena joka perustuisi ihan perinteiseen mittarien lukuun, vaan kun ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän blogin alkuaikoina tarkastelin paljonkin noita adjustointeja ja tein havaintoja (jotka on kirjattu tähän blogiin), jotka viittasivat vahvasti muunneltuun totuuteen. Tässä suhteessa keskeisiä havaintojani on esimerkiksi tässä merkinnässä: https://professorinajatuksia.blogspot.com/2014/10/todisteet-viittaavat-tieteelliseen.html

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 10.43

   Kanadalainen historiallisen climatologian [historical climatology] professori Tim Ball julkaisi eläessään seuraavat mm. kirjat:
   Ball, Tim (2016). Human caused global warming : the biggest deception in history [Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen : historian suurin petos]. Tellwell Talent. ISBN 97817730213]00.
   Ball, Tim (2014). The deliberate corruption of climate science [Ilmastotieteen tarkoituksellinen vääristäminen]. Stairway Press. ISBN 9780988877740.

   Ball kirjoitti samasta aiheesta myös useita artikkleita mm. www.technocracy.news -sivustolla.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 11.09

   Tässä on eräs toinen suurta ilmastohuijausta käsittelevä kirja Amazonilta:

   Slaying the Sky Dragon - Death of the Greenhouse Gas Theory [Taivaan lohikäärmeen tappaminen - kasvihuonekaasuteorian kuolema]
   John O'Sullivan'ilta

   Eräs kommentti kirjaan:

   "5,0 tähteä 5 tähteä GHG-teoria Perpetual Motion (ikuinen liike)
   Arvosteltu Yhdysvalloissa 10. syyskuuta 2011
   Vahvistettu ostos
   Tässä kirjassa kerrotaan YK:n IPCC:n vakiomuotoisen kasvihuonekaasuteorian lukuisista heikkouksista ja siitä, miksi hiilidioksidin esittäminen kuvitteellisena lohikäärmeenä taivaalla on ajatus, joka pitäisi tuoda maan päälle ja tappaa:
   1. Energia ei ole tasapainossa ilmakehäkerroksessa, tuotos ylittää syötön; se rikkoo termodynamiikan ensimmäistä lakia.
   2. Se olettaa "vastasäteilymekanismin" säteilevän energiaa viileästä, korkealla ilmakehässä olevasta hiilidioksidin jäljestä lämpimään pintaan; se rikkoo termodynamiikan toista lakia.
   3. Käyttää lämpökapasiteettia taaksepäin ja esittää lämpenemistä, vaikka se ottaa huomioon jäähtymisen.
   4. Väittää, että ilmakehän keskilämpötila riippuu koostumuksesta; kuitenkin se riippuu vain auringon pintalämpötilasta 5505 C, etäisyydestä ja maapallon halkaisijasta.
   5. Auringon säteily jakautuu pyörimättömälle litteälle kiekolle eikä pyörivälle pallolle; näin ollen arvioi keskimääräiseksi lämpötilaksi jopa 33 C eikä todellista -18 C.
   6. Väite, että hiilidioksidilla olisi mitattavissa oleva vaikutus ilmakehän keskilämpötilaan, on kumottu.
   7. Tarjoaa uuden teorian, joka on sopusoinnussa hyväksytyn fysiikan kanssa ja joka vastaa havaintoja; osoittaa, että fossiilisten polttoaineiden lisääntyneen polton vaikutus [CO2:n] ja pintalämpötilan arvoon on mitätön.

   Kirjassa on jonkin verran toistoa ja epäjohdonmukaisuuksia, luonnollisesti kahdeksalta kirjoittajalta, joilla on erilainen tausta. Joitakin osia on vaikea seurata, ja järjestystä ja ongelmien määrittelyä on parannettava.

   Se kuvaa kuitenkin vakuuttavasti muiden kuin insinöörien jatkuvia yrityksiä rakentaa ikiliikkuja. Taivaalla ei ole kasvihuonelasia, kasvihuonekaasuja ei ole olemassa eikä ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä. Hiilidioksidi ei ole saaste; se on melko inertti; se on vihreiden kasvien ravintoa ja olennainen molekyyli maapallon kasviston ja eläimistön välisessä kemiallisen reaktion elinkaaressa.

   Tämä kirja opetti minulle, miten määritetään [CO2:n] ja lämpötilan ohimenevä reaktio fossiilisten polttoaineiden polton 10 prosentin lisäykseen. Tämä on jotain, mitä maailman on tiedettävä.

   Suositeltavaa luettavaa kaikille, joilla ei ole tieteellistä ymmärrystä kasvihuonekaasuteoriasta ja fossiilisten polttoaineiden polton aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä tai jotka suhtautuvat siihen epäilevästi.

   Tämän arvostelijan laaja keskustelu professori Joel Shoren aiemmasta arvostelusta on hänen arvostelunsa alla olevissa kommenteissa.

   Pierre R Latour, PhD, PE Kemiantekniikan insinööri, PE Texas ja Kalifornia."

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 11.14

   Kannattaa myös muistaa ilmastouskovaisten yliguru professori Michael Mann'in huijukseksi osoitettu "jääkiekkomaila"-teoria!

   Poista
  5. Aiheesta on julkaistu hyvä elokuvakin.
   Kannattaa katsoa.

   https://www.youtube.com/watch?v=55n-Zdv_Bwc

   Poista
  6. Kaksoistähdet eivät säteile toisiaan kohden koska se rikkoisi termodynamiikan II perussääntöä kylmästä auringosta ei voi säteillä kuumaan aurinkoon ---> toista aurinkoa kiertävätä radalta et voi havaita kylmempää aurinkoa infrapuna kameralla kun olet niiden välissä?

   FY02 niille jotka luulevat noissa postauksissa olevan jotain järkeä.

   Pierre P. urkkiin, D. Ai, Yu. Planket Theorist.

   Poista
  7. Kalergilla on jäänyt kuukausittainen, ihonlainen lääkeannos ottamatta. Lääkehoidon ammattilaisena tiedän että intramuskulaarinen lääke jonka vahvuudessa on vain alkulukuja, kannattaa ottaa ajallaan. Muuten pipo viheltää. Kuten sinulla.

   Poista
  8. Anonyymi klo 20.36,
   Tällainen kirjoittamasi henkilöön käyvä ja ilman argumentointia esitetty vihjaileva loan heitto on epäasiallista.

   Poista
  9. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 22.58

   Anonyymille 3. huhtikuuta 2024 klo 20.36:

   Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
   Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
   https://www.psychologytoday.com/intl/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

   Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
   Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.

   Poista
  10. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 23.00

   Tuli editointivirhe ja siksi tarpeetonta toistoa.

   Poista
  11. Kyllä se kalergi on se fluudaava trolli, sait jo hyvän vihjeen mikä tuossa sun pitkässä postissa on heti väärin kuten kaikissa muissakin pseudotieteellisissä jos et ole huomannut ne kaikki on kirjoitettu tyyllin: Auton rengaskitkan aiheuttama mikrotärinä aiheuttaa tietyillä nopeuksilla korkeataajuista resonanssia auton ohjausyksikössä sijaitseviin antureihin jotka sitä kautta lisäävät bensiinin rikastusta josta seuraa bensan äkillinen kulutuksen nousu tavallisimmissa nopeuksissa tämä on tehty sen takia jotta ultravähäpäästöiset autot kuitenkin kuluttaisivat bensiiniä muttei sitä huomattaisi shell on ollut vahva tällä tutkimusalalla siellä työskentelevä proffessori Gerhald Strömberg yhdessä taajusmuuntimen tutkimusryhmänsä kanssa varmistaa tämän .

   Poista
  12. Suuri osa rengasvalmistajista on mukana tässä kuviossa ja saavat siitä hyvästä öljy-yhtiöltä pilkkahintaan raaka-ainetta renkaisiin kun renkaisiin käytettävät kumit ovat lähinnä sivuvirta öljynjalostamoilta bensiiniä valmistettaessa.

   Poista
 10. Vantaan koulumurhaajaa oli kiusattu kertomansa mukaan. Olisi hyvä, kun kerrankin pilkottaisiin kiusaaminen konkreettisiksi teoiksi. Tosin mikään vittuilu ei oikeuta näin karmeaan viharikokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei enää tänä päivänä ole mitään pientä vittuilua vaan kokonaisvaltaista alistamista ja porukasta pois sulkemista, kaikista porukoista, taidetta. Sellaista joka vie masennukseen ja mielenterveyden horjumiseen, ja jolla saadaan riittävän pitkään ja rankkana jatkuneena liki kenen tahansa mielenterveys hajalle. En lähtisi näitä uhreja mollaamaan, kun ihminen ajetaan riittävän nurkkaan, se joko käpertyy sinne, tappaa itsensä tai hyökkää. Ja kukaan ei tiedä mihin ryhmään noista kuuluu. Sinutkin saadaan tuohon tilaan, et ole muita parempi.

   Poista
  2. Miten voivat tytöt 11 viikossa kiusata vihan pintaan murhaajapojalta, joka yritti tappaa heidätkin. Miten he muka alistivat luokan häirikköä?

   Poista
  3. Aika tunteisiin sinulla mennyt....

   Poista
 11. Poliisi tänään

  Poliisi paljasti huumeiden salakuljetustapauksen Ruotsista Suomeen

  https://poliisi.fi/-/poliisi-paljasti-huumeiden-salakuljetustapauksen-ruotsista-suomeen

  Tutkinnan tuloksena selvisi yhteensä kahdeksan erillistä huumausaineiden maahantuontierää sekä niiden edelleen levitystä Helsingin, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueella.

  – Poliisi pääsi tapauksen jäljille, kun Helsingissä tehtiin katujengiin kytkeytyvä ekstaasitakavarikko.

  Asiaa tutkittaessa selvisi, että turkkilaistaustaiset henkilöt Ruotsista tekivät epäilyttäviä automatkoja Suomeen.
  Näitä henkilöitä alettiin tarkkailla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitoksesta.
  ...
  ...
  Rikoskokonaisuudessa on epäiltynä törkeistä huumausainerikoksista yhteensä 22 henkilöä, joista osa on esitutkinnan valmistuessa edelleen vangittuna.

  Rikoksista epäillyt henkilöt koostuvat Suomen, Ruotsin, Turkin, Ruandan, Tunisian ja Marokon kansalaisista.

  Kaikkien esitutkinnassa selvitettyjen kahdeksan maahantuodun huumausaine-erän yhteenlasketuksi rikoshyödyksi on laskettu yli miljoona euroa.

  --------------------------------------------------

  Näihin ulkomaalaisiin pitäisi alkaa suhtautumaan hieman realistisemmin mitä tällä hetkellä tehdään.

  VastaaPoista
 12. Yle tänään

  Kypros pyytää EU:lta apua Libanonista saapuvan siirtolaisvirran hillitsemiseksi

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-219136

  Kypros on keskiviikkona pyytänyt EU:lta kiireellistä apua Libanonista saapuvien siirtolaisten virran hillitsemiseksi.
  Kyproksen mukaan maan kyky vastaanottaa siirtolaisia on murtumispisteessä.

  Viimeisen neljän vuorokauden aikana Kyprokselle on saapunut meriteitse yli 600 syyrialaista siirtolaista. Merimatka Libanonista Kyprokselle kestää noin 10 tuntia.
  Kyprokselle on meriteitse saapunut tänä vuonna jo 2 004 siirtolaista. Viime vuonna välimeren saarelle oli vastaavaan aikaan saapunut 78 ihmistä.

  -----------------------------------

  Miksi EU ei suojele valtioita ja kansoja?
  Mitä virkaa on jollain Frontexilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska Eeuun päämääränä on Euroopan Neuvostoliitto eikä sitä voi perustaa ennen kuin kaikki eurooppalaiset kansakunnat on sotkettu samanlaiseksi eurabiafrikkalaiseksi sekasikiörotusotkuksi.

   Poista
  2. Todellakin, EU:n komissiota taustalla lobbaavien suuryritysten harvalukuisat pankkiiriomistajat hallinnoivat Eurooppaa kohti monikulttuurista liittovaltiota. Kouluttamattomien maahanmuutolla lisätään kuluttajia, joista suuryritykset hyötyvät myynnin kasvuna. Samalla Euroopan valtiot velkaantuvat, mikä lisähyödyttää lainoja valtioille myöntäviä samoja harvoja pakkiireja. Lopputuloksena köyhtyneitä ja kansallisen identiteettinsä ajan saatossa menettäneitä euroopassa asuvia on helpompi hallita, silloin jo samojen harvojen pankkiirisukujen alamaisina.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma3. huhtikuuta 2024 klo 23.06

   Tästähän se vastaus löytyy:
   http://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma4. huhtikuuta 2024 klo 12.11

   Erittäin suositeltavaa luettavaa tuo https://helda.helsinki.fi/items/094c0d59-2958-4a3c-8b66-a708731db46b
   Korruption ilmenemismuodot ovat monenlaiset "vähiten korruptoituneisiin" maihin kuuluvassa Suomessakin. Asiassa tarvittaisiin paljon lisätutkimusta, kuten artikkelissa todetaan.
   Satanistien johtamat vapaamuurarit (hyväveli-kerholaiset) ovat eräs pahimmista korruption pesistä. Vaikka alempien vihkimystasojen vapaamuurarit eivät välttämättä usko Jumalaan, niin ylimmälle tasolle päästäkseen vapaamuurarin on tietoisesti myytävä sielunsa pirulle.

   Poista
 13. Vaikka sanotaan kantasuomalinen se ei pidä paikkaansa. sillä suomessa syntynyt on aina kantasuomalainen, miksi tuosta väitetään vastaan, ihan turhaa, sillä totuus vain on näin.
  Joku vielä uskoo poliiseihin, jaa.. ja ne juhlii terroristien moskeijan vuisipäivää.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!