lauantai 10. helmikuuta 2024

Ylekö vihervasemmistolaisen opposition edunvalvoja?

Yle julkaisi eilen uuden puolueiden kannatusmittauksen tulokset. Sen mukaan Kokoomus jatkaa maamme suosituimpana puolueena, Sosialidemokraattinen puolue toisena ja aivan sen kannassa kannatustaan edellisestä mittauksesta reilusti nostanut Perussuomalaiset.

Mittauksen mielenkiintoisin tieto oli mielestäni se, että poliittisen vihervasemmiston kannatus jäi vain 37,1 prosenttiin. Näin siksi, että tämä on huomisessa presidentinvaalissa Pekka Haaviston (vihr) luonnollinen kannatus. 

Tästä huolimatta Haaviston odotetaan saavan peräti noin 46 prosenttia äänistä. Toisin sanoen hän on onnistunut harhauttamaan noin yhdeksää prosenttia äänestäjistä uskomaan edustavansa jotain muuta kuin omaa poliittista taustaansa. Kuten aiemmin kirjoitin - tämä harhaan johdettu joukko koostuu pääosin naishenkilöistä.

Koska edelle kirjoittamani perustuu pelkästään mielipidemittauksille, saattaa lukuihin sisältyä virheitä ja lopputulos muodostua hyvinkin erilaiseksi kuin juuri nyt näyttäisi käyvän. Luonnollisin muutos olisi tietenkin Haaviston kannatuksen jääminen alle ennusteiden, mutta toisaalta on myös mahdollista, että hän on onnistunut kampanjansa viimeisinä päivinä houkuttelemaan entistä useampia porvarillisesti ajattelevia ihmisiä kannalleen, jolloin jopa hänen vaalivoittonsa olisi mahdollinen. 

* * *

Toinen Ylen kannatusmittausuutisen huomiotani herättänyt kohta liittyi käynnissä oleviin poliittisiin lakkoihin. Jutussa kerrottiin, että "kannatuskyselyn mittausjakson lopulle osuivat suuret poliittiset lakot. Näillä ei kuitenkaan Turjan mielestä ollut suurta tai näkyvää merkitystä kannatusmittauksissa hallitus- tai oppositiopuolueille... Itse asiassa SDP:n kannatus on ollut mittausjakson kahdella viimeisellä viikolla heikointa."

Väite on sikäli varsin omituinen, että ay-liikettä johtaa laajalti juuri SDP. Ja nimenomaisesti sen kannatus oli laskenut - ja vieläpä erityisesti poliittisen lakkoilun alettua. Eikö silloin olisi ollut loogista tehdä sellainen johtopäätös, että lakkoilu on vaikuttanut nostavasti Perussuomalaisten ja alentavasti SDP:n kannatukseen. Eli ay-johtajien taistelu oman asemansa puolesta on saanut kansalta tuomion.

Jutun muotoilua voi toki pitää jonkinlaisena lapsuksena, mutta toisaalta kyse saattaa olla juuri sellaisesta poliittisesta mediavaikuttamisesta, josta Yleisradiota on viime aikoina syytetty. Tai ainakin uutinen näyttää siltä. 

Siksi toimituksessa kannattaisi olla nyt nähtyä tarkempi, mikäli tarkoituksena on välttää sellaisen vaikutelman syntymistä, että Yle mediatalona pyrkisi toimimaan vihervasemmistolaisen opposition edunvalvojana tai Perussuomalaisia vastaan. 


8 kommenttia:

 1. Ylessä on niin paljon väkeä, että se on kyllä tarkka. Melkein aina näennäiset lapsukset ovat tietoisesti tehtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti ne lapsukset lapsukaisia. on tietoisesti tehtyjä

   Poista
 2. Siksi toimituksessa kannattaisi olla nyt nähtyä tarkempi, mikäli tarkoituksena on välttää sellaisen vaikutelman syntymistä, että Yle mediatalona pyrkisi toimimaan vihervasemmistolaisen opposition edunvalvojana tai Perussuomalaisia vastaan.
  Näin sanoo proffa.
  Mutta jotta koska kun. Eihän ylenanto muuta voi kun se on juurikin tuota, virhevasemmiston aisankannattaja ja Perussuomalaisten ikiaikainen vastustaja ja vihollinen. Katsoo tai kuuntelee mitä tahansa ylenannon julkaisua ei siltä voi välttyä. Nyt siellä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn valehtelevaa sivarihomoa armeijan ylipäälliköksi. Henkilöä joka halusi koko armeijan lakkauttaa. Ja mokomasta saiasta ei ylenanto puhua pukahda hiiskaustakaan. Eli aatteppa ite.
  Ylenanto on vain ylenantoa (oksennusta)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Mielestäni suurin osa Ylen "työn" tekijöistä pitäisi vapauttaa oikeisiin töihin esim. hoitoalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä, alkavat sielläkin sorsia tiettyä kansanosaa...

   Poista
 4. YLE käytti taas "puolueetonta" vihervasemmistolaista asiantuntijaa Hanna Wassia kommentoimaan en nyt muista mitä. Mutta edellisen kerran puolueeton kommentoija nimesi Halla-ahon inhokkiehdokkaaksi. YLE jatkaa veronmaksajien rahoilla puolueetonta uutisointia.

  VastaaPoista
 5. Lakkoaloilla työskenelevistä suuri osa on tainnut siirtyä Perussuomalaisten kannattajiksi. Siksi heidän pitäisi ottaa suurempi valta ay-liikkeen johdosta.

  VastaaPoista
 6. YLE:n toimittajakunnassa on nykyään niin paljon globalisteja, feministejä ja homoja, ettei se edusta mitenkään tavallisten suomalaisten enemmistön mielipiteitä. Tavalliset suomalaiset jäävät YLEN:n sairaan ideologisen jyrän alle, ja vielä maksavat siitä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!