maanantai 25. heinäkuuta 2022

Meritaksi rulaa ja Putin kiittää

MTV3 kertoi eilen kuinka Italiaan oli saapunut yli 1 000 ihmistä etsimään parempaa elintasoa EU:n korkean sosiaaliturvan maista. Uutisen mukaan tänä vuonna on saapunut jo puolet enemmän ihmisiä kuin koko vuoden 2020 aikana. Se tarkoittaa 34 000 ihmistä.

Uutisessa kuvattiin selkeästi, kuinka keskeisessä roolissa tässä liikenteessä ovat kansalaisjärjestöt, jotka houkuttelevat kehitysmaalaisia EU:n alueelle tarjoamalla näille ilmaisia meritaksipalveluja Välimeren yli. Esimerkiksi "Sea Watch -kansalaisjärjestön mukaan sen aluksella on 428 ihmistä odottamassa pääsyä maihin, kun taas SOS Mediterranean -järjestö kertoi pelastaneensa Libyan edustalta merikelvottomasta aluksesta 87 ihmistä, joista valtaosa oli alaikäisiä". 

Kansalaisjärjestöjen toiminnan kääntöpuolena on niiden resurssien riittämättömyys, minkä seurauksena Välimereen on hukkunut tänä vuonna jo lähes tuhat ihmistä, jotka lähtivät merelle kelvottomissa aluksissa tullakseen järjestöjen "pelastamaksi" merihädästä, mutta jääden ilman odotettua meritaksipalvelua. Nämä kuolonuhrit eivät kuitenkaan ole johtaneet sen enempää järjestöjen itsetutkiskeluun kuin rikossyytteisiinkään. Niinpä Välimeren meritaksitoiminta tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Tässä suhteessa jää nähtäväksi, kuinka Venäjän hyökkäys Ukrainaan saa ihmisiä liikkeelle kohti EU:ta. Eilenhän Venäjä vakuutteli ainakin Egyptille huolehtivansa sen viljansaannista. Mutta kuten me suomalaiset hyvin tiedämme - Venäjän hallituksen retoriikalla ei välttämättä ole paljonkaan tekemistä tosiasioiden kanssa - ei etenkään sotimisen yhteydessä

Tässä asiassa on vielä huomattava sekin, että ukrainalaisen viljantuonnin pysäyttäminen ja sitä seuraavan kansainvaellus kohti pohjoista saattaisi olla juuri se keino, jolla Putinin hallinto voisi saada eurooppalaiset luopumaan maahansa kohdistuvista pakotteista. Tämän option toteutumisen todennäköisyyttä voi itse kukin pohdiskella sen valossa, että Venäjä teki pari päivää sitten ohjusiskun Odessan satamaan. 

Jääkäämme siis odottamaan, millä tavalla Välimeren taksiliikenne ja Putinin toimet tukevat toisiaan EU:n lannistamiseksi. Ja millä tavalla EU reagoi estääkseen tämän epäpyhän liiton toiminnan - vai reagoiko se ylipäänsä millään tavalla? 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Välimeren meritaksiliikenteen suurimmat asiakasrymät tulevat turvallisista Bangladeshistä ja Tunisiasta
Valko-Venäjä käyttää irakilaisia EU:ta vastaan
Välimeren pelastuspalvelu toimi jälleen

12 kommenttia:

 1. Valtavan rottamaisen sikiämisen vuoksi noista paskamaista loppuu ruoka joka tapauksessa jossain vaiheessa. Parempi pistää stoppi sille ennemmin kuin myöhemmin. Mikään muu sitä sikiämistä ei lopeta kuin ruuan loppuminen tai länsimaiden suorittamat pakkosteriloinnit.
  Tietysti ne tunkee koko poppoo Eurooppaan jos ne vain päästetään.

  Suvakit tietty päästäisi ja se olisi eurooppalaisten kuten koko Euroopan kaikenpuolinen tuho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niels E. Nielsen - Vartija (kirj. 1974). Siinäpä tämä tapahtumaketju kuvattiin jo puoli vuosisataa sitten.

   Poista
 2. Jätetäänpä väkivaltafantasiat pois tämän blogin kommenteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minuako tarkoitit? jaa no anteeksi, jos kommentissani oli ööh..fantasiaa...ei siin mittään väkivaltaa tartte...sanotaanko, että kehareille vois tarjota sterilointia pikku korvausta vastaan..siis kehitysavusta vaikka..200 e palkkio toimenpiteestä. Nää hommat ei muuten ratkee, vai pitäiskö sukupolvia odotella jotain "naisten koulutusta" jota kautta syntyvyyys suvakkiteorian mukaan laskisi, kun Helsingissäkin on jo "ilmastohätätila".

   Lisäisin myös, että Ukrainalla tai Venäjällä ei ole mitään velvollisuutta ruokkia jotain Egyptiä tai muita näitä roistovaltioita. Laskekoon väkimääränsä sellaiseksi, että oman maan resurssit riittää ruokkimaan kunkin maan kansan.

   Poista
  2. Ilmeisesti kyseessä oli nimimerkki Anonyymi, joka käy täällä itsensä kanssa keskusteluja.

   Aina välillä hän tulee vallan hullunrohkeaksi ja alkaa lähetellä puberteettisia väkivaltafantasioitaan, jollaisen Professori oli nyt deletoinut.

   Asianomaisesta näkeekin, mikä työvuoro yksinhuoltajaäidillään kulloinkin on;
   hän selvästi ostaa joskus pari siideriä kultupojulleen, ettei tämä pelkäisi yksinään heidän kaksiossaan niin hirveästi.
   Sitten hän intoutuu leikkimään Isoa Miestä fantasioimalla lapsellisuuksia.

   Tänään äippylillä on aamuvuoro, joten hän tulee vasta tunnin kuluttua lohduttamaan ja rintaruokkimaan kultupojuaan, joka pelkää nyt yksin kaksiossa.

   Poista
  3. Viestini oli tosiaan suunnattu Anolle, jonka kirjoitus sisälsi väkivaltaan kehotukseksi tulkittavaa sisältöä. Poistin viestin.

   Poista
 3. Nuo ”pelastajat” ovat harvinaisen tyhmää porukkaa. He ovat kuljettaneet Eurooppaan useamman miljoonan tulijaa tajuamatta kuinka paljon nämä kuljetettavat aiheuttavat tuhoa Euroopalle. Eivätkä kuljetettavat lopu. Afrikassa syntyy muutamassa päivässä uutta rahdattavaa enemmän kuin tänä vuonna heitä ehditään tuomaan.

  Tuo meritaksitoiminta on jatkunut ainakin vuosikymmenen. Kirjoitin siitä vuonna 2016 blogin.

  Se olisi helppo lopettaa. Kielletään maihinpääsy eurooppalaisiin satamiin. Ja pidätetään kaikki avustava henkilökunta laivan kapteeni mukaan lukien syynä Euroopan tuhoaminen laittomilla kuljetuksilla. Kuka muuten maksaa laivat ja pelastajien elannon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka maksaa? WEF?

   Poista
  2. Ei siihen tarvita WEF:ää vaan hyvää tarkoittavia demokraattisia valtioita, yrityksiä ja muita tahoja, jotka tukevat mielestään kannatettavia asioita tekeviä järjestöjä.

   Poista
 4. Ja Soros!!!
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Suuren humanismin suosio on pohjimmiltaan sitä, että kulttuurisen narsismin maailmassa ihmiset länsimaailmassa jäävät keskenkasvuisiksi -- eivät siis koskaan kasva aikuiseen autonomiaan ja todelliseen vastuunottoon -- ja saavat voimaantumisen kokemuksia samaistumalla uhrirooleihin. Se mikä ilmenee "auttamishaluna" on oikeasti narsismia.

  Ja narsistit kokevat myös jo pelkän seurustelun vieraskulttuuristen kanssa palkitsevana. Kysymykset kansainvaeltajien paapomisesta ovat äärimmäisen sukupuolittuneita.

  Sitten on vielä se mielestäni ehkä kaikkein pahin kulttuurinen virheemme. ndividualismin kasvettua sokeuden asteelle olemme lakanneet ymmärtämästä sosiologiaa. Se mitä yliopistoissa tämän tiedonalan nimissä opetetaan, ei enää ole sosiologiaa autonomisena tieteenä. Se on sekava valikoima erilaisia poliittissävyisiä ideologisia ismejä.

  Ja tällaiselta idealistiselta opilliselta pohjalta sitten ovat muodostuneet nyt yhteiskunnassa Suurena Yhteisenä Valheena tunnustetut, uhriajatteluun palautuvat kyseenalaistamattomat kuvitelmat yhteiskunnasta, jossa jaetaan vain "oikeuksia", mutta ei kysytä eikä kerrota kenen velvollisuutena ja millä resursseilla nuo oikeudet pannaan toteen.

  Punavihreä idealismi hautoo jonkinlaisena taka-ajatuksena ideaa yhteiskunnasta, jossa jotkin kaikkialliset "muutosvoimat" uudistaisivat kaiken. "Alas lyökää koko vanha maailma!" -- Myös kansainvaellus mitä ilmeisimmin nähdään sellaisena vallankumouksellisena voimana, joka pakottaa yhteiskunnan muuttumaan.

  Eyes Wide Shut. Sosialismin romahduksesta ei opittu mitään. Putin ei kuole koskaan, päinvastoin. Lait meilläkin on kirjoitettu ikään kuin sosiologiaa ei olisi koskaan ollutkaan.  VastaaPoista
 6. Olen ollut siinä uskossa, että naisen hedelmällisyys laskee dramaattisesti aliravitsemuksen takia. Näin ei taida olla Afrikassa tai sitten länsimaiden talousapu "pelastaa" tuolta kurimukselta ja mies voi edelleen ruokkia vaimonsa ja perheensä, patsastella ylpeänä ja ihailtuna machomiehenä kylänraitilla, kun uusi iloinen perhetapahtuma eli 18:s lapsi on tulossa..

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!