tiistai 28. maaliskuuta 2023

Komission Greenpeace-siiveltä tuli jälleen järjetön esitys

Kuten arvoisa lukijani on varmasti huomannut, on EU:n komissio muuttunut nykyisen komission aikana yhä selkeämmin anarkistisuuteen historiansa alusta alkaen kallellaan olleen Greenpeacen valtapoliittiseksi siiveksi. Tästä viimeisin esimerkki on EU:n esitys, joka estäisi läpi mennessään Suomen siirtymisen fossiilitaloudesta puhtaampaa energiantuotantoon - erityisesti vetytalous vaatisi huonon hyötysuhteensa takia huikeasti nykyistä suurempaa energiankäyttöä. 

Taustalla on jälleen greenpeacilaisen avustajansa ohjaama komission varapuheenjohtaja, Frans Timmermans, joka on jo aiemmin valmistellut etenkin Suomen kannalta äärimmäisen haitallisia esityksiä. Tällä kertaa hän ja komissio haluaisivat asettaa energian käytölle ylärajan riippumatta siitä, miten se on tuotettu. 

Toisin sanoen Timmermansin ja komission tavoitteena on tuhota EU-maiden taloudellisen kehityksen perusta juuri nyt, kun haasteita asettaa pelkästään se, että Unionissa pitäisi ilmastonmuutoksen torjunnan nimissä vaihtaa energianlähteensä huomattavalta osin toisiksi. Suomen kannalta erityisongelman muodostaa lisäksi se, että Timmermansin esitys näytti jälleen kerran tulleen yllätyksenä suomalaispoliitikoille.  

Asiasta kertoneen uutisen mukaan ministeri Mika Lintilän (kepu) mukaan "esitys on Suomen kannalta täysin järjetön. Komissio vaarantaa meidän ilmastotavoitteemme sekä puhtaan energiamme tänne vetämät investoinnit". Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija ja pääneuvottelija Pia Kotro puolestaan totesi, että "tämä direktiivi on tosi huono Suomelle. Vaikka kaikkemme teimme, niin Suomen erityispiirteitä ei otettu huomioon". 

Itse asiassa tilanne on nyt niin vakava, että elinkeinoelämän edustaja vaati Suomea jopa luopumaan mallioppilaan asemastaan. Sen teki Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Kati Ruohomäki, joka vaati, että "poliittisen puolen pitäisi selkeästi sanoa, että Suomi tekee nämä ilmastopäästöjen vähentämiseen tarvittavat investoinnit, ja että niitä ei tämä direktiivi uhkaa... jos Suomi ei tällä kertaa tavoitetta saavuta, niin selitetään komissiolle myöhemmin, että jäätiin tavoitteesta, koska teimme näitä vihreän siirtymän investointeja".

Nähtäväksi siis jää, mitä Timmermansin esityksestä seuraa. Selvää on kuitenkin, ettei se ainakaan lisää EU:n suosiota Suomessa, eikä luultavasti monessa muussakaan maassa. Eikä sitä tee sekään, ettei Unioni ole saanut lopetettua monille ihmisille hankalaa ja terveydelle haitallista jokakeväistä ja -syksyistä kellonviisareiden siirtelyäkään. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalainen demokratia toimii sittenkin
Tieteellistä fanatismia ja diktatuurin kaipuuta
EU:n ilmastopaketti kaatui

24 kommenttia:

 1. Ni mikä se Timmermanssin tai komission esitys sitten on? Että energian käyttö on lopetettava vai jäädytettävä nykytasolle. ja visssin kaikki energiantuotantotavat kiellettävä vai?

  VastaaPoista
 2. Onhan toi hulluu touhuu. Koko sivilisaatiohan perustuu, siis sen kehitys ja voimakkuus sihen, kuinka suuri energiamäärä sillä on käytettävissä.


  Monessa tapauksessa myös energikan käyttöä lisäämällä voidaan vähentää ympäristön kuormitusta, oli se energia sitten "puhdasta" tai likaista.

  Energian kulutuksessa per sierainpari tai koko yhteskunnassa on melko löyhä tai minimaalinen liinkki ja yhteys sen annetun yhteiskunnan luonon tilaan.

  Pikemmiinkin nin päin, että mitä köyhempi ja takapajuisempi on jokin maa, sitä persiimmällä on sen maan ympäristö ja luonto.

  esim. nyh vaikka vertailukelpoiset P ja E-korea, tai Haiti ja Dominuikaaninen tasavalta

  VastaaPoista
 3. Professori kirjoitti

  "...haluaisivat asettaa energian käytölle ylärajan riippumatta siitä, miten se on tuotettu."

  Greenpeacen on syytä kääntää katseensa Kiinaan ja Intiaan tai miksei myös USA:n.
  Ne ovat energian suurkäyttäjiä ja Kiina ja Intia jatkossakin lisäävät energian kulutusta.
  Ei se maapalloa auta jos EU kuristaa itsensä hengiltä.
  Hoidetaan nyt ensin tätä siirtymää fossiilisista polttoaineista muihin energiamuotoihin. Jo sen toteuttaminen on iso askel ja jos se on tärkeää, sama pitää tehdä myös muualla maapallolla.

  Enta jos ilmasto joku talvi sattuukin olemaan kylmä? Saako lämmittää asuntoja ja muita sisätiloja riittävästi? Koskee isoa osaa Eurooppaa.

  Energian kulutus lähtee ihmisestä joten taas kerran - miksi ei puhuta syntyvyyden säännöstelystä alueille missä väestönkasvu on maapallolle haitallista?
  Mitä enemmän siirtolaisia siirretään Afrikasta ja Lähi-idästä Eurooppaan, sen suurempi on Euroopan energiankulutus. Voidaan siis todeta, että väestönsiirrotkin on lopetettava.

  Ei yllättänyt, että Suomen hallitus on taas pihalla kuin lumiakat. Ottakaa mallia Saksasta ja Italiasta miten oman maan ja teollisuuden etua ajetaan.
  Bensiini ja dieselautojen myyntikielto piti tulla voimaan 2035. Nyt Saksa järjesti asiat uuteen malliin teollisuutensa eduksi:

  Yle 25.3.2023

  EU ja Saksa pääsivät sopuun bensa-autojen kieltämisestä – Saksa haluaa, että synteettisten polttoaineiden käyttö on mahdollista

  Saksa on kyseenalaistanut EU:n ehdotusta polttomoottoriautojen kieltämisestä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

  https://yle.fi/a/74-20024221

  Artikkelista poimittua

  Saksa on kyseenalaistanut EU:n ehdotusta polttomoottoriautojen kieltämisestä ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi. Myös Puola, Italia ja Bulgaria ovat kritisoineet EU:n ehdotusta.

  Saksan liberaalidemokraattinen hallituspuolue FDP on ehdottanut, että polttomoottoriautoja saisi edelleen valmistaa myös vuoden 2035 jälkeen,
  jos niissä käytetään synteettisiä ja päästöttömiä polttoaineita.

  EU kaavaileekin, että vuoden 2035 jälkeen myytävät uudet autot toimisivat sähköllä tai vedyllä. Synteettinen polttoaine valmistetaan teollisesti.
  ...
  ...
  Saksan liikenneministeri Volker Wissing onnistui vakuuttamaan myös Ruotsin hallituksen, Spiegel kertoo. EU:n komissiolla ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua Saksan ehdotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin vallaan unohtanut ettei asuntojen energiankulutus olekaan ongelma.
   Nehän EU:n vaatimuksesta pakkoremontoidaan "energiatehokkaiksi" kun Suomen hallitus oli taas hipi hiljaa tässäkin asiassa.
   Kymmenen vuotta ja rahaa palaa remontteihin 21 miljardia - jos on millä maksaa? Ei hätää - Sanna "laajentaa" veropohjaa.

   Kiinteistöliitto 7.3.2023

   EU-direktiivi uhkaa ajaa yli kahden miljoonan suomalaisen kodit ennenaikaisiin korjauksiin

   https://www.kiinteistoliitto.fi/uutiset/nayta/?id=14149

   Poista
  2. Kyllä ne Rimpiisin molempiin sukupuoliin kuuluvat tytöt katsovat koko ajan Kiinaa ja Intiaa tuntien rähisevän sähisevää vihaa, kun tietävät etteivät Kiinaa ja Intiaa johtavat miehet lotkauta heille korviaan vaikka kuinka vääkyisivät.

   Siksi toiminta täytyykin suunnata molempiin sukupuoliin kuuluvien tyttöjen johtamiin Eeeuuu-maihin.
   Siellä saa asioita tapahtumaan!

   Poista
 4. Näin sunnuntaina Joanna Lumleyn matkailuohjelman, jossa vierailtiin Kuubassa ja Haitissa. Jälkimmäinen maa on varsinainen painajainen. Sitä saastan, muoviroskan, köyhien ihmisten, katulasten ja hökkelien määrää, sikoja tonkimassa roskaläjiä kaduilla pääkaupunki Port-au-Princessa ( jonne mahtuisi puolet suomalaisista) pitäisi Ohisalo kustantaa katsomaan ja puhumaan ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuudesta! Ihmisiä on yksinkertaisesti monin paikoin ihan liikaa, mutta sille ei tehdä mitään. Sen sijaan maailma pelastuu, kun suomalainen ajaa polkupyörällä töihin räntäsateessa ja pakkasessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, Haitilaisten energiankulutus lienee planeetan pienimpiä, ainakin per sierainpari, lieke siellä edes toimivaa sähköverkkoa? ovat lananneet koko puolikkaan saarensa tasaseksi ja kutakuinkin kaatopaikaksi, saaren toinen puoli dom. tasavalta on aivan eri planeetalta.

   tosin haitis neek. toiminta, Dominikaanisessa taasen mulatit. eli selvä ÄO ero, selittää Hispaniolan saaren nykytilan täydellisesti

   Poista
 5. Timmermans osoittaa, mitä tapahtuu, kun pakkomielteinen seinähullu vasemmistolainen pääsee liian merkittävälle paikalle eurostoliiton politbyroossa. Siinä ei mitkään järjelliset seikat paina mitään, vaan mielettömiä vaatimuksia ja määräyksiä runnotaan läpi aivan riippumatta jäsenmaiden paikallisista olosuhteista tai niiden omista suunnitelmista. Ja näitä sekopäisiä esityksiä tulee viikottain nykyään. Koskaan ei Suomi pane hanttiin, koska se voisi estää Marinin ja kumppaneiden urasuunnittelua EU:n korkeastipalkatussa byrokratiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka on Suomen vahingollisin ministeri?

   EU asioista vastaava Tytti Tuppurainen vai pääministeri Sanna Marin vai ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo?

   Poista
  2. Mihin tosiaan lienee kadonnut se subsidiariteettiperiaate, siis että lähinnä paikallisista asioista päätetään paikallisesti, eikä keskitetysti ryssälässä. Homma alkaa muistuttaa neukkujen aikoja, jolloin puolueen keskuskomitea ja vain se tiesi aina parhaiten mikä itsekunkin rauhaan kuului. Tuommoset Timmermansit tai Suomi ulos EUsta!

   Poista
  3. Aivan taloudellisesti ja muutenkin järjettömiä esityksiä satelee Brysselistä, niinkuin vaatimus energian käytön vähentäminen yleisellä tasolla.
   Eliitti on pahasti vieraantunut todellisuudesta.
   Joku kansanedustaja sanoikin, muutaman kuukauden jälkeen elää ihan eri maailmassa.
   Eu päättäjiä ei edes saada äänestää.

   Poista
 6. Itse itseään täydentävä vapamuurarien pesä, epädemokraattinen kommunistinen sanelulaitos eli politbyro, jota komissioksikin sanotaan, pitää lakkauttaa.

  VastaaPoista
 7. Ja kuitenkin arvon kommentoijat äänestävät niitä vanhoja järjestelmäpuolueita.

  Vaihtaen vain demarit/kepun/rkp:n/vasemmistoliiton/vihreät kokoomukseen/kristillisiin, luullen olevansa suuriakin kapinallisia.

  Vain kaksi (2) voi auttaa:
  Jos olet oikealle kallellasi, äänestä Persuja.
  Jos vasemmalle, äänestä Sini-Mustia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PS tai SMP on ollu mun valinta jo 36 vuot

   Poista
  2. Mistä niin päättelet? Minä olen saanut kommenteista käsityksen, että valtaosa täällä vierailevista on persuja. Niin paljon nykyinen hallitus saa sapiskaa, eikä kokoomuksen Stubidoa, Käteistä tai Urpoakaan hyväillä hellittelysanoilla.

   Poista
 8. "Kuten arvoisa lukijani on varmasti huomannut, on EU:n komissio muuttunut nykyisen komission aikana yhä selkeämmin anarkistisuuteen historiansa alusta alkaen kallellaan olleen Greenpeacen valtapoliittiseksi siiveksi". Tämä herättää jälleen kerran kysymyksen siitä, kykeneekö demokratia puolustamaan itseään. Ja nimenomaan puolustautumaan pääteöksentekoportaisiin luikertelia soluttautujia vastaan. Asia olisi muuten paremmankin selvityksen arvoinen, sillä merkit eivät ole hyvät.

  VastaaPoista
 9. Erittäin hyvä huomio EU:n johdosta. Se pitäisi saada suoran demokratian piiriin.

  VastaaPoista
 10. Nyt kun Suomi on kohta NATO:n jäsen, poistuu se turvallisuusnäkökohta, jonka takia muka EU:n liityttiin. Hiljaa hivuttaen voitaisiin ottaa välimatkaa EU:n ja lopuksi kokonaan irralleen. Vaikka sitten Norjan malliin. Kyllä se EU sieltä loppujen lopuksi vielä hajoaa, mutta siinä kerkiää vielä Mariinit ja Tuppuraiset nauttia heille ns. Köyhän kansan kustantamia etuja. Kaikkensahan he ovat tehneet, että ei se Suomalaisen etu ole tärkeintä. Italiassa tehdään remontit ennen Suomalaisia ja kenenkäs rahoilla ne tehdäänkään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tuomita nuo Suomen syöjät vahingonkorvauksiin.

   Poista
  2. Ylellä Areenassa on Italian korruptiosta kertova ohjelma Koronarahaa mafialle?, jossa pyrittiin selvittämään mafialle menneitä EU-tukia. Paljon oli rakennushankkeita aloitettu, joista aika paljon oli jäänyt kesken. Esiteltiin puolivalmiita rakennuksia, joiden jatkosta ei oikein ollut tietoa. Paras tapaus oli siltahanke, johon oli mennyt jo 500 miljoonaa euroa rahaa, mutta ensimmäistäkään rakennustointa ei ollut aloitettu. Ilmeisesti rahat olivat menneet parempiin tarkoituksiin.
   Mutta onhan se niin lutuista, kun meidän tomerat tytöt Sanna Marin ja Tytti Tuppurainen muun hallituksen (ja Kokoomuksen) siunauksella lähettivät muutaman miljardin diagoniaa tuonne hätää kärsiville mafioosoilla. Maksamme kai velkaa, kun olemme niin vauras maa, ja olemme kans kokoamme suurempia, ja esikuvina koko maailmalle (ja täysiä hölmöläisiä).
   Mutta mutta, kun Sanna on niin kaunis ja hänestä voi kukaties tulla von Leydenin salkunkantaja komissioon. Ja joko tuli mainittua, että hän on niin kaunis ja tunnettu maailmalla. Ja ihania kuvia Instagramissa.

   Poista
  3. Muistan kyllä,kun EU meille turvallisuudella myytiin..vaan valehdeltiin suut ja silmät täyteen..
   Otetaanpa ajatusleikki,että ryssällä oikeasti olis armeija joka olis Ukrainan nujertanut ja keskittäisi voimiaan meidän rajalle..Kysymys kuuluu:Tulisiko EU meitä pelastamaan ja suojelemaan..vai kilpailisivatko suurimmat ryssän hännystelijät kuka saa meidät työntää surman suuhun?

   Poista
  4. Ei ole edes ajatusleikki, vaan käytännössä testattu:

   Viron siirrettyä entisen miehittäjän "Pronssisotilas"-patsaan sotilashautausmaalle Ryssä sai apinakohtauksen ja alkoi uhkailla Viroa.
   Viron hallitus teki näytösluonteisen julkisen avunpyynnön Eeeuuulle.
   Bryssä kiekaisi välittömästi ettei Eeeuuu hyvän tähden nyt tällaisiin puutu, ei ei eeiiiih!

   Se oli näytös, koska Virolla ei NATO-maana ollut hätäpäivää ja Ryssä tiesi saman asian.
   Se oli suunnattu pikkusisko Suomelle, joka luuli Eeeuuun suojelevan itseään.

   Moni luulee vielä nytkin, vaikka lahden eteläpuolella annettiin demonstraatio.

   Poista
 11. Niin todellakin..olin tuon jo unohtanut..vaan eihän nyt halonen varsinkaan muuta kuin paheksui tuota performanssia..
  Sekin kertoo omaa kieltään tuosta,että tuli niin kiire Natoon,että tuomiojakin äänesti puolesta.
  Aloin itse aavistella aikoinaan,että meistä tehdään viholliskuvaa,kun sankarihautoja alettiin tärvellä ja Sandarmohin joukkohaudan alkuperää alettiin muutella tarinaksi meitä vastaan..ihmettelin,kuinka puupäät eivät tajua tuota..ihan samantapaisia tarinoita on tehty ukrainalaisista jo vuosia

  VastaaPoista
 12. Yle tänään

  Kansanedustaja Hussein al-Taee vihjasi arabiankielisellä videolla lasten huostaanottopäätöksiä mielivaltaisiksi – näin hän kommentoi väitteitään

  https://yle.fi/a/74-20024582

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!