sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Vihreä metsäpolitiikka menee metsään

Suomen valtionvelka on kasvanut nopeasti viime vuosina. Lisäksi maamme talouskasvu matelee ja nopeasti kiihtynyt inflaatio on tuhoamassa ihmisten säästöt. Myös maahanmuuttajavaltainen nuoriso aiheuttaa ongelmia ja näin talvea vasten jopa energian riittävyys on alkanut mietityttää

Hyvää tässä on se, että meiltä suomalaisilta kysytään ensi keväänä neuvoa millä linjalla maatamme hallitaan tulevina vuosina. Niinpä meidän kaikkien äänioikeutettujen on syytä perehtyä siihen, miten eri puolueet suunnittelevat hoitavansa maamme asioita, mikäli saavat siihen valtuutuksen. 

Tässä mielessä oli mielenkiintoista lukea Vihreiden vaaliteemoista. Puolue on nimittäin vaatimassa muun muassa 50 euron korotusta perusturvaan, kaksi viikkotuntia lisää opetusta peruskouluihin, kaikkien valtion omistamien vanhojen tai luonnontilaisten metsien suojelemista ja miljoonan hehtaarin ennallistamista suoksi. 

Toisin sanoen ympäristöpuolueemme uskoo, että meille olisi saatavissa parempi tulevaisuus lisäämällä julkisia menoja ja jäädyttämällä suomalaista taloutta entisestään. Erityisestä huolta Vihreät tuntee puheenjohtajansa Maria Ohisalon mukaan Suomen hiilinielujen romahtamisesta. 

Niinpä hän haluaisi vähentää maamme metsien talouskäyttöä. Näin siitä huolimatta, että metsäteollisuutemme on jo jonkin aikaa tehnyt kovasti töitä korvatakseen ne menetykset, jotka ovat aiheutuneet monikymmenvuotisen rahasammon eli paperin markkinoiden hiipumisesta. 

Tämä työ on johtamassa myös tuloksiin. Esimerkiksi UPM on ilmoittanut, että sen uusi "biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa". 

Aamun lehti taas kertoi Stora-Enson keksinnöstä, jonka seurauksena puusta tullaan tulevaisuudessa valmistamaan fossiilisista ja kaivannaismateriaaleja korvaavaa materiaalia sähköautojen akkuihin. Myös kolmas suuri metsäfirmamme eli Metsä Group on uutisoinut fossiilipohjaista muovia korvaavista puupohjaisista innovaatioista. 

Niinpä mieleeni hiipi aamun uutisia lukiessani väkisinkin epäilys siitä, että mahtaakohan Vihreiden hiilinieluajattelu olla millään tavalla kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Vai onko se viime kädessä jopa ympäristön kannalta haitallista ehkäistessään siirtymistä fossiilisista raaka-aineista uusiutuviin ja samalla ympäristöystävällisempiin raaka-aineisiin.

Vihreiden tulevaisuussuunnitelmat eivät kuitenkaan ole valmiit, joten jään suurella mielenkiinnolla seuraamaan minkälaista keskustelua puolueessa käydään tänään sen maahanmuutto­poliittisista linjauksista ja maatalousohjelmasta. Löytyyköhän niistä julkista taloutta tervehdyttäviä tai ympäristön tilan parantamiseen toteutuessaan johtavia ajatuksia? Vai hallitseeko puolueen linjauksia näilläkin politiikan sektoreilla ideologialla kuorrutettu syvällisen ymmärtämättömyyteen perustuva - ja tosiasioille sokea - älyllisesti epärehellinen haihattelu? 
26 kommenttia:

 1. Professori kirjoitti:
  "Niinpä meidän kaikkien äänioikeutettujen on syytä perehtyä siihen, miten eri puolueet suunnittelevat hoitavansa maamme asioita, mikäli saavat siihen valtuutuksen."

  Eli hyvät suomalaiset, äänestäkää kevään vaaleissa mutta harkitkaa kenelle äänenne annatte.

  Ruotsissa tapahtui selvä käänne tämän syksyn vaaleissa kun ihmiset kyllästyivät sosiaalidemokraattiseen menoon.
  Nyt kelpasi Ruotsidemokraattien näkemykset ja puolue pääsi vaikuttamaan hallitusohjelmaan vaikkei vielä päässytkään hallitusvastuuseen.

  Muutokselle on Suomessakin mahdollisuus kun "nukkuvien" puoluekin lähtee äänestämään ja äänestää oikein.

  Viime vaaleista on koonti esim täällä

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2019

  Äänestäneitä oli 68,73%. Äänestämättä jätti noin kolmannes (31,27%). Lukumääränä 1 410 293 henkilöä.
  Vertailun vuoksi esim. vaalien toiseksi suurin puolue eli Perussuomalaiset saivat 538 805 ääntä ja 39 kansanedustajaa nykyiseen eduskuntaan.

  Äänestämättä jättäneiden ihmisten äänestäessä, he pystyvät äänestämään minkä tahansa puolueen voittoon ja puheenjohtajan pääministeriksi.
  Sillä on siis merkitystä, käytkö äänestämässä vai jäätkö kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Unohdin mainita, wikipedian sivulla on myös taulukko otsikolla "Puolueiden keskeiset eduskuntavaaliteemat."

   Sitä voi hieman tutkailla ja miettiä miten puolue sitten käytännössä toimii kun pääsevät hallitusvastuuseen.

   Poista
  2. En todellakaan tule enää äänestämään.Vihreät fasistit ovat vuosikausia kirjaimellisesti paskantaneet demokratian päälle tuomalla Suomalaisvastaiselle vihaideologialleen äänestäjiä joten se kortti on katsottu.
   On hieman toisenlaisten vaikuttamiskeinojen aika punaviherterrorin vastustamisessa.

   Poista
  3. No jos jätät äänestämättä, näin se suora ääni viherpunikeille.
   Nämä ideologiset fanaatikot äänestävätJa ne äänet ovat tavansuomalaiselle vahingollisia

   Poista
  4. Kerro ensin miten on äänestämisellä paskan väliä, vai oletko sokea etkä näe vihreitä hallituksessa, ei nuo sanut kun alle 9% ääniä aikoinaan kun hallitukseen ittensä tunkivat. Äänestämättä oleminen, ei ole ääni kenellekkään eikä millekkään puolueelle.

   Poista
  5. Äänestämättä jättäminen aiheuttaa sen, että muiden puolueiden, ääniä saaneiden suhteellinen osuus kasvaa.
   Silloin se puolue mitä sinä kenties äänestäisit ei saa riittävästi ääniä, jotta sinun puolueesi pääsisi päättävään asemaan.

   Mieti nyt sitä jos listoilla olisi vaikka puolue nimeltä "Nukkuvien Puolue r.p."
   Jos kaikki 1,4 miljoonaa sen äänestäjää eli "nukkuvaa" äänestäisi sitä, se olisi kirkkaasti Suomen suurin puolue ja voittaja.
   Arvo Pohja jäisi kuin nalli kalliolle ja saisi haudata haaveensa pääministerin paikasta.

   Nyt kannattaa niellä ylpeytensä ja käyttää kylmän viileää harkintaa, valita puolue sekä ehdokas ja äänestää oikein.

   Se, että muodostettiin sellainen kyvytön, velkaa surutta ottava rahanjako-hallitus, mikä meillä nyt on, johtuu aisankannattaja-puolueen valitsemasta puolesta.

   Poista
  6. Sinähän se tarkkaan tiedät mitä äänestämättömät äänestäsivät, näköjään. Naurattaa tuo koko lätinä siitä miten äänestämättä jättämien on nykymenon suosimista jatkossa, jaa, äänesttömien joukko voi äänestää vaikka mitä ja ketä jos äänestäsivät. Te luulette että yksi puolue saisi kaikkien äänestämättömien äänet, sallikaa nauraa.

   Poista
  7. Jos ei oikein tiedä kenet valitsisi ehdokkaaksi, kannattaa edes valita puolue ja äänestää jotain sen puolueen ehdokasta.
   Tämä siksi, että eduskuntaan valitaan kansanedustajat kustakin vaalipiiristä vertausluvun mukaan.
   Mitä enemmän ääniä puolue saa, sen enemmän se saa ehdokkaitaan läpi.

   Ensimmäiseksi valitaan käytännössä sen puolueen edustaja, mikä puolue on saanut eniten ääniä vaalipiirissä - koska vertausluku on suurin.
   Ja tästä suurimmasta puolueesta valitaan ensimmäiseksi se, jonka henkilökohtainen äänimäärä puolueessa on suurin.

   Alla olevan linkin takana on yksinkertainen esimerkki tästä.
   Kyseessä on Touhulan vaalipiiri.
   Vaaleissa mukana on:
   * Kireät Pipot-puolue ja sillä kolme ehdokasta tässä vaalipiirissä.
   * Sitten vaaleissa on vielä Löysät Ranteet-vaaliliitto, jolla on peräti neljä ehdokasta.
   * Ja vaalipiiristä löytyy vielä Yksinäinen Ratsastaja tukenaan valitsijayhdistys.

   Esimerkin lopussa näet ehdokkaat vertausluvun mukaisessa järjestyksessä.
   Koska paikkoja vaalipiirissä on vain kaksi, niin valituksi tuli ne kaksi ehdokasta, joilla on korkeimmat vertausluvut.

   https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/03/14/ymmarratko-miten-aanet-lasketaan-vaaleissa-tama-rautalankamalli-avaa-dhondtin

   Poista
 2. Kun on kuullut sellaistakin, että "ne on niin kaunis pari, niin äänestän puoluetta X" tai Sannaa äänestetään koska "kaunis nuori nainen", niin en kovin paljon panisi painoa äänsestyskäyttäytymisen järkevyyteen. Sanna muuten vanhenee vauhdilla. 35:n ikävuoden jälkeen naiset tyypillisesti alkavat rupsahtaa ja vauhti vain kiihtyy. Ihan biologinen fakta ja liittyy mm. munien hapantumiseen ja hormoneihin tai niiden vajaukseen. Miehillä tapahtuu vastaavaa, mutta hitaammin, mutta kuitenkin varmasti ja jokaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaimon äiti on 85 vuotias mutta näyttää ja kuulostaa korkeintaan 30 vuotiaalta, joten ei tuota rupsahtamista jokaiselle tapahdu.

   Poista
 3. Vihreät on puolue, joka on aina väärässä. Puolue vastusti pakkomielteisesti ydinvoimaa, joka olisi turvallinen ja luotettava tapa tuottaa sähköä. Siispä meillä ei nyt sähköntuotantokapasiteetti vastaa tarvetta, ja riippuu täysin talven säistä, joudutaanko sähkökatkoihin.
  Nyt on paljolti vihreiden ilmastonmuutosvouhotuksen takia siirrytty massiivisesti täysin sääriippuvaiseen tuulivoimaan ja lähes lopetettu turpeen käyttö, joka olisi merkinnyt Norjan öljyvaroihin verrattavaa omavaraista energiaa. Metsiä pitäisi alkaa ennallistamaan suoksi, ja suuri osa metsistä pitäisi suojella, koska EU:ssa sattuu olemaan pähkähullu komissaari, joka on sitä mieltä.
  Yhteistä kaikille vihreiden pyrkimyksille on vahingollisuus Suomen taloudelle ja suomalaisten hyvinvoinnille ja turvallisuudelle. Viimemainittuun liittyy myös tolkuttoman haittamaahanmuuton ajaminen, joka on kaikilla mittareilla täydellisen vahingollista. Samaa vahingollisuutta edustaa puolueen huumemyönteisyys, Atte Harjannekin on aina niin hilpeä kuin olisi juuri pössytellyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niin ovatkin, aina väärässä, siis absoluuttiinen kontra-indikaattori joka asiassa.. Eli kysy heilät vaikka 10 osakkeen sijoitus suosituksia, sit kontraat ja shorttaat niitä, niin rahantulooo ei voi estää täh

   uskomaton taito...kyky noilla...oh hoh mutta "äärioikeistolainen" sijoittaja, voi hyödyntää tuota maailmankaikkeudessa ennennäkemätöntä kykyä olla aina väärässä

   Poista
 4. Vihreät käyttävät tämänkin sunnuntain näppäillen älypuhelimiaan ja kännyköitään, jotka perustuvat lapsiorjien työhön. Näillä vehkeille he sitten, lietsovat vihaa ja valhetta nettiin taukoamatta.

  VastaaPoista
 5. Suomen vihreiltä puuttuu suhteellisuuden taju tai sitten he narsisteina odottelevat EU:lta rahakasta hillotolppaa. Sitten on loppuelämä ihanaa lentämistä, herkuttelua ja muotikamppeissa juhlimista hiilijalanjäljistä välittämättä.

  Suomi on alueeltaan Saksaa vain vähän pienempi. Meillä on metsää lähes 80 prosenttia maapinta-alasta. Asukkaita on yhtä paljon kuin Berliinin metropolin alueella. Asukastiheys maassamme on 16 neliökilometrillä, Saksassa 233 eli noin 15 kertaa suurempi. Miten tällainen kääpiökansa voisi vaikuttaa mitään koko maailman hiilipäästöihin? Nuo vihreät ämmät pitäisi ehdottomasti saada pois hallituksesta, mediasta ja vaikka koko maasta. Painukoot vaikka Saksaan köyttämään itsensä Autobahnoille ja istuttamaan sinne metsiä.

  VastaaPoista
 6. Vihreillä ideologia ohittaa todellisuuden.

  VastaaPoista
 7. Suomessa metsiin ei ole syytä suhtautua yksisilmäisesti, koska metsällä on meille suuri merkitys.
  Tässä muutama kohta maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

  MMM | METSIEN TALOUDELLINEN MERKITYS SUOMESSA

  METSÄTEOLLISUUDELLA ON
  SUOMESSA PITKÄT PERINTEET

  Metsävarojen teollinen jalostaminen
  sahatavaraksi ja paperituotteiksi alkoi
  Suomessa 1800-luvun lopulla.

  Vuonna 2019 metsäteollisuuden tuotannon bruttoarvo oli 21,8 miljardia euroa ja se edusti yli 17 prosenttia koko tehdasteollisuuden tuotannon
  arvosta.

  Ala tuo noin 19 prosenttia Suomen
  vientituloista ja työllistää erityisesti maakunnissa.

  Nykyään puuta hyödynnetään puutuoteteollisuuden sekä massa- ja paperiteollisuuden lisäksi muun muassa kankaiden, lääkkeiden, kemikaalien,
  funktionaalisten elintarvikkeiden, eläinten rehujen, muovien, kosmetiikan, älypakkausten ja liikenteen
  biopolttoaineiden valmistuksessa.

  PUUTA KASVAA ENEMMÄN KUIN
  HAKATAAN

  Puuston vuotuinen kasvu on
  103 miljoonaa kuutiometriä.

  Vuonna 2021 runkopuun
  hakkuiden kokonaismäärä oli
  76,3 miljoonaa kuutiometriä.

  Puuston vuotuinen kasvu on
  1970-luvulta lähtien ollut
  selvästi poistumaa suurempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin osuvasti kuvasi metsien tilannetta vanha Kemi-yhtiön metsuri Sallan kirkolla siinä Shellin baarissa: Ei ne metät täältä lopu. Seihtemän päivää kasvaa ja vaan kolomena hakataan.
   Huru-ukko

   Poista
  2. Heh,tuosta tuli mieleen sen entisen haudankaivajan lausahdus.Kiirettä se pitää kun kolme siunaa ja yksi kaivaa..

   Poista
 8. uskomatonta....lol.. hulluu touhuu...suvakkihallitus on jopa ylittäny ittesä. Näin palojon päin persettä ei olis asioita voinu saada Suomes 4 vuodes..helposti....mut savakit pysyi siihen, kuinka idiootteja äänestäjät ovat, yhtä hyvin vois ampuu itteesä perseeseen tai jalkaan

  ikävä kyllä joku uusi super-mamu aalto jäi saapumatta Suomeen ja Eurooppaan, jonka kaikkien pikipäiden sisään päästämiseen olisi joku mainostomisto tai "avustajat" keksineet hyvät tekosyyt

  VastaaPoista
 9. Ylipäätään, Virheiden toiminta. kuten muidedenkin suvakkien...muodostuu loogiseksi, kun havaitsee, että näiden suvakkien perimmäinen tarkoitus on suomalaisten ja ylipäätään valkoisten ihmisten tuhoaminen..its simple shit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eivät tietenkään heti uskalla, kertoa perimmäisiä tavoitteitaan, vaan hivuttamalla ajavat asiaa, siis ettei hölmöt lopettaisi heidän äänestämistään

   Poista
  2. Eikä edes riitä, Virheiden lopullinen tavoite ja lopputuleman on koko maapallon tuhoaminen..

   siis ny yks esimerkki, että pikipäiden valtavan lisimisen ruokkiminen

   ei ei paljoo naurata ei toi valtava Tuhon aate

   Poista
  3. Eräs Syksy myös pudotti Cernissä mini mustan aukon maapallon ytimeen...ihan linjassa suvakkien toiminnan kanssa , Syksy Räsänen..eli.. förtti sttöpö on koko maapallon, kun musta aukko ruikkioi itteään ja imee sisäänsä koko planeetan, tästä eka oire on maapallon pyörimisnopeuden..nopeutuminen, kaikkkien odotosten ja historian vastaisesti

   Poista
  4. Oikein arvattu! Syksy Räsänen on erittäin ääri-suvakki LOL

   ihan normi kaveri PS äänestäjä ei sentään noin pahaa jälkee pystyis milloinkaan saamaan aikaan

   Poista
 10. Ilmastonmuutoksesta on tullut uskonto, jossa uskotaan tieteellisesti todistetun ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen johtuvan hiilidioksiidipäästöistä jne jokapäiväistä aivopesujargonia .
  Valtavat määrät ihmisiä uskoo kyseenalaiastamatta näitä uskontoon verrattavia teesejä joilla tosiasiassa ei ole mitään tekemistä todellisen tieteen kanssa.
  Weilin+Göös 1987 teos-sarja Suomen historia 6 s. 398 kertoo seuraavaa "kesän 1918 puutteen jälkeen näytti siltä kuin luontokin olisi leppynyt kovia kokeneelle kansalle. Vuodesta 1919 Suomessa alkoi parikymmentä vuotta kestänyt poikkeuksellisen lämmin ilmastovaihe.
  Talvet lyhenivät ,ja toukotöihin päästiin hyvissä ajoin keväällä. Varhaista kevääntuloa täydensivät leudot syksyt . Maa tuotti ja metsä kasvoi 1920-1930 luvuilla hyvin .Itsenäisyyden alkuajan ilmasto vastasi olosuhteita 400.500 kilometriä etelään"
  Eli siis hyvin samanlainen ilmasto kuin nykyisin viime vuosina.
  Näinen aikojen välissä on sitten ollut hyvinkin lyhyitä ja kylmiä kesiä ja kovia talvia joita minäkin 59v aikana olen nähnyt.

  Tämä ilmastohumpuuki mitä nyt rummutetaan on jotain tarkoituksellista poliittista propagandaa jolla ei ole mitään tekemistä ympäristön eikä ilmastonsuojelun kanssa muuta kuin niiden nimissä ihmisiä ohjaillaan pelolla käyttäytymään vallanpitäjien toiveitten mukaisesti.

  Minä eikä moni muukaan ole mitään todellista ympäristön ja ilmastonsuojelua vastaan joka on sitten viimevuosisadan alkupuolelta huimasti kehittynyt ja kehittyy edelleen jos nämä ilmastofanaatikot epärealistisine fantasioineen saa tämänkin kehityksen tuhottua täysin, ja saa meidän maisemat ja metsät tuhottua kammottavilla tuulimyllyhärveleillään ja loput maasta peitettyä aurinkokennoillaan . Varmasti on olemassa muitakin keinoja tuottaa energiaa, perinteisiä keinoja tehostamalla ja niiden päästöjä minimoimalla uusilla innovaatioilla yms. Hiilidioksiidi ei takuulla ole mikään ilmastomme muuttaja . Kohtuullisuus kulutuksessa ja jätteiden asianmukainen hävitys , ympäristön puhtaanapitämiseksi lähellä ja kaukana on kaiken AO ja niihin pitäisi ennemmin puuttua Glopaalisti. Nythän kehitys on kaikkea muuta yms joihin pitäisi puuttua.

  VastaaPoista
 11. Sitä maahanmuuttoon liittyvää keskustelua ei tarvinnut puolueelta kauaa odottaa, Iltalehti 28.11. "Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa". Uutisen lopusta: "Yhteiskuntamme pitäisi päästä irti erilaisista asenteellisista jaotteluista ’meihin ja muihin’ tai ’hyviin ja huonoihin’ maahanmuuttajiin, Hopsu painottaa."

  Tervetuloa musta tulevaisuus!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!