tiistai 1. marraskuuta 2022

Pituustutkimus osoitti, etteivät kaikki ihmiset ole samanlaisia

Tämän blogin lukijat lienevät kuulleet väitteen, jonka mukaan kaikki ihmiset olisivat samanlaisia. Tai että ihmiset olisivat kaikkialla samanlaisia.  

Tähän väitteeseen liittyen on tutkimus tuottanut nyt aivan uutta valoa. Sen seurauksena ihmisiä ja ihmisryhmien välisiä eroja ymmärretään paljon enemmän kuin vielä vähän aikaa sitten. Näin siksi, että valtava joukko tutkijoita oli selvittänyt mitkä geenit vaikuttavat eurooppalaisten ihmisten pituuteen. 

Tulos oli hämmästyttävä, sillä sen mukaan yhteensä 12 111 genomissamme esiintyvää varianttia vaikuttaa eurooppalaisten ihmisten pituuteen. Lisäksi nyt julkaistu analyysi osoitti, että muut geenit eivät siihen vaikuta. 

Tutkimuksen mukaan havaittu geneettinen muuntelu selitti noin 40-45 prosenttia eurooppalaisten ihmisten pituuden vaihtelusta. Loppuselitys löytynee havaittujen geenimuotojen epäsuorista yhteisvaikutuksista. 

Mielenkiintoista kyllä, nyt osoitettu geenivalikoima selitti kuitenkin vain 10-20 prosenttia maailman muiden ihmisten pituuseroista. Siten kaukomaiden asukkaiden pituuteen vaikuttavat todennäköisesti monet muutkin geenit - eivätkä kaikki maailman ihmiset siten ole samanlaisia vaan pikemminkin erilaisia.

Nyt saavutettu tutkimustulos on tietenkin melkoinen osoitus tieteen voimasta lisätä ymmärrystämme erilaisista asioista. Lisäksi se on sikäli hyödyllinen saavutus, että nyt käytettyjä menetelmiä voidaan jatkossa hyödyttää monien muiden ominaisuuksiemme välisten erojen perinnöllisen taustan ymmärtämiseen. 

Ja tietenkin samalla myös eri ihmisryhmien välisten erojen syiden selvittämiseen. Nähtäväksi kuitenkin jää, uskaltautuuko kukaan tutkimaan esimerkiksi eri ihmisryhmien välisten älykkyyserojen syitä. Näin siksi, että tämä aihe tuntuu kuuluvan siihen joukkoon tutkimuskohteita, joita pidetään tabuina nykyisessä poliittisen korrektiuden hallitsemassa tiedemaailmassa. 

Onneksi älykkyyden kaltaisten erityisen mielenkiintoisten aiheiden lisäksi nyt julkaistun tutkimuksen menetelmiä voidaan periaatteessa soveltaa myös erilaisten monimutkaisesti periytyvien sairauksien syiden etsimiseen ja siten uusien hoitomenetelmien kehittämiseen. Tosin tässä on sellainen ongelma, että esimerkiksi mielenterveyden häiriöt ovat varsin vaikeita selvitettäviä, koska niiden ilmaantuminen väestössä on paljon alhaisempaa kuin pituuden tai älykkyyden. 

Jääkäämme siten odottamaan, mihin perinnöllisyystutkijat suuntaavat seuraavaksi mielenkiintonsa. Ja minkälaisia uusia tietoja oman lajimme genetiikasta saammekaan ihmeteltäväksemme. 


 

14 kommenttia:

 1. Poliittisesti epäkorrektista tutkimuksesta tulee aina uudelleen mieleen professori Tatu Vanhasen tutkimus, jossa hän käsitteli mainittua tabua.
  Iltapäivälehden lööpissä kiljuttiin ROTUSKANDAALIa ja kuvassa oli poika-Vanhanen (Matti), joka tuolloin oli pääministeri.
  Totuus vain on niin kovin vaikea myöntää, kun oma punaviherideologia vakuuttaa vuosikymmenestä toiseen päinvastaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni eräs ruotsalainen hyvin ansioitunut neurofysiologian naisprofessori käsitteli miesten ja naisten hermoston ja ajattelun eroja. Norrbottenin sosialidemokraattinen piirijärjestö teilasi esitelmän ja ilmoitti puolueen kannan olevan sen, että erot ovat yhteiskunnan ja ympäristön tuotetta.

   Poista
  2. Suvaitsevainen vihervasemmisto kehuu itseään tieteitten puolustajiksi, mutta kuten tuo(kin) Tatu Vanhasen tapaus osoitti, suvaitsevaiselle vihervasemmistolle vain sellainen "tiede", jolla edistetään heidän ideologiaansa, on hyväksyttävää tiedettä.

   Poista
  3. Ihmiset uskovat virallisesti järjettömyyksiin. Jokainen vanhempi ja isovanhempi tietää että tytöillä ja pojilla on lähtökohtaisia geneettisiä henkisiä eroja eikä niitä selitä mikään kasvatus tai muu höpöhöpö. Pääsääntöisesti se ilmenee niin että vaikka miten annat vauvasta asti pojalle eteen prinsessamekkoja ja tytölle leikkiautoja, konttaa poika niiden leikkiautojen luo ja tyttö prinsessamekkojen. Tietysti on poikkeuksia, niinkuin maailmassa aina on, ja tietysti poika leikkii prinsessamekoilla jos yhtään mitään muuta ei ole. Mutta tämä preferenssi näkyy aina kun vaihtoehtoja on olemassa. Sen sijaan väkivaltaisuudessa ei ole eroja sukupuolten välillä, väittäisin että tytöt ovat jopa väkivaltaisempia kuin pojat. Tässä asiassa on harhauduttu ja pahasti. Ei tunnisteta erästä tyttöjen yleisintä väkivaltaisuuden muotoa eli henkistä väkivaltaa ja samalla laitetaan liian pieni painoarvo tyttöjen pienemmälle potentiaalille fyysiseen väkivaltaan. Eli vaikka tyttö/nainen lyö, heidän fyysinen heikkoutensa rajaa sen seurauksia eli he eivät saa aikaan hoitoa vaativia vammoja. Ja eipä miehet yleensä ilmoittele poliisillekaan moisia muksimisyrityksiä, ottavat vain halausotteella kiinni ne heiluvat kädet jotka yrittävät naurettavalla tavalla lyödä nyrkeillä. Sen sijaan kun seuraa lapsia, niin kyllä isosisko lyö pikkuveljeä vielä siinä vaiheessa kun on fyysisesti vahvempi, mutta ei enää sitten kun siltä pikkuveljeltä tulee turpaan jos alkaa huitomaan.

   Poista
 2. PDF-linkki on rikki, saisiko sen korjattua?

  VastaaPoista
 3. Mikähän genotyyppi jyllää Meksikossa kun heikäläiset ovat oman 184cm rinnalla todellisia pätkiä.
  Jokaisella ihmisellä on pituus ja ihonväri, mutta kaikilla ei ole mielenterveyshäiriötä (ainakaan niin että se näkyy ulospäin yhtä selvästi kuin fyysiset ominaisuudet).

  VastaaPoista
 4. Rotujen eroista tiedetään nykyään aika paljon erityisesti lääketieteellisen tutkimuksen ansiosta. Esimerkiksi lääketutkimusten etiikkaan kuuluu, että koehenkilöissä on naisia ja miehiä ja eri rotuja, koska lääkkeiden vaikutukset vaihtelevat monesti sukupuolen ja rodun mukaan. Näistä asioista ei vaan kukaan halua kovasti keskustella julkisuudessa, koska luonteva seuraava tutkimuskohde olisi juuri erot älykkyydessä. Niistäkin kyllä tiedetään aika paljon, mutta taaskaan kukaan ei halua julkista keskustelua, vaikka esimerkiksi koulutuksen kohdentaminen älykkyyserojen perusteella on ihan yhtä tärkeää kuin lääkkeiden kohdentaminen niiden sopivuuden perusteella. Asiallista lukemista on esimerkiksi seuraava https://philipperushton.net/wp-content/uploads/2017/02/Race-Evolution-and-Behavior-ocr.pdf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, entisessä elämässäni oli tekemisissä kliinisten lääketutkimusten kanssa kansainvälisessä lääketeollisuudessa. Minäkin etsin Suomessa tiettyyn etniseen ryhmään kuuluvia koehenkilöitä. ja globaaleissa tutkimuksissa mukana olleenna esim jenkkien kanssa puhuttiin paljon afroamerikkalaisten ja valkonaamojen eroista endpoint studyissä.

   Poista
  2. Mutta eikös rotu-sanakin ole jo kielletty, ei ainakaan ole kovin suositeltavaa sen käyttö virallisesti. Kun ne tiedostavat ihmiset yrittävät väittää, ettei rotuja ole olemassakaan.

   Poista
  3. Kukaan ei ole pystynyt todistamaan näiden "erilaisten älykkyyksien" rodullista olemassa oloa, vaikka siihen on käytetty todella paljon resursseja. Eli kysehän on siitä että on yritetty väittää että ÄO kuvaa "valkoista" alykkyyttä ja että mustilla on toisentyyppistä älykkyyttä jossa he ovat hyviä. No, ei ole. Kaikista muille etnisyyksille räätälöidyistä "toisenlaista älykkyyttä" mittaavista testeistä saavat edelleenkin parhaat tulokset ne jotka saavat tässä perinteisestä ÄO-testistäkin parhat pisteet. Aihe on nyttemmin käsittääkseni vaiettu kuoliaaksi wokejen keskuudessa. Tämä tuli mieleen tuosta koulutuksen kohdentamisesta älykkyyserojen mukaan joka edellä mainittiin. ÄO-testit on alunperin luotu ja edelleen vuosisadan aikana jatkokehitetty mittaamaan yksilön odotettavissa olevaa pärjäämistä modernissa yhteiskunnassa, ja sitä ne mittaavat oikein hyvin. Sille, että ne osoittavat eroja etnisten ryhmien välillä, ei oikein voi mitään. Sehän näkyy ihan ilman testejäkin elävässä elämässä. Tietyissä ryhmissä on enemmän niitä jotka eivät pärjää modernissa maailmassa, ja toisissa niitä on enemmän, eikä parhaiten pärjääviä ole edes eniten valkoisissa, vaan tietyissä aasialaisissa populaatioissa eli se siitä valkoisten suosimisesta testissä.

   Poista
  4. "Mutta eikös rotu-sanakin ole jo kielletty, ei ainakaan ole kovin suositeltavaa sen käyttö virallisesti. Kun ne tiedostavat ihmiset yrittävät väittää, ettei rotuja ole olemassakaan." On ja ei ole. Se on kielletty sana jos puhutaan siitä että muissa kuin valkoisissa olisi jotain ongelmaa, mutta se on ihan julkisesti käytetty sana ja käsite kun halutaan suosia jotain muuta ryhmää kuin valkoisia. Odottiko joku vihervasemmiston wokeilta jotain logiikkaa tässä(kään) asiassa? en minä ainakaan....

   Poista
 5. Tutkimus siis selvästi osoittaa että tiede on natsismia ja se pitää dekolonisoida.
  Vihaa vastaan t: vihreät fasistit.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!