keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Anarkismilla on kannatusta eduskunnassa

Ylen juttu niin sanottujen ilmastoaktivistien touhuista osoitti yhden äärimmäisen mielenkiintoisen asian. Näiden taideterroristien puolustaja ja Elokapinan jäsen oli A-studiossa (jota en katsonut) puuskahtanut, että "taidetta ei tule olemaan planeetalla, joka on täysin kuollut".

Kommentti osoitti hyvin, mistä syystä näiden ihmisten toiminta on normaalijärjellä varustetulle ihmiselle käsittämätöntä. Lausuntohan perustuu pelottavaan - mutta harhaiseen - kauhuskenaarioon, jolla ei ole mitään yhteyttä todellisuuteen. 

Vaikka kauheimmista kauhein tapahtuisi ja ilmasto lämpenisi vaikkapa kymmenen tai kaksikymmentä astetta, ei maapallon elämä kuolisi. Sen sijaan lajien esiintymisissä tapahtuisi valtavia muutoksia sekä määrällisesti - toiset kärsisivät ja toiset hyötyisivät - ja niiden maantieteellinen jakautuminen menisi todennäköisesti radikaalilla tavalla uusiksi. 

Mutta että elämä kuolisi kokonaan. Se ei olisi mahdollista minkäänlaisen ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen seurauksena. 

Mielenkiintoista oli myös se, että kansanedustaja Mai Kivelä (vas) hyväksyi taideteoksiin kohdistuvat iskut. En tiedä johtuiko sekin siitä, että hänenkin ajatuksiaan ohjaa virheellinen kauhukuva, vai oliko taustalla esimerkiksi hänen puolueensa aatteellinen perintö. 

Kehottaisin kuitenkin Kivelää ja hänen kannattajiaan miettivän, minkälainen yhteiskunta meille syntyisi, mikäli Suomessa hyväksyttäisiin lakien rikkominen ja omaisuuden tuhoaminen - siis anarkismi - aina silloin, kun tosiasiat ovat ristiriidassa jonkin ihmisen tai ihmisryhmän harhaisten näkemysten kanssa. Taitaisi olla aika ikävä paikka. 

* * *

Sivumennen sanoen oli mielenkiintoista lukea myös siitä, kuinka Suomi on ajatellut pelastavansa maapallon ennustetulta kasvihuonekaasujen aiheuttamalta ilmastonmuutokselta. Sitä pohtimaan lennätettiin nimittäin vajaan 70 hengen delegaatio Egyptiin. Tosin tarkoituksena oli lähettää sinne jopa yli 70 hengeen joukko, mutta muutama jäi pois syystä tai toisesta.

Mukana oli myös pääministerimme Sanna Marin (sd), joka toimi valtuuskunnan puheenjohtajana. Hän lensi muinaisten faaraoiden maahan Helsinki-Vantaalta Amsterdamiin ja sieltä edelleen Hollannin pääministerin virkakoneella Egyptiin sekä palasi jo tiistaina Suomeen Istanbulin kautta. 

Kaikkinensa ilmastoa kokoontuu pelastamaan lähes 40 000 ihmistä eri puolilta maailmaa. Toivottavasti he tekevät siellä hyviä päätöksiä, jotka turvaavat taloudellisen, ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden nykyiselle ja tuleville sukupolville. Sekä perustavat päätöksensä todellisuudelle vieraiden kauhukuvitelmien sijasta tosiasioille. 

21 kommenttia:

 1. A-studion aiheenahan oli "Missä kulkevat aktivismin rajat?"
  Suomeksi sanottuna missä kulkevat anarkismin rajat?

  No eihän tästä tietenkään itse anarkisti eikä vasemmistoliiton edustaja pysty puhumaan.
  Keskustelu siis harhaili milloin missäkin. Häkkänen kerran huomauttikin siitä, että pysytäänkö aiheessa.

  Taitavat ihmiset myöskin unohtaa mitä on demokratia eli kansanvalta.
  Ei se ole sitä, että pieni joukko huutoäänestyksellä ilmoittaa päätökset ja sen mitä tehdään.
  Demokratiassa enemmistö päättää. Enemmistö yleensä selvitetään vaaleissa äänestämällä kuten meillä ensi keväänä.
  Siitä vaan taideopiskelija Iiris Laisikin liittymään johonkin puolueeseen ja ehdokkaaksi tai perustamaan omaa puoluetta. Näin se demokratia oikeusvaltiossa menee.

  En muuten usko, että suuri kansan enemmistö tosipaikan tullen hyväksyisi lakien rikkomista ja/tai omaisuuden tuhoamista koska siitä syntyisi Paskastania. Eikä sitä suomalaiset halua.
  Jos tuhoaminen muuttuu laajamittaiseksi, todennäköisesti siihen puututaan tosissaan ja vähäinenkin ymmärrys touhuun loppuu siihen paikkaan.

  ---------------------
  MTV uutiset 6.11.2022

  "Egyptin ilmastokokouksessa selvisi, että vasta 32 maata on vähentänyt päästöjä 15 vuoden aikana"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/egyptin-ilmastokokouksessa-selvisi-etta-vasta-32-maata-on-vahentanyt-paastoja-15-vuoden-aikana/8564652

  Artikkelista poimittua:

  32 maata on viimeisten 15 vuoden aikana vähentänyt päästöjään. Maat ovat pitkälti Euroopassa, mutta myös Yhdysvallat, Japani ja Singapore ovat vähentäneet päästöjään.
  Suomea enemmän vähennyksiä ovat tehneet vain Tanska ja Iso-Britannia.

  --------------------
  Suomi on pieni ja vähäväkinen maa. Päästömme koko maailman mittakaavassa ovat pienet. Tämä nyt vaan on tosiasia.
  Pitäisiköhän Suomen vetää vähän henkeä tämän ilmastotouhun kanssa ja keskittyä vaatimaan toimia niiltä mailta, jotka oikeasti saastuttavat ja aiheuttavat päästöjä?
  Vai ajetaanko Suomi ja taloutemme ahdinkoon joidenkin täysin ylimitoitettujen vaatimusten kanssa?
  Ja kun demokratiassa ollaan, äänestäjätkin voivat miettiä tätä kysymystä kun valitsevat ehdokkaansa keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punavihreä perustelu päästöjen vähentämiseksi: Jos kaikki ajattelevat näin, niin kukaan ei vähennä päästöjä. Lisäksi vaikka toimenpiteemme ovat pienuuden takia lähes merkityksettömiä annamme esimerkin.

   Punavihreä perustelu sille, miksi kehitysapua ei ole syytä lopettaa Venäjää komppaavilta mailta: Osuutemme kehitysavusta on niin pieni, että sillä ei ole mitään vaikutusta.

   Poista
  2. Kiinan kommunistijohtajat päästäisivät räkäp*skaisen röhönaurun, jos saisivaat tietää lilliputti Suomen yrittävän näyttää heille esimerkkiä päästöjen vähentämisessä. Kiina tuottaa muutamassa tunnissa saman määrän päästöjä kuin pikkuruinen Suomi kokonaisen vuoden aikana. He vain kiihdyttävät hiilivoimaloidensa rakentamista samoin kuin esim. toinen jättiläisvaltio Intia.

   Poista
  3. Anonyymi 15.27: Juuri näin! Aivan sama vaikutus, kun punavihreät hoitavat ryöstelevät maahanmuuttajajengit pehmeillä keinoilla! Kun eivät sällit vaan kuolisi nauruun näiden tätien kanssa. Luuleeko joku tosissaan, ettei Ruotsissa ole toteutettu projektia toisensa perään ja kaikki on päättynyt noloon mahalaskuun. Kulttuuria kun on kovin vaikea viranomaispäätöksillä muuttaa.

   Poista
 2. Voi hyvännen aika! "Taidetta ei tule olemaan planeetalla, joka on täysin kuollut." Loistavaa päättelyä. Samalla tuonkin kuningasajatuksen suustaan päästänyt olisi voinut pohtia, kuka sitä taiteen puuttumista kuolleella planeetalla olisi edes harmittelemassa.

  Tuo ilmastovouhottajien eri puolille maailmaa lentäminen muistuttaa kuvitteellista touhua, jossa A-kerholaiset kokoontuvat säännöllisesti pitkille illallisille pohtimaan keinoja alkoholismista parantumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On syytä panna merkille, että myöskään raiskauksia ja ryöstöjä ei ole, jos planeettamme on kuollut.

   Poista
  2. Vandaaleja, paikkojen töhrijöitä ja ympäristön turmelijoita on aina ollut ja heillä on loputtomasti selityksiä tuhotöilleen, mutta on törkeää, että verovaroilla ylläpidettävä Yle ryhtyy sellaisten äänitorveksi.

   Poista
  3. Ilmastohysteerikoille ei ilmeisesti ole väliä millaista se tulevaisuuden elämä tulee olemaan. Mitä taidetta on enää jäljellä tai ketään sitä ymmärtämään jos näilläkin leveysasteilla kaiken luonut eurooppalainen väestö tulee hukkumaan mustan miljardiväestön mantereelle tunkeutumiseen seuraavalla vuosisadalla tai aiemmin. Ilmostonpelastajien doktriiniinhan ei kuulu huolissaan oleminen väestönräjähdyksestä.

   Poista
 3. Katsoin kyseisen ohjelman ja kyllä siinä tuli mieleen, että keskustelemassa olivat ns yksi realisti ja kolme pimpelipom henkilöä. Toimittaja siis mukaan lukien. Entistä enemmän on selvää, että ilmastomuutos on tietyissä piireissä ilmastohulluutta/hysteriaa. On utopiaa, että reilu 5 miljoonan asukkaan suomi pelastaa maapallon. Toivon totisesti, että vaaleissa äänestäjät äänestävät nämä vaaralliset ideologiastaan sokaistuneet pihalle sieltä Arkadianmäeltä.

  VastaaPoista
 4. "taidetta ei tule olemaan planeetalla, joka on täysin kuollut". Tämä lause kertoo harvinaisen selvästi, kuinka typeriä, vastuuttomia ja itsekeskeisiä nämä ilmastonarsistit ovat. Taiteen turmelemisella ei ole minkäänlaista positiivista vaikutusta ilmastonmuutokseen. Sellainen kertoo vain tekijänsä loputtomasta itsekeskeisyydestä ja sellaisten selitysten hyväksyminen tai "ymmärtäminen" kyseisen henkilön typeryydestä ja useimmiten kaksinaismoraalista.

  VastaaPoista
 5. Jotenkin näinkö noiden anarkistien ajattelu menee, että ne, jotka kauhistelevat taideteosten tuhoamista, eivät välitä pätkääkään ilmastonsuojelusta? Eiväthän ne sulje toisiaan pois. Sen taulun tai sen kehysten pilaamisesta ärsyyntyneet ihmiset voivat silti olla ilmastonmuutoksesta huolissaan. Taiteen arvostaminen ja sen suojelu sopivat kyllä yhteen ilmastotekojen kanssa.
  Ja mitähän näiden anarkistien omat henkilökohtaiset ilmastoteot ovat? Vai riittääkö heille vain tällainen anarkistinen toiminta, katujen tukkiminen, taulujen tuhriminen ym. Siihen se taitaa jäädäkin, ovat kai mielestään osansa tehneet ilmaston hyväksi.

  VastaaPoista
 6. Siis, eivätkö nämä ihmiset ole kuulleet koskaan, että on ollut olemassa dinosauruksia, mammutteja ja muita jännittäviä eläimiä ja kasveja? Ja jääkausi. Eikö vanhemmat ja koulu enää sivistä lapsia?

  VastaaPoista
 7. Elähän nyt yritä pilata "hyvää läppää" ikävillä faktoilla.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. Taide, jota nämä tuhrivat, on vanhaa taidetta, jolla on arvoa. Iso osa nykytaiteesta on niin outoa, että niiden kimppuun käyminen ärsyttäisi lähinnä vain kaikkein tiedostavinta vasurijengiä. Siksi nykytaide ei tässä ole uhattuna.

  VastaaPoista
 9. Onhan anarkisteilla kannatusta ministeriaitiota myöten, jossa soma Li Lystikäs julistaa vasemmistolaisen pahanteon olevan niinku sellast parempaa pahantekoo, hei!

  VastaaPoista
 10. Sannikka heitti tuossa A-studiossa hyvän kysymyksen, joka olisi kyllä ansainnut vastauksen anarkistilta. Eli, sallivatko samanlaisia tekoja heiltä mielenosoituksena maahanmuuttajien tekemiä ryöstöjä ja raiskauksia vastaan. Suunnilleen noin, ei ole sanatarkka lainaus. Toki sen tietää kysymättäkin, että anarkistin mielestä se on AIVAN eri asia. Siis vaikka joku joutuu (ja aika moni joutuu), maahanmuuttajataustaisen, jopa turvapaikanhakijan ryöstämäksi, jopa surmaamaksi. Sekin kohtalo on joidenkin osaksi tullut.
  Mutta eihän ihmisen terveys ja henki mitään paina, jos vaakakupissa on ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Joka ei kuitenkaan taida olla meidän vallassamme, loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
 11. Näiden manipuloitujen lasten fanaattisuus pikkuisen hirvittää. Tarkoitus pyhittää keinot ja tietämättömyys tosiasioista ja suhteellisuustajun puute panee vaatimaan mahdottomia. Kaiken pitäisi tapahtua tällä sekunnilla, koska maailmanloppu on muuten tulossa ihan kohta. Mitään väliä ei ole sillä, jos osa väestöstä menettää vaikkapa elantonsa, kuten turpeen alasajon yhteydessä on tapahtunut.

  VastaaPoista
 12. Samaan aikaan Ruotsissa:
  https://carlnorberg.se/2022/11/09/dubbelt-sa-snabb-svensk-uppvarmning/

  VastaaPoista
 13. Jos ja kun elokapinoinnit ja anarkia eivät ole päämääriä vaan keinoja tavoitteen saavuttamiseksi, niin silloin vasemiston suopeus ko toimintaa kohtaan saa loogisen selityksen. Päämääränä on sekasorron jälkeen on kaapata valta ja pitää se keinolla millä hyvänsä, vaikkapa toisinajattelijoiden ja luopioiden eliminoimisella.
  Äärivasemisto, Kontuloineen on ainoa aatesuunta joka edelleen pitää vallankumousta vallankaapauksineen ainoana hyväksyttävänä metodina valtaan pääsylle. Revisionistithan ovat heidän mielestään pahempia kuin Perussuomalaiset, vielä pahempia kuin Kokoomuksen oikea laita.

  VastaaPoista
 14. "Tosin tarkoituksena oli lähettää sinne jopa yli 70 hengeen joukko, mutta muutama jäi pois syystä tai toisesta."

  Ehkä Pekka ja toverit ei puolisoita voinut ottaa mukaan?

  VastaaPoista
 15. Berliinissä saatiin jo aikaan yksi kuolonuhri. Betoniauton kanssa kolaroinut pyöräilijä ei päässyt ajoissa hoitoon, kun nämä leikkipartisaanit estivät ambulanssin saapumisen paikalle.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!