sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Syyllistyivätkö HS:n epäilemään sotarikokseen ukrainalaiset vai venäläiset?

Pari päivää sitten Helsingin sanomissa otsikoitiin, että "Ukrainalais­joukot saattoivat syyllistyä sota­rikokseen – ´Antaa hyvin vahvan näytön´". 

Kyse oli tapauksesta, jossa - kyseisen jutun mukaan - "venäläissotilaiksi arvioidut henkilöt tulevat ulos omakotitalon vieressä olevasta matalasta tiilirakennuksesta ja näyttävät antautuvan yksi kerrallaan painautuen vatsalleen pihamaalla. Heillä ei näytä olevan aseistusta... talosta tulee ulos vielä yksi henkilö, joka avaa tulen... yhteensä kaksitoista maassa liikkumattomana makaavaa sotilasasuista henkilöä, jotka näyttävät verilammikoiden ympäröimiltä."

Tapaus on herättänyt myös kansainvälistä huomiota ja satuin törmäämään Twitterissä italialaisen sotilastaustaisen henkilön selvitykseen tapauksesta. Päätin kääntää sen suomenkielelle teidän katsottavaksenne, arvoisat lukijani. Olkaa siis hyvät.

"Omia joukkoja suurempien vihollisosastojen antautumista on harjoiteltu ja ne noudattavat tiettyä toimintatapaa. Ukrainalaisjoukot seurasivat tätä toimintatapaa ja ovat siksi elossa. 

Jos vihollinen haluaa antautua ja on määrältään omia joukkojasi suurempi, silloin käsket niitä liikkumaan aseistamattomina ja kädet ylhäällä yhden tai kahden oman konekiväärisi edessä. Käske vihollisjoukkoja painumaan alas. 

Mikäli yksi heistä muuttaa mieltään, hän on konekiväärimiehen näkökentässä, jolloin hänen neutralisoimisensa käy helposti. Ja konekiväärimiehen tehtävänä on tulittaa välittömästi, mikäli vihollissotilaat liikkuvat käskemättä. 

Kun vihollisjoukot makaavat maassa, pyydät heitä yksitellen konekiväärin taakse. Et koskaan mene maassa makaavaan vihollisjoukkoon, koska silloin suljet konekiväärimiehen näkökentän. Pyydä viholliset yksitellen, tutki ja käsiraudoita heidät sekä istuta heidät konekiväärin taakse sivummalle. 

Jatka näin kunnes kaikki vihollissotilaat on tutkittu ja käsiraudoitettu. Tämä on harjoiteltu!

Joukkojen odotetaan noudattavan tätä toimintatapaa varmistaakseen oman turvallisuutensa. Ukrainalaisjoukot asettivat konekiväärin, pyysivät venäläisiä noudattamaan toimintatapaa ja he kaikki olisivat eläviä, mikäli venäläinen ei olisi päättänyt murhata heitä kaikkia avaamalla tulen. Konekiväärimies teki kuten hänelle oli opetettu - avasi tulen välittömästi varmistaakseen, ettei synny riskiä maassa makaavien venäläisten taholta. 

Kun pienet yksiköt ottavat suurempia yksiköitä vangeiksi se on vaarallista molemmille osapuolille. Ja siksi sitä on harjoiteltu.

Jos nyt sanotte, että tämä tapaus oli sotarikos - osoitatte ettette tiedä paskaakaan. Ainoan sotarikoksen teki venäläinen sotilas avatessaan tulen. Ja hän otti kaikki toverinsa mukaansa pakottamalla ukrainalaisen konekiväärimiehen tekemään tehtävänsä ja avaamaan tulen. 

Olen pahoillani venäläisten puolesta, mutta tämä ei ollut sotarikos...  venäläissotilaiden olisi pitänyt joko tappaa roisto joukostaan tai kertoa ukrainalaisille, ettei tämä halua antautua ja lähettää hänet ulos ensimmäisenä. Hänen antamisensa jäädä viimeiseksi suojasta poistuvaksi oli huonoin mahdollinen tapa toimia."

Lopuksi kirjaan tähän kenraaalimajuri evp. Pekka Toverin aiheesta tekemän johtopäätöksen, jonka voin allekirjoittaa myös itse: "HS leimasi tapahtuman nopeasti sotarikokseksi. Ei tainnut ´asiantuntija´ pohtia sodan oikeussääntöjä tai tilannetta paikalla olleiden näkökulmasta. Nojatuolista on niin helppoa arvostella. Asian selvittäminen vaatisi toki perusteellisen tutkimuksen, ja sellainen olisi syytä tehdä."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Raaistuva sota
Venäjän armeija on romahtamassa
Ukraina veti Venäjää höplästä

10 kommenttia:

 1. Mikään ei enää yllätä ulostuksesta nimeltä Hs.
  Ei taida olla mitään mihin tuo edellä mainittu ei syyllistyisi. Isänmaata vastaan olevat rikokset on niitä pahimpia ja ei päivääkään mene että hs ei niitä rikkoisi.

  VastaaPoista
 2. Minua ihmetyttivät suuret verilammikot sotilaiden päiden vieressä. Oli sellaista järjestelyn tuntua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs suunnassa se konekivääri oli? Aivan, maassa makaavien venäläisten etu- eli päänpuolella. Siksi osumatkin ovat pään ja harhioiden seudulla.

   Poista
 3. Edelleen "professori" rahoittaa helsingin pravdaa ja tukee punaista fasismia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisitko sitten itse uhrautua tilaamaan hesarin että voisit itse lukea mitä siellä on uutisina? Minä en sitä tee vaan luen täältä missä proffa on tehnyt sen uhrauksen että me voidaan lukea vapaasti uutinen siitä maksamatta suomen tuhojille.

   Poista
  2. Aivan.
   No se on kyllä erinomainen syy tukea propagandaa rahallisesti että voi levittää sitä.

   Asia selvä.

   Poista
 4. Suomen puniikkitoimittelijat ovat niin läpeensä marinoitu maahantunkeutujien ja muiden rikollisten ymmärtämiseen, että eivät osaa enää ajatella mitään asiaa maataan puolustavien kannalta. Oman kuvitellun sädekehän hinkkaaminen on kaiken kirjoittelun ja vashtoamisen A ja O.

  VastaaPoista
 5. Mitä ihmeen sakkia tänne on pesiytynyt pilaamaan blogistin mainetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös blogisti sano kannattavansa sananvapautta, joten maine tuskin on vaarasa.

   Poista
 6. Hesari on vähän kuin liian paksu suvakkityttö. Liian paksu jättää huomiotta kaikki neekereiden tekemät raiskaukset, ryöstöt ja tapot, mutta kauhistuujärkyttyy, jos joku neekeri joutuu mikroaggression kohteeksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!