tiistai 29. marraskuuta 2022

Poliisi perusti jengirikosryhmän - ei heijasta ministeri Mikkosen näkemystä

Kuten arvoisa lukijani ehkä muistaa, sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoili meille suomalaisille taannoin, että maahanmuuttajanuorten aiheuttamat ongelmat johtuvat kantasuomalaisista. Hiukan epäselväksi tosin jäi, tarkoittiko hän maahanmuuttajien olevan kuin isoja lapsia tai elukoita, joilla ei ole mitään vastuuta omista tekemisistään.

Joka tapauksessa nyt on käynyt niin, että sisäministeriön ohjauksessa toimiva poliisimme on ryhtynyt toimenpiteisiin paljolti maahanmuuttajataustaisista nuorista koostuvien katujengien kitkemiseksi pois. Ja perustanut niitä varten erillisen ryhmän.

Asiasta kertonut Iltalehden uutinen ei kuitenkaan kertonut minkälaisiin toimenpiteisiin poliisi aikoo ryhtyä ministerin syypääksi osoittamaa kantaväestöä vastaan. Sen sijaan se mainitsi poliisin tarkoituksena olevan kehittää katujengirikollisuuteen liittyvää havainnointia, tiedonkulkua, tilannekuvaa ja tutkintajärjestelyä poliisilaitoksen sisällä sekä ratkaista vakavat rikokset tehokkaasti ja estää näin väkivallan kierteen jatkuminen.

Samasta asiasta kertoneen toisen uutisen mukaan rikoksilla haetaan jengiläisille tietynlaista julkisuutta, eikä poliisi halua tarjota sitä yhtään enempään kuin on tarve. Ottaen huomioon sisäministerin aiemmat puheet kantaväen syyllisyydestä, vaikuttaa jossain määrin yllättävältä, ettei poliisi kummankaan uutisen mukaan kuitenkaan kohdista toimia kantaväestöä kohtaan.

Eihän kai nyt kuitenkaan voida ajatella, että sisäministerimme puheet olisivat irrallaan poliisin kohtaamasta reaalimaailmasta. Velvoittaahan jo Suomen perustuslakikin, että "ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia". 

Vaikka sitä ei ole lakiin kirjattukaan, tämän vaatimuksen tulisi koskea erityisesti valtion sisäisestä turvallisuudesta vastaavaa ministeriä. 

30 kommenttia:

 1. Kun näitä asioita pohditaan on hyvä pitää mielessä iso kuva: Ilmastonmuutos johtuu rasismista ja kuten pääministerimme kertoi koronavirusepidemia johtuu ilmastonmuutoksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida pääministeriä paljon ilmansaateet painaa
   Islannissa 22-23.11 ja
   Australia/Uusi-Seelanti 29.11.-3.12

   https://valtioneuvosto.fi/-//10616/paaministeri-marin-vierailee-islannissa-22.-ja-23.-marraskuuta

   https://valtioneuvosto.fi/-//10616/paaministeri-marin-uuteen-seelantiin-ja-australiaan

   Poista
  2. "ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia". 
   Tämän perusteella kaikki ministerit valtakunnanoikeuteen, tai ainakin rikostutkintaan, että ovatko he valansa vannoessaan jo syyllistyneet petokseen/maanpetokseen.
   Huru-ukko

   Poista

 2. Siis poliisilta uusi ryhmä katujengien kitkemiseen?
  Mites tässä nyt näin kävi kun ylikomisario Jari Taponen viime torstain uutisen mukaan kiistää katujengit?
  Äkkiähän se laiva kääntyi eli Taponen ja Mikkonen ovat asiasta pihalla kuin lumiukot.
  Suosittelen kummallekkin alan vaihtoa kun ei se tosiasioiden tunnustaminen onnistu.

  VastaaPoista
 3. Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi sunnuntaina vihreille uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman.
  Vihreät esittävät lisää vetovoimatekijöitä - ja veronmaksaja maksaa.
  Äänestäjä - kenelle annat äänesi kevään vaaleissa?

  IL 28.11.2022

  "Vihreät esittää turvapaikanhakijoille lähes toimeentulotuen tasoista sosiaaliturvaa"

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/42570631-5b27-4973-a5e6-f77b82c2fa18

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alla lyhyesti valtion budjetin menot yhteensä

   2019 = 55,35 mrd €
   2020 = 57,55
   2021 = 64,20
   2022 = 77,9
   2023 = 80,5
   velkaa ensi vuonna vähintäin 8 mrd €.

   Miten vihreät rahoittavat uuden, turvapaikanhakijoiden toimeentulotuen?

   Vähennetäänkö poliisien määrärahoja, otetaanko rahat pois vanhustenhoidosta, sairaanhoitajien palkoista, varhaiskasvatuksesta, lasten koulutuksesta vai miten?

   Vai otetaanko lisää velkaa?

   Poista
  2. Eri hallitukset ovat koko 2000-kuvun ajan tehneet lakeja ja asetuksia joilla on lisätty milloin mitäkin valvontaa ja ohjausta ja muuta "hyvää", ja jotka ovat kaikki vaatineet tietojärjestelmiä, virkamiehiä ja tiloja ja siten kasvattaneet tolkuttomasti julkisen puolen kuluja. Jos laatii lain jostain, se tarkoittaa automaattisesti kuluja, ja todellisuudessa kukaan näistä plantuista ei laske tai pohdi sen kulloinkin säädettävän jutun aloitus- ja kiinteitä kustannuksia. Sitten niihin vaadittavat rahat vain laitetaan virastojen toimesta budjettiesityksiin ja sitä kautta budjetteihin. Ja näin julkisen puolen kulut jatkavat paisumistaan kuin pullataikina. Laki/asetus -> kuluja ja virkamiehiä lisää. Sellaista eduskunnan päättämää asiaa ei olekaan josta ei noita seuraa. Tämän käsittäminen on täysin hukassa. Homman nimi olisi laittaa kaikki nuo tehdyt päätökset viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta suurennuslasin alle ja tehdä päätös kustakin niistä että tarvitaanko me oikeasti niitä. Jos ei, välitön deletointi nipussa niin lainsäädännöstä kuin toteutuksestakin. Näin ei olla koko ajan siinä keskustelussa että säästetäänkö tästä hyvää tarkoittavasta pääluokasta vai ei ja olenko hyvä ihminen vai en. Päästään puhumaan konkreettisista asioista ovatko ne tarpeellisia vai eivätkö. Jos tuon läpikäynnin seurauksena pitäisi samalla syntyä luokitus että onko asia a) täysin välttämätön b) välttämätön c) hyödyllinen d) hyvä olla e) kiva olla f) merkityksetön g) haitallinen h) erittäin haitallinen yhteiskunnan kokonaisuuden kannalta. Ja sitten vain poistetaan ko. luokkien sisällöt lainsäädännöstä alkaen h:sta ja päätyen siihen kohtaan jonka talous kestää. Ei voida alkaa kysellä noita asioita toteuttavilta virkamiehiltä että mistä säästetään, koska eiväthän he voi sanoa ettei heille laissa määrättyä asiaa hoidettaisi, he olisivat epälojaaleja lainsäätäjille ja sitäpaitsi tekisivät itsensä työttömiksi, ja sitähän he eivät tee.

   Poista
  3. Ylen uutisessa hallituksen tuoreimman talousarvioesityksen mukaan Suomi ottaa ensi vuonna 8,3 miljardia euroa lisää velkaa.
   Tähän päälle tietysti vielä nämä vihreiden uudet kustannukset.

   "Tällaiset ovat oppositiopuolueiden vaihtoehdot sille, miten valtion varoja pitäisi käyttää"

   https://yle.fi/a/3-12682156

   Poista
 4. Mikkonen ja vihertaistolaisten puoluevaltuusto julkaisi sunnuntaina suunnitelman, jonka mukaan jengiläisiä tuotetaan maahan rajattomasti ja heille turvataan perustoimeentulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että poliisilla on sittenkin jalat maassa ja järki päässä. Onneksi!
   Samoin perussuomalaiset ovat miettineet miten varmistamme, että Suomi ei seuraa Ruotsin vaarallista tietä jengirikollisuuden, ampumisten ja muun rikollisuuden kasvussa?
   Millaista rikospoliittista linjaa perussuomalaiset ajaa?

   https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/psn-uusi-kriminaalipoliittinen-ohjelma-on-julkaistu/

   Kumpi on nyt sitten suomalaisten kannalta parempi vaihtoehto?
   Vihreiden, jossa tuotetaan tätä ainesta rajattomasti maahan vai perussuomalaisten, jossa pyritään rajoittamaan haittamaahanmuuttoa?

   Poista
  2. Se on vihreiden poliittisen eliitin etu, koska haittamaahanmuuttajat ovat heidän tulevia ja olevia potentiaalisia äänestäjiä. Näin vihereliitti voit jatkaa eloaan taksin takapenkillä.

   Poista
 5. Yhteenvetona voisi todeta, että kantasuomalaisten rasismin takia tänne saapuneet koneinsinöörit, rakettitieteilijät ja aivokirurgit ovat perustaneet joskus viime torstain jälkeen vaarallisia katujengejä, joita aletaan heti tuoreeltaan kitkeä määrätietoisin toimin. Ei ihme, että olemme niin onnellinen kansa. Edes synkät itsemurhatilastot eivät meitä masenna.

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että blogisti ilmaisee sen suoraan, kiertelemättä, mitä Mikkonen on tarkoittanut.
  Siis jos kerran Mikkosen mielestä jengirikollisuudella ei ole mitään (huomaa erityisesti sana mitään) tekemistä maahanmuuttajataustaisten kanssa, sehän tarkoittaa sitten sitä, että ne jengit ovat kantasuomalaisia. Mikkosen mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkosen mielestä ei ole olemassa mitään etnoja ja kantasuomalaisia, on vaan ihmisiä... mitään eroja ei ole, ei ihmisissä eikä kulttuureissa, kaikki ovat yhtä hyviä. Se että näin ei todellisuudessa ole, sitä pahempi todellisuudelle....

   Poista
 7. Jengirikollisuudella ja väkivaltarikollisuudella muutenkin on tekemistä aivojen koon kanssa. Periaatteessa maahanmuuttajien aivojen koko voi olla mitä vaan, mutta negroidisella rodulla aivot ovat keskimääri 80 kuutiosenttimetriä pienemmät kuin kaukaasialaisella rodulla, johon suomalaisetkin suurin piirtein kuuluvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ää öö aasinsilta. 80 kuutiosenttiä taitaa olla sen maailman suosituimman prätkän kuutiotilavuus. Oliko Honda vai Yamaha, en muista, mutta se joita tuolla kehitysmaissa on tuhottomasti. Eli se minkä aivoissa häviää, voi korvata mopon pytyn iskutilavuudella.

   Poista
  2. Eli neanderthalit olivat meitä merkittävästi älykkäämpiä koska heidän keskimääräinen aivojen kokonsa oli 100 cm2 suurempi kuin meillä? ja että naiset ovat miehiä tyhmempiä koska heidän aivojen kokonsa on keskimäärin 130 cm2 pienempi kuin miehillä? Aivojen koko ei kyllä taida korreloida älykkyyden kanssa kuin natsien rotuopeissa.... :-)

   Poista
  3. Homo sapiensilla korrelaatio on vähän yli 0.4. Tämä kertoo sen, että yksinomaan aivojen koko ei kerro kaikkea, kuten Anonyymi 13.49 ansiokkaasti huomasi.

   Poista
  4. Mielikuvitus on myös tärkeä piirre. Imagination is more important than knowledge. . . , huomautti Einstein.

   Poista
  5. Ilmeisesti kyse oli tieteestä, kun Einstein noin sanoi. No, sillä mielikuvituksella ei siinä hommassa tee hittojakaan jos ei ole sitä tietoa... tiedolla sinällään tekee, vaikka ei olisi poikkeusellista mielikuvitusta... eli kumpikas se olikaan tärkeämpää?

   Poista
 8. Vähän ohi päivän aiheen mutta tarvittais järjen käyttöä ja 0,5 milj €.

  Yle tänään

  Antibiootit menettävät tehoaan, ja bakteereja tappavat virukset voisivat olla ratkaisu – faagiterapialaboratoriota uhkaa silti sulkeminen

  Bakteereja tuhoavat virukset on tunnettu jo yli sata vuotta. Nyt niiden tutkimus ottaa takapakkia Suomessa.

  https://yle.fi/a/74-20005452

  VastaaPoista
 9. Ei, on paljon tärkeämpää että Suomen Akatemia jakaa ne 160 miljoonaa LGBTYGÖÖ ja muihin feministisiin tutkimuksiin kuin moisiin. Noistahan saattaa olla jotain hyötyä valkoisille heteromiehillekin, hyi helvetti....

  VastaaPoista
 10. MTV uutiset tänään

  "Yksi ja sama alaikäinen poika on ollut jo kolmesti tänä vuonna vangittuna epäiltynä ryöstöstä" – tällaiset nuoret syyllistyvät ryöstörikoksiin"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yksi-ja-sama-alaikainen-poika-on-ollut-jo-kolmesti-tana-vuonna-vangittuna-epailtyna-ryostosta-tallaiset-nuoret-syyllistyvat-poliisin-mukaan-ryostorikoksiin/8581352

  Artikkelista poimittua

  – Viimeisen kymmenen vuoden aikana ei ole ollut näin kovaa piikkiä nuorten epäillyissä ryöstörikoksissa, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisin nuorisoryhmästä kertoo.

  Rikosepäiltyjen joukossa on poliisin mukaan vahvasti edustettuina maahanmuuttajataustaiset nuoret.

  Ryöstöjä tekevät enimmäkseen 13–17-vuotiaat, mutta joukossa on jopa 10–12-vuotiaita tekijöitä. Ylivoimaisesti suurin osa on poikia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yhteiskunnan pitäisi tasa-arvon nimissä kannustaa myös tuttöjä jengiytymään ja rötöstelemään.

   Poista
  2. Aika suurella todennäköisyydellä ne tytöt joita siellä on, ovat paikallista kognitiivista alaluokkaa, ei etnoja.

   Poista
  3. Jotkut etniset tytöt ovat jo näyttäneet pahan luontonsa eräässä koulussa. Pahoinpitelivät kantasuomalaisen tytön, joka oli rohjennut mennä väliin kun tämä tyttöporukka (somaleja?) kiusasi toista tyttöä. Ja pelkuriopettajat pelkäsivät vain rasistiksi leimautumista, kun eivät tarpeeksi puolustaneet tyttöä, neuvoivat vain häntä välttämään provosointia!
   Tuosta pahoinpitelystä onneksi yksi sai rikostuomion. Lie jo pari vuotta vanha asia.

   Poista
  4. Joo, en sanonut että ne olisivat erilaisia kuin etniset pojat, vaan sitä että ne eivät jätkäporukoissa hengaile. Tuo tyttöporukoihin laumautuminen ja kantistyttöjen telominen on se niiden perseilyjuttu.

   Poista
 11. Sanna, Hutisalo ja Orvon porukat haluavat meidän luopuvan hiilipohjaisista polttoaineista nopeutetulla aikataululla... sillä välin Saksassa tapahtuu...
  https://www.talouselama.fi/uutiset/te/5e8fff53-4b79-4a3e-8f1a-bd9b1d5ca2c7?ref=ampparit:60db

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan aikaan punanenäinen toppatakkikansa katselee kylmien töllien ikkunoista, kuinka kuurassa lepäävät tuulimyllyt seisovat tyhjänpantteina seisovassa pakkasilmassa.

   Poista
  2. Tai jöpöttävät paikallaan lavat jäässä, kuten juuri tällä hetkellä...

   Harald

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!