torstai 3. marraskuuta 2022

Veronica Honkasalolle demokratia on verovarojen lennättämistä taivaan tuuliin

Kuten arvoisat lukijani varmasti jo tietävätkin, esitti valtiovarainministeriön budjettipäällikön johtama työryhmä veronmaksajilta kerättyjen varojen käyttöön aikaisempaa selvästi tiukempia sääntöjä. Taustalla on Sanna Marinin kabinetin täydellisesti käsistä karanneen talouspolitiikan seurauksena talouttamme uhkaava kriisi

Ehdotus on luonnollisesti otettu vastaan mielenkiinnolla, joten ei liene yllätys, että Helsingin sanomat oli haastatellut puolueiden johtoa työryhmän ehdotuksesta. Vastaukset olivat yllättävän positiivisia pois lukien yksi haastateltu. Tämä oli Li Andersson (vas), joka arveli, ettei nyt paisuneessa budjetissa ole leikkausvaraa. 

Pajatson kuitenkin tyhjensi saman puolueen Veronica Honkasalo, joka kirjasi Twitteriin oman näkemyksensä. Sen mukaan "olisi toivottavaa, että VM:n virkamiehet pysyisivät lestissään. Talouspolitiikka ei ole mikään demokratiasta irrallinen saareke. Talous on väline, ei päämäärä. Tällainen virkamiesvallan kasvattaminen talouspoliittisissa kysymyksissä halventaa demokratian."

Mitäpä tuota kommentoimaan muuten kuin toteamalla, että toisten ansaitsemien varojen lennättäminen taivaan tuuliin näyttää olevan Honkasalolle demokratian syvin sisältö. Ja ilmeisesti niin riemukasta, että sen kyseenalaistaminen johti demokratian halventamissyytökseen. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mihin heidät on valittu?
Hallituksen verotuskiima nosti kansliapäällikön kapinaan
Veronica Honkasalo ei vain ymmärrä

13 kommenttia:

 1. Demagogialle on ominaista sumeiden käsitteiden käyttö, älyllinen epärehellisyys ja aggressiivisuus. Honkasalo on tästä suoranainen kouluesimerkki. Niinpä hän saa pariin lauseeseen upotettua niin paljon paikkansa pitämätöntä ja kokonaan asian sivussa olevaa tekstiä, että sen korjaamiseen joutuisi käyttämään moninkertaisen tekstimäärän. Ja juuri tuossa tulee vastaan näiden honkasalojen viestinnän keskeinen ominaisuus: viestin täytyy olla iskevä, hyökkäävä ja valheellinen.

  Mutta mistä oli kyse? Valtiovarainministeriön virkamiehet ovat asiantuntijoita, budjettipäällikkö on eräs keskeisimmistä. Heidän tehtävänsä on kertoa, parhaan asiantuntemuksensa varassa, miten taloutta tulisi hoitaa ja miten sitä ei pidä hoitaa. Poliitikot sitten päättävät, kuinka hyvin tai huonosti näitä neuvoja noudattavat ja kansalaiset vuorostaan päättävät, luottavatko he näihin poliitikkoihin vai eivät. Näin toimii demokratia. Honkasalo puolestaan haluaisi estää asiantuntijoita kertomasta tietojaan ja esittämästä näkemyksiään. Se puolestaan on sitä ”kansandemokratiaa” jossa politbyroo ilmoittaa niin kansalle kuin asiantuntijoillekin, mitä mieltä heidän pitää olla. Normaalikielenkäytössä tuota kutsutaan totalitääriseksi diktatuuriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veronica on punavihreä peruspölvästi. Kyllä virkamiehillä on jopa velvollisuus omiin kannanottoihin valmisteilla olevissa oman sektorin asioissa. Honkasalon keskittyköön vastustamaan asioita, joita kukaan ei ole esittänyt. Siitä se maine lujittuu.

   Poista
  2. Virkamiehen täytyy myös toimia virkavastuulla ja sitähän tässä juuri tehdään.

   Poista
  3. Voisi mennä kontulan kanssa sinne siinaille irvistelemään iipoille ja odottelemaan palterroristien kanssa nitä palestiinalaisten harhalaukauksia iippojen suojeluksessa. Samoja s..tana komukoita irti todellisuudesta molemmat.
   Huru-ukko
   PS. Paitsi että kontullla on isommat tissit!

   Poista
  4. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten tämä virkavastuu näkyy? Jos virkamies tekee virheen tai rikoksen, tuloksena on muutaman vuoden parin kuluttua sormen heristelyä ja soo-soo-tyyppistä kommenttia ilman muita seurauksia. Vaikka periaatteessa virkamies on virheestä korvausvastuullinen niin eipä ole näkynyt.

   Poista
 2. Maksoin viime vuonna veroja n. 670t€. Toivoisin oikein mielelläni että niitä EI suunnattaisi toivottomiin hiekkamaalaisten kotouttamisyrityksiin vaan vaikkapa opetukseen ja terveyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Priorisoimalla voitaisiin saada paljon hyvää aikaan. Harmi, että ideologia on sokaissut niin monen ihmisen järjen.

   Poista
  2. Tarviiko sokea aurinkolaseja?

   Poista
 3. Honkasalo näyttää ajattelevan ettei "välineen " (talouden) kunnolla ole niin väliä. Ja kukapa ammattipoliitikolle mitään tärkeätä huollettavaksi veisikään. Poliitikon ammattitaitohan on politiikassa pysymisessä. Eli lauma-ajattelu ja ryhmäkuri kukoistavat. -jussi n

  VastaaPoista
 4. Honkasalon toiminta on tietoista taloudellista punaviherterroria.
  Kommunismia kun ei saa kansalle myytyä joten pitää romahduttaa nykyinen systeemi.
  Maanpetturi joka pitää hirttää torilla.
  Yksiselitteisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mut silti, kontulalla on isommat tissit:))

   Poista
  2. Ja ennen kuin kukaan ehtii kysyä, että mitäpä se tissien koko asiaan kuuluu? No ei mitään, mutta on ne silti isommat:)

   Poista
 5. Annan sylipossut on esitelty Hesarin Kuukausiliitteessä. Joskus muinoin.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!