perjantai 4. marraskuuta 2022

Vääriä profeettoja

Kaikille suomalaisille lienee tuttua, että Raamatussa varoitetaan vääristä profeetoista. Siis henkilöistä, jotka ovat välittävinään jumalallista tietoa. 

Vääristä profeetoista voitaneen puhua myös silloin, kun vetovoimainen ihminen käyttää valtaansa johtaakseen kansanjoukkoja tyhmyyksiin. Sellaisesta kertoi tämän päivän Helsingin sanomat, jonka mukaan Moskovan ortodoksien patriarkka Kirill ja presidentti Vladimir Putin liittoutuivat kukistaakseen Ukrainan verisessä sodassa. 

Toiseksi ilmeisen vääräksi profeetaksi ilmoittautui muutama päivä sitten Lontoossa Gretha Thunberg, joka ilmoittautui äärivasemmistolaiseksi antikapitalistiksi ja talouskasvun vastustajaksi. Häntä ja hänen kaltaisiaan kuvasi sattuvasti Twitterissä Michael Schellenberg toteamalla, että "vaatimukset tuhota "koko kapitalistinen järjestelmä" tulevat järjestelmän rikkaimmilta, hellitetyimmiltä ja oikeutetuimmilta ihmisiltä. He heijastavat statusahdistustaan ​​maailmaan ja vaativat voimaa tuhota se".

Tosiasia kuitenkin lienee, että sekä Vladimir Putinin että Greta Thunbergin aika maailman parrasvaloissa on loppumassa. Putin kaatuu sotajoukkojensa tuhoutuessa Ukrainassa ja Thunberg assosioiduttuaan äänekkään, mutta olemattoman pienen revolutionistijoukon äänitorveksi. Joukon, jonka edeltäjillä ei ole ansiolistallaan kuin verenvuodatusta, taloudellista sekasortoa ja ympäristökatastrofeja. 

Tosiasia kuitenkin on, etteivät väärät profeetat jätä maailmaa jatkossakaan rauhaan. Sen merkkinä Venäjän ortodoksisen kirkon valtaan ja pitkään traditioon nojaava Kirill säilyttänee asemansa Putinin kaatuessa. 

Nähtäväksi kuitenkin jää, mistä nousee seuraava väärä profeetta johtamaan ihmisiä harhaan. Ja tuottamaan seuraajilleen vihaa, ahdistusta ja kurjuutta. Ei nimittäin ole syytä epäillä, etteikö sellaista ilmaantuisi meidän tavallisten ihmisten riesaksi ennemmin tai myöhemmin. 

12 kommenttia:

 1. Raamatussa vääriksi profeetoiksi kutsuttiin usein ihmisiä, jotka puhuivat kuninkaan mieliksi ja omaksi edukseen; he ilmoittivat Jumalan sanana sen mikä tuki kuninkaan omia ajatuksia ja auttoi heitä itseään pysymään vallassa. Todellisia profeettoja olivat ne, jotka kertoivat myös sellaiset asiat, joita kuningas ei olisi tahtonut kuulla. Usein nämä profeetat puhuivat omasta asemastaan välittämättä - he joutuivatkin pakenemaan hallitsijoiden vihanpitoa tai heidät vangittiin. Vanhassa testamentissa näitä kertomuksia riittää. Taitaa olla niin, että vain aika näyttää, kuka on väärä ja kuka oikea profeetta. Muuten, profeetan tehtävä ei ollut ensisijassa ennustaa tulevaa vaan tukea kuningasta tai muu päättäjää valintatilanteessa eli kertoa, mikä on oikein ja mitä valinnoista seuraa, vaikka se ei olisi ollut kuninkaan mieleen. Profeetat olivat siis eettisiä suunnannäyttäjiä pikemminkin kuin tulevaisuuden ennustajia.

  VastaaPoista
 2. Väärät profeetat olivat usein tällaisia kuninkaan suosiossa olevia hoviprofeettoja. Aikalaisille, etenkin hallitsijoille, ikävinä profeettoina ("väärinä") näyttäytyivät ne, jotka uskalsivat asettua poikkiteloin, koska uskoivat, että Jumalan sana ja kuninkaan sana olivat ristiriidassa keskenään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän oikeita profeettoja löytyy viestintätoimistoista, joissa nähdään valtavia natsilaumoja päivittäin marssimassa Helsingissä; viralliset vallanpitäjät eivät halua tätä tosiasiaa tunnustaa.

   Poista
 3. Greta on vain omaksunut ja kertonut YK:n ja IPCC:n kannan ilmastohumpan todellisesta tarkoituksesta.

  Jo 13.11.2010 IPCC:n Working Group 3:n co-chair Ottmar Endenhofer totesi "We (UN-IPCC) redistribute de facto the world's wealth by climate policy ..." ja "One has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. This has almost nothing to with environmental policy anymore..."

  Ja Christiana Figueres, tuolloin Executive Secretary of the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC, YK:n ilmastonsuojelun puitesopimus) totesi 4.2.2015: "This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the industrial revolution. That will not happen overnight and it will not happen at a single conference on climate change, be it COP 15, 21, 40 - you choose the number. It just does not occur like that. It is a process, because of the depth of the transformation."

  VastaaPoista
 4. Ei se pieni Greta edelleenkään ole kuin moniongelmainen ja vammainen lapsi, joka on joutunut narsistivanhempiensa ja kansainvälisen viherkommunismin käsittämättömän röyhkeän hyväksikäytön uhriksi.

  Hän ei ole koskaan julistanut mitään, hänet on pantu julistamaan milloin mitäkin.
  Ymmärrän kyllä, että professoritkin alkavat jo luulla tätä julmasti hyväksikäytettyä lasta Maailmanjumalattareksi, sen verran raikuvaa on viherkommunistien propaganda ollut.

  Sopisi silti vähän miettiä, kuka se väärä profeetta todellisuudessa on;
  se jonka suu puhuu vai se, joka käskyttää sen suun omistajaa puhumaan hänen sanojaan.

  Mutta kuten sanottu, ymmärrän kyllä että mainosvale on mennyt lopulta perille, kun sitä jatkuvasti hoetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen uhreja hänen vanhempansa mahtavat olla? Jollekulle he ovat vain väline, ts. hyödyllinen idiootti.

   Poista
  2. On yleisessä tiedossa, että pienen Gretan vanhemmat ovat epäonnistuneita taiteilijoita, jotka kärsivät sairaalloisesta huomiohakuisuudesta ja narsismista.

   He ovat valjastaneet moniongelmaisen ja vammaisen tyttärensä palvelemaan huomion ja ihailun tarvettaan, ja siinä kansainvälinen viherkommunismi on ojentanut heille heille korvaamattoman arvokkaan auttavan kätensä.

   Poista
 5. Greta nyt ei ollut mikään yllätys, koska et voi ottaa woke-paketista vain haluttuja moduuleja vaan sinun on otettava koko paketti kyselemättä; ilmastovouhotus, rokotuspakko, LQTBG, cancel-kuorossa uliseminen jne jne.
  Tuota kommunistin ja marxistin leimaahan woke-vasurit ovat kiertäneet viimeisen kymmenen vuotta sanomalla olevansa "antikapitalistisia".
  Huvittavaa myös ettei kukaan wokettajista ole ottanut silmätikukseen etuoikeutetuista etuoikeutetuimpia, eli juutalaisia, jotka ovat kiistatta maailman etuoikeutetuin etninen ryhmä; mm. 400 USA:n rikkaimmasta yli 100 on juutalaisia(Forbes), vaikka heidän edustuksensa jenkkiväestöstä on vain 2.4%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoittaa etuoikeutettu ? Ettei vain olisi älykäs ja ahkera.

   Poista
  2. Wokeltajille se merkitsee väärää ihonväriä(valkoinen). Itse henk koht näen syyn juutalaisten menestykseen epigeneettisessä progressiivisessa kehityksessä, kulttuurissa ja protektionismissa.

   Poista
  3. Tarkoitatko kaasari-, vai oliko ne kasaarijuutalaisia?

   Poista
  4. Mitäs luulisit.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!