sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Dosentti Taina Laajasalo "valaisi" jengirikollisuuden syitä

Maahanmuuttajavaltaiset nuorisojengit ovat viime aikoina yleistyneet Suomessa. Tämän asian ovat ymmärtäneet luultavasti kaikki suomalaiset viimeistään poliisin viimeaikaisten lausuntojen perusteella (esimerkki). 

Asioita tarkemmin seuranneet ovat toki ymmärtäneet maahanmuuttajiin liittyvän rikollisuuden kohtuuttoman suuren osuuden väkivaltarikoksista jo kauan sitten. Esimerkiksi itse laskeskelin pahasti alakanttiin jo vuonna 2010 sitä, millaisen kustannuksen turvaa hakeneet ihmiset aiheuttavat rikollisella käytöksellään suomalaiselle kantaväestölle. 

Siksi tuntui uskomattomalta lukea Helsingin yliopiston oikeuspsykologian dosentti Taina Laajasalon kirjoitus nuorten väkivaltaongelmasta. Hän ei maininnut sananpuolikkaallakaan siihen liittyvää maahanmuuttaja-aspektia.

Sen sijaan hänen mukaansa rikollisten nuorisojengien lisääntymisen taustalla ovat käytöshäriöt, joihin altistavat tekijät ovat moninaisia. Siis sellaisia kuin kehitykselliset haasteet ja synnynnäinen temperamentti. Lisäksi perheellä ja elinympäristöllä, kuten vanhemmuuden ongelmilla ja lapsuudessa koetulla väkivallalla, on oma roolinsa.

Niinpä hänen mukaansa nuorisorikollisuuden aiheuttaman ongelman korjaaminen tulisi tehdä rangaistusten sijaan ottamalla käyttöön "rakentavat rajoittamisen keinot, positiivisen käytöksen vahvistaminen ja hyvän huomaaminen". Ja lopetti kirjoituksensa kehotukseen "hellikää lapsianne!"

Sitä ennen arvoisa dosenttimme tuli myös väittäneeksi, että "pitkä myönteinen kehitys sekä lasten kokeman että lasten tekemän väkivallan osalta on pysähtynyt ja osin määrät ovat kääntyneet nousuun. Emme vielä tiedä, kuinka pysyviä muutokset ovat tai mistä syistä ne johtuvat." 

Tähän pysähdyin: "emme vielä tiedä... mistä ne johtuvat". Ja päätin tämän blogimerkinnän kirjoittamisesta

* * *

Jäin siis suu auki hämmästelemään, että eikö arvoisa dosentti ollut tietoinen poliisin vahvistamasta tiedosta, jonka mukaan mainitut "muutokset" liittyvät keskeisesti kehitysmaataustaiseen maahanmuuttajanuorisoon? Ja siten lisääntyneen ja väkivaltaistuneen nuorisorikollisuuden taustalla on Suomessa viime vuosikymmeninä harjoitettu maahanmuuttopolitiikka.

Vai tahtoiko hän sanoa, että maahanmuuttajanuorten vanhemmat eivät osaa helliä lapsiaan. Tai etteivät he osaa vahvistaa näissä positiivista käytöstä? 

Vai menikö dosentin ajattelu vieläkin syvemmälle niin sanotusti poliittisesti arkaluonteiselle alueelle väittämällä, että humanitaaristen maahanmuuttajien geenit aiheuttavat rikollisuuteen johtavaa synnynnäistä temperamenttia? Tai että heidän perintötekijänsä ja/tai kulttuurinsa tuottaa perheitä ja elinympäristöjä, joissa syntyy vanhemmuuden ongelmia ja lapsuudessa koettua väkivaltaa?

Vai olisiko sittenkin niin, että dosentin ainoa tarkoitus oli harhauttaa lukijoitaan sivuuttamalla maahanmuuttaja-aspekti lisääntyneen ja raaistuneen nuorisoväkivallan keskeisenä tekijänä. Ja syyllistämää siitä kantaväestöä huomaamatta, että hän tuli samalla vihjanneeksi maahanmuuttajiemme mahdollisista geneettisistä ja kulttuurisista ongelmista. 

18 kommenttia:

 1. Ei suomalaiseen yhteiskuntaan pääse sisälle, jos ei kykene hankkimaan kielitaitoa ja älykkyysosamäärä pyörii 70-85 hujakoilla. Ne pilaavat suomalaistenkin koulunkäynnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistä lausetta ei voi liikaa korostaa. Kärsijöiksi joutuvat aivan viattomat koululaiset, jotka mahdollisesti haluavat oikeasti oppia jotain.

   Poista
 2. Neekereillä on yli 20% korkeammat testosteronitasot kuin valkoisilla. Sen takia he ovat aggressivisempia, impulsiivisempia ja vähemmän älykkäitä kuin valkoiset. Laitetaan vielä bonukseksi sairas islaminusko, jonka mukaan muut ovat alempiarvoisia. Mahtaako dosentti näillä spekseillä pystyä pohdiskelemaan, miksi nuoriso- ja jengirikollisuuden positiivinen suunta on kääntynyt.

  VastaaPoista
 3. Ongelmia voidaan estää jo ennen syntymää, sanoo tämä dosentti. Todellakin, paras tapa estää ongelmia on estää ongelmallisen väen pääsy Suomeen lisääntymään, eli lopettaa humanitaarinen maahanmuutto. Suomessa tällaiset älyvapaat dosentit saavat jauhaa harhaanjohtavaa viestiään mediassa, koska maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat edelleen tabu yliopistoissa, mediassa ja politiikassa. Tanskassa ja jopa jo Ruotsissa on ymmärretty "kantapään kautta", että mikään määrä kotouttamista ei pysty integroimaan suuria määriä ammatti- ja kielitaidottomia, jopa lukutaidottomia tulijoita täysin erilaisista kulttuureista ja uskontotaustoista. Seurauksena on muusta yhteiskunnasta syrjäytyviä gettoja, joissa kouluttamattomuus, työttömyys ja rikollisyys on perityvää.
  Korkeasti koulutetun ihmisen -kuten tämänkin dosentin- typeryys tuntuu aina yhtä uskomattomalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On naimisissa piispa Teemu Laajasalon kanssa ja humaanin ihmisen sädekehä loistaa kauas; ihmiset ovat ihan samanlaisia kaikkialla sillä erotuksella kuitenkin, että erikoisesti suomalaisten kauhea rasismi estää näitä toismaalaisia ja -uskoisia kehittymästä yritysjohtajiksi ja tehtaanpatruunoiksi malliin Fazer, Finlayson tai Sinebrychoff.

   Poista
  2. AI jassoo. Teemu-piispahan höyläsi hiippakunnan luottokorttia henkilökohtaisiin menoihinsa. Jotain ekstraa sai piispaskakin?

   Poista
 4. Kehitysmaalaisten tuoma ongelma on virtahepo vasemmiston olohuoneessa. Kaikki huomaavat sen suuruuden, mutta kukaan ei uskalla puhua siitä. Myötähävettävää on seurata toimittelijoiden ja tutkiskelijoiden kiemurtelua asian ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjassa, Lofooteilla myös kulttuuri rikastui. Hyvä esimerkki siitä, miten tekijöiden maahanmuuttajataustaa piilotettiin ja asiaa yritettiin sälyttää kantanorjalaisten syyksi. Lue lisää pt-mediasta. Kuinka paljon maahanmuuton ongelmia peitetään tavallisilta kansalaisilta?
   Jamppa vaan

   Poista
  2. Norjan poliisi suoraan valehteli. Virkavaltakin on alkanut pelätä tätä roskasakkia. Yrittävät hyssytellä, etteivät nuo vuoristorosvot saa rasmista syytä suurempiin mellakoihin.

   Poista
 5. En voi olla tähän alkuun letkauttamatta kaiken maailman dosenteista vaikka hyvin tiedän, että suurin osa dosenteista on oikeasti päteviä ja tittelinsä arvoisia. Mutta sitten on näitä sananselittäjiä, jotka osaavat kirjoittaa pitkät litaniat vatvovia juttuja, jolla poisselittävät konkreettisia ja pahenevia ongelmia, jättävät näkemättä sellaisia olennaisia ongelmien syitä, jotka eivät sovi heidän ideologiaansa ja lopulta keksi ratkaisupuolelle mitään muuta kuin onttoa sanahöttöä. Tulee taas väistämättä se Lysenko mieleen.

  VastaaPoista
 6. Niin, sehän on selvää, että laumaantuminen ja väkivaltainen tilan haltuun otto on pikipäiden synnynnäinen eli geneettinen perusominaisuus, jota ei pysty muuttamaan ei millään rahasummilla, "kotouttamisilla" eikä sosiologisilla teorioilla.

  VastaaPoista
 7. Me kaikki tiedämme, että mm. Tanskassa ja Ruotsissa maahanmuuttaja (tai turvapaikanhakija) taustaiset jengit aiheuttavat erittäin suuria, jopa hengenvaarallisia tilanteita.
  On ne sitten raiskaukset, autopalot, ampumiset, murhat, talojen räjäytykset jne.
  Tanska on ryhtynyt toimiin ongelmien korjaamiseksi. Ruotsissa poliisi on yrittänyt tarjota pullaa ja kahvia tai peräti pizzaa.

  https://pt-media.org/2019/12/05/malmon-poliisin-tarjoama-pizza-ei-toiminut/

  Onko Ruotsin tilanne parantunut näiden ym. toimien avulla. Ei ole.
  Mitä Suomessa pitäisi tehdä? Painetaanko pää pensaaseen vai tunnustetaanko tosiasiat?

  Ymmärrän sen, että monille niille, jotka ovat vuosia hehkuttaneet niin sanottujen turvapaikanhakijoiden pelastavan maamme huoltosuhteen - on vaikea myöntää olevansa väärässä.
  Nyt pitää kuitenkin maan pelastamiseksi tehdä muutos ja tunnustaa tosiasiat eikä jatkuvasti tehdä samoja virheita mitä esim. Ruotsi on tehnyt.

  Nämä Lähi-idän tai Afrikan niin sanotut turvapaikanhakijat tai maahanmuuttajat eivät aiheuta muuta kuin lisää kuluja ja ongelmia esim. kouluissa.
  Heistä ei ole pelastajiksi. Siksi heidän vastaanottaminen tulee lopettaa ja siksi, että todellisuudessa he ovat turvapaikkaoikeutta väärinkäyttäviä elintasopakolaisia, joilla ei ole aikomustakaan sopeutua maahan tai elää maassa maan tavalla. Eikä Suomen tai Euroopan tarvitse olla heidän sosiaalitoimistonsa.

  Jengirikollisuudesta ja näistä ongelmista sekä niiden todellisesta syystä harva poliitikko uskaltaa puhua rehellisesti. Virkistävä poikkeus on PS:n puheenjohtaja Riikka Purra.
  PS on julkaissut kriminaalipoliittisen ohjelman. Videolla pj. Purra selväsanaisesti kertoo mikä mättää ja mikä on heidän vaihtoehtonsa.
  Suosittelen lukemaan ja katsomaan videota kohdasta 10:45 eteenpäin.

  https://www.perussuomalaiset.fi/ajankohtaista/psn-uusi-kriminaalipoliittinen-ohjelma-on-julkaistu/

  https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2022/10/KriminaaliOhjelmaIsoVerkko.pdf

  VastaaPoista
 8. "Vai menikö dosentin ajattelu vieläkin syvemmälle niin sanotusti poliittisesti arkaluonteiselle alueelle väittämällä, että humanitaaristen maahanmuuttajien geenit aiheuttavat rikollisuuteen johtavaa synnynnäistä temperamenttia?#

  Dosentin ajatuksesta olisi tässä tapauksessa enää askel siihen, että oltaisiin taas 30-luvun väestöpoliittisissa ajatuksissa.

  VastaaPoista
 9. Samaan aikaan koronasta:
  https://petersweden.substack.com/p/finland-overreported

  VastaaPoista
 10. Sama YLE:ltä:
  https://yle.fi/uutiset/3-12667849

  VastaaPoista
 11. Professorin linkittämässä IL uutisessa sisäministeri Mikkonen:

  "Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kertoi viime viikon perjantaina (21.10), että hallitus ottaa jengirikollisuuden erittäin vakavasti.

  – Maahanmuuttajanuorten suuri osuus jengiytymiskehityksessä osoittaa, että maahanmuuttajien kotouttamista on tuettava nykyistä enemmän, kertoi Mikkonen."
  ------------------

  Ensinnäkin, vaalien lähestyessä ministeri ei voi mitenkään muuten kommentoida. Täytyy edes puheissa olla tekevinään jotain.
  Toiseksi minusta on syytä ajatella asia aivan toisin kuin ministeri ehdottaa. Ei näitä jengiläisiä kiinnosta kotoutuminen eikä koulunkäynti tai opiskelu.
  On rahakkaampaa tehdä rikoksia tai olla mukana esim. huumekaupassa. Niillä saa myös "kovan jätkän maineen" tai kuten heidän piireissään todetaan, saa "respektiä".
  Jos näin on, mitkä ovat valtiovallan oikeat toimenpiteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa ei haluaisi sateessa polkea Foodoraa tai lillua teurasjätteessä polviinsa asti ja maksaa ilolla veroja. Ehkä saa tarjousmaksalaatikon tänään...

   Poista
 12. Hypoteesina voisi ajatella kulttuurin vaikuttavan, siis barbaarikulttuurin. Tätä hypoteesia voisi ehkä testata vertaamalla lapsena adoptoitujen saman kulttuuripiirin ihmisten keskimääräiseen käyttäytymiseen ja mahdolliseen eroon kantaväestöön. Jos genetiikka määräisi, adoptiolapset eivät erottuisi perheitensä mukana maahantuoduista.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!