perjantai 7. lokakuuta 2022

He aiheuttavat tavallisille suomalaislapsille ja -nuorille suunnatonta kärsimystä

Iltalehden mukaan Heidi Hautala (vihr) sanoi, että "meidän ei pitäisi enää epäröidä sanoa, että meidän etumme on se, että Venäjällä valta vaihtuu". Tämä oli selvästi ja suoraan todettu tosiasia, sillä Putinin valta ei ole eduksi juuri kenellekään - tuskin enää edes hänen lähipiirilleen. 

Samalla tavalla kaipaisin selvää ja suoraa puhetta Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Meidän ei pitäisi enää epäröidä sanoa 1990-luvulta asti harjoitetun haitallisen maahanmuuttopolitiikan muuttamisen olevat meidän etumme mukaista.

Tämä tuli mieleen eilisen eduskunnan kyselytunnin yhteydessä. Siellähän Hautalan puoluetoveri Krista Mikkonen (vihr) lasketteli edelleen liirumlaarumia höpötellen vanhaa mantraa, jonka mukaan "on tärkeää, että pystymme varmistamaan poliisin riittävät resurssit ja sitä tämä hallitus on tehnyt... Suomessa pitkään tehtyä niin sanottua Ankkuri-toimintaa on kiitelty, ja me teimme siitä myös selvityksen, ja se on ollut konkreettinen tapa, millä me olemme voineet estää nuorten joutumista rikoksen polulle ja siellä olevia nuoria on saatu takaisin yhteiskuntaan".

Mikkonen sai täyslaidallisen oppositiolta. Myös vuoden 2015 katastrofaalisia tapahtumia johtaneelta - mutta nyt takkinsa ainakin puheissaan kääntäneeltä - Kokoomukselta. Sen kansanedustaja Heikki Vestmanin mukaan jengiytyminen liittyy olennaisesti epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Hän totesi myös seikan, jonka pitäisi olla kaikille poliitikoillemme itsestäänselvyys: "maahanmuuton pelisääntöjen pitää olla selvät. Suomessa on noudatettava Suomen sääntöjä, Suomen lakia, pitää oppia kieli ja on tehtävä töitä itsensä ja perheensä elättämiseksi. Kokoomus haluaa tiukentaa pysyvän oleskelun ehtoja. Nuhteettomuuden lisäksi on vaadittava sitä, että on riittävä kielitaito sekä opiskelu- ja työhistoria".

On hyvä, että Kokoomuksestakin kuuluu tällaisia äänenpainoja, mutta äänestäjän ei pidä erehtyä sinisilmäiseksi puolueen linjasta - suusta tulee järkeviä, mutta käytännön näytöt puutuvat. Näin siksi, että puolueen johto on aiemmin tukenut määrätietoisesti - tai kuten edellä totesin, jopa johtanut - nykyisiin ongelmiin johtanutta arvoliberaalia maahanmuuttolinjaa. 

Siksi on syytä nostaa tässä esiin myös nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa kokoomuslaisia selväjärkisemmin ajatelleen Juha Mäenpään (ps) kommentti. Hänen mukaansa "väkivallan käyttö on poliisin mukaan arkipäiväistynyt, ja väkivaltaan turvaudutaan yhä useammin jengeissä... jengiväkivallan arvioidaan kovenevan, kansainvälistyvän ja kasvavan. Rikoksista epäillyissä nuorissa korostuvat ne, joilla on maahanmuuttajataustaa tai joiden vanhemmat ovat muuttaneet Suomeen muualta." 

Tässä asiassa toivoisin erityisesti sitä, että ministeri Mikkonen ja hänen hengenheimolaisensa jäisivät hetkeksi miettimään harjoittamansa maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä tosiasioita ja niiden seurauksia. Ja miettimään sitä, että haluavatko he todellakin edistää suomalaisnuorten joutumista väkivaltaisen rikollisuuden uhriksi.  

Eli tunnustavatko Mikkonen ja muut maamme nykyisen maahanmuuttopolitiikan arkkitehdit ja ylläpitäjät, että heidän toimiensa seurauksena on maahamme syntynyt - poliisin kuvauksen mukaan - tavallisiin nuoriin kohdistuvaa alistusväkivaltaa, joka "näkyy muun muassa uhkailuna ja esimerkiksi pakottamalla uhri nuolemaan kenkiä. Tyypillisesti tilanne päättyy pahoinpitelyyn". 

Entä tiedostavatko he, että tähän väkivaltaan syyllistyneet henkilöt eivät näe tekojensa vakavuutta, vaan - edelleen poliisin mukaan - kiinni jääneistä "iso osa naureskelee nähdessään pahoinpitelyvideoita, joissa itse ovat aiheuttaneet vammoja. Suhtautuminen on kylmäävää." 

Tai ottavatko nykyisen maahanmuuttopolitiikan päättäjät vastuun siitä, että edistäessään politiikallaan nuorisoomme kohdistuvaa väkivaltaa, he aiheuttavat tavallisille suomalaislapsille ja -nuorille suunnatonta kärsimystä? Tai ymmärtävätkö he, että maahanmuuttajien järjettömän väkivallan kohteeksi joutuneiden ihmisten lapsuus ja nuoruus - ja ehkä jopa aikuisuus - menevät heidän arvoliberaalien päätöstensä seurauksena totaalisen pilalle.

Eilisen perusteella ainakaan Krista Mikkonen ei tiedosta, ei ymmärrä, eikä ota vastuuta. Eikä sitä taida tehdä kukaan muukaan Suomen nykyisessä hallituksessa istuva.  

22 kommenttia:

 1. Kovin valitettavaa on, että Orpo pitää vihreitä ensisijaisina hallituksenmuodostajakumppaneinaan.

  VastaaPoista
 2. Halla-aho tuumasi aikoinaan hyvin suvakkikommentiin siitä, että kyllä suomalaisetkin tekevät rikoksia. Hän kysyi, paraneeko tilanne vuotavassa veneessä, jos pohjaan tehdään lisää reikiä. Nyt Mikkonen haluaa lisää reikiä ja veneilijöille isommat äyskärit, joilla lapata vettä pois.

  VastaaPoista
 3. Tuhka arvelee ettei osalla päättäjistä lapset tai lähipiiri ole kosketuksissa maahanmuuton ongelmien kanssa.
  Sen lisäksi he ovat jo lukinneet kantansa. Jos he alkaisivat pyörtää sitä esim. Perususomalaiset voisivat sanoa että heidän kantansa on ollut koko ajan tämä ja he tekevät sen mitä muut lupaavat.

  Vaalikarja voi muuttua levottomaksi ja vauhkoontua sitä ei pidä pelästyttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joka kerta kun vaalikarjan lapset joutuvat pahoinpitelyn tai raiskauksen uhriksi vastaava tapahtuisi punavihreiden läheisille, niin asiat muuttuisivat salamannopeasti ja vieläpä järkevään suuntaan.

   Poista
  2. No miksei sitten sellaista tapahdu missään?

   Poista
 4. Kuinka monta jeppeä sieltä jengeistä on saatu palautettua (pysyvästi?) oikealle tielle ja mitä se on tullut maksamaan poliisien ja muiden tarvittavien "kotouttajien" määrän lisäyksillä?
  Saavatko uhriksi jääneet apua valtion piikkiin ja mitä se maksaa? Kaikki asiat eivät ole myöskään pelkästään rahassa mitattavissa, turvallisuudentunteelle ei voi laskea hintaa. Voiko myöskään olla maailmassa toista valtiota, joka olisi tehnyt maahanmuuttajien eteen enemmän kuin Ruotsi? Silti siellä ollaan vaikeuksissa ja Suomi seuraa määkivänä lammaslaumana perässä.


  VastaaPoista
 5. Entäpä jos epäonnistuminen integroinnissa ja assimiloinnissa onkin harkittu väline, eikä epäonnistuminen tavoitteen saavuttamisessa vaan väline jonkin suuremman tavoitteen saavuttamiseksi? Tunnettuahan on kautta historian, että sekasorto luo marginaali- ja pienpuolueille tilaisuuksia vallan anastamiseen ulkoparlamenttisin keinoin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän pienpuoluetta ajattelet? Ja miksi isot puolueet ajaisivat sen asiaa?

   Poista
 6. Jokaisella puolueella on vain yksi tavoite. Maksimoida oma valta ja vaikutusvalta. Vasemistopuolueilla keinovalikoimaan kuuluu edelleen aseellinen kapina ja vallankaappaus. Sekasorron tuottamista heidän peitejärjestönsä harjoitteli eilen Mannerheimintiellä ja sama harjoittelu jatkuu koko tulevan viikon ajan.

  VastaaPoista
 7. Vielä lisäksi lapsille (ja myös aikuisille) on aiheutettu ja aiheutetaan kärsimystä kaikenmaailman korona-, ilmasto-, sota-, sähkö-, ja mitä vielä -pelotteluilla.
  Sitäpaitsi, miksei kukaan puhu Yemenin sodasta tai muista käynnissä olevista sodista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se Jemenin sotaa tai muita sotia käyvä valtio sitten Suomen naapurivaltio?

   Poista
 8. Kylmäävää luettavaa tämä artikkeli mutta suosittelen lukemista, myös Mikkoselle.

  IL 1.10.2022

  Suomen poliisin järjestöpomo vaatii: Hallituksen täytyy herätä jengirikollisuuden kasvuun – ”Olemme Ruotsin tiellä”
  Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne on huolissaan jengirikollisuuden kasvusta Suomessa.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6874c92c-223a-40ef-b451-6cc4fbb6fd6b

  Artikkelista poimittua:

  – Järjestäytynyt rikollisuus voi uhata demokratiaa. Silmämme aukesivat Venäjän suhteen hyökkäyssodan alettua, ja myös tässä asiassa pitää Suomessa reagoida. Olemme Ruotsin tiellä, Rinne sanoo.
  --------------

  IL tänään

  Kauniainen haluaa "rajat kiinni" – asiantuntija ylistää

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/514298f2-8e15-4b9a-9493-477672e6ad59

  Mikähän on todellinen syy tähän "rajat kiinni" näkemykseen?
  ----------------------------
  Nyt on matuista nähty mitä ongelmia he aiheuttavat Ruotsissa ja jo Suomessakin.
  Entä jos venäläisiä alkaa tulla toden teolla rajasta yli tai Venäjäkin alkaa työntämään "turvapaikanhakijoita" toden teolla rajan yli vaikka kostoksi kun häviää sodan.
  Onko Suomessa valmius näihin toimiin vai pitäisikö valmistautua? Toimiiko vihreä sisäministeri Mikkonen vai jatkaako liirumlaarumia höpötellen?

  IS tänään

  Kommentti: Vaiettu raportti paljastaa hyytävän uhkakuvan – Putinin diktatuurin ajautuminen kaaokseen voi tarkoittaa suomalaisille ikäviä asioita

  Putinin Venäjän kuolinkamppailu koskettaisi suomalaisia enemmän kuin raakalaismainen sota Ukrainassa.
  Viisi vuotta vanha sisäministeriön raportti on nyt todella hyytävää luettavaa, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009115925.html

  Artikkelista poimittua

  Sisäministeriön julkaisemassa raportissa (25/2017) kerrotaan, mikä on Suomen kyky vastaanottaa turvapaikanhakijoita.
  Selvityksessä päädyttiin johtopäätökseen, että tilannekuva ei ole oikea ja johtojärjestelmä ontuu.
  Samaisessa raportissa asiantuntijat visioivat, mitä tarkoittaisi, jos Venäjällä tapahtuisi jotain sellaista, joka johtaisi 10 000 000 pakolaisen liikkumiseen.

  Suomen kautta eteenpäin pyrkisi useita miljoonia ihmisiä, ja Suomeen jäisi heistä – raportin mukaan – ”vain” 1 000 000 ihmistä.

  Kyllä, luit oikein: miljoona ihmistä!
  ...
  ...
  Aidan rakentaminen rajanylityspaikkojen lähelle on oikea ratkaisu. Se ei ehkä riitä, mutta suunta on oikea.
  Turvapaikanhakijoiden määrän kasvaessa vielä maltillisesti ministeriön selvitys kannattaisi kaivaa esille ja miettiä toimenpiteitä ison rysähdyksen varalle.

  Ennen kuin on – jälleen kerran – liian myöhäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinne vaan valitettavasti palasi ruotuun, mitä tulee keinoihin välttää Ruotsin tilanne. Ilmeisesti hänelläkin on perhe ja asuntolainaa.

   Poista
 9. PT-media tänään

  "Södertäljessä taas ampuminen, yksi hengiltä ja yksi loukkaantunut vakavasti"

  https://pt-media.org/2022/10/07/sodertaljessa-taas-ampuminen-yksi-hengilta-ja-yksi-loukkaantunut-vakavasti/

  Artikkelista poimittua

  Södertäljessä sotatoimet jatkuvat kiivaina. Torstai-iltana ammuttiin kahta nuorukaista, joista toinen on kuollut ja toinen hengittää ainakin toistaiseksi.
  Luultavasti kaupunkiin julistetaan jonkinlainen hätätila, sillä ammuskelut näyttävät vain kiihtyvän.
  --------------------------

  Halutaanko Suomeen tätä yllä kuvattua toimintaa? Jos ei, äänestä ensi keväänä - äänestä oikein!

  VastaaPoista
 10. Äärivasemmistolainen valtamedia ei kerro väkivallan tekijän taustaa, jos tekijä on ulkomaalainen ruskea tai rusehtava konna. Tämänpäiväinen Turun Sanomat ei kaihda etnistä profilointia, kun on vihdoin käynyt niin päin, että uhri onkin lellikki ja tekijä oikea suomalainen.

  Ennakkoluulottomasti lehdentekeleen uutisotsikko julistaa, että "Taponyrityksellä uskotaan olleen rasistinen motiivi", vaikka juttua ei ole vielä käsitelty edes käräjäoikeudessa loppuun. Jos toimittaja kirjottaisi päinvastaisesta tapauksesta yhtä avoimesti olisi hän pian itse vastaamassa syytteeseen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

  Kylläpä taas hatuttaa ihan vitusti.

  VastaaPoista
 11. Kokoomus on olevinaan persujen linjoilla mamu asioissa. Ääni muuttuu kellossa heti kun pääsevät hallitukseen vasemmiston kanssa.

  VastaaPoista
 12. Aika hullua sanoa että jotkin toimet ovat saaneet hyvää palautetta (pitäisi pystyä sanomaan että ne ovat tehonneet) kun tilanne on se että nyt näitä jengiläisiä on jo satoja, luultavasti paljon enemmän mitä poliisilla on tiedossaan. Jos joku toimenpide on saanut aikaan että jokunen on poistunut niin tilanne on tullut monta uutta jos kerran määrä on yhtäkkiä noin paljon. Joko meille on valehdeltu vuosikymmen tai pari, tai sitten ilmiö on syntynyt alle viidessä vuodessa mikä tarkoittaa sen räjähdysmäistä laajenemista. Silloin Mikkolan "saanut hyvää palautetta" toimenpide on yhtä tyhjän kanssa. Jotenkin tuntuu että kaikissa yhteiskunnallisissa asioissa on naisten tultua enemmän ja enemmän mukaan johtopaikoille kunnissa ja valtiolla, vallalla ongelmien kiistämisen eetos ja asioiden johtaminen vain mielikuvituksessa toimivilla keinoilla mielikuvituksessa toimivaan "hyvään tilaan". Realismi, käytännössä toimivat menettelyt, lähtökohtatilanteen tiedostaminen jne. ovat jätetty tahallaan pois keinoista. Ulkopolitiikka, ympäristöpolitiikka, sote-politiikka, koulutus (pisa-romahdus ja inkluusio), turvallisuuspolitiikka ovat kaikki tilannearvioiltaan, päämääriltään ja toimenpiteiltään aivan toiveajatteluun ja itselleen valehteluun perustuvaa höttöä.

  VastaaPoista
 13. On nähty ihan omin silmin Örebrossa muutamia vuosia sitten. Bilteman parkkipaikka oli täynnä toinen toistaan komeampia autoja, jotka auringossa kilpailivat loistosta vain kuskiensa kultakellojen ja paksujen kaulaketjujen kanssa. Huumekauppa lienee kannattavaa.

  Örebro on muuten sama paikka, josta eräs poliisimies, Peter Springare, kyllästyttyään maahanmuuttajien rikollisuuteen, kirjoitti siitä lehteen. Mies oli lähellä eläkeikää ja hän jäikin sitten työstä pois sievoisen rahasumman saattelemana. Näin naapurissa. Itse ongelmaan ei kosketa pitkällä tikulllakaan. Sama Suomessa.

  Krista Mikkonenkin kehuu toimenpiteitä ja panostusta juurisyihin, mutta ainoa, mitä hän ehdottaa, on poliisien lisääminen! Jälleen auttamattomasti myöhässä ja pielessä kuten tämän hallituksen tapa on muissakin asioissa.

  VastaaPoista
 14. Tuli miellen tuosta Örrebrosta. Vuosia sitten olin sillä kuskaamassa jalkapallojunnuja. Ottelupöytäkirjaa ei ollut, kun henkilö jonka olsi kuulunut sitä pitää ei osannut kirjoittaa mitään millään kielellä, ei edes omalla äidin- tai siäkielellään.
  Tuomaro oli tietenkin uusruotslalinen kuten oli se vastajoukkuekin, eli ei mitään hajuakaan säännöistä tms.
  No, meidän porukka pelasi sitten ainoastaan ne ottelut joissa oli vastassa ehta ruåtsalaisjoukkue. Niin säätyi pelaajat monilta jalkavammoilta, kun ei tullut potkuja ns. kriittisill paikoille.
  Huru-ukko
  PS. kyseessä oli tyttöporukka.

  VastaaPoista
 15. Monetkos vaalit kokoomuksella on puheet koventuneet maahanmuutosta juuri valien alla? Onko nämä jo viidennet?

  VastaaPoista
 16. Politiikassa on helppoa tehdä suomalaisten tulevaisuuden kannalta tuhoisia päätöksiä, koska kenenkään ei tarvitse olla vastuussa yhtään mistään. Jos haaviston lennättämät terroristit tekisivät pommikepposen tjms. Niin joutuisiko haavisto vastuuseen? Turha toivo. Värillisten nuorukaisten tekemät raa,at pahoinpitelyt voidaan vielä jättää uutisoimatta, vaikka niitä olisi satoja vuosittain. Kenenkään ei tarvitse olla vastuussa, ei edes rikosten tekijöiden.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!