perjantai 22. huhtikuuta 2022

Lindén otti kantaa hoitajien työtaisteluun väläyttämällä veronkorotuksia

Totesin toissapäivänä sairaan- ja perushoitajien työtaistelun ratkaisusta seuraavaa.

"Lienee kuitenkin kaikille selvää, ettei hoitajien mahdollisia ylimääräisiä korotuksia voi vain lisätä valtion (hyvinvointialueiden) menoihin, vaan Sanna Marinin (sd) hallituksen tulee löytää budjetistaan vastaavan suuruiset säästöt, joita se ei ilman hoitajalakkoa olisi tehnyt - ja joiden seurauksena sen saamat tulot eivät vähene eivätkä menot lisäänny.

Siten tämä asia ei ole pelkästään työmarkkinajärjestöjen välinen, vaan sen syntyvään ratkaisuun tarvitaan tueksi valtakunnallista päätöksentekoa. Nähtäväksi kuitenkin jää, ymmärretäänkö tämä myös Suomen keskustavasemmistolaisen hallituksen piirissä."

Eilen asiasta vastaava ministeri Aki lindén (sd) otti kantaa tähän asiaan. Hän on omien sanojensa mukaan "valmis mielellään maksamaan enemmän veroja, jotta meidän julkisen terveydenhuollon ja sosiaalihuollon työntekijät saisivat paremmat palkat".

Lindénin viesti voidaan lukea siten, että 1) hänen ja siten myös maan hallituksen mielestä työnantajan tulee taipua hoitajien vaatimukseen muita aloja korkeammista palkankorotuksista vuosiksi eteenpäin sekä 2) tämän korotuksen rahoitus hoidetaan kurittamalla suomalaisia yrityksiä ja/tai työntekijöitä entistäkin kovemmalla verotuksella. 

Tänään Helsingin sanomat puolestaan julkaisi oman puoluekannatuskyselynsä tulokset. Sen mukaan Kokoomus on kirimässä yhteen kaikkien aikojen vaalivoittoonsa, sillä ero kakkospuolueeseen eli Sosialidemokraatteihin on kasvanut jo noin viiteen prosenttiyksikköön. 

Mikäli tilanne säilyy samana, tulee Petteri Orposta (kok) maan seuraava pääministeri ja Kokoomuksesta sen suurin puolue. Valtiovarainministerin pesti on kuitenkin ollut tapana antaa hallituksen toiseksi suurimmalle puolueelle. 

Nähtäväksi kuitenkin jää, käykö näin myös tulevassa hallituksessa, vai laistaako Kokoomuksen tuleva hallituskumppani tämä epätoivoisen ministerinpaikan tietäen, että sen hoitaminen tulee tappiinsa kiristetyn verotuksen ja rajusti kasvaneen julkisen velan seurauksena olemaan suorastaan epätoivoista - eikä ainakaan oman puolueen kannatusta nostattavaa. Ei ainakaan, mikäli Kokoomuksen tulevana hallituskumppanina on tavallisten työtä tekevien suomalaisten kannatukseen nojaava Lindénin oma puolue.

8 kommenttia:

  1. Orpon pyhä tavoite päästä vihreiden taistolaisgimmojen kanssa hallitukseen on taas lähempänä. Vihreät tuskin on toiseksi suurin hallituspuolue, joten vvm tullee demareista. Arvo Pohja pitää huolen, ettei menossa juuri muutosta tule huomaamaan.

    VastaaPoista
  2. Ihan sama kumpi puolue voittaa. Molemmat ovat wef:n apupuolueita.

    VastaaPoista
  3. Sairaanhoitajien palkkahuumassa pitää nähdä aluehallintoon siirtymisestä aiheutuvat suuret palkankorotukset. Siksi kaikenlaiset korotukset pitää siirtää sen jälkeiseen aikaan.
    Sairaalan sairaanhoitajien esihenkilön palkka voi jäädä alle 4000 euron samaan aikaan kun hoitajien palkka ylittää sen. Sairaanhoitajilla on lisäksi 8 viikon kesälomat (yksityisellä 5 viikkoa), mikä myös on huomioitava palkkakeskustelussa. Sairaanhoitajat ovatkin kokoomusta äänestäviä julkisen sektorin työntekijöitä ja siksi oikeita duunareita parempaa väkeä. Siksi Katainenkin järjesti heille hulppeat palkankorotukset.

    VastaaPoista
  4. Suomeen ajetaan verotuksella käytännössä pienipalkkaisten työorjuus, koska nettotulot riittävät vain välttämättömään, siis lämpöön ja ruokaan. Samat "edut" olivat jo antiikin Rooman orjilla sillä erotuksella, ettei heidän itse tarvinut hommata ruokaansa, elleivät palvelleet keittiössä. Kyllä vapaan työläisen palkalla pitäisi saada myös harrastaa jotain elämään sisältöä tuovaa juttua.

    VastaaPoista
  5. Sanna on kyllä niin taitava väistelemään epämiellyttäviä aiheita, että todennäköisesti valitsee itselleen ulkoministerin pestin ja valtiovarainministerin pesti jätetään perussuomalaisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsee hallitukseen ja saa valtionvarainministerin salkun. Mikään muu puolue ei kykene karsimaan maailmanparannuskuluja.

      Poista
  6. Suomessa alkaa keskiluokan verotus ja elinkustannukset olemaan kohta sitä kaliiberia ettei keskiluokkaa pian enää ole. On vain hyvätuloiset hallintovirkamiehet, ammattibroileripoliitikot jne. Sitten on ostovoimaltaan työssä raatava luokka jonka palkasta valtaosa menee välttämättömyyksiin.

    Itsekin olin pk-seudulla hoitoalalla töissä. Eikä minua niinkään liksa harmittanut vaan kitisevät mamut jotka jostain syystä koki meidät työntekijät viholliseksi. Jos jostakin rohkenit huomauttaa - ja minähän rohkenin - sait niskaasi sangollisen verbaalista pa*kaa.

    No se on ollutta ja mennyttä. Huvikseni laitoin työhakemuksen erääseen espanjalaiselle yksityiselle klinikalle. Laskivat kai plussaksi sen, että espanja on minun toinen kotikieleni mutta siitä huolimatta olin todella yllättynyt kun sain vastauksen "työpaikka on sinun, milloin voit aloittaa"? En ollut uskoa onneani! Pääsisin pois suomalaisesta riistoverotuksesta (mukaan lukien Yle-vero) eikä keleissäkään ole valittamista Las Palmasissa. Sitä paitsi täällä on maakuntahallituksella oikeus päättää itse omasta verotuksesta minkä vuoksi alvi on matala, etenkin ruuassa.
    Kaiken huipuksi Espanjan hallitus teki viisiosaisen tukipaketin jolla tuetaan kansalaisia polttoaineen hinnassa sekä myös espanjalaisia kuljetusyrityksiä niinikään polttonesteissä. Kansalaisia tuetaan myös sähkön hinnassa sekä kaikkein pienituloisimmat, eli toimeentulotukea saaville on luvassa korotus.
    Onko Suomessa ollut mitään vastaavaa juttua tältä eräältä pölhöltä, Saarikolta? Eikös hän ollut se joka kehotti menemään sähkölaskujen kanssa sossuun samalla kun suomalaisia kuljetusyrityksiä ja pienyrityksiä menee konkkaan bensan järjettömän hinnan vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno veto sinulta. Kun Suomen vajaaälyiset politikot yhdessä Euroopan mafisojen kanssa tukevat elvytyspaketeilla mieluummin Etelä-Euroopan köyhiä kuin Pohjolan sinisilmiä, niin sitten kannattaa alkaa eteläeurooppalaiseksi. Jospa tästä syntyykin suomalaisten kansainvaellus Espanjan lämpöön. Me tuskin aiheutamme sellaisia ongelmia kuin sinne Välimereltä tulevat. Juoppoputkat voivat toki käydä ahtaiksi. Suomeen jää etniset kulturellit ihmettelemään, kuka nyt kadut auraa, että pääsis vetämään pillurallia.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!