tiistai 19. huhtikuuta 2022

Uusruotsalaisten kapina demokraattista Ruotsia vastaan

Ruotsin viime päivien mellakoilla ei ilmeisesti ollut juuri mitään tekemistä tanskalaispoliitikon kirjanpolttamisperformanssien kanssa. Sen sijaan ne oli länsinaapurin poliisin mukaan suunnattu tarkoituksella poliisia vastaan tappamis- ja vahingoittamistarkoituksessa.

Väkivaltaan ryhtyneet eivät poliisin mukaan olleet mitään tavallisia mielenosoittajia, vaan järjestäytyneeseen rikollisuuteen kytkeytyneitä henkilöitä. Heidän riehuntansa lopputuloksena oli eiliseen iltaan mennessä 26 loukkaantunutta poliisia ja 20 virkavallan autoa, eikä tämä etnis-kulttuurisesti leimautunut joukko rauhoittunut ennen kuin poliisi turvautui ampuma-aseisiin.

Ruotsin oikeusministeri oli sentään tehtäviensä tasalla ja ilmoitti Ruotsissa elettävän demokratiassa, jossa vallitsee sananvapaus. Ellei sitä hyväksy vaan ryhtyy väkivaltaan, on oltava valmiina kohtaamaan järjestystä ylläpitävä poliisi. Mutta tämänhän mellakoitsijat toki varmasti tiesivätkin, mutta eivät vain välittäneet.

Ministeri totesi myös, että "kameravalvonnan lisääminen, rangaistusten kiristäminen ja poliisivoimien laajentaminen olisi pitänyt tehdä 20–25 vuotta sitten. Niin ei kuitenkaan tehty, joten meidän täytyy toteuttaa nämä nyt." 

Toivottavasti tämä viesti menee perille myös suomalaisessa yhteiskunnassa, jonka edusmies poliisilaitoksella tuli juuri eilen väittäneeksi, että "emme ole Ruotsin tiellä - ainakaan vielä". Totesin itse hänen puheistaan, että suomalaisen yhteiskunnan "on huolehdittava, etteivät päätöksenteossa pääse vallalle Taposen ulostulon kaltaiset toiveikkaat asenteet, eikä niitä toistelemalla peitetä kasvamassa olevia ongelmia". 

Enkä silloin vielä edes tiennyt, ettei Ruotsin tapahtumissa ollut kyse spontaanista mielenosoittamisesta vaan kapinasta laillista valtaa vastaan. Sillä mistä muustakaan voisi olla kysymys silloin, kun tarkoituksena on osoittaa - ruotsalaisministerin sanoin - "vakavaa väkivaltaa, joka kohdistuu henkeen ja omaisuuteen, erityisesti poliisiin".

Nähtäväksi jää, mitä naapurimaassa tapahtuu nyt nähdyn jälkeen. Varmaankin maahan saadaan jälleen joksikin ajaksi rauha, mutta nopeasti lisääntyvän muslimiväestön määrän kasvaessa nousevat paineet sekulaaria ja demokraattista yhteiskuntaa kohtaan päivä päivältä suuremmiksi. 

Toistaiseksi kantaväestö on kuitenkin niskan päällä ja voi halutessaan tehdä kaikki tarvittavat toimenpiteet ruotsalaisen yhteiskunnan vakauden palauttamiseksi. Se edellyttäisi kuitenkin täyskäännöstä maan nykyiseen sisäpolitiikkaan, jossa diskuteeraus, hyvät aikomukset ja hyvesignalointi ohittavat etnis-kulttuurisen kapinan lopullisen sammuttamisen edellyttämät poikkeuksellisen koviksi luokiteltavat toimenpiteet, joihin on sisällytettävä myös väestön kulttuurisen identiteetin säilyttäminen ruotsalaisena myös tulevaisuudessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

10 kommenttia:

 1. Ruotsalaisten pitää katsoa peiliin ja rehellisesti tunnustaa tosiasiat: Olemme olleet sinisilmäisiä ja hyväuskoisia hölmöjä. Tulijat eivät ole todellisia turvapaikanhakijoita.
  Kun järkevä ihminen on tunnustanut tosiasiat itselleen, johtopäätösten tekeminen ja toteutus onnistuu.
  Toki tarvittavat keinot on kovia koska eivät nämä ramadanin sekoittavat tyypit puhetta usko, varsinkaan jos ovat mukana huumebisneksessä?

  VastaaPoista
 2. Kirjoitat, että toistaiseksi kantaväestö on niskan päällä. Ei mene kauaa, kun ei enää ole, eikä asiaa voi enää mitenkään korjata. lapsista enemmistö on jo ulkomaalaistaustaisia. Ruotsista tulee islamilainen valtio, joko niin, että luovutaan nykyisestä yhteiskuntajärjestyksestä rauhassa tai sitten tulee sisällissota. Kun ruotsissa ei ole ollut pitkään aikaan yleistä asevelvollisuutta, niin kantikset häviää.

  VastaaPoista
 3. Jokunen vuosi sitten näin väestötilaston Malmön kaupungista. Sen mukaan alle 20 vuotiaiden ikäryhmästä n. 80% on maahanmuuttajia. Vastaavasti ikäryhmässä 60+ valtaosa on ruotsalaisia. Ja tästä seuraava lopputulos onkin vain ajan kysymys ja matematiikkaa...

  VastaaPoista
 4. Musut pitää lähettää aavikolle, jossa ei ole poltettavana muuta kuin kamelin paskaa.

  VastaaPoista
 5. Demokraattiset oikeudet ja vapaudet, sanan ja ajattelun vapaus, uskonnon ja vakaumuksen vapaus, jne, eivät voi elää teokratiassa. Teokratiat sulkeutuvat omiin ajatteluehtoihinsa, jotka yhteisöllinen valta-auktoriteetti pyhittää, ja mitä tunnustuksellisempaa "ajattelu" on, sitä enemmän uskovaisten tajunnassa sanat, ajatukset ja teot sulavat yhteen.

  Me eurooppalaisen uuden ajan kasvatit olemme omassa individualismissamme kasvaneet jo sokeuden asteelle, emmekä enää edes ymmärrä, miten yhteismitattomia eri "kulttuurit" voivat olla. Kuvittelemme hurskaasti, että omilla elämäntunnoillamme ja käsitteillämme voisimme kuvata, selittää ja ymmärtää, mitä tyystin toisenlaisin ehdoin toimivassa yhteisössä tapahtuu.

  Se on suurta harhaa. Omaa sokeuttamme kuvaa hyvin esimerkiksi se, että meillä Suomessa on sotalain yhteyteen säädetty lakipykälät siitä, että uskonnolliselta pohjalta loukkaantumisherkät ihmiset, joilla on erityistä taipumusta väkivaltaisiin vastareaktioihin, nauttivat erityistä lain suojaa.

  Se on täysin käsittämätön säädös demokratiassa. Mutta tarvitaan ilmeisesti meilläkin yhteiskunnan ajautuminen samaan tilanteeseen kuin Ruotsissa, ennen kuin poliitikkojen keskuudessaan harjoittama hyvesignalointi saa edes hieman realistisempia sävyjä.

  Meille pitäisi olla vesiselvää, etteivät aivan eriasteisen sosiaalisen sitovuuden omaavat kulttuurit voi tulla keskenään toimeen. Alkeellisin ajatusvirhe on juuri se, johon oma sisäministerimme syyllistyi, kun häneltä tiedusteltiin, miten Suomessa voitaisiin välttää se kehitys, joka muualla on johtanut väkivaltaan. "Me kohtelemme heitä niin hyvin, ettei heillä ole tarvetta sellaisiin tekoihin."

  Hahahaha. Kun sosiaalisesti sitovaa kulttuuria kohdellaan hyvin, siinä vallitseva yhdenmukaisuuden paine, jota ylläpidetään projektiivisoia viholliskuvia vahvistamalla, vain kasvaa, ja tie väkivaltaan aukeaa vielä varmemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevää olisi jotenkin rajoittaa vaalikelpoisuutta, ettei ministereiksi asti päätyisi kaiken maailma taivaanrannanmaalareita ja muita epärealistisia haaveilijoita.

   Poista
 6. Tuhka tuumii että vielä toistaiseksi Ruotsilla on varaa maksaa jonkilaista rauhaa. Sitten kun talous alkaa huojua enemmän, yhteiskuntarauha menee kun yhteiskunta ei pysty enää ylläpitämään valtiosta riippuvaisia.

  VastaaPoista
 7. Hesarin lukijapalstalla näkyy monien ymmärtäväisten humanistien asenne: riehumisen vastuu on äärioikeistolla. Pitävätkö he muslimeja eläimiä, joilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toimia vaistojensa ja tunteittensa ajamina? Eivätkö he pidä muslimeja vastuullisina ihmisinä, jotka pystyvät käyttäytymään paremmin?

  VastaaPoista
 8. Hesari kertoo 20.4. että Ruotsin mellakat olivat rikollisjengien hyödyntämä tilaisuus hyökätä poliisia vastaan. Ehkä osin niinkin, mutta kyllä islamissa on osattu reagoida hyvin väkivaltaisesti kaikkea loukkaavaksi koettua vastaan ennenkin. Lars Wilksin piirrokset saivat aikaan väkivaltaisia mellakoita pitkin Lähi-itää, eikä siihen tarvittu mitään ruotsalaisia ongelmia niiden alkamiseksi.

  VastaaPoista
 9. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa ruotsalaisen yhteiskunnan sietokyky on tullut kipupisteeseen, jolloin se ymmärtää miten vakavassa tilassa maa on. Ratkaisuna tehoton diskuteeraus, hyvesignalointi ja etujen lappaaminen lopetetaan ja järjestys palautetaan aseellisesti koko Ruotsin alueelle.
  Kaikki rauhanomaiset keinot sopeuttaa tietty populaatio on jo käytetty/koettu tehottomiksi.
  Ratkaisu on kova: lyhytaikainen sisällissota.
  Vaihtoehtona on Pohjoismainen Kalifaatti, jonka sääntöihin vapauteen tottuneiden ruotsalaisten on sopeuduttava.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!