perjantai 1. huhtikuuta 2022

Neiti huhtikuu

Afrikkalaisessa Moswanan valtiossa on tuoreiden sosiaalisen median tietojen mukaan syntynyt pienimuotoinen kriisi, sillä siellä valittiin viime yönä vuorokauden vaihtuessa - pitkän perinteen mukaisesti - valtakunnan kaunein nainen, eli neiti huhtikuu. Kalabaliikki syntyi siitä, että sysimustan väestön asuttaman maan kauneimmaksi neidoksi valittiin vaaleaihoinen irakilaistaustainen maahanmuuttajatyttö.  

Suurin osa maan poikkeuksellisen liberaalista väestöstä riemuitsi asiasta, sillä se katsoi valinnan osoittavan maan oloihin erinomaisesti sopeutuneen irakilainen maahanmuuttajayhteisön saavuttaneen tasa-arvon ja valtaväestön luottamisen. Poikkeuksen muodosti pieni joukko moswanalaisia intersektionaalisia feministejä. 

He nimittäin ryhtyivät - maan parlamentin edustalla rinnat paljaana - protestoimaan tehtyä valintaa, koska heidän mukaansa valittu tyttö on niin sanotussa globaalissa uhrihierarkiassa korkeammalla kuin maan alkuperäisväestö. Ja siten hänen valintaansa oli heidän mukaansa sekä natsihenkinen, rasistinen että sovinistinen teko, eikä sitä olisi missään tapauksessa pitänyt tehdä. 

Irakilaisneidon sijaan valituksi olisi intersektionaalisten feministien mukaan pitänyt tulla ehdokkaana ollut tummaihoinen transnainen, joka oli viime keväänä voittanut ylivoimaiseen tapaan maan mestaruuden painin naisten välisarjassa. 

Tapaus jakoi silmänräpäyksessä demokraattiset arvot syvästi sisäistäneet moswanalaiset, mikä näkyi esimerkiksi siinä, että intersektionaaliset feministit saivat jopa yöaikaan vastaansa miss huhtikuuta puolustavan puolen tuhannen osallistujan vastamielenosoituksen. En kuitenkaan ole edellä linkittämäni sosiaalisen median perusteella päässyt vielä kunnolliseen käsitykseen siitä, miksi tämä kaikki tapahtui juuri huhtikuun ensimmäisenä päivänä. 

8 kommenttia:

  1. Kiinahan on viime aikoina investoinut erittäin näkyvästi Moswanan talouteen, kasvua taisi olla jotain 700 % viime vuosikymmenen aikana. Panostus teknisiin-, taloudellisiin ja infrastruktuurihankkeisiin on tehnyt Moswanasta eräänlaisen Afrikan Shangri-Lan.

    Osin varmaan tästä houkuttelevuudesta johtuen, niin moniko muistaa, että Moswanaan suuntautui 2015-2016 yli 57 000 irakilaisen ja syyrialaisen (pääosin naisia ja lapsia) pakolaisaalto? He tosin integroituivat erittäin hyvin ja käytännössä muutamassa vuodessa he monopolisoivat Moswanan pankki- ja finanssitalouden.

    Aika velikultia.

    VastaaPoista
  2. Voisi olla totta tässä tärähtäneessä nykyajassa. Hyvää aprillipäivää !

    VastaaPoista
  3. Kertoo jotain nykyajasta, että hetken aikaa pienessä aamupöhnässä artikkeli vaikutti uskottavalta uutiselta ja ensimmäinen ajatus oli "en halua asua tällä planeetalla enää"... onneksi aprillipäivä muistui mieleen ennen viimeistä kappaletta, etten tunne itseäni aivan niin tyhmäksi.

    En yhtään ihmettele, että Pahkasika lopetettiin.

    VastaaPoista
  4. Törkein näkemäni tapaus.

    VastaaPoista
  5. Onko muita lähdössä vastamielenosoitukseen?

    VastaaPoista
  6. Osuva kuvaus siitä, miten intersektionaalinen feminismi pystyy täydellisesti tuhoamaan asioiden tärkeysjärjestyksen. Tärkeintä ei siis ole valittavan kauneus (substanssi), vaan se mihin uhriryhmään hän kuuluu, eli ihonväri, transsukupuoli, jne. Tällä menetelmällä tehtävät täytetään pääsääntöisesti "epäpätevillä". Sukupuolikiintiöt ovat tästä esimerkkinä, eli pätevyydestä viis, kunhan sukupuoli on oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli nykyisin pitää henkilöoletetun olla yhtä aikaa sekä mies- että naisoletettu. Thaikuissa niistä käytetään nimitysta ladyboy. Tuntomekkinä kikkeli ja kumitissit.

      Poista
  7. Ensimmäisellä lukukerralla päivällistä mutustaessa mietin vain "on se mailma hullu paikka". Vasta lopussa alkoi raksuttaa ja piti lukea ihan toisen kerran, nyt ajatuksen kanssa, ennenkuin käsitin kyseessä olevan äärimmäisen ovela ja hyvin toteutettu aprillipila! Naurahdin :D

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!